ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ISIS ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...

Τέλεγκραφ : Μέλη της ISIS που είναι υπό την παρακολούθηση της ΜΙΤ, κάνουν επιχείρηση στην Τουρκία
isidurfa_ic (1)

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα του δυτικού τύπου σχετικά με την σχέση της Τουρκίας με την οργάνωση ISIS. Η αγγλική εφημερίδα Τέλεγκραφ μετέφερε έναν σημαντικό ισχυρισμό. Σύμφωνα με την είδηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα,  μέλη της ISIS που παρακολουθούνται από την ΜΙΤ επιχείρησαν να απαγάγουν τον διοικητή μιας άλλης αντιπολιτευόμενης ομάδας στην Ούρφα.
…………………….
Σύμφωνα με την είδηση ο Εμπού Ισσά –επικεφαλής της ομάδας Σουβάρ Ελ Ράκα που μάχεται στο Κομπάνι μαζί με το YPG ενάντια στην ISIS, έπεσε σε ενέδρα.
 Αναφέρεται πως την ώρα που μαζί με τον 20χρονο γιο του Αμμάρ επέστρεφαν από συνάντηση που είχαν στην Ούρφα με Τούρκους αξιωματούχους, δέχτηκαν επίθεση. 
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Σουβάρ Ελ Ράκα, μαχητές της ISIS είχαν στήσει οδόφραγμα στον δρόμο από τον οποίο περνούσε –βραδινή ώρα – ο Ισσά. Στην ένοπλη σύγκρουση που ακολούθησε ο Ισσά τραυματίστηκε και απήχθη από μαχητές της ISIS.....

 Θέλησαν να τον μεταφέρουν στην Συρία, αλλά μη μπορώντας να το πετύχουν λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας, τον άφησαν σε νοσοκομείο στην Ούρφα.
Μάλιστα αναφέρεται πως έχουν συλληφθεί από την τουρκική αστυνομία μαχητές της ISIS και σύμβουλος του Ισσά που τον πρόδωσε έναντι χρημάτων
Άτομο που δεν θέλησε να δώσει το όνομα του ανέφερε πως μέλη της ISIS γυρνάνε σε καφέ και εστιατόρια της  Ούρφας πολύ  άνετα.
Ο Αχμέντ Αμπντούλ Καντίρ-εκπρόσωπος της Σουβάρ Ελ Ράκα, είπε πως ο ίδιος έχει δώσει στην ΜΙΤ ονόματα μελών της ISID που ήξερε στην περιοχή και ότι εκείνοι του είπαν πως αυτούς τους παρακολουθούν. Πρόσθεσε πως κανένας όμως εξ αυτών δεν έχει συλληφθεί.
ΠΗΓΗ

Σχόλια