Καταλήψεις σε Γυμνάσια & Λύκεια σε όλη την χώρα.. Τουλάχιστον 500 σχολεία υπό κατάληψη,,


Υπό κατάληψη βρίσκονται σήμερα δεκάδες Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη την χώρα με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη λειτουργία της τράπεζας θεμάτων..
Καταλήψεις σε Γυμνάσια & Λύκεια σε όλη την χώρα

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι από σήμερα το πρωί βρίσκονται υπό κατάληψη 100 σχολεία σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία -δηλαδή το 30% των σχολείων της Δυτικής Ελλάδας- ενώ στην Πάτρα, μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου και στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι την έδρα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Ωστόσο, υπό κατάληψη τελούν και πολλά σχολεία στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, στο νομό Ηρακλείου περίπου 30 σχολικά συγκροτήματα ήταν κλειστά σήμερα, ενώ στον νομό Λασιθίου υπό κατάληψη βρίσκονται 15 Γυμνάσια και Λύκεια. Επίσης, σήμερα στο Ηράκλειο μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, που κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας.

Κινητοποιήσεις μαθητών έγιναν επίσης σε Ναύπλιο και Θεσσαλονίκη όπου, ύμφωνα με το Seleo.gr, μαθητές από διάφορα σχολεία οργανώνουν κινητοποιήσεις με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τις αλλαγές στον χώρο της παιδείας, ενώ μέσα από σελίδα που έφτιαξαν στο Facebook προσκαλούν.... όλο τον κόσμο να τους στηρίξει στον αγώνα τους.

Πηγή: protothema.gr



Σχόλια