Megamou ..... Αηδιαστική Προπαγάνδα


Ο ρόλος του τηλεοπτικού σταθμού Mega είναι γνωστός εδώ και δεκαετίες. 

Δεν παρατηρεί και ελέγχει την πολιτική, αλλά παράγει και ασκεί πολιτική. 

Δεν παρουσιάζει γεγονότα, αλλά τα δημιουργεί και αξιολογεί με τον δικό του αυθαίρετο τρόπο τι αποτελεί ή όχι γεγονός, πάντα σύμφωνα με τα συμφέροντα που κινούνται γύρω από τους μετόχους του. 

Ανεβοκατεβάζει δια της προπαγάνδας του κυβερνήσεις και πολιτικούς, γεννάει πολιτικούς, κόμματα, νομιμότητες, ποιητές, πάντα με γνώμονα τις επιχειρηματικές δουλειές των ιδιοκτητών του (λέγε με "Βασικό Μέτοχο", κατασκευαστικά έργα, οδικά έργα, Μέγαρο Μουσικής, Σκουριές, Κερατέα, ψηφιακές συχνότητες, μνημόνια, τραπεζικός δανεισμός και άλλα μικρά και μεγάλα εγχειρήματα).

Η δύναμη που έχει αποκτήσει δεν...

βρίσκει εφαρμογή μόνο σε θέματα που το αφορούν άμεσα, αλλά και σε περιφερειακά. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η αλαζονεία της εξουσίας διαχέεται και επιδιώκει να επιβάλλει την άποψή της παντού.

Ας θυμηθούμε τρία βίντεο από τις πιο προκλητικές προπαγανδιστικές αντιμετωπίσεις θεμάτων του εν λόγω τηλεοπτικού σταθμού σε θέματα που δεν αφορούν τους μετόχους του. Δεν συνδέονται δηλαδή με τις δουλειές τους τύπου Σκουριές Χαλκιδικής, αλλά η τακτική τους είναι το ίδιο λυσσαλέα και διαστρεβλωτική.


Δεκέμβριος 2008. Ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας εκτελεί εν ψυχρώ τον 15χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.....

Η σκηνή έχει καταγραφεί σε βίντεο με κινητό από κάτοικο της περιοχής από το μπαλκόνι του σπιτιού της και το οποίο λίγες ώρες μετά φτάνει στα γραφεία του Mega. Το βίντεο παίζει στον αέρα με ηχητικά εφέ. Φωνές από πλήθος κόσμου να βρίζει και να φωνάζει προς τους αστυνομικούς, σπασίματα τζαμιών και μπουκαλιών είναι τα εφέ που έχουν προστεθεί από τους τεχνικούς του σταθμού στο μοντάζ δίνοντας αρχικά την εντύπωση για σύγκρουση αντιεξουσιαστών και αστυνομικών.

Ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, αποφασίζει να δώσει εξηγήσεις για το θέμα μόλις 3 χρόνια μετά και το αποδίδει σε "τεχνικά σφάλματα" και στην ανεξήγητη προσωπική απόφαση ενός τεχνικού του σταθμού να προσθέσει ηχητικά εφέ χωρίς να ενημερώσει κανέναν.

http://wwwaristofanis.blogspot.gr/

Σχόλια