Πάτρα: Χωρίς φάρμακα κι επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία


Πάτρα: Χωρίς φάρμακα κι επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία Επιστολές διαμαρτυρίας στους βουλευτές του νομού από τον Σύλλογο "Πάτρα 1982"

Επιστολές διαμαρτυρίας στους βουλευτές του νομού από τον Σύλλογο “Πάτρα 1982″
Σε επιστολή του στους βουλευτές ο Σύλλογος “Πάτρα 82″ αναφέρει: “Ο  Σύλλογος πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας «Πάτρα 82» καταγγέλλει την απαράδεκτη εγκύκλιο με την οποία μπαίνει πλαφόν στη συνταγογράφηση των γιατρών και ουσιαστικά αφήνει τους χρόνιους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία εκτός, αφού με το μέτρο αυτό παρεμποδίζεται η πρόσβαση στα φάρμακα και τις εξετάσεις που έχουν ανάγκη οι ασθενείς.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση του Υπουργού Υγείας οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφούν κατά 20% λιγότερο σε σχέση με τον μέσο όρο που είχαν πέρυσι και συγκεκριμένα από τις αρχές του νέου έτους οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να μειώσουν τη συνταγογράφησή τους κατά 20% σε σχέση με τις συνταγές που είχαν χορηγήσει το 2013.
Η επιβολή αυτού του μέτρου εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους διότι δεν εξαιρεί τις Μονάδες χρονίως πασχόντων στις οποίες παρακολουθούνται οι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία και από τους γιατρούς αυτών καθορίζονται και συνταγογραφούνται τα φάρμακα και οι διαγνωστικές και άλλες εξετάσεις  των πασχόντων.
Όπως γίνεται αντιληπτό θα βρεθούμε σε αδιέξοδο αφού είτε θα πρέπει να αναζητήσουμε γιατρό που δεν έχει συμπληρώσει το πλαφόν ατομικής συνταγογράφησης, είτε να πληρώσουμε τα φάρμακα κάτι το οποίο είναι πλέον αδύνατον λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων, είτε να μείνουμε χωρίς φαρμακευτική αγωγή με κίνδυνο για τη ζωή μας».........

ΧΩΡΙΣ  ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΟΙ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ
Με μια νέα – απαράδεκτη απόφαση, την οποία καταγγέλλουμε οι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία, ο υπουργός Οικονομικών συνεχίζει να αρνείται το ΕΚΑΣ.
Με μεγάλη απογοήτευση, οργή και θλίψη και παρά το γεγονός ότι το προσδόκιμο ζωής των θαλασσαιμικών είναι μικρό, διαπιστώνουμε τον πολιτικό παραλογισμό και την αναλγησία της κυβέρνηση αφού  ο κ. Στουρνάρας εξακολουθεί να μην εξαιρεί του πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία από το νέο όρο, όπως αυτός ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2014 και σύμφωνα με τον οποίο το ΕΚΑΣ «κόβεται» σε όσους συνταξιούχους δεν έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας!
Έτσι, οι θαλασσαιμικοί ασθενείς – συνταξιούχοι αποδεικνύεται πως πληρώνουν το βαρύ τίμημα του χαρακτηρισμού της αναπηρίας τους με ποσοστό 67% και άνω βάσει του Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας, αφού ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΚΑΣ στη σύνταξη τους, μια και το ηλικιακό όριο των 65 ετών είναι μέχρι στιγμής μη προσδόκιμο.
Όλοι εμείς οι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία αναρωτιόμαστε
«Εάν ο υπουργός Οικονομικών έχει καταφέρει κάτι που δεν κατάφερε έως τώρα η επιστήμη, να αυξήσει δηλαδή το προσδόκιμο επιβίωσης των Θαλασσαιμικών ασθενών, ας κρατήσει το ΕΚΑΣ”
 BEST.gr

Σχόλια