Ξέθαψαν και τους χρυσούς θρόνους Δείτε την "υψηλή κοινωνία" των Αθηνών στη χλιδάτη δεξίωση των τέως

Game of Thrones στη Μητρόπολη - Η δουλοπρέπεια σ' όλο της το μεγαλείο! - 

Ανοιξαν τη Μητρόπολη για την επέτειο των Γλύξμπουργκ! 

Κρίμα Ιερώνυμε, κρίμα... Αλλά, εδώ πούλησες τους Ελληνορθοδόξους στη Συρία, δεν θα πουλούσες τη Μητρόπολη;

Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από το γάμο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας, οι θρόνοι βγήκαν από τη ναφθαλίνη και η Μητρόπολη, αν και για χρόνια είναι κλειστή, άνοιξε για να υποδεχτεί τους "γαλαζοαίματους"!
Η Μητρόπολη της Αθήνας βρίσκεται υπό ανακατασκευή γι’ αυτό και είναι κλειστή. 
Αλλά το μεσημέρι της Πέμπτης άνοιξε κατ’ εξαίρεση για τον τέως βασιλιά, τη σύζυγό του Άννα Μαρία και την... οικογένειά τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso. 
Εκεί άλλωστε έγινε πριν από 50 χρόνια ο γάμος τους......
 
Η ειδική δέηση εψάλη με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από το γάμο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου με την Άννα Μαρία, στη Μητρόπολη. 
 
Η σύντομη τελετή έγινε παρουσία τουΑρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και διαβάστηκε ευχή (όπου αναφέρθηκαν ως βασιλείς) για υγεία και μακροημέρευση ενώ έψαλλε και βυζαντινή χορωδία.  
 
Για την τελετή, βγήκαν από το υπόγειο της Μητρόπολης οι δυο θρόνοι που είχαν χρησιμοποιηθεί για το γάμο του Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας, πάνω στους οποίους είναι σκαλισμένο το στέμμα με την ελληνική σημαία. 
 
 
Πίσω τους κάθισαν τα παιδιά τους. Ακριβώς απέναντι από τους δυο θρόνους είχε καθαριστεί και τοποθετηθεί η Αγία Τράπεζα.  
 
Αμέσως μετά το τέλος της τελετής, το ζευγάρι δέχτηκε ευχές από τους ιερείς και τους λιγοστούς πιστούς που βρίσκονταν στο Ναό, ξεναγήθηκαν στα λιγοστά κειμήλια που βρίσκονται ακόμη εκεί και αμέσως μετά βγήκαν έξω, όπου ο Κωνσταντίνος είχε συνομιλία με τουρίστες και περαστικούς.
Η συνέχεια είχε δείπνο στη Μεγάλη Βρετανία παρουσία και της βασίλισσας της Ισπανίας, Σοφίας (σ.σ. διατηρεί τον τίτλο της παρά την παραίτηση του Χουάν Κάρλος), ενώ το βράδυ η οικογένεια παρέθεσε δείπνο στον Ναυτικό Όμιλο Πειραιά, παρουσία λαμπερών καλεσμένων.

Οι προσκεκλημένοι του τέως βασιλιά δεν ήταν λίγοι, 180 άτομα είχαν προσκληθεί στο δείπνο της επετείου του γάμου του με την Άννα Μαρία. «Παρών» στη... γιορτή και ο Νηρεύς, το σκάφος με το οποίο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960 στη Ρώμη ο Κωνσταντίνος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα. Φωταγωγημένο, σύμφωνα με την Espresso, και το σκάφος Αφρόεσσα, που χρησιμοποιεί τώρα το τέως βασιλικό ζευγάρι.  


Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν η αδερφή του Κωνσταντίνου, βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, η αδερφή της Άννας Μαρίας, πριγκίπισσα της Δανίας Μπενεντίκτε, η Αικατερίνη της Σερβίας και πολλοί άλλοι μέλη βασιλικών οίκων της Ευρώπης και της Ασίας.  



Παρόντες επίσης ο πατέρας της Μαρί Σαντάλ, Ρόμπερτ Γουόρεν Μίλερ, η μητέρα της Τατιάνας Μαρί Μπλανς Μπιερλίν, ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Μίνως και η Μαρί Κυριακού, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ισίδωρος Κούβελος, η Ζωή Λάσκαρη και ο Αλέξανδρος Λυκουρέτζος και ο πατέρας του πρώην υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, Μαρίνος.  


Την παράσταση έκλεψε και πάλι η σύζυγος του Νικόλαου, Τατιάνα, που φορούσε λευκή τουαλέτα με χρυσοκέντητες λεπτομέρειες, ενώ η Μαρί Σαντάλ φορούσε γκρι δαντελένια τουαλέτα με μαύρη μεταξωτή ζώνη.  


Το δείπνο είχε πέντε πιάτα ελληνικής και γαλλικής κουζίνας, ενώ οι προσκεκλημένοι το απόλαυσαν συνοδεία ορχήστρας και κλασσικών τραγουδιών από τον τενόρο Νίκο Καραγκιαούρη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΠΕ

Από newsit μέσω zeidoron
 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου