Να ζω όταν θα ’ρθει η πολυπόθητη ξαστεριά...


Βρίσκομαι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τις θέσεις του στο εργατικό κίνημα και στην πολιτική γενικότερα. Τις καταγγέλλω και τις πολεμάω,  αποκαλύπτοντας τις παγίδες που κρύβουν για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα τα «διαφορετικά μίγματα» της πολιτικής που  θα διαχειριστεί «καλύτερα» τον καπιταλισμό, κάνοντάς τον δήθεν... πιο ανθρώπινο... «Απέναντι» στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται και άλλοι, για τους δικούς τους λόγους. Για τη διαχείριση που λέγαμε. Και παίζουν τους ρόλους τους, με επιτυχία, μπροστά σε ένα αποχαυνωμένο κοινό που τη βρίσκει με υπερήρωες και καταστροφές. Υπάρχουν όμως και  όρια. Πάει πολύ να βγαίνουν κάποιοι και να προσβάλλουν με  τρόπο βάναυσο ακόμα και τη στοιχειώδη νοημοσύνη. Πάει πολύ να φωνάζουν οι ληστές «βοήθεια μας κλέβουν»:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προωθεί τον εκχυδαϊσμό, τον εκφασισμό και τον "εκτσογλανισμό" του δημόσιου βίου.»

Η σαπίλα  τρέφει τα σκουλήκια. Τα  παχαίνει κάνοντάς τα πιο γλοιώδη και πιο σιχαμερά. Και αυτά, έχοντας έντονα ανεπτυγμένες τις αισθήσεις της αχορτασιάς και της ατιμωρησίας γίνονται περισσότερο  αποκρουστικά και προκλητικά, ξεπερνώντας ακόμα και τα «όρια» που η ίδια η συνομοταξία τους βάζει.

 Τίποτα δεν μου κάνει εντύπωση πια.........
 
Ούτε η χυδαιότητα με την οποία συνοδεύεται ο κυνισμός στην τέλεση των εγκλημάτων της αστικής εξουσίας, ούτε η παθητικότητα των θυμάτων, για την οποία μεγάλο μερίδιο ευθύνης   φέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το μόνο που εύχομαι είναι να ζω όταν θα ’ρθει η πολυπόθητη ξαστεριά. Τότε που ο καθένας θα πάρει αυτό που αξίζει. Και τα  «αστικά χοντρογούρουνα»* θα αναγκαστούν να κάψουν τα καπιταλιστικά λίπη που πακτώνουν  -αιώνες τώρα- στις χοντρές κοιλιές τους, ιδρώνοντας στα γιαπιά και στις φάμπρικες, δουλεύοντας σκληρά για το στέριωμα της εργατικής λαϊκής εξουσίας. 

Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη τιμωρία τους. Θα φροντίσουμε εμείς γι’ αυτό.
(* Από τον στίχο του Γερμανού ποιητή Wolf Biermann).

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/12/blog-post_5593.html

Σχόλια

  1. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ , ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ?
    Γράφει ο Ν Βράχος

    Προκαλούν και δήθεν αναρωτιούνται, οι κάθε λογίς νοικιασμένοι ή, κομματικά εμπαθείς κονδυλοφόροι και ..λοιπές γραφίδες, γιατί ο κόσμος δεν αντιδρά, όπως θα ήθελαν, στα εφιαλτικά και γενοκτονικά μέτρα που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση της υποτέλειας και της αναισθησίας.

    Γιατί ο λαός μας, δεν υπακούει στις προσκλήσεις των κάθε λογίς τυχάρπαστων αρχηγίσκων, να κατέβει και να διαδηλώσει εναντίον της κυβέρνησης, όπως τον είχαν εξαπατήσει και με την κυβέρνηση του Πασόκ και τώρα ‘’βαράει το κεφάλι του’’ στον τοίχο?

    Ποιοι είναι αυτοί οι συνέταιροι της ‘’πάλης για την εξουσία’’, που θυμούνται το λαό μόνο όταν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσουν σαν προσωπικό εφαλτήριο πολιτικής διάσωσης ή αναρρίχησης ?

    Ξεχνούν βέβαια να μας θυμίσουν ποια ήταν η στάση και η συμπεριφορά, όλων αυτών των πληρωμένων ψευτοαρχηγίσκων και των νοικιασμένων γραφιάδων, πριν τρία χρόνια, τότε που μια άλλη κυβέρνηση αγωνιζόταν μόνη της να μην πτωχεύσουμε και παράλληλα να ληφθούν όσο το δυνατόν πιο ‘’χαμηλά βάρη φοροδοτικής ισότητας’’, ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.

    Ξεχνούν πως χαρακτήριζαν και τα μέτρα και τους κυβερνώντες, με μόνο σκοπό να πέσει η κυβέρνηση και ΟΧΙ ! να σωθεί η χώρα. Και δυστυχώς τα κατάφεραν και τα δύο. Και η κυβέρνηση έπεσε και η οικονομία βούλιαξε και οι Έλληνες αυτοκτονούν και έχουν χάσει το μυαλό τους και το χαμόγελό τους.

    Όμως, όλοι αυτοί, που δήθεν ενδιαφέρονται, έχουν ‘’δηλωμένα αποτυπώματα γραφής και αξίας’’. Τους ξέρουμε σχεδόν όλοι, ποιοι είναι και σε τι βαθμό συμμετείχε κάθε ένας στην καταστροφή της Ελλάδας , ώστε να βρούν ‘’πάτημα ’’εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου.

    Ζητούν δηλαδή σήμερα να μας ‘’σώσουν’’ αυτοί που χθες μας έριξαν στο γκρεμό και στην εξαθλίωση; Και δεν ντρέπονται οι πατριδοκάπηλοι και οι μυαλοφυγόδικοι ;

    Και επειδή ο Αντώνης και ο Βαγγέλης, ξεπουλήθηκαν, ξεπούλησαν και ξεπουλάνε την Ελλάδα ως κοινοί μεταπράτες χώματος , πιστεύουν και ελπίζουν και οι χαμηλόβαθμοι της γνώσης και της νοημοσύνης, Αλέξης και Πάνος , από κοινού και σε ύπτια στάση να ‘’επιτύχουν’’ την συνέχιση του ξεπουλήματος με οποιαδήποτε δική τους προσφορά στα αφεντικά των τοκογλύφων.

    Όμως ο Γιώργος , κράτησε, άντεξε, και τώρα ετοιμάζεται να γυρίσει. Ξέρουν οι άθλιοι προβοκάτορες, συκοφάντες και πολιτικοί αιμομίκτες ότι το τέλος τους έρχεται.

    Ο λαός μας, θα μάθει με λεπτομέρειες την ΑΘΛΙΑ συμπεριφορά τους.

    Σε λίγο, θα ‘’τρίβουν τα μάτια τους’’ όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, αποφασίσει να σώσει την Ελλάδα για μία ακόμη φορά, αλλά τώρα από τα εσωτερικά ‘’ΠΥΡΑΝΧΑΣ’’ που επί τρία χρόνια μας ήπιαν το αίμα.

    Από τους παρ΄όλίγον εκτελεστές του.

    Από τους συνειδητούς δολοφόνους της προσωπικής μας ευτυχίας.

    Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου είναι δυνατό να πείσει, να συγκινήσει, να ξεσηκώσει τούτο το λαό, γιατί είναι ο ΜΟΝΟΣ ! που δεν του είπε ψέματα.

    Και ο λαός το είδε, το έμαθε, το ένοιωσε στο πετσί του.

    ΜΟΝΟ το Γιώργο εμπιστεύεται, γιατί είναι αποδεδειγμένα ΕΝΤΙΜΟΣ !!

    Γιατί ΜΟΝΟ αυτός είπε την αλήθεια και ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O ποιο επικίνδυνος για τον Ελληνισμό και την Ελληνικότητα άνθρωπος που πέρασε ποτέ από τα σκαλοπάτια της πολιτικής στην χώρα μας, ο νυν ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ, Ευάγγελος Βενιζέλος η αλλιώς Τούρκογλου.
    Το ανθρωποειδές αυτό υπήρξε ο υπεύθυνος των συνταγματικών νόμων τύπου «βασικών μετόχων», «ευθύνης υπουργών» και αυτών για την δικαιολόγηση της συνταγματικότητας όλων των Μνημονίων και δανειακών συμβάσεων με την Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ, των εξευτελιστικών για την δημοκρατία φασιστικών νόμων 1178/1981 και 3126/2003 και των άρθρων του συντάγματος 19 παρ. 3 και 86. Αυτό το πολιτικό παχύδερμο σοφίστηκε την αναθεώρηση του άρθρου 16 του 2001 και του νόμου περί ευθύνης Υπουργών. Στο νόμο αυτό ήταν ο εισηγητής και ο νόμος ψηφίστηκε το 2003. Αυτός θέσπισε διά νόμου την ατιμωρησία των πολιτικών, δίνοντας το δικαίωμα και την αρμοδιότητα μόνο στη Βουλή προκειμένου να ασκεί διώξεις κατά υπουργών, οι οποίοι διέπραξαν ποινικά αδικήματα κατά την άσκηση των θεσμικών καθηκόντων τους, αφαιρώντας έτσι, από το δικαστικό σώμα τον θεσμικό ρόλο του στην απονομή δικαιοσύνης.
    Ως υπουργός Πολιτισμού επεδίωξε την ανέγερση περσικού μνημείου στον Μαραθώνα χαρακτηρίζοντας «την κοσμοϊστορική μάχη» στον Ταχυδρόμο της 24.02.2001 σαν ένα «ξενοφοβικό και ρατσιστικό» ιδεολόγημα και τον Μαραθώνα σαν ένα απλό «τοπωνύμιο».
    Εμπόδισε τις αρχαιολογικές ανασκαφές στην Αίγυπτο για εντοπισμό του τάφου του Μεγάλου Αλέξανδρου και την προβολή του Αρχανθρώπου του Σπηλαίου Πετραλώνων Χαλκιδικής που εντοπίστηκε από τον ανθρωπολόγο και αρχαιολόγο Άρη Πουλιανο.
    Συνέβαλε στη καταστροφή αρχαιοελληνικών χώρων σε όλη την Ελλάδα χρηματοδοτώντας κάθε αρχαιολογική δραστηριότητα για ανασκαφές βυζαντινών μνημείων που δεν έχουν καμία σχέση με τον Ελληνικό Πολιτισμό.
    Οι εγχώριοι κερδοσκόποι βρήκαν στο πρόσωπο του ανθρωποειδούς αυτού τον καλό και αξιόπιστο συνεργάτη τους.
    Με τους νόμους που ο ίδιος ως υπουργός Δικαιοσύνης έφτιαξε, εξασφάλισε προς το παρών την ατιμωρησία του και των άλλων καθαρμάτων της διαπλοκής, στα οποία ως υπουργός Πολιτισμού ανάθετε απ’ ευθείας έργα των Ολυμπιακών Αγώνων.
    Ο ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ κατάστρεψε τη χώρα, θυσίασε τις ημέρες μας και σπατάλησε τις ζωές μας και η απώλεια επαφής του με την πραγματικότητα δε συνιστά άλλοθι. Πρόκειται για το παράδοξο της συνειδητής παραφροσύνης. Πληρώνουμε απωθημένα μιας προσωπικότητας που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Εάν δεν του περάσουν χειροπέδες τότε σίγουρα θα του περάσουν ζουρλομανδύα σύντομα…
    Εάν υπήρχε στην Ελλάδα Δικαιοσύνη θα επαναφερόταν η θανατική ποινή μόνο και μόνο για να ντουφεκιστεί ‘η να κρεμαστεί αυτό το ανθρωποειδές που συστηματικά έσβησε τα ίχνη του για την εγκληματική του συμπεριφορά για να αποφύγει την τιμωρία του.
    Όλα τα καθάρματα της ευρύτερης ελληνικής ιστορίας έχουν τα ίδια προδοτικά χαρακτηριστικά, είτε αυτά είναι ανθρωπολογικά, είτε εθνικοπολιτικα, είτε οικονομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου