ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έβαλαν διάταξη στο φορολογικό που επιτρέπει τις ..προληπτικές κατασχέσεις!

forologia 1
Ακόμα δηλαδή κι αν είσαι συνεπής φορολογούμενος και προσπαθείς μέσα στη φορολαίλαπα να συντονίσεις τον οικογενειακό σου προϋπολογισμό, έρχεται το κράτος με διάταξη που έβαλε μέσα στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και τις άλλες φορολογικές διατάξεις και στα κάνει όλα μπάχαλο!
Έβαλαν διάταξη, σύμφωνα με την οποία η εφορία θα έχει το δικαίωμα να προχωρά σε ..προληπτικές κατασχέσεις (!) , υπό προϋποθέσεις, για να βάλει λεφτά στα ταμεία, ακόμα και αν η προθεσμία πληρωμής του εκάστοτε φόρου δεν έχει λήξει!

 Οι κατασχέσεις μπορεί να αφορούν κινητά και ακίνητα ακόμα και αν βρίσκονται σε χέρια τρίτων! 

Απίστευτο και όμως υπάρχει στο άρθρο 48 παράγραφος 9 του νομοσχεδίου υπογραμμίζονται τα εξής: «Η Φορολογική Διοίκηση, προκειμένου να διασφαλίζει την είσπραξη φόρων, μπορεί σε επείγουσες περιπτώσεις ή για να αποτραπεί επικείμενος κίνδυνος για την είσπραξη των φόρων, να προβαίνει με βάση τον εκτελεστό τίτλο του άρθρου 45 του Κώδικα πριν τη λήξη της προθεσμίας καταβολής της οφειλής και χωρίς δικαστική απόφαση στην επιβολή συντηρητικής κατάσχεσης κινητών, ακινήτων, εμπραγμάτων δικαιωμάτων σε αυτά, απαιτήσεων και γενικά όλων των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη του Δημοσίου είτε βρίσκονται στα χέρια του είτε στα χέρια τρίτου...... Η συντηρητική κατάσχεση τρέπεται αυτοδίκαια σε αναγκαστική με την πάροδο της νόμιμης προθεσμίας καταβολής της οφειλής και έχει τις συνέπειες της αναγκαστικής κατάσχεσης από το χρόνο της εγγραφής της».

Σχόλια

  1. ΡΕ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΩΤΑ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΛΑΙΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ; ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ Ο ΛΑΟΣ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ H ΧΩΡΑ; TO ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΑΣ;
    ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΠΙΑ ΟΤΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΤΩΜΑΤΟΦΑΓΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΟΡΝΕΩΝ, ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΗΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ NA ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΡΕΥΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΟΦΛΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΚΟ ΚΑΙ ΑΙΜΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ-ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΜΕΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΠΑΤΡΙΔΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ-ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΜΕΤΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ-ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΜΕΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΙΔΑΛΩΣ ΤΗΝ ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ.
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΤΕ :
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΦΑΓΗΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου