24/5/2011...Α.Σαμαράς: «δεν πρόκειται να συναινέσω στην καταστροφή» και μετά συναίνεσε... στην καταστροφή...................



............τώρα θέλει να τα ξεχάσουμε και να τον εμπιστευθούμε πάλι.
Εμείς όμως οι μη έχοντες μνήμη χρυσόψαρου του απαντάμε: 
ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΤΩΝΑΚΗ

.......................................................
              http://www.real.gr/
24/5/2011

«Όταν τους προσφέραμε συναίνεση μας απάντησαν με ‘’πολεμική’’» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, ενώ επανέλαβε ότι είναι «ανοησία» η αντιπολίτευση να συναινέσει στο λάθος.

Από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ και μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε ότι δεν μπορεί να συναινέσει στην «λάθος συνταγή» που ακολουθεί η κυβέρνηση.

«Πρώτον, για την πολυσυζητημένη συναίνεση. Δεν περιμέναμε να μας τη ζητήσει κανείς. Την προσφέραμε από τις αρχές του 2010, όταν υπήρχαν περιθώρια ακόμα να αποφευχθούν τα χειρότερα. Η κυβέρνηση δεν έδωσε τότε καμία σημασία, δεν ανταποκρίθηκε, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της ΝΔ κατηγορώντας την ακόμα και για πράγματα που ήταν απολύτως ευθύνη του δικού τους κόμματος» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Όταν τους προσφέραμε συναίνεση μας απάντησαν με «πολεμική». Όταν τους προτείναμε μέτρα για να αποφύγουν τα χειρότερα, μας απάντησαν με ειρωνείες. Σήμερα που βλέπουν ότι ο δρόμος τους οδηγεί σε αδιέξοδο, μου ζητούν να συναινέσω» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και αναρωτήθηκε «σε τι; Σε αυτό που αποδείχθηκε λάθος; Σε αυτό που οδήγησε στο πουθενά;»

Στη συνέχεια σημείωσε ότι αν σήμερα η ΝΔ συναινέσει στο λάθος θα ανατρέψει όσα έχει κάνει μέχρι τώρα. «Θα γίνουμε συνυπεύθυνοι σε ένα σφάλμα που εγκαίρως απορρίψαμε».

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «πλήρες Βατερλώ του Μνημονίου» με βάση τα τελευταία στοιχεία για τον προϋπολογισμό και το έλλειμμα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.

Για τις χθεσινές κυβερνητικές ανακοινώσεις των νέων φόρων και των αποκρατικοποιήσεων ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι «οι χθεσινές φοροεπιδρομές πάγωσαν τους πάντες! Καλά δεν κατάλαβαν το λάθος τους;»

Στη συνέχεια ανέφερε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει «στον περαιτέρω φορολογικό στραγγαλισμό της οικονομίας» αλλά εμφανίστηκε θετικός στις αποκρατικοποιήσεις με την προϋπόθεση να έχουν «αναπτυξιακό και όχι μόνο ταμειακό αποτέλεσμα».

«Η ΝΔ δεν αυτοπαγιδεύεται στη συνδιαχείριση του σφάλματος» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ και επανέλαβε την πρόταση του για επαναδιαπραγάτευση των όρων του Μνημονίου.

Σχόλια