Όγδοη ημέρα πρόσθεσε στην εβδομάδα η κυβέρνηση

Μοντάζ  V_Siriopoulos
Έπειτα από την εθιμοτυπική εβδομάδα προσαρμογής του -η οποία κράτησε λίγο παραπάνω- ο υπουργός οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, έπιασε κι επίσημα δουλειά, ανακοινώνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες για το καλό της ελληνικής οικονομίας.

Μια από τις πρωτοβουλίες αυτές είναι η προσθήκη μιας επιπλέον ημέρας στην εβδομάδα, ανάμεσα στην Κυριακή και την Δευτέρα, την οποία ονόμασε Ημέρα Ανάπτυξης. Έτσι λοιπόν, το ημερολόγιο θα έχει ως εξής: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Ανάπτυξη.

Με τον τρόπο αυτό ο χρόνος θα μοιάζει σαν αντίστροφη μέτρηση της επιστροφής μας στις ένδοξες μέρες της κατανάλωσης, του Κωστόπουλου και των ρωσιδάδικων.

Η ιδιαιτερότητα της ημέρας αυτής έγκειται στο γεγονός ότι δεν θα προσμετράται στο παγκόσμιο ημερολόγιο για να μη μπερδέψει τις κρατήσεις των 20 εκατομμυρίων τουριστών...
που έρχονται στην Ελλάδα.
Την ημέρα Ανάπτυξης όλα τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, ενώ οι υπάλληλοι που δουλεύουν δεν θα αμείβονται με υλικά αγαθά (λεφτά, κουπόνια, υποσχέσεις κλπ) αλλά με την ηθική ικανοποίηση της προσφοράς στο υπέρτατο αγαθό που ακούει στο όνομα “δημοσιονομική πολιτική”.
Όσοι εργάζονται την ημέρα αυτή (και τις 24 ώρες της) δεν θα τους αναγνωρίζονται εργασιακά δικαιώματα, δεν θα έχουν διάλειμμα για κατούρημα ή φαγητό, ούτε θα κολλούν έξτρα ένσημα, ενώ οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα εχουν το δικαίωμα να υπογράψουν όσες απολύσεις προλαβαίνουν από την ανατολή έως τη δύση του ήλιου – συμπεριλαμβανομένων τυχόν νεκρών ή βαριά τραυματισμένων από εργατικά ατυχήματα, τα οποία δεν θα αναγνωρίζονται την ημέρα Ανάπτυξης.
Προεραιτικά, την ημέρα Ανάπτυξης θα έχουν το δικαίωμα να εργαστούν και παιδιά ηλικίας 6 ετών και πάνω, αρκεί να είναι βαφτισμένα από χριστιανό ορθόδοξο παπά......
Υποχρεωτικά, την ημέρα αυτή όλοι οι πολίτες της χώρας θα ενημερώνονται από τα κανάλια, τις μεγάλες εφημερίδες μικρής κυκλοφορίας και τις ιστοσελίδες των ιδιοκτητών των καναλιών και των εφημερίδων, ότι η ανάπτυξη έφτασε και πως πρέπει να προσέχουν μη θαμπωθούν από το φως του τούνελ. Άλλωστε αυτό κάνουν και τις υπόλοιπες ημέρες.
Η Εκκλησία από την πλευρά της δεν έχει κανένα πρόβλημα με το μέτρο αυτό, το οποίο θεωρεί εξαιρετικά ευνοϊκό καθώς θα ξεστριμώξει αρκετές γιορτές Αγίων που πέφτανε η μία πάνω στην άλλη.
Απαραίτητη προϋπόθεση της ενεργούς συμμετοχής στην ημέρα Ανάπτυξης είναι η υπογραφή ενός επίσημου εγγράφου, το οποίο λέει ότι ο εργαζόμενος αποποιείται κάθε αναγνωρισμένου εργασιακού δικαιώματος του, καθώς έτσι κι αλλιώς το ίδιο κάνει με την απάθειά του και τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας στα τελευταία τέσσερα χρόνια (και βάλε).
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε εξαιρετικά ευχαριστημένος από την υπομονή και την αγάπη που έδειξαν οι Έλληνες, τα Νέα, το Βήμα, η Καθημερινή και οι εργαζόμενοι σε αυτήν την κίνηση τόνωσης της ελληνικής οικονομίας, ενώ υποσχέθηκε κι άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον.
Τα κόμματα της Αριστεράς και το ΚΚΕ εξέδωσαν σκληρές ανακοινώσεις κατά της ημέρας Ανάπτυξης, το νόημα των οποίων συνοψίζεται στο: “μεροκάματο για όλους τις ημέρες Ανάπτυξης, ακόμη κι αν δεν τους κολλάνε ένσημα που δεν τα έχουν ανάγκη γιατί έτσι κι αλλιώς δεν θα πάρει κανείς σύνταξη αλλά δεν θα τους το πούμε γιατί κατά βάθος ο Έλληνας είναι ζώο και αγαπάει το δούλεμα. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω και θα σας το λέμε κάθε μέρα από τα παράθυρα του Μέγκα, του ΑΝΤ1 και του Σκάι”.
Την ημέρα Ανάπτυξης χαιρέτησε και ο ΣΕΒ. Ο σύνδεσμος των βιομηχάνων κάλεσε, μάλιστα, τον Γκίκα Χαρδούβελη να εξηγήσει το πλάνο εφαρμογής του μέτρου, ενώ στα πλαίσια της εκδήλωσης ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα εφαρμόσει καμιά απόφαση δικαστηρίου που ευνοεί τους εργαζόμενους, διότι οι πολιτικοί χαράσσουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι οι δικαστές”.
(Το τελευταίο για τους δικαστές και τη δημοσιονομική πολιτική δεν είναι προϊόν φαντασίας, αλλά πραγματικότητα)
Από polyfimoss

Σχόλια