Οσοι ψήφισαν τα μνημόνια δεν εχουν καμία σχέση με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ..είναι απλός καιροσκόποι..είναι Χαμαιλέοντες..

ΣΥΡΙΖΑ: «Τελειώνει» και η υποψηφιότητα Βουδούρη

ΣΥΡΙΖΑ: «Τελειώνει» και η υποψηφιότητα Βουδούρη

Αναγκάζεται σε παραίτηση 
.....ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΗ
Καταλύτης για τις εξελίξεις η απόφαση της νομαρχιακής επιτροπής Μεσσηνίας – περιοχή από την οποία κατάγεται ο κ. Βουδούρης – η οποία με ψήφους 25 έναντι 8 τάχθηκε υπέρ της απόσυρσης της υποψηφιότητας
Γιάννης Μακρυγιάννης Πρώτο θέμα
Η συντριπτικά αρνητική στάση που τηρούν οι νομαρχιακές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη στη συγκεκριμένη περιφέρεια φέρνει ουσιαστικά προ τετελεσμένων τόσο την ηγεσία, όσο και τον ανεξάρτητο βουλευτή, ο οποίος πιθανότατα αναγκάζεται πλέον σε παραίτηση!
Καταλύτης για τις εξελίξεις πρέπει να θεωρείται η απόφαση της νομαρχιακής επιτροπής Μεσσηνίας – περιοχή από την οποία κατάγεται ο κ. Βουδούρης – η οποία με ψήφους 25 έναντι 8 τάχθηκε υπέρ της απόσυρσης της υποψηφιότητας. Η συνεδρίαση, το βράδυ της Κυριακής, ήταν πολύωρη και δραματική και έγινε με τη παρουσία του γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Βίτσα και του βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου. Το βαρύ κλίμα που είχε διαμορφωθεί από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Βουδούρη δεν έγινε εφικτό να αλλάξει, παρά την παρέμβαση της ηγεσίας......

Είχαν προηγηθεί σφοδρές αντιδράσεις και από τις άλλες νομαρχιακές οργανώσεις, ιδίως αυτές της Κορίνθου και της Αρκαδίας και λιγότερο της Αργολίδας. Ειδικά η οργάνωση της Κορίνθου είχε στείλει γραπτώς τις αντιρρήσεις της στην Κουμουνδούρου από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας.
Τώρα η ευθύνη των αποφάσεων πέφτει είτε στην ηγεσία, είτε στον ίδιο τον κ. Βουδούρη. Είναι σαφές ότι η υποψηφιότητα δεν έχει καμία τύχη με σύσσωμο τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ να διαφωνεί. Το θέμα έτσι κι αλλιώς θα τεθεί και πάλι έντονα στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας εντός της εβδομάδας, άρα θα σέρνεται διαρκώς, προκαλώντας εσωτερικές αντιδράσεις και ομφαλοσκόπηση. Η ηγετική ομάδα προτίμησε την περασμένη Παρασκευή να άρει τη στήριξή της μόνο στον Θόδωρο Καρυπίδη, που είχε προταθεί για τη Δυτική Μακεδονία, αφήνοντας να μετρήσει το θέμα Βουδούρη τα επόμενα 24ωρα, με βάση και τη στάση των τοπικών οργανώσεων. Κι αυτό παρά την πίεση της αριστερής πλατφόρμας, αλλά και μέρους της πλειοψηφίας, να «τελειώσει» το θέμα αμέσως για να αντιμετωπιστεί το συντομότερο η πληγή που έχει ανοίξει.
Με την έλευση του Αλέξη Τσίπρα από την Ιταλία θεωρείται δεδομένο ότι θα ασχοληθεί προσωπικά και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, καθώς η υποψηφιότητα Βουδούρη σηματοδοτούσε τη στρατηγική των συμμαχιών στον κεντροαριστερό χώρο. Η αναδίπλωση πάντως και στο θέμα αυτό μάλλον θα είναι δραματική για την Κουμουνδούρου, που προσπάθησε να επιβάλλει «από τα πάνω» μία ατελέσφορη στρατηγική και μάλιστα με λαθεμένους χειρισμούς και όχι με τα κατάλληλα πρόσωπα.

Σχόλια