2013 Ανασκόπηση.

Μας εντυπωσίασε περισσότερο κάτι που δεν συνέβη. Μάθαμε να ζούμε με το μνημόνιο, με την αγριότητα της εξουσίας και το φασισμό. Μάθαμε την οργή μας να τη διοχετεύουμε στους δίπλα μας, σαν να είναι αυτοί οι πραγματικοί δυνάστες μας επειδή δουλεύουν στο δημόσιο ή πήραν ένα τσάμπα επίδομα. Υπήρχαν όμως και πρόσωπα που μας πήγαν τη σκέψη ένα βήμα μπρος και μας έδωσαν ελπίδα για επαναπροσδιορισμό.
- Peter Higgs. Το να εμπνευστεί 50 χρόνια πριν την ύπαρξη του σωματιδίου του θεού είναι μεγάλο πράγμα. Νόμπελ Φυσικής 2013.
- Μαλάλα Γιουσαφζάι, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν επειδή διεκδίκησε το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Στα 11 της χρόνια είχε τόσο τόσους τσαγανό που αν μας δάνειζε 1-2 κιλά απ' αυτό θα είχαμε άλλη χώρα.
- Edward Snowden. Απλά μάγκας.
- Παύλος Φύσσας & Γιάννης Αντετοκούνμπο. Η θυσία και η απάντηση στους απανταχού Ελληνάρες. Μεγαλείο ψυχής μέσα από το θάνατο και μέσα από την προκοπή
- Νέλσον Μαντέλα. Ορφανέψαμε τούτη τη χρονιά.
Καλή χρονιά

Με τα λεφτά δε γίνονται όλα
κι αν βάλεις ψεύτικα φτερά
δε θα μπορείς να τα σηκώσεις
για να πετάξεις φουκαρά

Σχόλια

  1. Σοκαρισμένο ακόμα το σύστημα από την αποθέωση Παπανδρέου…

    Τόσοι μήνεςημέρες έχουν περάσει από την αποθέωση του Γιώργου Παπανδρέου στο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Σ.Ε.Φ. και ακόμα να συνέλθει το σύστημα από το σοκ. Ακόμα και σήμερα περισπούδαστοι κονδυλοφόροι και σχολιαστές σκορπάνε απλόχερα το γέλιο με την αμηχανία τους απέναντι στα γεγονότα του Σαββάτου. Αδυνατούν να χωνέψουν αυτό που έγινε.

    Και ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι έγινε.
    Τις μοναδικές σκηνές αποθέωσης του Παπανδρέου, αλλά και ψυχικής ανάτασης όλου του Συνεδρίου όταν ο Γιώργος εισήλθε στο στάδιο.

    Αλλά πώς να το χωνέψουν;
    Τόση χολή, τόσα ψέματα, τόσα πάνελ, τόσα πρωτοσέλιδα, τόσες εργατοώρες παραγωγής λάσπης, τόσα χρόνια, για να πείσουν τον κόσμο να μισήσει τον Παπανδρέου, είναι δυνατόν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. να τον χειροκροτάνε ακόμα;

    Και επειδή δεν το χωνεύουν, βρίζουν.
    Βρίζουν τους απλούς συνέδρους που αγκάλιασαν τον Γιώργο: «αμετανόητοι», «στημένοι», «κλάκα», «ανεγκέφαλοι» κλπ.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που το σύστημα καθυβρίζει και υποτιμά τον απλό κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στις εκλογές του Νοεμβρίου 1989, δημοσιογράφοι υποστήριζαν στην τηλεόραση ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που είχαν αυξήσει το ποσοστό του σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου, χρειάζονται «ψυχιατρική υποστήριξη».

    Τότε, το σύστημα δεν μπορούσε να χωνέψει ότι ο κόσμος εξακολουθούσε να στηρίζει τον Αντρέα μετά από όση λάσπη είχε εκτοξευτεί εναντίον του.

    Τώρα το σύστημα δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο κόσμος εξακολουθεί να στηρίζει τον Γιώργο, μετά από όση λάσπη έχει εκτοξευτεί εναντίον του.

    Υπάρχει ένα κοινό στοιχείο που συνδέει όλους όσους λοιδορούν τον απλό κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου: δεν ένιωσαν ποτέ τι σημαίνει αγάπη και αποδοχή του κόσμου.

    Και δεν μπορούν, ποτέ δεν θα μπορέσουν να αντιληφθούν μία απλή αλήθεια:
    H καρδιά δεν “στήνεται”, ούτε “οργανώνεται”. Απλά χτυπά. Και για κάποια πράγματα χτυπά δυνατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά το πρόβλημα όλων ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου
    Επί Γιώργου Παπανδρέου πάρθηκαν μέτρα ύψους 4 δις ευρώ από μισθούς και συντάξεις..... Τότε γέμισαν οι πλατείες, τότε τον κατηγορήσανε δοσίλογο, προδότη κ.α.
    Τότε η ΝΔ, ο Σύριζα και κάποια λαμόγια στελέχη του ΠΑΣΟΚ έριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου.
    Τότε εμφανίστηκε το Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3, εμφανίστηκαν τα 18 δις αντισταθμιστικά του Σαμαρά, κ.α. πολλά.
    Από τότε έπεσε ο Γιώργος, βγήκε ο Παπαδήμος, βγήκε ο Σαμαράς με τη κομπανία του και από τότε έχουν παρθεί 14 δις επιπλέον μέτρα.
    Δεν έχει σκάσει μύτη..Δεν έχει συμβεί τίποτα. Ούτε "πλατείες", ούτε προδότες, ούτε δοσίλογοι.
    Από τότε οι τράπεζες συνεχίζουν να κάνουν πάρτι εκατομμυρίων ευρώ, τα μεγάλα κανάλια ξανάρχισαν να παίρνουν τα δάνεια που δεν έδινε ο Παπανδρέου (Φυσικά...αφού ο γιος μεγαλοεκδότη είναι Βουλευτής με τη ΝΔ) και όλα μελί γάλα.
    Τελικά το πρόβλημα όλων ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου.. Ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τα λαμόγια,,, Βουλευτές, δημοσιογράφοι και τα λοιπά κατεστημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο με το Γιώργο Παπανδρέου, μπορεί αυτός ο τόπος να πάει μπροστά.
    Η Ελλάδα, για να μπορέσει να επιβιώσει και να συμβαδίσει με τον υπόλοιπο κόσμο, χρειάζεται σύστημα και νέους ανθρώπους χωρίς δεσμεύσεις. Χωρίς γραμμάτια και συναλλαγματικές. Χρειάζεται έναν δοκιμασμένο πρωθυπουργό , με μια ομάδα έντιμων συνεργατών, που θα αναστηλώσουν τη χώρα και θα αγωνιστούν για την κοινωνική δικαιοσύνη των Ελλήνων.
    Απλούς Έλληνες, μορφωμένους, αποφασισμένους με συναίσθημα, ανθρωπιά και συναίσθηση της σοβαρότητας και της ευθύνης, χρειαζόμαστε.
    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έδωσε δείγμα γραφής και μέσα σε ένα χρόνο ψήφισε τέτοιους νόμους, ώστε να πιάνονται οι ‘’ΜΕΓΑΛΟΙ’’ που είχαν φορολογική ασυλία αφ΄ενός, και αφ΄ετέρου να συλλαμβάνονται ΟΛΟΙ!!! χωρίς εξαιρέσεις. Οι επώνυμοι μεγαλοφοροφυγάδες που ‘’φιλοξενούνται’’ στον Κορυδαλλό, είναι μία μικρή επιβεβαίωση, της επιτυχίας του συστήματος των νέων διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά και ΔΕΙΓΜΑ του : Τι μπορεί να κάνει ένας υπουργός ,όταν είναι Έλληνας και θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα.
    Εξ άλλου, όλοι σήμερα συμφωνούμε με τους νόμους που ψήφισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αφού στην ουσία, είναι υλοποίηση των όσων ζητούσαμε να γίνουν και να εφαρμοσθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΡΥΣΗ ΑΥΛΗ Η ΦΟΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ…

    Αυτός ο χρόνος, το 2013,
    θα πρέπει να μείνει στη μνήμη των νέων ανθρώπων, σαν ο χρόνος που έζησαν και έμαθαν από κοντά και χωρίς παρεμβολές, τι σημαίνει φασισμός, τι σημαίνει απανθρωπιά και ‘’φονικό ένστικτο’’.

    Αυτός ο χρόνος και όσα μεσολαβούν ακόμη, απέδειξε και αποδεικνύει, πόσο πολύτιμη είναι η δημοκρατία, ο σεβασμός , η αλληλεγγύη, η συμφιλίωση.

    Αυτός ο χρόνος, δίδαξε και διδάσκει τα παιδιά μας, τι περίπου περάσαμε εμείς οι γονείς τους, τα μαύρα χρόνια της χούντας, των προγόνων αυτών των τεράτων, που για ένα χρόνο τρομοκρατήσανε και αιματοκυλίσανε την Ελλάδα .

    Έτσι και τότε, μια χούφτα μισότρελων και ανώμαλων ψυχασθενών επίορκων ξεπουλημένων αξιωματικών, κατάφερε με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των ντόπιων και ξένων κέντρων συμφερόντων, να υποδουλώσουν ολόκληρη την Ελλάδα.

    Σήμερα βλέπουμε από κοντά και μαθαίνουμε, πως δολοφόνος και βασανιστής δεν γεννιέσαι αλλά ΓΙΝΕΣΑΙ !!!

    Στη σχολή φασισμού μαθαίνεις ,θες δεν θές , ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ !

    Μαθαίνεις, πως ένα ζωώδες κτήνος, αγράμματο, αστοιχείωτο, βγαλμένο από την κατάρα και την οργή, μπορεί εύκολα να μεταβληθεί σε ένα ‘’πληρωμένο δολοφόνο’’.

    Τότε (1967-1974), πολύ πιο εύκολα, σκότωναν τους Έλληνες ως υποτιθέμενους εχθρούς του συστήματος, με περισσότερη ευκολία και περισσότερη ατιμωρησία.

    Τότε όπως και σήμερα επίορκοι ‘’χρωματισμένοι’’ Σανιδάδες, Κεδίκογλοι, Ανδρεουλάκηδες Κόκκινοι και Κόλιες , αποτελούσαν την ασφαλιστική δικλείδα της συγκάλυψης των βασανιστών και της τιμωρίας των καθ΄υπόδειξη ενόχων.

    Τότε ,όπως και σήμερα οι μαθητές τους,
    επίορκοι πολιτικοί Μητσοτάκηδες και CIA , καθοδηγούμενοι, από τους χρυσοφόρους μύκητες τους παλατιού, ‘’οδήγησαν’’ τα φονικά τέρατα στην επταετή υποδούλωση της Ελλάδας.

    Εύχομαι και ελπίζω, τα νέα παιδιά με την ώριμη σκέψη, τη γνώση αλλά και την καθαρή ψυχή, να παραδειγματιστούν, αφού προσέξουν και μάθουν, την αλήθεια και το γιατί, ο άνθρωπος μπορεί να χάσει τον εαυτόν του και να μεταβληθεί σε ένα απάνθρωπο δολοφόνο.

    Πάντα, όπου λειτουργεί η ιδιοτέλεια, οι λίγοι θα εκμεταλλεύονται τους πολλούς, όταν ξεχνάμε ποιοι είμαστε και γιατί τόσοι πολλοί μας πολεμάνε.

    Γι αυτό ΟΛΑ στο φώς, με διαρθρωτικές αλλαγές και επιλογές, ώστε να μην είμαστε διαρκώς διαμαρτυρόμενοι από τις λάθος επιλογές μας, από την επομένη των εκλογών, ώστε να μη ψάχνουμε να βρούμε ποιοι μας φταίνε.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου