Ε.Π.Α.Μ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, αρχικά τις 6 από τις 52 Κυριακές τον χρόνο, ουσιαστικά μπαίνει στο στόχαστρο η αργία της Κυριακής η οποία βαίνει προς κατάργηση. Μετά και την ουσιαστική ακύρωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που μόνο αυτές διασφάλιζαν την πενθήμερη εργασία (μια και δεν προβλέπεται από τον εργατοϋπαλληλικό κώδικα) ανοίγει ο ασκός του Αιόλου ώστε τα πάντα να είναι ανοιχτά και τις 7 μέρες της εβδομάδος.

Η αργία της Κυριακής αποτελεί για τον Έλληνα σημείο αναφοράς για να βρεθεί η οικογένεια μαζί, για να συναντηθεί με τους φίλους, για να παίξουν τα παιδιά. Θα ανεχτούμε να χαθεί η δυνατότητα έκφρασης των κοινωνικών, θρησκευτικών και πνευματικών μας αναγκών προς χάριν πρόσθετης κατανάλωσης τις Κυριακές;

Έτσι χάνουμε μέρος της ανθρώπινης υπόστασής μας και μετατρεπόμαστε σε δούλους καταναλωτές.

ΣΕ ΠΡΟΟΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙΣ!

Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι ένα ακόμα μέτρο για να πληγεί το μικρό και μεσαίο εμπορικό κατάστημα, ανάμεσα στα τόσα άλλα μέτρα που βάλουν εναντίον των ελεύθερων επαγγελματιών, της μικρής και μεσαίας επιχείρησης, της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα.

Η μειωμένη αγοραστική δυνατότητα των καταναλωτών είναι δεδομένη και η πρόσθετη ημέρα λειτουργίας δεν θα αυξήσει τον τζίρο των καταστημάτων.

Αντιθέτως θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους λειτουργίας και στην εξουθένωση των εργαζόμενων και των καταστηματαρχών.

Ο περιορισμός του κοινού ελεύθερου χρόνου θα οδηγήσει στην εξ ανάγκης προσπάθεια των καταναλωτών να συνδυάσουν τις αγορές τους με οικογενειακές στιγμές και διασκέδαση, με αποτέλεσμα την προτίμηση κατά προτεραιότητα των πολυκαταστημάτων – πολυχώρων που παρέχουν πολλαπλές επιλογές.

Άρα για τα καταστήματα της γειτονιάς :.....




7 ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
7 ΗΜΕΡΕΣ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ


Η λειτουργία των καταστημάτων 6 Κυριακών του έτους προέκυψε ως συμβιβασμός μετά τον εκβιασμό του Καθεστώτος με την ολοφάνερη πρόθεση του για συνολική εφαρμογή του μέτρου σε όλες τις Κυριακές.

Το μέτρο αυτό δεν το ζήτησε κανείς, αντιτάσσονται οι εμποροϋπάλληλοι, η πλειονότητα του ελληνικού λαού και δεν το στηρίζουν ούτε οι Εμπορικοί Σύλλογοι της χώρας ακόμα δε και η Εκκλησία.

Πρόκειται για μια ακόμα απόφαση και ένα ακόμα μέτρο που καταδεικνύει την φασιστική αντίληψη του Καθεστώτος που σε τίποτα δεν διαφέρει από μια σύγχρονη Χούντα.

Η μόνη λύση απέναντι στην αυθαιρεσία αυτού του Καθεστώτος είναι η πλήρης ανατροπή του.
Αυτό επιβάλλει την τιμωρία όλων των υπευθύνων που οδήγησαν στην λεηλασία του δημόσιου πλούτου και παρέδωσαν την Πατρίδα στην κατοχή των ξένων δανειστών.

Απαιτείται η κατάκτηση πραγματικής Δημοκρατίας μέσα από την κατοχύρωση της Λαϊκής Κυριαρχίας και Εθνικής Ανεξαρτησίας, με την σύνταξη νέου Δημοκρατικού Συντάγματος μέσω Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης.

Η επανεκκίνηση της Οικονομίας και η παραγωγική Ανασυγκρότηση, με την άρνηση του χρέους και την υιοθέτηση Εθνικού κρατικού νομίσματος αποτελεί τη μόνη βιώσιμη πρόταση για το μέλλον της Χώρας.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

Σχόλια