Βαρουφάκης: Ο πτωχευμένος δε δικαιούται να παίρνει νέα δάνεια, είναι έγκλημα και ανοησία




«Αν το ελληνικό Δημόσιο έχει πλεόνασμα, δηλαδή μπορεί να ζει από τους πόρους που μαζεύει από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, τότε γιατί χρειάζεται τη δόση;». Την αντίφαση αυτή επεσήμανε, μιλώντας στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, εξηγώντας πως στην ουσία η Ελλάδα δεν έχει πραγματικό πλεόνασμα, όμως αυτό δε μας το λένε.
Όπως σημείωσε, τον ερχόμενο Μάιο έρχεται ένα «μπουγιουρντί» ομολόγων αξίας 10 δις. ευρώ που θα πρέπει να αποπληρωθούν από την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στα hedge funds που δε δέχθηκαν να συμμετάσχουν στο PSI του Φεβρουαρίου του 2012, και τα οποία φυσικά η Ελλάδα δεν έχει να πληρώσει.
Ωστόσο, όπως παρατήρησε, το Μνημόνιο 2 υποτίθεται πως θα κάλυπτε το ελληνικό χρέος για τα επόμενα 20 με 30 χρόνια, και άρα, εφόσον μόλις ενάμιση χρόνο μετά δεν επιτυγχάνει το στόχο αυτό, σημαίνει πως έχει εξωκείλει λόγω του κακού σχεδιασμού, που δε συμπεριελάμβανε ένα ορθολογικό κούρεμα χρέους, και αυτός είναι ο λόγος που θα απαιτηθεί και νέο μνημόνιο.
Ο Γ. Βαρουφάκης ανέφερε πως η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010 και κατόπιν πήρε το μεγαλύτερο δάνειο της ιστορίας απλά για να μειώσει το εισόδημά της, κάτι που επιμηκύνει την κρίση, τη σπρώχνει εις το διηνεκές χωρίς να την αποσοβεί, και όταν τελικά η επίσημη πτώχευση επέλθει, αυτή θα είναι πολύ πιο βαθιά. «Ο πτωχευμένος δε δικαιούται να παίρνει νέα δάνεια», τόνισε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «έγκλημα και ανοησία».

Όσο για το τι θα πρότεινε ο ίδιος σε μία μελλοντική κυβέρνηση ως εναλλακτική προσέγγιση, απάντησε πως θα διοργάνωνε μία συνέντευξη Τύπου που θα απευθυνόταν στους Γερμανούς φορολογούμενους, στους οποίους θα έλεγε πως επί τρία χρόνια κοροϊδεύουν Γερμανούς και Έλληνες, δίνοντας δάνεια τα οποία δεν επενδύονται για την ανάκαμψη, αλλά πέφτουν σε μία «μαύρη τρύπα» και δε θα επιστραφούν ποτέ.

Κατόπιν, υπογράμμισε πως..... θα απέρριπτε την υπογραφή της τραπεζικής ενοποίησης , που όμως σημείωσε είναι ένα εξάμβλωμα που επεκτείνει το κυπριακό μοντέλο διάσωσης τραπεζών, το οποίο περιλαμβάνει κούρεμα καταθέσεων, σε όλη την Ευρώπη, ενώ πρόσθεσε ότι θα ζητούσε να γίνει συζήτηση για την εκ θεμελίων αλλαγή του μνημονίου, που αποδεδειγμένα εξώκειλε, υπενθυμίζοντας πως αν η ΕΚΤ διακόψει σε «αντίποινα» την παροή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, θα ξεκινήσει από ην αρχή η κρίση στην Ευρωζώνη, κάτι που πιθανότατα δε θα ρισκάρει κανείς.
koutipandoras

Σχόλια

  1. Καλώς ήρθατε στην 24ωρη εξυπηρέτηση δανείου

    Έχετε δοκιμάσει να λάβουν δάνεια από τις τράπεζες χωρίς επιτυχία ; Επειγόντως χρειάζονται χρήματα για να βγούμε από το χρέος ; Χρειάζεστε χρήματα για την επέκταση ή τη δημιουργία δική σας επιχείρηση ; Πάρτε ένα δάνειο από μια από τις κορυφαίες εταιρείες του δανείου του Ηνωμένου Βασιλείου . 24ωρη υπηρεσία δάνειο είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενυπόθηκων δανείων στο Ηνωμένο Βασίλειο και το φιλικό και έμπειρο προσωπικό μας είναι σε θέση να επεξεργαστεί την αίτησή σας γρήγορα και αποτελεσματικά . Μπορείτε να δανειστεί πάνω από οποιοδήποτε όρο 1-25 χρόνια και να δανειστεί οποιοδήποτε ποσό από £ 2.000 σε £ 50.000.000,00 για οποιονδήποτε σκοπό .

    Τύποι του δανείου που προσφέρουμε περιλαμβάνουν :

    Προσωπικά δάνεια
    Βραχυπρόθεσμα δάνεια
    Τα δάνεια σταθεροποίησης χρέους
    Σε απευθείας σύνδεση δάνεια
    γρήγορα δάνεια
    Κάθε δάνεια χρήσεων
    τους όρους του δανείου
    Bad πιστωτικά δάνεια
    Φτηνές δάνειο
    Ανεπιθύμητες πιστωτικά δάνεια
    Στεγαστικό δάνειο
    Τα κακά πιστωτικά προβλήματα
    εξασφαλισμένο δάνειο

    Με ένα χαμηλό επιτόκιο του 3 % σε όλα τα μέρη του κόσμου . Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για τους υποψηφίους που είναι 18 ετών και άνω .

    Για περισσότερες πληροφορίες , παρακαλώ επικοινωνήστε μέσω email : 24hourloanservice@gmail.com
    Regards
    Larry Fox

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σε όλους,

    Αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες και χρειάζεστε οικονομικό χέρι; Είστε σε χρέη έχει χαμηλή πίστωση; Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια για να μπορέσετε να πληρώσετε το χρέος σας και να ανταποκριθείτε στις προσωπικές σας απαιτήσεις; Συμβουλευτείτε την Επενδυτική Επένδυση της Ένωσης και θέστε μια τελική λύση στα οικονομικά σας προβλήματα. Δίνουμε δάνεια με πολύ χαμηλό επιτόκιο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο.


    Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω: unioncapitalinvestment.org@gmail.com
    και να είστε ένας από εκείνους που δίνουν μαρτυρίες για τα οφέλη τους από τις αξιόπιστες υπηρεσίες μας.

    Χαιρετισμοί,
    Επένδυση κεφαλαίου της Ένωσης
    Πνευματικά δικαιώματα © 2020 Οργανισμός επενδύσεων κεφαλαίου της Ένωσης.


    unioncapitalinvestment.org@gmail.com
    unioncapitalinvestment.org@gmail.com
    unioncapitalinvestment.org@gmail.com
    unioncapitalinvestment.org@gmail.com
    unioncapitalinvestment.org@gmail.com
    unioncapitalinvestment.org@gmail.com
    unioncapitalinvestment.org@gmail.com
    unioncapitalinvestment.org@gmail.com
    unioncapitalinvestment.org@gmail.com
    unioncapitalinvestment.org@gmail.com
    unioncapitalinvestment.org@gmail.com
    unioncapitalinvestment.org@gmail.com
    unioncapitalinvestment.org@gmail.com
    unioncapitalinvestment.org@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν έχετε λιγότερη από τέλεια πίστωση και χρειάζεστε οικονομική βοήθεια, τότε είστε μόνο μια διαδικτυακή εφαρμογή μακριά από τη λήψη των χρημάτων που χρειάζεστε για να φροντίσετε όλους τους απροσδόκητους λογαριασμούς σας javeedkegtyvfdgvc@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσφέρουν πραγματικά χρήματα για άτομα με ειλικρίνεια και ειλικρίνεια που χρειάζονται χρήματα για κάτι για προσωπικούς και επιχειρηματικούς σκοπούς.
    Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να εκπληρώσουμε τα όνειρά τους με ένα μεγαλύτερο χρηματικό ποσό που ακριβώς χρειάζεται. . Ότι η χρέωση για το κόστος επεξεργασίας / προέλευσης
    Τα χρήματά μας είναι ασφαλισμένα και θα παραδοθούν ασφαλιστικά ότι ο τραπεζικός σας λογαριασμός Μέσα σε 48 ώρες την εφαρμογή τους.
    Πείτε μας τώρα με το ενδιαφέρον σας μέσω του e-mailgujuyouriantuoihin3000@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περιγραφή
    Προσφέρουμε πραγματικά χρήματα σε άτομα που ειλικρινά και ειλικρινά χρειάζονται κάποια μετρητά για διάφορους προσωπικούς και επιχειρηματικούς σκοπούς.
    Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εκπληρώσουμε τα όνειρά σας προσφέροντάς σας το ακριβές χρηματικό ποσό που χρειάζεστε. δεν χρεώνουμε χρήματα για επεξεργασία / προέλευση.
    Τα χρήματά μας είναι ασφαλή και ασφαλή και θα παραδοθούν στον τραπεζικό σας λογαριασμό εντός 48 ωρών από την εφαρμογή.
    επικοινωνήστε μαζί μας τώρα με το ενδιαφέρον σαςwaveeykegtjvfdcvc780@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή μέρα
    χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο; Χρειάζεστε προσωπικό δάνειο; Σκοπεύετε να δανειστείτε δάνειο; Για ποιο σκοπό; Αυτό γίνεται για να ενημερώσουμε ολόκληρο το κοινό ότι υπάρχει μια δανειοδοτική εταιρεία που δίνει δάνειο με χαμηλό επιτόκιο. Είμαστε εγγεγραμμένη και εγκεκριμένη από το κράτος εταιρεία δανεισμού. Δίνουμε δάνειο σε διαφορετικούς οργανισμούς, σχολεία, νοσοκομεία, άτομα, εκκλησιαστικούς άνδρες και γυναίκες που έχουν οικονομικά μειωθεί. Αυτή είναι μια ευκαιρία για εσάς να επεκτείνετε την επιχείρησή σας και να πληρώσετε όλες τις ικανότητες. Μη διστάσετε να προωθήσετε την αίτησή σας τώρα μέσω e-mail
    xitguiponvyuu200@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου