“ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ” ΤΟ “ΞΕΡΟΥΝ” ΚΑΙ “ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΣΣΟΝΤΑΙ”…


Πεδίο μάχης το ΠΑΣΟΚ. Αντιπαραθέσεις και προσωπικές στρατηγικές“Καζάνι που βράζει” γίνεται το ΠΑΣΟΚ, καθώς κλιμακώνονται εσωτερικές αντιπαραθέσεις, προωθούνται προσωπικές στρατηγικές από κορυφαία στελέχη του και αποκαλύπτονται οι μεγάλες διαφορές απόψεων μεταξύ τους. Σφοδρή σύγκρουση ξέσπασε ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά τη διάρκεια σύσκεψης 24 στελεχών που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ΠΑΣΟΚ οι διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς και πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση της παράταξης.

Τη σύσκεψη είχε συγκαλέσει ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ  για να συζητήσουν σχετικά με το …………
…………
συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης και για να δώσει οδηγίες στους υπουργούς του ΠαΣοΚ, επειδή θα απουσιάζει την ερχόμενη εβδομάδα από την Αθήνα.
Ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έθεσε επί τάπητος όλα τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα. 
Είπε ότι δεν υπάρχει κόμμα ούτε θεσμική λειτουργία των οργάνων , ότι ο ίδιος είναι υπέρ της δημοκρατικής παράταξης αλλά μέχρι να συγκροτηθεί αυτή, χρειάζεται  ένα ισχυρό, ρωμαλέο ΠαΣοΚ που να δίνει μάχες. 

«Σήμερα κόμμα δεν υπάρχει», είπε. «Εχουμε ένα…
φορητό ΠαΣοΚ, το οποίο ταξιδεύει μαζί με τον πρόεδρό του», σημείωσε δηκτικά.
Στη συνέχεια είπε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η εικόνα του πολιτικού συστήματος να κυνηγά 180 και 120 ψήφους και ότι με αυτο το κλίμα δεν πρόκειται να έρθει ούτε ένα ευρώ για επενδύσεις στην Ελλάδα. «Αν συνεχιστεί αυτό, πάμε σε καταστροφή», τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης. Επανέλαβε την πρόταση που διατύπωσε στο άρθρο του στην Καθημερινή για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, να συμφωνήσει δηλαδή η κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο ενός προέδρου με ηθική εμβέλεια και  να γίνουν εκλογές το αργότερο τον Δεκέμβριο του 2015, «δηλαδή έξι μήνες νωρίτερα του κανονικού. Όχι επειδή οπωσδήποτε χρειάζεται να γίνουν, αλλά γιατί χωρίς αυτή την παραχώρηση, δεν υπάρχει συμφωνία για την εκλογή Προέδρου».
Επιπλέον διατύπωσε ερωτήματα για ενδεχόμενες μεθοδεύσεις αναφερόμενος στη δήλωση του Ανδρ. Λοβέρδου ότι θεωρεί πολύ πιθανό να βγει Πρόεδρος με μια πλειοψηφία κοντά στις 190 ψήφους.
«Τι συμβαίνει; Από που προκύπτουν οι 190 ψήφοι; Αυτά είναι άρρωστα φαινόμενα», είπε.
Ο κ. Βενιζέλος εκνευρίστηκε με τα υπονοούμενα του κ. Χρυσοχοίδη. «Αυτά τα λέει μόνο ο Κωνσταντόπουλος και η Κωνσταντοπούλου! Αν έχεις κανένα όνομα να το πεις!», του είπε. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ συνέχισε σε έντονο ύφος ότι αυτό που ζητάει στο άρθρο του ο  κ. Χρυσοχοϊδης, είναι απαράδεκτο και εξωθεσμικό. «Το θέμα του Προέδρου θα λυθεί θεσμικά στη Βουλή», είπε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στο έργο της και ότι αν την μπλοκάρει ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί τις συνέπειες. ε.
Σχετικά με τις παρατηρήσεις του υπουργού Μεταφορών για τη λειτουργία του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος του είπε ότι όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν στο Πολιτικό Συμβούλιο και στην Κεντρική Επιτροπή, όπου ο κ. Χρυσοχοϊδης  είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις δικές του απόψεις γαι το ΠαΣοΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη, οι οποίες όμως μειοψήφησαν. Και συνέχισε ακόμα πιο αιχμηρός: «Λες για μεθοδεύσεις στο κόμμα. Πότε έγιναν μεθοδεύσεις; Όταν αντικατέστησες με τον τρόπο που αντικατέστησες στον Λαλιώτη;Δεν ξέρεις τίποτα τόσα χρόνια;», του είπε.
Οι αναφορές του υπουργού Μεταφορών προκάλεσαν όμως και την αντίδραση της Τόνιας Αντωνίου, η οποία τον κατηγόρησε για τις αυξήσεις στα διόδια. Ο κ. Χρυσοχοΐδης αντέδρασε εξίσου έντονα: «Εσύ Τόνια υπερασπιζόσουν τα διόδια που έβαλε ο Σουφλιάς. Ψήφισες και τις συμβάσεις παραχώρησης. Και τώρα με αποκαλείς ανεπιθύμητο στην περιοχή; Εγώ απλώς εφάρμοσα μια απόφαση που ελήφθη το 2007».
sofokleousin

Σχόλια