Οι καταγγελίες που άναψαν φωτιές και μιλούν για παραίτηση της κυρίας Βούλτεψη..


voultepsi-sofia-660_4_0_0
  
Φουντώνουν οι φήμες ότι η Σοφία Βούλτεψη θα παραιτηθεί από τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Οι φήμες οργιάζουν από το πρωί στο διαδίκτυο και αναφέρουν ότι ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης είχε συνάντηση με την εκπρόσωπο της κυβέρνησης και
ζήτησε την παραίτησή της.
Καταγγελίες εναντίον της από τους ΑΝΕΛ
Τα σενάρια για έξοδο της κ. Βούλτεψη από την κυβέρνηση έγιναν έντονα ύστερα από καταγγελίες που έκανε η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης της Μαρίνας Χρυσοβελώνη προς τον Πρωθυπουργό:
«Στις 12-9-2014, η κ. Βούλτεψη σε ανακοίνωση της χαρακτήρισε «συκοφαντίες» όσα αποκαλύφθηκαν σχετικά με την συμμετοχή της στην ΑΕ «Ανεξάρτητη Δημοσιογραφική Ενημέρωση Ανώνυμη Εταιρεία Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης». Μάλιστα, ανέφερε στην ίδια ανακοίνωση πως είχε αποχωρήσει πλήρως από τις 6 Μαΐου 2014, δηλαδή πριν της ανατεθούν καθήκοντα υφυπουργού από τον κ. Σαμαρά.
Καθώς πλέον διανύουμε τον 5ο μήνα, μετά την παραπάνω αποχώρηση, θα περίμενε κανείς πως θα είχε ήδη δημοσιοποιηθεί εγγράφως, όπως ακριβώς είχε δημοσιευθεί ο ορισμός της εντός 1 μήνα από την λήψη της σχετικής απόφασης. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 7769 (τ. ΑΕ – ΕΠΕ), η κυρία Σοφία Βούλτεψη ορίσθηκε το καλοκαίρι του 2012 διευθύνουσα σύμβουλος της παραπάνω Ανώνυμης Εταιρείας με 5ετή θητεία....

Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 81 του Συντάγματος, κανένας υπουργός ή υφυπουργός δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του, ερωτάσθε:
1. Είχε λάβει γνώση ο Πρωθυπουργός, πριν τις 10-6-2014 της από 6-5-2014 παραίτησης την οποία επικαλείται η κυρία Βούλτεψη; Αν όχι, πως την διόρισε υφυπουργό;
2. Γιατί δεν έχει δημοσιευθεί μέχρι σήμερα ούτε σε ΦΕΚ ούτε στο ΓΕΜΗ η παραίτηση της κας Βούλτεψη από τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου;
3. Ποιοι είναι ονομαστικά οι «συκοφάντες», σύμφωνα με την κ. Βούλτεψη;
Και ζητείται η κατάθεση των εξής εγγράφων:
Της από 6-5-2014 παραίτησης της κας Βούλτεψη από τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου της ΑΕ «Ανεξάρτητη Δημοσιογραφική Ενημέρωση» με τον κωδικό αριθμό δημοσιεύματος που πήρε κατά την κατάθεση της στο Εθνικό Τυπογραφείο».
Καταγγελίες εναντίον της και από την Αυγή
Για εκστρατεία λάσπης και συκοφάντησης κατηγορεί την εφημερίδα Αυγή η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, με αφορμή δημοσίευμα σχετικά με το πόθεν έσχες της και τα ακίνητα που έχει στην κατοχή της.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος κάνει λόγο σε γραπτή δήλωσή της για «εκστρατεία λάσπης και συκοφαντίας με προφανή πολιτική στόχευση και από διαφορετικά «παραρτήματα» που ανήκουν στο ίδιο κέντρο αποσταθεροποίησης» και ειρωνευόμενη κλείνει την ανακοίνωσή της ενημερώνοντας την Αυγή για το τι έκανε το καλοκαίρι.
«Για να μην ψάχνουν για την αυριανή τους έκδοση, τους ενημερώνω ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού πήγα τρεις φορές για μπάνιο, πέντε φορές στο σούπερ-μάρκετ και τρεις ημέρες στο χωριό του άνδρα μου, την Βυτίνα Αρκαδίας. Επιτρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να συνοδεύομαι από τον άνδρα μου;»
Η Σοφία Βούλτεψη διαψεύδει δημοσίευμα πως έχει διορίσει συγγενείς της και αποκαλύπτει ότι έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Αναφέρεται επίσης στη δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχθες» της από την Αυγή, μετά τη δήλωσή της που προκάλεσε σάλο σχετικά με τα «χαμένα λεφτά» που επενδύθηκαν σε ακίνητα.
Όπως τονίζει έχει στο όνομά της ένα σπίτι, στο οποίο μένει και κατά το ήμισυ ενός εξοχικού. Όσον αφορά σε οικόπεδο που εμφανίζεται να έχει στο όνομά της, επισημαίνει πως «αποτελεί μέρος παλαιού συνεταιρισμού από 28 ετών (με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την αξία και την αξιοποίησή του), που αποκτήθηκε από ομάδα δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και κάποιοι από τους σημερινούς συκοφάντες μου».
Καλεί την εφημερίδα Αυγή να να δημοσιοποιήσει τα «πόθεν έσχες» των επιφανών στελεχών της «άλλως τον λόγο θα λάβει και για αυτούς η Δικαιοσύνη».
Η ανακοίνωση της Σοφίας Βούλτεψη
Οι μάσκες έπεσαν! Τώρα ξέρουμε ποιο είναι το κέντρο που καθοδηγεί από μέρες την εναντίον μου επίθεση ψεύδους, άρα συκοφαντική.
Από χθες, το επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα «Η Αυγή», πήρε η ίδια τη σκυτάλη των προσωπικών επιθέσεων.
Μια εκστρατεία λάσπης και συκοφαντίας με προφανή πολιτική στόχευση και από διαφορετικά «παραρτήματα» που ανήκουν στο ίδιο κέντρο αποσταθεροποίησης.
Απαντώ σε ένα προς ένα συνοπτικά:
Σχετικώς με δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο έχω διορίσει συγγενείς μου, επειδή είναι πλήρως αναληθές και συκοφαντικό και δεν έχω διορίσει κανέναν, ο λόγος έχει από χθες δοθεί στη Δικαιοσύνη, στην οποία προσέφυγα.
Σχετικώς με την περιουσιακή μου κατάσταση, διαθέτω μόνο μια πρώτη κατοικία τριάντα ετών, στην οποία κατοικώ με την οικογένειά μου και το ήμισυ μιας εξοχικής κατοικίας, ήτοι. 35 τ.μ. Αυτό που αναφέρεται ως «οικόπεδο» αποτελεί μέρος παλαιού συνεταιρισμού από 28 ετών (με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την αξία και την αξιοποίησή του), που αποκτήθηκε από ομάδα δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και κάποιοι από τους σημερινούς συκοφάντες μου. Επομένως, δεν διαθέτω ουσιώδη ακίνητη περιουσία, ούτε εισοδήματα από αυτήν.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ραδιοφωνική συνέντευξη δεν αφορούσε στην πρώτη κατοικία, αλλά στις επενδύσεις σε ακίνητα, κάτι που προφανώς δεν περιλαμβάνει την πρώτη κατοικία.
Σχετικώς με την θέση μου σε εταιρία, από αυτήν έχω αποχωρήσει πλήρως από τις 6 Μαΐου 2014, πολύ πριν μου ανατεθούν τα καθήκοντα του υφυπουργού, δυστυχώς για τους συκοφάντες.
Οι συκοφάντες καλούνται να ανασκευάσουν και κυρίως να δημοσιοποιήσουν τους δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς (οι δικοί μου είναι ελλειμματικοί), τα δικά τους «πόθεν έσχες» (αν έχουν υποβάλει ποτέ) και τις δικές τους φορολογικές δηλώσεις.
Ειδικά η εφημερίδα «Η Αυγή», που από σήμερα πήρε τη σκυτάλη των προσωπικών εναντίον μου επιθέσεων, καλείται να δημοσιοποιήσει τα «πόθεν έσχες» των επιφανών στελεχών της.
Άλλως τον λόγο θα λάβει και για αυτούς η Δικαιοσύνη.
Για να μην ψάχνουν για την αυριανή τους έκδοση, τους ενημερώνω ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού πήγα τρεις φορές για μπάνιο, πέντε φορές στο σούπερ-μάρκετ και τρεις ημέρες στο χωριό του άνδρα μου, την Βυτίνα Αρκαδίας. Επιτρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να συνοδεύομαι από τον άνδρα μου;

 http://olympia.gr

Σχόλια