Βλαντιμίρ Πούτιν: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να φτιάξουν τον κόσμο στα μέτρα τους.

Αυτό είπε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια σκληρή ομιλία του εναντίον των Αμερικανών, στο διεθνές φόρουμ του Valdai Club, στο Σότσι. Συγκεκριμένα κατά λέξη είπε: «Η Ουάσινγκτον προσπαθεί να ξαναφτιάξει τον κόσμο στα μέτρα της και σύμφωνα με τα δικά της συμφέροντα και μόνο».
Μάλιστα ο Πούτιν, προχωρώντας ακόμα πιο πέρα, επισήμανε
τον επικίνδυνο ρόλο των ΗΠΑ για τη διεθνή ειρήνη, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ θέτουν σε κίνδυνο την διεθνή ασφάλεια, με την «εμμονή τους να προχωρούν μονομερώς σε υπαγορεύσεις» προς τα υπόλοιπα κράτη.

Το ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να επιβάλλουν την κυριαρχία τους πάνω στον πλανήτη, αυτό πλέον το αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος πολίτης αυτής της γης. Εκείνο όμως που δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό είναι ότι δεν είναι οι αμερικανοί πολίτες αυτοί που θέλουν να κυριαρχήσουν πάνω στην ανθρωπότητα ως ένα ανώτερο είδος, αλλά ότι αυτό είναι η βούληση μιας μικρής οικονομικής ελίτ..... Συγκεκριμένα, αυτή η ελίτ, η οποία δεν είναι μόνο αμερικανική, αλλά διεθνής, χρησιμοποιεί την ισχύ των ΗΠΑ για να επιβάλει την παγκοσμιοποίηση των συμφερόντων της.

Πριν λίγες μέρες μια έρευνα της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse, αποκάλυψε πως μόνο το 1% των κατοίκων του πλανήτη, κατέχει το 48% του παγκόσμιου πλούτου. Αντίθετα το 50% των κατοίκων του πλανήτη, κατέχει συνολικά κάτω από το 1% του παγκόσμιου πλούτου. Στη δε χρεοκοπημένη Ελλάδα και μέσα στην κρίση, το 1% κάποιων Ελλήνων κατέχει το 56,1% του συνολικού πλούτου της Ελλάδας.

Αυτό λοιπόν το διεθνές 1%, το οποίο προέρχεται από όλα ανεξαιρέτως τα κράτη (και από την Ελλάδα και από τη Ρωσία σε αντίθεση με τον εθνικιστή Πούτιν), το οποίο ελέγχει σχεδόν απόλυτα τα τοπικά «αντιπροσωπευτικά» πολιτικά συστήματα, δεν έχει πατρίδα, έθνος και άλλες παρόμοιες αναφορές και ηθικές αναστολές. Το μόνο που θέλει είναι η παγκόσμια κυριαρχία των συμφερόντων του. Για να το επιτύχει αυτό, πέρα από τον έλεγχο των τοπικών πολιτικών συστημάτων, έχει ανάγκη και από την ισχύ των όπλων για τις «απείθαρχες» κυβερνήσεις. Αυτή την ισχύ την βρήκε στις ΗΠΑ, στις οποίες εδρεύει το ισχυρότερο 1% της ανθρωπότητας και από το οποίο ξεκίνησε η ιδέα της παγκοσμιοποίησης.

Περί αυτού πρόκειται και αυτό ακριβώς βιώνουμε παντού στον πλανήτη και φυσικά στη χώρα μας και στην περιοχή μας. Χρησιμοποιούνται τα πάντα, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό, χωρίς σεβασμό στην ειρήνη και στις ιστορίες των λαών. Υποδαυλίζονται εθνικιστικά και αυτονομιστικά κινήματα, προκειμένου να «συνετίσουν» απείθαρχους λαούς και ισχυρές κυβερνήσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις κτυπιούνται  με μανία άλλα εθνικιστικά κινήματα που φέρνουν εμπόδια. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σταθερό σημείο πολιτικής αναφοράς, παρά μόνο η επικράτηση παγκοσμίως των συμφερόντων της διεθνούς ελίτ του 1% σε βάρος των λαών.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, πως τα αντίδοτα αυτής της κατάστασης είναι η κατάργηση των αντιπροσωπευτικών πολιτικών συστημάτων και η αντικατάστασή του με δημοκρατικότερα συστήματα, καθώς και η θέσπιση δίκαιων φορολογικών συστημάτων που θα αναδιανέμουν δίκαια τον πλούτο. Εδώ πρέπει να δοθεί η μάχη και όχι μέσω του εθνικισμού.
 
 

Σχόλια