Daily Mail: «Όποιος τολμήσει να τα βάλει με Ρωσία… απλά θα καταρρεύσει η οικονομία του!»

Σε ένα αποκαλυπτικό άρθρο της βρετανικής Daily Mail, όπου κλασικά επαναλαμβάνεται η δυτική προπαγάνδα περί δήθεν «βέβαιης» και «αναμφίβολης» κατάρριψης της πτήσης των Μαλαισιανών Αερογραμμών MH17 από τους ρωσόφωνους εξεγερμένους, εντύπωση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο η βρετανική εφημερίδα επιρρίπτει ευθύνες στις μεγάλες δυνάμεις της ΕΕ (Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία) για την… «ατιμωρησία» της Ρωσίας και των… «γκάνγκστερς του Κρεμλίνου», όπως τους αποκαλεί ο Βρετανός αρθρογράφος.

Έτσι η βρετανική εφημερίδα βρίσκει την αιτία - προφανώς! - στην τεράστια οικονομική εξάρτηση των «μεγάλων» ευρωπαϊκών δυνάμεων αλλά και της Ευρώπης ολόκληρης από τη ρωσική υπερδύναμη, καταλήγοντας με σοκ και δέος στο συμπέρασμα-κοινό μυστικό εδώ και καιρό, ότι "όποια χώρα της Ευρώπης τολμήσει να τα βάλει με τη Ρωσία του Β. Πούτιν η οικονομία της θα καταρρεύσει".

Όπως λοιπόν παρατηρεί ο Βρετανός αρθρογράφος, κάθε φορά που οι Ευρωπαίοι ηγέτες πιέζονται από τις ΗΠΑ να επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, αδιαφορούν ή είναι εμφανώς διστακτικοί.

Αφού έχουν ως προτεραιότητα τα βασικά ζωτικά συμφέροντα των χωρών τους! Έτσι και τώρα μετά την κατάρριψη του Boeing, είναι οι ίδιοι που με… «απόλυτα κυνικό τρόπο»(!) έβαλαν σε προτεραιότητα τα εμπορικά-οικονομικά τους συμφέροντα που προκύπτουν από τις συναλλαγές με τη Μόσχα.....

Γκρινιάζει δηλαδή (κι από πάνω) ο Βρετανός προς τους ηγέτες του επειδή κάνουν το αυτονόητο: Προστατεύουν τις εθνικές οικονομίες τους και… φροντίζουν έτσι ώστε αυτός, οι συμπατριώτες του, αλλά και όλοι οι δυτικοευρωπαίοι να συνεχίσουν να έχουν δουλειά και ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής, επηρεαζόμενοι όσο το δυνατόν λιγότερο από την παγκόσμια οικονομική κρίση που έχει γονατίσει όλο τον πλανήτη!

Μάλιστα θεωρεί «χαλαρή» και την στάση που κράτησαν οι ίδιες οι ΗΠΑ, με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να «βάζει μπροστά» την Αγκελα Μέρκελ(!) στην επίλυση των κρίσεων που προκαλεί όλο και πιο συχνά ο «πολεμοχαρής» Πούτιν (και όχι οι προβοκάτσιες των ΗΠΑ σε συνεργασία με το καθεστώς του Κιέβου)!

Το αποτέλεσμα όμως, καταλήγει με απογοήτευση ο Βρετανός, είναι ότι, για ακόμα μία φορά, η Ρωσία βγήκε κερδισμένη από αυτήν την πρωτοφανώς απάνθρωπη και εγκληματική προβοκάτσια της Δύσης, αφού έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα αν διαταραχθεί η σχέση Βερολίνου-Μόσχας αυτή που μπαίνει σε περιπέτειες είναι η Γερμανία και κατ’ επέκταση ολόκληρη η ΕΕ, η οποία έχει βαριά οικονομική εξάρτηση από τη Ρωσία.

Ενδεικτικό είναι πως η Γερμανία έλαβε πάνω από 40 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από τη Ρωσία, από το σύνολο των 127 δισεκατομμύρια εξάγονται στο σύνολο της Δυτικής Ευρώπης.

Έτσι για την κ. Μέρκελ, αναγκαστικά, προτεραιότητα είναι να καλύψει την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γερμανίας - και όχι να κάνει λεονταρισμούς κατά της Ρωσίας.

Ωστόσο η Γερμανία σε αυτή την στάση "δειλίας" δεν είναι μόνη της, αφού από την άλλη και η Γαλλία είναι αποφασισμένη - και το έχει δηλώσει και επισήμως - πως θα τηρήσει τις συμφωνίες για την ναυπήγηση των ελικοπτεροφόρων τύπου Mistral για το ρωσικό Ναυτικό.

Μπορεί οι Γάλλοι να μην έχουν την ίδια εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο όπως η Γερμανία και η Ιταλία, ωστόσο η Μόσχα είναι η καλύτερη πελάτισσα στην αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων, και αυτή που κρατάει ζωντανή τη γαλλική πολεμική βιομηχανία.

Ενδεικτικά η τεράστια οικονομική εξάρτηση Γερμανίας-Αγγλίας-Ιταλίας-Γαλλίας και Ολλανδίας από τη Ρωσία:

Γερμανία

-Εισαγωγές από Ρωσία: 30,3 δισ. λίρες

-Εξαγωγές στη Ρωσία: 28,5 δισ. Λίρες

-Από τη Ρωσία προέρχεται το 35% του πετρελαίου και το 42% του φυσικού αερίου που καταναλώνει.

-Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός συνεργάτης της Ρωσίας, ένα από τα πέντε αυτοκίνητα που παράγει, εγγράφονται στη Ρωσία. 6.000 γερμανικές εταιρείες λειτουργούν εκεί και η εργασία περίπου 300.000 Γερμανών εξαρτάται από τις συναλλαγές με τη Ρωσία.

Γαλλία

-Εισαγωγές από Ρωσία: 8,1 δισ. λίρες

-Εξαγωγές στη Ρωσία: 6,1 δισ. λίρες

-Από τη Ρωσία προέρχεται το 15% του πετρελαίου και το 18% του φυσικού αερίου που καταναλώνει.

-Η Γαλλία είναι ο κυριότερος προμηθευτής αμυντικών εξοπλισμών της Ρωσίας. Ηδη είναι σε ισχύ σύμβαση ενός δισ. λιρών για την παράδοση των ελικοπτεροφόρων Mistral. Χιλιάδες θέσεις εργασίας στη Γαλλία θα κινδυνεύσουν αν διαταραχθούν οι εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία στο κομμάτι των εξοπλιστικών.

Βρετανία

-Εισαγωγές από Ρωσία: 6,3 δισ. λίρες

-Εξαγωγές στη Ρωσία: 3,7 δισ. λίρες

-Το 12% του πετρελαίου που καταναλώνει προέρχεται από τη Ρωσία.

-Σχεδόν οι μισές από τις εξαγωγές στη Ρωσία είναι αυτές των αυτοκινήτων. Παράλληλα πωλούν εξοπλιστικά προγράμματα, καταναλωτικά αγαθά και φαρμακευτικά. Από τη Ρωσία οι Βρετανοί αγοράζουν πετρέλαιο αλλά όχι αέριο.

-Το 9% των σπιτιών στο Λονδίνου που κοστίζουν πάνω από ένα εκατ. λίρες αγοράστηκαν από Ρώσους τη χρονιά που πέρασε. Στη Ρωσία το 2013 πουλήθηκαν 20.549 Jaquar και Land Rover. Περισσότερες από 600 επιχειρήσεις λειτουργούν στη Ρωσία.

Ιταλία

-Εισαγωγές από Ρωσία: 15,9 δισ. λίρες

-Εξαγωγές στη Ρωσία: 8,5 δισ. λίρες

-Από τη Ρωσία προέρχεται το 25% του πετρελαίου και το 38% του φυσικού αερίου που καταναλώνει.

-Η Ιταλία είναι ο τέταρτος -σε οικονομικά μεγέθη- εμπορικός σύμμαχος της Ρωσίας. Οι Ιταλοί εξάγουν κοσμήματα και είδη μόδας -υψηλή ραπτική- στη Ρωσία. Παράλληλα η τουριστική ανάπτυξη της Ιταλίας στηρίζεται στα κύματα Ρώσων τουριστών που γεμίζουν κάθε χρόνο την ιταλική Ριβιέρα.

Ολλανδία

-Εισαγωγές από Ρωσία: 22,9 δισ. λίρες

-Εξαγωγές στη Ρωσία: 6,3 δισ. λίρες

-Από τη Ρωσία προέρχεται το 28% του πετρελαίου και το 11% του φυσικού αερίου που καταναλώνει.

-Η Ολλανδία εξάγει στη Ρωσία κυρίως αγροτικά προϊόντα, τεχνολογικά αλλά και λουλούδια. Το 30% του πετρελαίου που περνάει από το λιμάνι του Ρότερνταμ προέρχεται από τη Ρωσία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια