Υπάρχουν, ακόμη..

     Και μ' αυτά και μ' αυτά φτάνουμε και στον τελευταίο μήνα του χρόνου..
     Πέρασε πιά και ο ''επικίνδυνος''(!) Νοέμβριος, όπως είχε περάσει ο ''καυτός'' Σεπτέμβριος, και πιό πριν ο  ''οριακός''  Ιούλιος!

     Κουταμάρες και αηδίες για να ξεγελιέται το πόπολο, και να λουφάζει στους καναπέδες και τις πολυθρόνες, περιμένοντας: τίποτα!

     Ένα παχύ και βαρύ ''τίποτα'', πουτο μεταθέτουμε από Δευτέρα σε Πέμπτη, κι από Φεβρουάριο  σε Ιούνιο, και από Πάσχα στις γερμανικές εκλογές, δίνοντας χώρο και χρόνο στο ''σύστημα'' και στα κυβερνητικά ανδρείκελα να χορεύουν τον χορό του διαβόλου πάνω στις πλάτες του ελληνικού λαού, στο κουφάρι της ελληνικής οικονομίας, στο ανύπαρκτο πιά μέλλον..

     Και μεις, περιμένουμε ολοχρονίς τι;
     Να περάσει κι αυτός ο χρόνος, να 'ρθει ο επόμενος, να γίνει τί;
     Να περάσουν τάχα τα χρόνια των μνημονίων και μετά: τσακ! σαν κάποιος να γύρισε τον διακόπτη, να ξαναγυρίσουν όλα στον κανονικό τους ρυθμό;

     Και δεν έχουμε καταλάβει ότι δεν υπάρχει ''μετά'';
     Ότι δεν μπορεί να υπάρξει  ''μετά'', χωρίς ιδρώτα, χωρίς δάκρυα, χωρίς ''αίμα'' !

     Δεν μπορούμε να περάσουμε το φουσκωμένο ποτάμι χωρίς να βραχούμε! Χωρίς να ξεσκίσουμε και να ματώσουμε τα πόδια μας στις πέτρες!  Χωρίς απώλειες!
     Δεν γίνεται..

     Κι αν δεν το διαβούμε τώρα, το ποτάμι συνεχώς φουσκώνει, βρυχάται, ζητάει ανθρώπινες ζωές και καταστροφές..
     Δεν γίνεται να το διαβούμε καβάλα στους καναπέδες!

     Σε ένα μήνα τελειώνει κι αυτός ο χρόνος.
     Στον απολογισμό που θα κάνουμε, στην απογραφή όσων χάσαμε κι όσων μας μένουν ακόμα, ας θυμηθούμε να βάλουμε στην άκρη, να περισώσουμε ένα σπίρτο..

     Αυτό που θα βάλει φωτιά στους καναπέδες..


     Υ.Γ.  Ο τίτλος του κειμένου μπήκε έχοντας στο μυαλό τις μαριονέτες που κυβερνούν την ύπαρξή μας.  Προχωρώντας όμως το κείμενο ανακαλύπτει κανείς ότι τελικά αυτά που ''Υπάρχουν, ακόμη..''είναι οι καναπέδες, η ατολμία και η ανοησία μας..

http://mandatoforos.blogspot.gr/

Σχόλια

  1. Ο ΛΑΟΣ ΕΜΑΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ , Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ‘’ΠΛΗΡΩΝΕΙ’’!
    Γιατί ΜΟΝΟ αυτός είπε την αλήθεια και ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ.
    Γράφει ο Ν Βράχος

    Προκαλούν και δήθεν αναρωτιούνται, οι κάθε λογίς νοικιασμένοι ή, κομματικά εμπαθείς κονδυλοφόροι και ..λοιπές γραφίδες, γιατί ο κόσμος δεν αντιδρά, όπως θα ήθελαν, στα εφιαλτικά και γενοκτονικά μέτρα που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση της υποτέλειας και της αναισθησίας.
    Γιατί ο λαός μας, δεν υπακούει στις προσκλήσεις των κάθε λογίς τυχάρπαστων αρχηγίσκων, να κατέβει και να διαδηλώσει εναντίον της κυβέρνησης?

    Ποιοι είναι αυτοί οι συνέταιροι της ‘’πάλης για την εξουσία’’, που θυμούνται το λαό μόνο όταν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουν σαν προσωπικό εφαλτήριο πολιτικής διάσωσης ή αναρρίχησης ?

    Ξεχνούν βέβαια να μας θυμίσουν ποια ήταν η στάση και η συμπεριφορά, όλων αυτών των πληρωμένων γραφιάδων, πριν τρία χρόνια, τότε που μια άλλη κυβέρνηση αγωνιζόταν μόνη της να μην πτωχεύσουμε και παράλληλα να ληφθούν όσο το δυνατόν πιο ‘’χαμηλά βάρη φοροδοτικής ισότητας’’, ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.

    Ξεχνούν πως χαρακτήριζαν και τα μέτρα και τους κυβερνώντες, με μόνο σκοπό να πέσει η κυβέρνηση και ΟΧΙ ! να σωθεί η χώρα. Και δυστυχώς τα κατάφεραν και τα δύο. Και η κυβέρνηση έπεσε και η οικονομία βούλιαξε και οι Έλληνες αυτοκτονούν και έχουν χάσει το μυαλό τους και το χαμόγελό τους.

    Όμως, όλοι αυτοί, που δήθεν ενδιαφέρονται, έχουν ‘’δηλωμένα αποτυπώματα γραφής και αξίας’’. Τους ξέρουμε σχεδόν όλοι, όσοι ασχολούμαστε λίγο στο διαδίκτυο και ποιοι είναι και τι επιδιώκουν.

    Ζητούν δηλαδή σήμερα να μας ‘’σώσουν’’ αυτοί που χθες μας έριξαν στο γκρεμό και στην εξαθλίωση; Και δεν ντρέπονται οι πατριδοκάπηλοι και οι μυαλοφυγόδικοι ;

    Σε λίγο, θα ‘’τρίβουν τα μάτια τους’’ όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, αποφασίσει να σώσει την Ελλάδα για μία ακόμη φορά, αλλά τώρα από τα εσωτερικά ‘’ΠΥΡΑΝΧΑΣ’’ που επί τρία χρόνια μας ήπιαν το αίμα. Από τους παρ΄όλίγον εκτελεστές του.

    Από τους συνειδητούς δολοφόνους της προσωπικής μας ευτυχίας.

    Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου είναι δυνατό να πείσει, να συγκινήσει, να ξεσηκώσει τούτο το λαό, γιατί είναι ο ΜΟΝΟΣ ! που δεν του είπε ψέματα.

    Και ο λαός το είδε, το έμαθε, το ένοιωσε στο πετσί του.

    ΜΟΝΟ το Γιώργο εμπιστεύεται, γιατί είναι αποδεδειγμένα ΕΝΤΙΜΟΣ !!

    Γιατί ΜΟΝΟ αυτός είπε την αλήθεια και ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΧΡΟΝΟ.ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΙΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. Το χρήμα μπορεί να σου προσφέρει και να παράγει πολλά πράγματα άλλα με τίποτα δεν μπορεί να....παράγει χρόνο! Από την άλλη ο χρόνος είναι το μοναδικό υλικό που μπορεί να παράγει χρήμα!
    Αν μείνεις χωρίς μια στην τσέπη σου μπορείς αφιερώνοντας χρόνο να παράγεις χρήμα αν μείνεις χωρίς χρόνο στην ζωή σου με τίποτα δεν μπορείς να παράγεις ΤΙΠΟΤΑ!
    Το μυστικό στον ΧΡΟΝΟ δεν είναι όμως μόνο αυτό !. Πέραν της δικής σου ύπνωσης πάνω στην διαδικασία απόκτησης ύλης επενδύοντας χρόνο, ο χρόνος είναι και ένα επικίνδυνο όπλο εναντίων σου αν μπορέσουν και τον χειριστούν οι εχθροί σου!
    Η αντίληψη του χρόνου ως όπλο αλλά και ως το μόνο αγαθό που για αυτό γίνονται όλες οι μάχες...είναι και η δίκη σου πραγματική άμυνα και αντίσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου