Οι πολιτισμένοι ΟΥΝΟΙ σκότωσαν τον Μάριο την καμηλοπάρδαλη γιατί έτσι γούσταραν.



Ο Μάριος, η μόλις 18 μηνών καμηλοπάρδαλη, που θεωρήθηκε πλεόνασμα στο ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης έγινε πασίγνωστος διότι οι ιθύνοντες αποφάσισαν ν’ απαλλαγούν από την παρουσία του.
Παρά τις εκκλήσεις φιλοζωικών οργανώσεων, την κινητοποίησή τους με κάθε μέσο ακόμη κι από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, τις αντιδράσεις τους έως και την τελευταία στιγμή η απόφαση για ευθανασία της αρσενικής καμηλοπάρδαλης δεν άλλαξε.
Πυροβολήθηκε στο κεφάλι και δεν χορηγήθηκε θανατηφόρος ένεση προκειμένου να μην δηλητηριαστεί το κρέας του Μάριου, που προοριζόταν για τους υπόλοιπους ενοίκους του ζωολογικού κήπου.
Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως η όλη διαδικασία κατά τον τεμαχισμό του Μάριου έγινε μπροστά στα μάτια ακτιβιστών κι επισκεπτών, που είδαν ένα πρωτόγνωρο και πρωτόγονο θέαμα.
Ο Μάριος θεωρήθηκε ως «πλεόνασμα» στο ζωολογικό κήπο , που δεν διέθετε τον απαιτούμενο χώρο, ώστε όλες οι καμηλοπαρδάλεις να ζουν σε άνετες συνθήκες, βάσει των ευρωπαϊκών οδηγιών.
Ωστόσο δεν εξετάστηκαν άλλες επιλογές, όπως η πρόταση από ζωολογικό κήπο της Βρετανίας, που ζήτησε την μεταφορά του εκεί.
Ο κτηνίατρος που πυροβόλησε τον Μάριο, περιέγραψε με ανατριχιαστική ψυχραιμία και λεπτομέρεια τη σκηνή: «Στάθηκα πίσω του με το όπλο και μόλις έσκυψε για να φάει το ψωμί από σίκαλη, τον πυροβόλησα στον εγκέφαλο. Ακούγεται βίαιο, αλλά ο Μάριος δεν είχε ιδέα τί ακολουθούσε» δήλωσε ο Μαντς Μπέρτελσεν.
Copyright © 2014 euronews

Σχόλια