Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ «ΕΡΙΣΤΙΚΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ»







Του Μιχάλη Τζανάκη
Αναμφισβήτητα είναι πολλοί οι χαρακτήρες ανθρώπων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ανυπόφοροι. Δυστυχώς κάθε άνθρωπος δεν μπορεί να επιλέγει τι θ’ ακούει και τι θα βλέπει στη ζωή του. Συχνά δοκιμάζει τις αντοχές του, όταν περίπου μαζοχιστικά αναγκάζεται να βρίσκονται στο οπτικό και ακουστικό του πεδίο, άνθρωποι που σε διαφορετικές συνθήκες δε θα ήθελε ούτε τις φωτογραφίες τους ν’ αντικρίζει.
Απ’ όλους τους απεχθείς αυτούς χαρακτήρες ανθρώπων ίσως το χειρότερο «είδος» είναι αυτό του «εριστικού ηλίθιου». Πολλοί στο παρελθόν έχουν ασχοληθεί με τα παρελκόμενα της ηλιθιότητας που πραγματικά εμφανίζεται με πάμπολλες παραλλαγές. Κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, ψυχίατροι και λοιποί ειδήμονες ανταλλάσσουν επί μακρόν σκέψεις, απόψεις ρητά και αποφθέγματα, χωρίς ωστόσο να συρρικνωθεί το ποσοστό της αδέσποτης ηλιθιότητας, που περιρρέει αβασάνιστα, ανά τον κόσμο και ανά τους αιώνες. 

Ωστόσο, αν η ηλιθιότητα ήταν και παραμένει πρόβλημα, η αναβαθμισμένη «εριστική ηλιθιότητα» έχει κάτι το πρόστυχο, το προκλητικά ερεθιστικό, το άκρως χυδαίο. 

Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι πρόκειται για ψυχοπαθολογία να προκαλεί ο «εριστικά ηλίθιος» τον κοινό νου και να θέλει διαρκώς να ευνουχίζει και τα ελάχιστα εγκεφαλικά κύτταρα των άλλων ανθρώπων.
Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο επώδυνα, όταν οι «εριστικά ηλίθιοι» ασκούν εξουσία με μόνο εφόδιο αυτήν καθαυτή την ηλιθιότητα τους.
Δυστυχώς, λόγω ενδεχομένως …

κλιματολογικών συνθηκών ή και γεωγραφικής μορφολογίας, ίσως και παράδοσης το είδος του εξουσιαστή «εριστικού ηλίθιου» ενδημεί εις τον ακρότατο βαθμό στο νότιο τμήμα της Βαλκανικής χερσονήσου, εκεί που ο πολιτικός χάρτης εξακολουθεί να γράφει «Ελληνική Δημοκρατία».
Τα συστατικά του απαίσιου αυτού είδους ανθρωποειδών, δηλαδή η «ηλιθιότητα» συναγωνίζεται την «εριστικότητα» για το ποια είναι πιο ανυπόφορη. Αυτήν την «άμιλλα» είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν οι υπόλοιποι, αλλά ακόμα χειρότερο να την υφίστανται με την μορφή υπακοής στην «νομιμότητα». Ζούμε πλέον σ’ ένα κράτος- (νομική έννοια)- πλιατσικολόγο που άρχει το είδος του «εριστικού ηλίθιου» καταντώντας την πατρίδα μας (πολιτιστική έννοια) σε χώρο δοκιμών της απύθμενης βλακείας τους.

Υγ. Για ν’ αλλάξω θέμα χθες δοκίμασα τις αντοχές μου, παρακολουθώντας το συνηθισμένο καθημερινό ριάλιτι, ακούγοντας πρωί Πάγκαλο και βράδυ Άδωνη. Προσπάθησα να τους «προτείνω» για αποχώρηση, αλλά δεν έπιανε το τηλέφωνο του σταθμού!!!

Σχόλια

  1. ΑΔΩΝΗΣ ΝΑΙ ΤΟΝ ΕΙΠΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
    Με επεισοδιακό τρόπο έγινε η δίκη του υπουργού Αδωνι Γεωργιάδη για τις λέξεις «καραγκιόζης και ανιματέρ» με τις οποίες χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο.
    Ο δικαστής ρώτησε τον υπουργό Υγείας κατά την απολογία του αν αληθεύουν οι χαρακτηρισμοί που για τους οποίους τον κατηγορεί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
    -Είπατε τον κ. Καμμένο καραγκιόζη και ανιματέρ;
    -Βεβαίως. Διότι πλην του ότι με αποκάλεσε εθνικό μαλάκα, ο άνθρωπος δεν ξέρει τι λέει. Ο όρος «καραγκιόζης» είναι πολιτικός χαρακτηρισμός, κύριε δικαστά.
    -Γιατί;
    -Γιατί έλεγε ότι η Ρωσία δανείζει τρεις φορές φθηνότερα την Κύπρο και απεδείχθη λάθος. Αν ήταν εδώ ο κ. Καμμένος και τον βάζαμε να διαβάσει έναν προϋπολογισμό του κράτους δεν θα έβρισκε ούτε ένα νούμερο.
    -Τον είπατε και ανεπάγγελτο…
    -Βεβαίως. Γιατί, έχει δουλέψει ποτέ;
    Υπενθυμίζεται πως ο Πάνος Καμμένος διεκδικεί 300.000 ευρώ από τον Υπουργό Υγείας ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΝΔ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ:
    http://www.youtube.com/watch?v=b1PuVrSCa94&feature=related
    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ «Εθνικό Μαλάκα»:
    -Η Κανέλλη τον έχει βρίσει εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=8k3XH30g2eI&playnext=1&list=PL4B1C0E080D40A88F&feature=results_video
    -Ο Καμμένος τον έχει πει «Εθνικό Μαλάκα» εδώ: http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1254.html
    -Ο Χαϊκάλης τον έχει πει βλάκα και καραγκιόζη εδώ:http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2013/01/blog-post_478.html
    -Ο Ανευλαβής τον έχει πει μαλάκα εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=C6tctMp6Hk4
    Τώρα τον λένε και ψυχοπαθή.
    ΟΥΤΕ ΒΛΑΚΑΣ ΟΥΤΕ ΜΑΛΑΚΑΣ ΟΥΤΕ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΕΙΝΑΙ.
    ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ.
    ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου