Στην Εισαγγελέα Διαφθοράς η Αδάμαστη Ζωή για τα υποβρύχια


Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προαναγγείλει ότι θα στραφεί στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και γι΄ αυτό το λόγο καταθέτει η υπεύθυνη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επί θεμάτων Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώπιον της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου τα πλήρη πρακτικά της συζήτησης στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα.
Όπως αναφέρει στο δελτίο Τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ «προκύπτουν στοιχεία μείζονος ενδιαφέροντος για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση δικαίου, που πρέπει απαραιτήτως να συνεκτιμηθούν και με λοιπές εκκρεμείς ενώπιον της Δικαιοσύνης υποθέσεις.

Η Κοινοβουλευτική Πλειοψηφία Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, με την επικουρία της ΔΗΜΑΡ, μπορεί να απέτρεψε την κοινοβουλευτική διερεύνηση, ουδείς όμως δικαιούται να εμποδίζει την εισαγγελική- δικαστική διερεύνηση σκανδάλων ολκής, που έχουν κοστίσει δισεκατομμύρια στον Ελληνικό Λαό, χωρίς κανένα όφελος, με υποβρύχια να σαπίζουν, να γέρνουν ή να μην έχουν καν κατασκευασθεί, με εταιρίες-φαντάσματα να καρπώνονται τις μετοχές των ναυπηγείων και με τους υπευθύνους να σφυρίζουν αδιάφορα, εξακολουθώντας να καταβάλλουν χρήματα σε εταιρίες-διαφθορείς.

Το πάρτι εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων από τη μία, σε ευθεία αντιπαραβολή με το κλείσιμο των.......

Ναυπηγείων, το δράμα των απλήρωτων επί μήνες εργαζομένων, την παραγωγή και συντήρηση μιας επικίνδυνης και επισφαλούς κατάστασης στα ανασφάλιστα πια ναυπηγεία, αλλά και η τραγωδία με την οποία έρχεται αντιμέτωπος ο ελληνικός λαός, που πληρώνει, μεταξύ άλλων, ως «δημόσιο χρέος» αυτές τις σκανδαλώδεις συμβάσεις, δεν επιτρέπουν σε κανέναν να γυρνάει την πλάτη, να κοιτάει από την άλλη πλευρά ή να κλείνει το μάτι σε πρόσωπα και συμφέροντα που, αν μη τι άλλο, πρέπει και να ελεγχθούν και να λογοδοτήσουν».

http://ysterografa.gr/politics/stin-eisaggelea-diafthoras-i-zoi-gia-ta-ipovryxia

Σχόλια

  1. Ο Φάκελος είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία απέδειξε ότι ΕΧΕΙ θέληση να ξεκαθαρίσει την βρωμιά και να τιμωρήσει την παρανομία.
    Τώρα …αν ο κ Στρατούλης (;) είχε αντίθετη άποψη και επιθυμούσε ‘’λαϊκό δικαστήριο’’ και κυβέρνηση του..’’βουνού’’. Ε ! τι νακάνουμε.
    Καθρέφτη καθρεφτάκι μου
    πες μου τι είμαι... (η αντιμνημονιακη αντιπολίτευση και τρία πουλάκια κάθονται)
    Οδηγούμαστε σε εκλογές, τελικά, με ένα σημαντικό μειονέκτημα σε όλο τον αντιμνημονιακό χώρο.
    Δυο χρόνια δεν μπόρεσε να βρεθεί μια κοινή βάση μεταξύ των δυνάμενων που φωνάζουν για το μνημόνιο και τις επιπτώσεις του και για το τι ακριβώς πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα και με ποιο τρόπο.
    Όχι αν και πότε θα γίνει επανάσταση (αριστερά)
    όχι αν και πότε θα πάρουμε τη Πόλη, (λαϊκή δεξιά)
    όχι αν και πότε η γη θα γυρίσει ανάποδα,
    αλλά σ΄αυτό που συμβαίνει τώρα ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΕΣ, που είναι επιθυμητές και αναγκαίες για την επιβίωση της χώρας, το σταμάτημα αυτού του απίστευτου κατρακυλίσματος, την ΚΟΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ μιας άλλης προοπτικής εκτός από το ξεπούλημα και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, για την έξοδο από τη κρίση.
    Μια προοπτική που θα βασίζεται σε συγκεκριμένες προτάσεις εφικτές (έστω και οδυνηρές) με σχέδια για να υλοποιηθούν και με την αναγκαία συσπείρωση και όχι τον καταστροφικό διχασμό του ελληνικού λαού για να διαφυλαχθούν τα βασικότερα του δικαιώματα που κονιορτοποιούνται χωρίς έλεος.
    Από όποια παράταξη ιδεολογικά, κι αν προέρχεται ένας Έλληνας αυτή τη στιγμή υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν ΑΜΕΣΑ,
    ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ,
    κυριαρχικά εθνικά δικαιώματα και κοινωνικά δικαιώματα που εκποιούνται χωρίς κανείς να μπορεί να σταματήσει αυτή τη τρέλα.
    Για να μπορέσει να παλέψει κάποιος για όποια ιδεολογία υπερασπίζεται, για ότι νομίζει ότι πρέπει να γίνει για το τόπο και το λαό του,
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟ, ΠΑΤΡΙΔΑ.
    Για να μπορέσει να κινηθεί και να δουλέψει μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια, μέσα σε νομικά και συνταγματικά πλαίσια και να διορθώσει τα κακώς κείμενα πρέπει να έχει ακόμα σύνταγμα και νόμους.
    Για να μπορέσει να κινηθεί κάποιος, πρέπει να έχει αποδείξει ο΄τι και θέλει και μπορεί να αγωνιστεί για την Ελλάδα μας, γιατί τότε ΜΟΝΟ! ο λαός μας θα πειστεί ότι υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί, που δεν υπολογίζουν το πολιτικό κόστος.
    Και τότε μόνο θα κυβερνήσει, αυτός που έχει ‘’ματώσει’’ και ο κόσμος πίστεψε σε αυτόν.
    Κι ευτυχώς υπάρχει ο αθόρυβος αγωνιστής, ο πολιτικός που θυσιάστηκε για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς σαν κράτος, πως θα ζήσουμε ? Με τι πόρους?

    Γράφει ο Ν Βράχος
    Ποιος αμφισβητεί πλέον το δίκιο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, το αγώνα που έκανε να υψώσει το ανάστημά του και να αγωνιστεί για τη σωτηρία της Ελλάδας?
    Ποιος πλέον αμφισβητεί το πόσο πιο ήρεμα, πιο μαλακά, πιο ανώδυνα θα είχαμε αντιμετωπίσει με επιτυχία, όλα όσα σήμερα μας κάνουν τη ζωή δύσκολη και το μέλλον δυσοίωνο για εμάς και τα παιδιά μας.
    Ποιοι μας ξεσήκωσαν εναντίον του υποσχόμενοι ‘’Παραδείσους και ρύζι’’?
    Γιατί αφού όλα με τον Γιώργο ήταν λάθος, όπως μας έλεγαν , σήμερα αγωνίζονται να εφαρμόσουν, ένα μέρος από αυτά που είχε αποφασίσει?
    Γιατί ξεπουλάνε την πατρίδα μας?
    Εμείς σαν κράτος πως θα ζήσουμε ? Με τι πόρους? Σε ποια χώρα?
    Κι όμως ξεπουλήσαμε τον Γιώργο Παπανδρέου, που είχε το θάρρος και τον ανδρισμό να πεί το νέο ΟΧΙ στους ‘’αιρετούς φασίστες’’ ΜΕΡΚΟΖΥ της κεντρικής και όχι μόνο νεοφασιστικής Ευρώπης!
    Τον διώξαμε γιατί μας είπε την ΑΛΗΘΕΙΑ ! και φέραμε στη θέση του ότι το χειρότερο θα μπορούσε να μας τύχει.
    Δύο απόκληρους της κοινωνικής ευαισθησίας , δύο αδίστακτους βρικόλακες της εξουσίας, δύο προικοθήρες της παρανομίας, δύο εμπόρους πατριδοκαπηλίας.
    Και σήμερα ετοιμαζόμαστε να κάνουμε και άλλο λάθος? Θα φέρουμε στην εξουσία τις ‘’ ΡΟΖ ΟΡΔΕΣ’’ του Τσίπρα και των Τσιπρέων που μαζί με τους Σαμαρά , Βενιζέλο και τα άλλα πολιτικά ζιζάνια και υπόλοιπα, κατέστρεψαν ότι είχε αφήσει ο Καραμανλής? Τι έμεινε πλέον από την παραγωγική μας μηχανή? Πως θα αναστήσουμε τη νεκρή έως και ανύπαρκτη πλέον, υποδομή? Τι θα βρούνε τα παιδιά μας και πως θα ζήσουν οι επόμενες γενιές?Τι θα παράγουμε για να ξεπληρώσουμε το χρέος του Καραμανλή ,που ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ διπλασίασε σε πέντε χρόνια από την μεταπολίτευση και μετά (Από 178 δις. Σε 300 δις).
    Θα πυροβολήσουμε ΞΑΝΑ τα πόδια μας και τα παιδιά μας????
    ΝΑ !!!
    Γιατί σήμερα μας πίνουν το αίμα! ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ? Τελικά μήπως μας αρέσει ο μαζοχισμός???
    Μήπως ‘’πλαδαριάσαμε’’ επικίνδυνα σαν έθνος?
    Μήπως πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας?
    Μήπως πρέπει να δώσουμε ξανά την ευκαιρία στον Γιώργο,
    να σώσουμε τα παιδιά μας??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΘΛΙΕΣ “ ΨΗΦΟΜΑΖΩΧΤΡΕΣ ”” ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
    Ψευτοθεούσες της συμπόνιας και της αλληλεγγύης. Μια άλλη εποχή ούτε καν θα ‘’πρόσεχαν’’ το αθώο αυτό πλάσμα που έφτασε στη χώρα μας για ένα καλλίτερο αύριο. Για κάθε τι άσχημο που συμβαίνει στη χώρα μας ’’φταίει’’ κάποιος άλλος και όχι αυτοί οι άθλιοι που από το πρωί μέχρι το βράδυ σπέρνουν τον πανικό, το φόβο, την ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ, νομίζοντας ότι κάποιος πικραμένος να τους πιστέψει.
    ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ…
    ‘’Το αντιμνημονιακό μέτωπο’’, ο Σύριζα, η Χρυσή Αυγή, ο Καμμένος…, μόνο να γράψεις αυτά τα τρία ονόματα μαζί δίπλα-δίπλα, καταλαβαίνεις αμέσως το: ΠΟΙΟΣ, ΠΟΥ , ΓΙΑΤΙ ?? την αδιέξοδη δηλαδή εγκληματική προσπάθεια κάποιων, να συνεχίσουν και σήμερα , όπως και χθες να τυμβωρυχούν και να ‘’πουλάνε φύκια’’ για μεταξωτές κορδέλες.
    Και μόνο που το σκέπτεται κανείς ανατριχιάζει.
    Ο Σύριζα του Αλέξη, του ..Στρατούλη, του.. Παπαδημούλη, ..Λαφαζάνη του αριστοκρατικού κομμουνισμού, γενικής καλοπέρασης, καφενολογίας και ..Σια, θα συνεργαστεί με το Πάνο του ..Κουίκ, του ..Μαδιά , της ...Ραχήλ κι όλοι μαζί θα συνεργαστούν με τους χρυσοφονιάδες της εγκληματικής οργάνωσης του ..Γερμενή, του… Παπά, του ..Λαγού , του ..Κασσιδιάρη και ΣΙΑ και ΠΕΡΑ και ΔΩΘΕ!!!
    Όλο το πολιτικό ξε-κατιναριό σε μια επίδειξη ΘΡΑΣΟΥΣ και πολιτικής ασχημίας.
    Ψευτοθεούσες της συμπόνιας και της αλληλεγγύης , οι φονιάδες των Ελλήνων. Χύνουν ..το δάκρυ της ΠΟΥΤΑΝΑΣ μπρός στη μνήμη ενός άτυχου κοριτσιού, που υπό άλλες συνθήκες ,ίσως και αν έτριβαν τα ΒΡΩΜΙΚΑ χέρια τους.
    Υπονομεύουν ,φθείρουν και διαφθείρουν αθώους, παρθένους και Συγγρόβιους .
    Χρυσο -Συριζ -Ελ, σχολή οικονομικών και τουριστικών επαγγελμάτων.
    Με σήμα ‘’επιβίωσης’’ μέχρι σήμερα το ‘’ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ’’! πως θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση αν(;). και τι θα κάνουν για να με πείσουν να τους ψηφίσω?
    Θα διώξουμε τους πολιτικούς εγκληματίες Σαμαρά και Βενιζέλο, για να φέρουμε του μεγαλύτερους πολιτικούς ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΥΣ στην εξουσία?
    Με τι χρήματα, θα αντικαταστήσουν τους ανθρωποκτόνος νόμους του Σαμαρά, με όλα όσα ΑΝΤΙΘΕΤΑ υπόσχονται? Κι αφού ο Σαμαράς με τόσες αιματηρές ‘’αρπαγές’’ και δεν κατάφερε σχεδόν τίποτε, οι αντιμνημονιακοί που θα βρούν τα λεφτά, τις ιδέες, τη διάθεση να συνομιλήσουν για ΤΟΣΑ θέματα που τους χωρίζουν και να αποφασίσουν τι προγράμματα θα εφαρμόσουν αφού σε τίποτε δεν συμφωνούν μεταξύ τους???
    Η λύση είναι μία και μοναδική. Επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου και των ΕΝΤΙΜΩΝ συνεργατών του στην εξουσία, κοινή στήριξη ΦΑΝΕΡΗ!!! όλων των πολιτικών δυνάμεων, για να σωθεί η χώρα. Διαφορετικά ,υπονομεύουμε και το μέλλον των εγγονών μας. Όσο καθυστερούμε , τόσο μεγαλώνει το ΧΑΣΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου