ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ 4 ΚΙΛΑ ΚΟΚΑΙΝΗ...


Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

ο αργεντινός καρδινάλιος πάντως καλά κρατιέταιΤέσσερα κιλά κοκαίνη και 200 γραμάρια κάνναβις εντοπίστηκαν σε διπλωματικό αυτοκίνητο του Βατικανού,  κοντά στο  Chambéry στις γαλλικές Άλπεις σε ένα σταθμό διοδίων. Η πληροφορία διέρρευσε από δικαστική πηγή η οποία και το επιβεβαίωσε στο RTL. Οι δυο Ιταλοί που επέβαιναν στο όχημα, 30 και 41  ετών αντίστοιχα συνελλήφθησαν και βρίσκονταν υπό προσωρινή κράτηση . Την Πέμπτη θα απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή του  Chambéry όπου και θα ανοίξει ο δικαστικός τους έλεγχος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. (le point 16/09)


Η φιλοβατικάνια πλευρά υποστηρίζει ότι εφόσον οι δυο άντρες δεν διέθεταν διπλωματικό διαβατήριο του κρατιδίου, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία που να ενοχοποιούν την αγία Έδρα. 

Ωστόσο, σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές το αυτοκίνητο μάρκας Ford ανήκει στον αργεντινό καρδινάλιο Jorge María Mejía, 91 ετών, ο οποίος... είναι και βιβλιοθηκονόμος επί τιμή της Αγίας Έδρας. Σύμφωνα με το Rtl ο ιδιαίτερος γραμματέας του εν λόγω καρδιναλίου είχε δώσει πριν κάποιες μέρες το αυτοκίνητο σε δυο Ιταλούς για να το πάνε για service. 

Αυτοί επωφελήθηκαν για να πάνε Ισπανία οδικώς και να μεταφέρουν ναρκωτικά. Πρόκειται όμως για ένα σενάριο που δεν έχει εξακριβωθεί . Η Εισαγγελία του Chambéry χρέωσε τη διερεύνηση  της υπόθεσης στην δικαστική αστυνομία της Lyon.

dimpenews

Σχόλια