ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ Η ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΜΑΣ ;;;; Θα κλείνουν τις λιγοστές βιομηχανίες για να μειώσουν την αιθαλομίχλη του Στουρνάρα



Το νέφος της ηλιθιότητας ενός έθνους

Ως μέτρο κατά της αιθαλομίχλης του Στουρνάρα μελετά η κυβέρνηση το Περιορισμό της παραγωγής βιοτεχνικών και βιομηχανικών μονάδων κατά 30%.
Σειρά μέτρων ενάντια στη ρύπανση από τζάκια και σόμπες προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση που πρόκειται να δημοσιευθεί άμεσα στο ΦΕΚ. 


Τον κώδωνα του κινδύνου από το τοξικό «νέφος» κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. 
Τη διάθεση 51,5 εκ. ευρώ για πετρέλαιο θέρμανσης σε νοσοκομεία, σχολεία και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Σειρά μέτρων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, περιορισμούς στην κυκλοφορία, κλείσιμο σχολείων και κεντρικών θερμάνσεων, καθώς και μείωση της βιομηχανικής/βιοτεχνικής δραστηριότητας, τις ημέρες αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τζάκια, σόμπες κλπ. προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που πρόκειται να δημοσιευθεί άμεσα στο ΦΕΚ.
Ακολουθούν δυο υπουργικές αποφάσεις, του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και του υφυπουργού Μάκη Παπαγεωργίου για δωρεάν ρεύμα στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου για διπλάσιο αριθμό ημερών από τις ημέρες αυξημένης ρύπανσης και τη χορήγηση έκπτωσης 70 % στο ρεύμα για τις δομές αλληλεγγύης.
Και οι αποφάσεις αυτές είναι προς δημοσίευση στο ΦΕΚ.
Η ΚΥΑ αφορά το σχέδιο δράσης για την βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση της αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ τα μέτρα κλιμακώνονται ανάλογα με το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενεργοποιούνται με απόφαση του ΥΠΕΚΑ στην Αθήνα και των κατά τόπους περιφερειαρχών στην υπόλοιπη χώρα και περιλαμβάνουν, όταν τα σωματίδια ξεπερνούν τα 150 mg ανά κυβικό μέτρο αέρα, μεταξύ άλλων, τα εξής:.......


- Συστάσεις προς ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να αποφεύγουν την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους και τη σωματική άσκηση, ιδίως σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.
-Διακοπή λειτουργίας βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων.
-Σύσταση για διακοπή χρήσης τζακιών.
- Ρύθμιση του θερμοστάτη στους 18 βαθμούς για κεντρικές θερμάνσεις και κλείσιμο της κεντρικής θέρμανσης σε κτίρια του Δημοσίου (με εξαιρέσεις για νοσοκομεία κλπ.)
- Περιορισμό της παραγωγής βιοτεχνικών και βιομηχανικών μονάδων κατά 30%.
- Απαγόρευση κυκλοφορίας για πετρελαιοκίνητα οχήματα, σχολικά λεωφορεία και ΙΧ σε συγκεκριμένες περιοχές που θα ορίζονται κατά περίπτωση, με εξαίρεση τις βασικές οδικές αρτηρίες.
Με την απόφαση του υπουργού ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη που ακολουθεί, θα δίνεται δωρεάν ρεύμα (εκτός από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις για δίκτυα κλπ.) στους δικαιούχους του ΚΟΤ για διπλάσιο αριθμό ημερών από τις ημέρες αυξημένης ρύπανσης, ούτως ώστε οι συγκεκριμένοι πολίτες να χρησιμοποιούν κλιματιστικά, ηλεκτρικά σώματα κλπ. αντί για σόμπες και τζάκια.
Τέλος η απόφαση του υφυπουργού θεσπίζει νέα κατηγορία κοινωνικού τιμολογίου, το Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης για τις κοινωνικές δομές εκκλησίας, Δήμων κλπ. (π.χ. συσσίτια, φαρμακεία κλπ.) που θα είναι φθηνότερο κατά 70 % σε σχέση με το οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ.
Παράλληλα, ο ΙΣΑ τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του την αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων προφύλαξης απο το τοξικό «νέφος» της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Με βάση την εξέλιξη των μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τα τελευταία 24ωρα, στο Μαρούσι και το κέντρο της Αθήνας η αιθαλομίχλη ξεπέρασε το όριο επιφυλακής, ενώ το πλησίασε σε Πειραιά και Λυκόβρυση. Αυξημένες ήταν οι τιμές σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Βόλο.

Πληροφορίες: AMΠE

Σχόλια

  1. Κ. ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ : ΑΦΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ …ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

    ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΕΤΣΙ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΚΡΙΣΗ…

    Μ' αυτόν τον τρόπο προέκυψε η κρίση που έφερε την Ελλάδα ένα βήμα πριν την πτώχευση και την έξοδο της από την ευρωζώνη, κάτι που θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα. Με αυτόν τον τρόπο σήμερα ο λαός μας υποφέρει, βασανίζεται και αγωνιά για το αύριο, ενώ τα τρωκτικά της πολιτικής οργιάζουν …

    Μάλιστα όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο τότε πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε επισκεφτεί με πάσα μυστικότητα δύο φορές την Αθήνα, για να εξηγήσει στον Καραμανλή τη σοβαρότητα της κατάστασης και να τον πείσει να λάβει επείγοντα μέτρα για να σταματήσει τον κατήφορο, αλλά χωρίς επιτυχία.

    Ο Καραμανλής δεν έκανε απολύτως τίποτα παρότι γνώριζε ότι το καράβι της Ελλάδας πορευόταν κατευθείαν στα βράχια, γιατί "σκέφτηκε"
    ότι θα του ήταν βολικό να πετάξει την "καυτή πατάτα" στον σοσιαλιστή Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος εντωμεταξύ έκανε το λάθος να ζητάει επιμόνως πρόωρες εκλογές.

    Η προσφυγή στις κάλπες και η εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας πρόσφερε στον Καραμανλή τη δυνατότητα να αποτραβηχτεί από την πολιτική σκηνή αφήνοντας πίσω του μια χώρα στο χείλος της καταστροφής, γεγονός που εξάγεται και από τις επιστολές που είχε στείλει το 2008 ο τότε υπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας και είχαν δημοσιευτεί στην εβδομαδιαία εφημερίδα Το Βήμα, στις 31 Ιουλίου 2011.

    Σύμφωνα με εκείνο το δημοσίευμα, πράγματι, πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση, ο Δούκας είχε προειδοποιήσει τον Καραμανλή για όλα όσα θα συνέβαιναν και ότι το κράτος θα χρειαζόταν άλλα 40 δισεκατομμύρια ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του προϋπολογισμού του 2009, ποσό το οποίο στο τέλος έφτασε τα 48 δισεκατομμύρια. Οι προσπάθειες του Δούκα είχαν επιβεβαιωθεί και από τον Γιώργο Αλογοσκούφη, τότε υπουργό Οικονομίας της κυβέρνησης Καραμανλή, ο οποίος είχε παραδεχτεί σε συνέντευξη του στην ίδια εφημερίδα, ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε την σοβαρότητα της κατάστασης.

    "Αλλά στις προτάσεις μου για τη λύση του προβλήματος, ο Καραμανλής απάντησε 'βλέπουμε πιο μετά'", υποστήριξε ο Αλογοσκούφης. Ακόμη κι ο σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο άνθρωπος που έφερε την Ελλάδα στην ευρωζώνη, κατηγόρησε τον Καραμανλή ότι ακολούθησε μια λαϊκίστικη πολιτική επιβαρύνοντας τη δημόσια διοίκηση με άλλους 150.000 υπαλλήλους και ότι μέσα στα πεντέμισι χρόνια που κυβερνούσε τη χώρα αύξησε το δημόσιο χρέος κατά 130 δισεκατομμύρια, φτάνοντας το 2009 το 129% του ΑΕΠ, από το 95,4% όπου ήταν το 2003.

    [[Ένα άρθρο αφιερωμένο στην ελληνική οικονομική κρίση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στη βελγική εφημερίδα La Libre Belgique, επαναφέρει το ζήτημα των ευθυνών όχι μόνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης -που όπως προκύπτει από το κείμενο γνώριζε τη σοβαρή κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ήδη από την αρχή του 2008- αλλά και εκείνων της ελληνικής κυβέρνησης, επικεφαλής της οποίας ήταν τότε ο συντηρητικός Κώστας Καραμανλής]].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζήτησαν την κεφαλή’’ επι πίνακι ‘’του Παπακωνσταντίνου

    ο οποίος μείωσε το έλλειμμα κατά περίπου 6 μονάδες σε 1 χρόνο, κάτι που αποτελεί παγκόσμιο επίτευγμα. Μάλιστα, ο Παπακωνσταντίνου προχώρησε στις απαραίτητες αλλά ελάχιστες συγκριτικά με τα επόμενα μνημόνια περικοπές.
    Παράλληλα, διαφυλάχθηκαν οι περιπτώσεις των απολύσεων, προστατεύθηκε η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, δεν έγινε εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης μειώθηκαν σημαντικά οι δαπάνες και θεσμοθετήθηκαν νόμοι χάρη στους οποίους σήμερα βρίσκονται κάποιοι στη φυλακή αλλά και με απτά αποτελέσματα στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι πέντε Στουρνάρες δεν κάνουν έναν Παπακωνσταντίνου αλλά ο Σημίτης ενδιαφέρεται για τους δικούς του ανθρώπους. –
    [Άγαλμα από πέλετ θα κάνουν οι Βούλγαροι τον Στουρνάρα #πετρέλαιο_θέρμανσης],

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΛΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΕΜΠΟΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου