ΜΑΣ ΕΚΛΕΒΑΝ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ...


Πυρηνική βόμβα κατά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Κώστα Σημίτη, όσον αφορά την «αγορά του αιώνα» των εξοπλιστικών που αποφασίστηκε επί πρωθυπουργίας του δεύτερου, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών την περίοδο 1996-2002 και πλέον κάτοικος Φυλακών Κορυδαλλού Αντώνης Κάντας. 
Στην τετραήμερη απολογία-φωτιά ο Αντ. Κάντας «έδωσε» το μέχρις εσχάτων διεφθαρμένο διακομματικό μηχανισμό -από τον υπουργό μέχρι τα κατώτατα κλιμάκια των αξιωματικών- προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων εντός του υπουργείου Αμυνας, επί πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη. Επίσης περιέγραψε ένα συγκλονιστικό περιστατικό που, κατά τον ίδιο, καταδεικνύει διακομματική διαπλοκή στην προμήθεια των εξοπλιστικών: 
«Κατά την προμήθεια των αεροπλάνων στην Επιτροπή Αμυνας της Βουλής, όπου ήμουν παρών, ο Μητσοτάκης επιχειρηματολογούσε με πολύ λεπτομερή στοιχεία υπέρ της προμήθειας των F-16, ενώ ο Εβερτ υπέρ των F-15. 
Αυτό με εξέπληξε, διότι και οι δύο ήταν στο ίδιο κόμμα. 
Μάλιστα, όταν επελέγησαν τα F-16, στους διαδρόμους του ΥΕΘΑ κυκλοφορούσε με δόση χιούμορ η φράση ότι ο Μητσοτάκης κέρδισε τον υπουργό, γιατί ο Τσοχατζόπουλος ήταν μαζί με τον Εβερτ υπέρ της προμήθειας των F-15, τα οποία εκπροσωπούσε ο Θωμάς Λιακουνάκος. 
Αυτό αναφέρεται για να καταδειχθεί το σύνθετο, το πολύπλοκο και το διακομματικό παιχνίδι στο ζήτημα των εξοπλιστικών»!

Η περίοδος στην οποία αναφέρεται είναι το 1999-2000, όταν αποφασιζόταν η αγορά του νέου μαχητικού αεροσκάφους. Οι υποψήφιοι τύποι ήταν....

τέσσερις και ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε παρά την ιδιότητα του πρώην πρωθυπουργού. Αποδείχθηκε πάντως ότι μπορούσε, αν μη τι άλλο, να επηρεάσει τον κ. Σημίτη, αφού τελικά επελέγησαν τα F-16.

Με αυτή την ομολογία ο Κάντας ανάβει το φιτίλι για την «αγορά του αιώνα», η οποία αποφασίστηκε μετά τα Ιμια και αφενός στοίχισε δισεκατομμύρια δολάρια στον ελληνικό λαό και αφετέρου πυροδότησε το πάρτι με τις τρελές μίζες και το όργιο της διαφθοράς.

O κατηγορούμενος ομολόγησε ότι δωροδοκήθηκε για 10 εξοπλιστικά από εννέα αντιπροσώπους εταιριών, ενώ παραδέχθηκε επιπλέον και δωροδοκίες προ... 25ετίας, επί κυβέρνησης Ζολώτα, όταν υπηρετούσε στο γραφείο των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων του ΥΕΘΑ προτού συνταξιοδοτηθεί!

Σε κάθε περίπτωση, ο Αντώνης Κάντας συνεισφέρει με την απολογία του «καυτά» στοιχεία για την προμήθεια των αρμάτων μάχης Leopard 2, ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά που προμηθεύτηκε ποτέ ο Στρατός, «καίγοντας» τους πρώην πολιτικούς του προϊσταμένους Ακη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο, και αφήνοντας «αιχμές» (με το γάντι) κατά του Γιάννου Παπαντωνίου. Τους πρώτους δύο τους «καίει» και για το αντιαεροπορικό πρόγραμμα OSA ΑΜΚ, λέγοντας ότι ο αντιπρόσωπος του είχε πει ότι δεν ξέρει το ύψος της μίζας που θα του δώσει, «γιατί, εκτός από εμένα, έχει και πιο ψηλά υποχρεώσεις».

Συγκεκριμένα ο Α. Κάντας αναφέρει στην απολογία του για τα Leopard: «Εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρίας ήταν ο κύριος Θωμάς Λιακουνάκος. Το 1997 είχα πληροφορηθεί από τον συνεργάτη του, τον κύριο Αποστόλου, ότι τα προγράμματα που αυτοί εκπροσωπούσαν θα προτιμούνταν και θα προωθούνταν και θα επιλέγονταν οπωσδήποτε, γιατί αυτό το είχε συμφωνήσει ο ίδιος ο Λιακουνάκος με τον κύριο Σμπώκο και τον κύριο Τσοχατζόπουλο. Οι πρώτες συζητήσεις μεταξύ Λιακουνάκου - Σμπώκου - Τσοχατζόπουλου είχαν γίνει στο πολιτικό γραφείο του Τσοχατζόπουλου. Ακόμα, μου είχε πει και για τα επίπεδα ιεραρχίας, πώς και ποιος θα ελάμβανε χρήματα (...) Στα μεγάλα προγράμματα τα χρήματα στον Τσοχατζόπουλο θα τα έδιναν οι κατασκευάστριες εταιρίες τις οποίες εκπροσωπούσε ο Λιακουνάκος. Τα χρήματα στο Σμπώκο θα τα έδινε ο κύριος Λιακουνάκος και σε χαμηλότερο επίπεδο θα τα έδινε ο κ. Αποστόλου».

Περιγράφει επίσης για την περίοδο υπουργίας Παπαντωνίου: «Του είπα ότι το πρόγραμμα των Leopard 2 κόστιζε πάρα πολύ και δεν ήταν απαραίτητο. Μου απάντησε ότι αυτό το ζητάει ο Στρατός και δεν μπορούμε να τους το αρνηθούμε. Συγκεκριμένα μου είπε: “Πήραμε για το Ναυτικό και την Αεροπορία, δεν μπορούμε να μην πάρουμε και για τον Στρατό”. Του απάντησα ότι η επιχειρησιακή τους ωφέλεια είναι δυσανάλογη με το κόστος και η προμήθειά τους δεν είναι αναγκαία. Εκτοτε δεν με ξαναφώναξε. Η αίσθησή μου ήταν ότι ήθελε το πρόγραμμα των Leopard 2. Στη συνέχεια ο κύριος Λιακουνάκος ίσως και να πληροφορήθηκε ότι δεν ήμουν υποστηρικτής των αρμάτων και τηλεφωνικά επέμενε να με συναντήσει». Τελικά, όπως περιγράφει ο Α. Κάντας, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Θ.Λιακουνάκο ο τελευταίος, φεύγοντας, άφησε ένα σακβουαγιάζ (με 600.000 ευρώ) λέγοντάς του «είναι για σένα, δεν την έχω ξεχάσει».

Βάσω Παλαιού
Εφημερίδα "δημοκρατία"

Σχόλια

  1. Ο Λιακουνάκος απαντά σε Κάντα και δικαστές!
    Ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος με ανακοίνωσή του απαντά σε όσα έχουν διαρρεύσει από τη κατάθεση Κάντα και τον αφορούν. Ο κ.Λιακουνάκος χαρακτηρίζει “ανερμάτιστες, αναπόδεικτες, έωλες, ασαφείς και αντιφατικές” τιε αναφορές του κατηγορούμενου Α. Κάντας που....
    επιχειρεί να εμπλέξει την εταιρεία «ΑΧΟΝ» και τον Πρόεδρό της προσωπικά σε έκνομες και παράνομες συμπεριφορές”.

    Όλη η ανακοίνωση του Θωμά Λιακουνάκου:


    “Προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη και θλίψη η, όλως παράνομη και αντιδικονομική, διαρροή στα ΜΜΕ του περιεχομένου του κατηγορητηρίου και της απολογίας του κατηγορουμένου Αντώνιου Κάντα, μέσα από την οποία, με εμφανές κίνητρο την ελάφρυνση της θέσης του, επιχειρείται μεταξύ άλλων η κατά τρόπο αυθαίρετο, κακόβουλο και ύποπτο εμπλοκή της εταιρείας «ΑΧΟΝ», του Προέδρου της κ. Θωμά Λιακουνάκου και στελεχών της.


    Δηλώνουμε κατά τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό ότι η εταιρεία «ΑΧΟΝ», η οποία δραστηριοποιείται επιτυχώς επί σαράντα (40) έτη στον τομέα της παροχής τεχνικών, συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μεγάλους αλλοδαπούς εμπορικούς και κατασκευαστικούς Οίκους, ουδεμία απολύτως επιλήψιμη ή παράνομη εμπλοκή είχε με οποιοδήποτε τρόπο.

    Στην εν λόγω απολογία μέσα από όλως ανερμάτιστες, αναπόδεικτες, έωλες, ασαφείς και αντιφατικές αναφορές, ο κατηγορούμενος Α. Κάντας επιχειρεί να εμπλέξει την εταιρεία «ΑΧΟΝ» και τον Πρόεδρό της προσωπικά σε έκνομες και παράνομες συμπεριφορές.

    Επιδεικνύοντας μια απολύτως επιλεκτική μνήμη ο Αντώνιος Κάντας στην απολογία του αναφέρεται στην εταιρεία μας και στον Πρόεδρό της κατά τρόπο ομιχλώδη και ψευδή. Η αναξιοπιστία των αναφερομένων στην απολογία Κάντα και η σύγχυσή του είναι απολύτως εμφανής, οι δε ισχυρισμοί του απέχουν απολύτως από την αντικειμενική πραγματικότητα.

    Ουδέποτε ο Πρόεδρος της «ΑΧΟΝ» κ. Θωμάς Λιακουνάκος συνάντησε τον κατηγορούμενο κ. Κάντα στο γραφείο του, γεγονός που ευχερώς αποδεικνύεται από τα τηρούμενα βιβλία Πύλης του ΥΕΘΑ/ΓΔΕ, πολύ δε περισσότερο ουδέποτε του προσέφερε σε μετρητά 600.000 ΕΥΡΩ και μάλιστα σε περίοδο (Δεκέμβριος 2001) που το ΕΥΡΩ σε φυσική μορφή δεν είχε καν κυκλοφορήσει στην Ελληνική Επικράτεια.

    Αναφορικά με την επίμαχη Σύμβαση Προμήθειας των Αρμάτων Leopard ΙΙ, τονίζουμε ότι επρόκειτο για Σύμβαση που υπεγράφη μετά από σχετική απόφαση του ΚΥΣΕΑ, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Γερμανικής εταιρείας «KMW» στις 20 Μαρτίου 2003, κατόπιν Διεθνούς Δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού, το αδιάβλητο του οποίου έχει ήδη αξιολογηθεί δικαστικώς και στον οποίο ουδεμία απολύτως ουσιώδη ανάμειξη ή συμμετοχή είχε ή θα μπορούσε να έχει εκ της θέσεώς του ο Αντώνιος Κάντας.

    Οι ψευδείς και απολύτως συκοφαντικές αυτές αναφορές πλήττουν άμεσα και βάναυσα, τόσο την εταιρεία «ΑΧΟΝ», όσο και τον Πρόεδρό της κ. Θωμά Λιακουνάκο.

    Καλούμε τους εκπροσώπους της Ελληνικής Δικαιοσύνης να επιδείξουν νηφαλιότητα και επιφυλακτικότητα στην αξιολόγηση των ψευδών, όσον τουλάχιστον αφορά στην εταιρεία «ΑΧΟΝ» και τον Πρόεδρό της, ισχυρισμών του κατηγορουμένου Αντώνιου Κάντα και στη διερεύνηση και αξιοποίηση του όποιου αποδεικτικού υλικού.
    Για την «ΑΧΟΝ Α.Ε.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Οικονομικέ Εισαγγελέα ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ !!!

    Γιώργος Παπανδρέου: Κύριε Οικονομικέ Εισαγγελέα ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ !!!

    ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ . ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ..ΧΡΩΜΑΤΩΝ ..
    Γράφει ο Ν Βράχος

    Είναι πια κατανοητό από όλους τους Έλληνες, ότι οι λόγοι που ώθησαν τους φοροκλέπτες και τους μαυρονταβατζήδες, να πολεμήσουν με όλα τα μέσα, τον πρωθυπουργό του 43% Γιώργο Παπανδρέου, ήταν η ψήφιση των νόμων με τις διαρθρωτικές αλλαγές. Τις αλλαγές εκείνες, που θα χρειαζόταν η χώρα, στις γραμμές της διαφάνειας, της ισότιμης φοροδοτικής ικανότητας και του μελλοντικού εκσυγχρονισμού της παραγωγικής διαδικασίας και απόδοσης, ώστε στο μέλλον να μη ξαναβρεθεί στη σημερινή δύσκολη θέση.

    Έτσι λόγου χάρη ψηφίστηκαν νόμοι με το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, που θέσπισε το Πασοκ του Γιώργου Παπανδρέου με αρμόδιο υπουργό το Γιάννη Ραγκούση. που μας επιτρέπουν να μαθαίνουμε για κάθε παράνομη, ανήθικη πρόσληψη, που διατηρεί την συνδιαλλαγή το πελατειακό κράτος και μικροπολιτική;

    Για κάθε δαπάνη έργων, ή οποιασδήποτε άλλης μορφής , τόσο των υπουργείων όσο και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, που υποχρεωτικά ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ στο διαδίκτυο, επί ποινή ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ!

    ΄Ετσι , ο κάθε πολίτης, μπορεί να δει που πάνε τα χρήματα του, και να γίνει ΕΛΕΓΧΟΣ ώστε να υπάρχει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και..τιμωρία!

    Κάθε διακίνηση μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή ή και κάθε μορφής παράνομη απόκρυψη εσόδων από κάθε πηγή , αποκαλύπτεται άμεσα με τους νόμους του Γιώργου Παπακωνσταντίνου , και οι παραβάτες συλλαμβάνονται ‘’όσο ψηλά’’ κι αν βρίσκονται. Τα παραδείγματα είναι πολλά και ΜΕΓΑΛΑ!!!! Για πρώτη φορά οι πολιτικοί δεν μπορούν ούτε να κρύψουν, ούτε να κρυφτούν.

    Για πρώτη φορά οι ‘’Ηλιάτορες ’’ και Αλιγάτορες σκοτεινιάζουν από φόβο, οργή, απόγνωση. Για πρώτη φορά τρέμουν, οι προικοθήρες της ντροπής, της παραπληροφόρησης, της αγραμματοσύνης και των offshore των βαθυγάλανων νησιών του Ειρηνικού και της Ιαπωνίας. Για πρώτη φορά όσα τάχουν κρυμμένα και μαυροαποκτηθέντα , θα νιώσουν την οργή και την αδικία εις βάρος του λαού, να τους γίνεται ΕΦΙΑΛΤΗΣ!

    Δεν θα μπορούν να φέρουν πίσω όσα αφορολόγητα ‘’έβγαλαν λαθραία’’ επί τόσα χρόνια. Δεν θα μπορούν να ..απολαύσουν τον κλεμμένο ιδρώτα του εργαζόμενου και του αδύναμου.

    Όλα αυτά από το 2010, αποτελούν το οπλοστάσιο των διωκτικών αρχών, ώστε μετά τον Άκη, το Δήμαρχο, το Γιάννο, και τους άλλους, να πιάσουν σειρά όλα τα ‘’σκονισμένα’’ άτομα των χρυσαυλικών επιχειρήσεων, που θησαυρίζουν ασύστολα και παράνομα , εξάγουν και επενδύουν το ‘’υπερκέρδος’’ της άσπρης σκόνης, και μας…κάνουν μαθήματα ηθικής και πατριδογνωσίας, οι βαλιτσομεταφορείς των διεφθαρμένων.

    Έτσι, επί τέλους θα μάθουμε, εάν οι εφοπλιστές είναι τόσο ‘’ανοιχτοχέρηδες’’’ ή ,

    μήπως τα χρήματα προέρχονται από το διαχρονικό ξέπλυμα βρώμικου χρήματος των εγκληματικών δραστηριοτήτων της οργάνωσης των δολοφόνων, που τόσα χρόνια έχουν κυριολεκτικά ΟΡΓΙΑΣΕΙ ! στην παρανομία με την αγοραπωλησία ναρκωτικών, γυναικών, όπλων, εκτελέσεως συμβολαίων θανάτου και ‘’προστασίας’’ επιχειρήσεων και οίκων ανοχής που λειτουργούν χωρίς άδεις και λοιπούς ελέγχους.

    Επίσης θα μάθουμε τι συμβαίνει στην ιχθυόσκαλα, στην λαχαναγορά, στη διακίνηση κρέατος και γενικότερα σε κάθε νυχτερινή επιχείρηση.

    Γιώργο Παπανδρέου,
    υπάρχουν Εκατομμύρια Έλληνες που σε ευχαριστούν για όσα ΤΟΛΜΗΣΕΣ και ψήφισες, για όσα προσέφερες στην προσπάθεια για μια καλλίτερη μέρα για τα παιδιά μας.. Είμαστε δίπλα σου, είμαστε μαζί σου, στον αγώνα για μια νέα Ελλάδα.
    Είμαστε δίπλα σου ενάντια στους διαπλεκόμενους υβριστές, τους άθλιους σπεκουλαδόρους, τους πουλημένους δημοσιογράφους, και τους εμπαθείς και αγράμματους εκείνους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ διαχειριστές του διαδικτύου και νοικιασμένους κομματάρχες των σχολίων της παραπληροφόρησης και της αναντρίας.
    Ο Λαός σε ευχαριστεί και σε περιμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου