Εκχωρούν τα πάντα άνευ όρων...ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ

Θυμάστε την κυνική ομολογία του αρμόδιου επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν τον περασμένο Οκτώβριο, κατά τη Διακοινοβουλευτική Συνδιάσκεψη στο Βίλνιους;

Enet,gr
Τότε, ο κ. Ρεν, σε ερώτηση της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Νάντιας Βαλαβάνη, είχε αποκαλύψει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει υπό ενισχυμένη επιτήρηση των δανειστών ακόμα και μετά το τέλος του Μνημονίου, μέχρις ότου αποπληρώσει τουλάχιστον το 75% των χρεών της. Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η επιτήρηση να συνεχιστεί και εις το διηνεκές.

Η πλήρης επιβεβαίωση του Φινλανδού ήλθε χθες, από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς και τυπικά η ελληνική οικονομία εισέρχεται υπό ξένη επιτήρηση τουλάχιστον μέχρι το 2052, με σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή και με το οποίο υιοθετείται η δέσμη κανονισμών γνωστή ως Two-Pack. Σε απλά ελληνικά, η συγκεκριμένη δέσμη ορίζει πως τα κράτη-μέλη παραχωρούν άνευ όρων στην Κομισιόν το δικαίωμα κατάρτισης των εθνικών προϋπολογισμών, διατηρώντας ουσιαστικά τον απόλυτο έλεγχο στις οικονομίες όλων ανεξαιρέτως των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ειδικότερα ότι η καταχρεωμένη Ελλάδα θα βρίσκεται σε καθεστώς ενισχυμένης επιτήρησης από την Κομισιόν αλλά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέχρι να αποπληρώσουμε το 75% των δανείων που έχουμε λάβει. Οπως, δηλαδή, ακριβώς είχε πει ο Ολι Ρεν.

Μιλάμε, δηλαδή, για μια σύγχρονη κατοχική εκδοχή αλλά με οικονομικούς όρους, που δεν θα δεσμεύει απλώς την παρούσα κυβέρνηση, που έτσι κι αλλιώς εκ θέσεως προωθεί τα συμφέροντα των δανειστών, αλλά και την επόμενη, που θα προκύψει από τις ερχόμενες εθνικές εκλογές.......



Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην εξαιρετικά πιθανή περίπτωση που κυριαρχήσει και συγκροτήσει την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς με καθαρά αντιμνημονιακό πρόσημο, θα έχει άμεσα να αναμετρηθεί με τη δέσμευση που προκύπτει από την -και με εθνικό νόμο- υπαγωγή της χώρας σε διεθνή επιτήρηση.

Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εφιαλτική προοπτική, που αφορά ευθέως την ολοκληρωτική κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας σε βάθος χρόνου, καθώς είναι βέβαιο ότι η τωρινή διεθνής οικονομική επιτήρηση θα μετατραπεί σε καθολική υποτέλεια στις ισχυρές χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά και φυσικά στη Γερμανία.

Κανείς Ελληνας πολίτης δεν πρέπει πλέον να αμφιταλαντεύεται για το μέλλον που η κυβέρνηση παραδίδει στις ερχόμενες γενιές. Η Ελλάδα από κράτος θα μεταβληθεί σε γεωγραφικό μέρος χωρίς ίχνος εθνικής ανεξαρτησίας και οι πολίτες από ιδιοκτήτες του τόπου σε ενοίκους-δουλοπάροικους των ξένων δανειστών. Εάν δεν αντισταθούμε.

πηγή

Σχόλια