Η ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. Συνωμοσιολογία ε;


Το σχέδιο ήταν τόσο απλό: Καταστρέφουμε την πραγματική οικονομία για να μην υπάρχει παραγωγή πλούτου και έπειτα υπερφορολογούμε κτηνωδώς τους πολίτες από τους οποίους στερήσαμε το υγιές εισόδημα.
Που πηγαίνει λοιπόν η κατασχεμένη ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων;
Σε μισθούς και συντάξεις;
Όχι. Αφού έχουμε “πρωτογενές πλεόνασμα”.
Παραμένει και επανεπενδύεται στην Ελλάδα για να “επανακκινήσει” την οικονομία;
Όχι.
Βγαίνει στο εξωτερικό. Για την εξυπηρέτηση ενός επονείδιστου χρέους, μίας καταδολιευτικής

μετατροπής των ομολογιακών δανειων σε ενυπόθηκα με ξένο δίκαιο.
Η ιδιωτική περιουσία, κινητή και ακίνητη των Ελλήνων, κατάσχεται από τους δόλιους δανειστές (όχι “λαϊκίστικα”, αλλά κυριολεκτικά). Οι “κακές αγορές” (το εφ’ άπαξ του κυρ Μήτσου που έγινε ομόλογα δηλαδή) που καταριόταν ο Παπανδρέου, έχουν αντικατασταθεί από το ΔΝΤ, τα Vulture Funds και τις Γερμανικες τράπεζες που ενώ δανειζαν την Ελλάδα τον Μάη του 2010 με 6% επιτόκιο, οι ίδιες δανειστηκαν 320 δις με επιτόκιο 0,5%
Όσον αφορά τον δανεισμό από τους “εταίρους”, αυτοί με την σειρά τους δανείζονται με λεόντειους όρους από τις ίδιες τράπεζες ώστε να “δανείσουν” την Ελλάδα. Αυτών τα δάνεια είναι αυτά που θα κουρευτούν (μαζί με τις καταθέσεις των Ελλήνων), ώστε η Ελλάδα να γίνει το μαύρο πρόβατο για τους λαούς της Ευρώπης. Εκεί θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση και δεν υπάρχει διέξοδος όσο η Ελληνική πολιτική σκηνή είναι εξαρτημένη και εκβιαζόμενη από το Ράιχ. Το ράιχ που έχτιζε ευλαβικά τόσα χρόνια ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα με βαλίτσες, μίζες και “πολιτική ενίσχυση” ώστε να τους καταστήσει αχυράνθρωπους των συμφερόντων του.
Έτσι, αντί ο κ. Σαμαράς να πει “ντροπή σου Μέρκελ που δεν επιστρέφεις στον εταίρο σου τα 502 δις του κατοχικού δανείου”, άκουγε τα “μπράβο” επειδή οδηγεί την χώρα του στην καταστροφή.
Και εμείς, στην χώρα του Κωστόπουλου και του Σφακιανάκη, αναρωτιόμαστε γιατί θα μολύνουμε το αίμα που χύθηκε ώστε μεχρι πρότινος να είμαστε ελεύθεροι…


Το χαρακτήρα χιονοστιβάδας έχουν πάρει πλέον οι κατασχέσεις σε ακίνητα και λογαριασμούς, όσων αδυνατούν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους. Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», κάθε μέρα βγαίνουν στο σφυρί 56 σπίτια για οφειλές πάνω από 100.000 ευρώ, ενώ «χέρι» μπαίνει σε καταθέσεις, επιδόματα και ενοίκια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2013 έχουν διενεργηθεί 13.597 προγράμματα πλειστηριασμού ακινήτων, με τις διαταγές αυτές να αντιστοιχούν σε περίπου 56 ακίνητα την ημέρα σε αυτό το διάστημα.
Εκτός από τα σπίτια, η Εφορία έχει φτάσει να «αρπάζει» από οφειλέτες καταθέσεις, επιδόματα και ενοίκια, οι οποίοι παρά την απειλή της κατάσχεσης δεν μπορούν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.
Και μετά ο κ. Σαμαράς κάνει λόγο για success story. Εκτός και αν το αντιλαμβάνεται με το να χάνουν τις περιουσίες τους οι έλληνες πολίτες

Σχόλια

  1. Αν χρεοκοπήσουμε θα θησαυρίσουν????
    ΦΑΓΕ εκτός Ελλάδος …Πάνο ????

    «Πρόκα» στον πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Π. Καμμένο,
    σήμερα από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, επειδή δεν αντέδρασε για τη μεταφορά της ΦΑΓΕ, «ίσως γιατί θέλει να προστατέψει τον παππού των παιδιών του»!
    Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του ALPHA για τη μεταφορά της ΦΑΓΕ εκτός Ελλάδος:
    «Τα λεφτά που έβγαλε ο κ. Φιλίππου μέσα απ΄ την εταιρεία του, τα έβγαλε από τον Ελληνικό λαό.
    Μπορεί τώρα να είναι νόμιμο να φύγει, αλλά είναι άκομψο.
    Να θυμίσω ότι ο ιδιοκτήτης της Benetton που έκανε το ίδιο το μετάνοιωσε από τους προπηλακισμούς που εδέχθη.
    Αν ο κ. Φιλίππου νομίζει ότι του το επιτρέπει η συνείδησή του, ας το κάνει.
    Εγώ όμως δεν αισθάνομαι καθόλου καλά απέναντί του. Και νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες αισθάνονται το ίδιο.
    Και μου έκανε εντύπωση που ο λαλίστατος κ. Καμμένος δεν έκανε καμία αναφορά για το θέμα.
    Ίσως γιατί θέλει να προστατέψει τον παππού των παιδιών του.
    Ο κ. Φιλίππου τα πήρε από τον Ελληνικό λαό, έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες πολλές Ελληνικές τράπεζες και τώρα φεύγει στο Λουξεμβούργο.
    Αλλά αυτά δεν τα βλέπει το Κεφάλαιο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πολιτική ρότα ένος μυαλοφυγόδικου που παρλάρει και μπουρδολογεί !!
    Εταιρεία Ελίντα Α.Ε
    Αντιπρόεδρος της προβληματικής εταιρείας Ελίντα ΑΕ
    Ας δούμε όμως μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το "βιογραφικό" του και τα γράμματα που έμαθε
    1996: Ο Εισαγγελέας αιτείται την άρση της βουλευτικής ασυλίας του νεαρού -τότε- βουλευτή Πάνου Καμμένου με την κατηγορία της απιστίας κατά του δημοσίου για την εποχή που διετέλεσε αντιπρόεδρος της προβληματικής εταιρείας Ελίντα ΑΕ. Η Βουλή φροντίζει να τον καλύψει επιμελώς απορρίπτοντας το αίτημα και ο εκλεκτός αυτός κύριος ουδέποτε παρεπέμφθη στην δικαιοσύνη.
    Χρόνια μετά θα ταχθεί εντελώς υποκριτικά υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας, τα αγαθά της οποίας φρόντισε πρώτα να απολαύσει.
    Σημειώνεται δε ότι η Ελίντα υπήρξε η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία Ηλεκτρικών Οικιακών Συσκευών (Ιζόλα-Εσκιμό). Σε αυτήν διορίστηκε επί Μητσοτάκη ο κ. Καμμένος, και ω του θαύματος, η εταιρεία επτώχευσε.
    Στη θέση της ήρθαν οι ξένες πολυεθνικές μεταξύ των οποίων και η Siemens! Χρόνια μετά ο ίδιος άνθρωπος ζητά να αναλάβει την τύχη μιας ολόκληρης χώρας.
    Ποιος άραγε, θα κάνει το ίδιο λάθος, να ξαναστείλει τον Πάνο στη Βουλή ???
    Υπάρχουν ακόμα μαζοχιστές μυαλοφυγόδικοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΙΤΖΟΛΟΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ ?
    ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ ΄Η ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΑ???
    Προς κάποιους «έξυπνους» και «παντογνώστες» οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι ΑΣΧΕΤΟΙ ή έχουν ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ :
    α)Η κυβέρνηση Καραμανλή «παρέλαβε» το Δημόσιο Χρέος στα 178 Δις ( 2003) και το έφτασε στα 300 Δις ΕΥΡΩ (2009).
    β)ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ Δημόσιες Δαπάνες: Ήταν 30,46 Δις στο τέλος του 2003 και η κυβέρνηση Καραμανλή τις είχε φτάσει στο τέλος του 2009 στα 57,98 !!! Δηλαδή τις ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ μέσα σε ΕΞΗ χρόνια !!! Καταλαβαίνετε τι όργια ΣΠΑΤΑΛΗΣ και ΡΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ έγιναν αυτή την περίοδο, stage κλπ.
    Προειδοποιώ τους διαφόρους «εξυπνάκηδες» να μην ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ να ισχυριστούν ότι οι Δαπάνες ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ επειδή τάχα επιβαρύνθηκαν από τους τόκους που πληρώθηκαν για δάνεια που είχε πάρει τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ, δηλ. να επαναλάβουν τα γνωστά ΨΕΜΑΤΑ της ΝΔ, γιατί αναφερόμαστε σε ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, δηλ. σε Δαπάνες χωρίς ΤΟΚΟΥΣ και ΧΡΕΟΛΥΣΙΑ.
    γ)Ετήσιο Έλλειμμα: Το 2003 ήταν 3,2% του ΑΕΠ και η κυβέρνηση Καραμανλή το εκτόξευσε το 2009 στο 15,6% !!! (Η κυβέρνηση Σημίτη είχε ανακοινώσει για το 2009 Έλλειμμα 1,7% , αλλά ο Αλογοσκούφης με την περίφημη «απογραφή» του το «ανέβασε» σε 3,2%).
    Οπότε : 1.Ακόμη και έτσι, το 2003 είχαμε ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ, γιατί αν αφαιρέσουμε τους τόκους που είναι περίπου 5% ετησίως, έχουμε: 5% μείον 3,2%=1,8% ΠΡΩΤ. ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ. Δηλ. αυτό που προσπαθούνε τώρα να επιτύχουν ΦΤΩΧΟΠΟΙΩΝΤΑΣ τους Έλληνες ΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΣ μισθούς και συντάξεις, το ΕΙΧΑΜΕ το 2003 και πληρώνουμε τώρα την ΑΛΟΓΙΣΤΗ πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.
    2.Το ΘΗΡΙΩΔΕΣ Έλλειμμα του 2009 κατά 15,6% του ΑΕΠ δηλ. 36 Δις ΕΥΡΩ, εκ των οποίων τα 24,5 Δις ήταν ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ, πληρώσαμε και πληρώνουμε μέχρι σήμερα.
    3.Η κυβέρνηση Καραμανλή (σαν κοινοί ΜΠΑΓΑΠΟΝΤΗΔΕΣ) έδινε ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ στη EUROSTAT και στην Ε.Ε, με αποτέλεσμα, μόλις αποκαλύφθηκαν τα ΑΛΗΘΙΝΑ στοιχεία, η αξιοπιστία της χώρας να πέσει στο ΝΑΔΙΡ.
    4.Τα ΟΙΚΤΡΑ οικονομικά στοιχεία μαζί με την ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ήταν οι αιτίες που οι αγορές ανέβασαν τα επιτόκια σε απαγορευτικά επίπεδα, δηλαδή ουσιαστικά η χώρα δεν μπορούσε να δανειστεί από πουθενά και έτσι ο ΓΑΠ την Άνοιξη του 2010 είχε να επιλέξει ανάμεσα στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. Αυτά τα στοιχεία είναι ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ και όλα τα άλλα που λέγονται είναι ιστορίες για ΑΓΡΙΟΥΣ.
    Τελικά ποιος δικαιούται να μιλάει : Ο Γιώργος Παπανδρέου ή ο Καραμανλής ο ΜΠΡΙΤΖΟΛΟΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. {{ ΦΥΣΙΝ ΠΟΝΗΡΑΝ , ΜΕΤΑΒΑΛΕΙΝ ΟΥ ΡΑΔΙΟΝ}} !!!!
    Αυτή είναι η αλήθεια κύριε Σαμαρά.
    Εξαπατάται το λαό για μία ακόμη φορά ώστε να ισχύει το: {{ ΦΥΣΙΝ ΠΟΝΗΡΑΝ , ΜΕΤΑΒΑΛΕΙΝ ΟΥ ΡΑΔΙΟΝ}} !!!!
    Όταν λες Σαμαράς, σε τι διαφέρει από τον Βενιζέλο ή τον Τσίπρα; Θυμάστε τι έλεγε ο Σαμαράς τότε που ήταν στο… αντάρτικο ; Ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που κάνει τώρα.
    Θυμάστε τι έλεγε ο Τσίπρας του..βουνού , και τι λέει σήμερα που ‘’έγινε αντάρτης των πόλεων’’ και διεκδικεί να μας αποτελειώσει από τον αργό θάνατο καταδικάζοντάς μας σε πρόωρο και επώδυνο;
    Τώρα, το να ασχοληθούμε με τον Πάνο και τους άλλους θα αποτελούσε προσβολή της νοημοσύνης μας….
    Είναι όλοι οι ..πατριώτες με ανταλλάγματα και πολλοί και συναλλάγματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας κορόιδευαν οι Αλογοσκούφης και Παπαθανασίου...
    Γιούνκερ: Από το 2007 και '08 ανησυχούσαμε και πιέζαμε την κυβέρνηση...
    Δυο χρόνια πριν γίνει πρωθυπουργός ο Παπανδρέου είχε αρχίσει η κρίση."Ανησυχούσαμε και πιέζαμε την τότε κυβέρνηση να πάρει μέτρα" είπε ο πρόεδρος του Εurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.
    "Μας υπόσχονταν ότι θα πάρουν μέτρα, αλλά δεν το έκαναν, πρόσθεσε και...αναφέρθηκε στους τότε υπουργούς Οικονομικών Αλογοσκούφη και Παπαθανασίου. Αυτοί τους κορόιδευαν.
    Ενδιαφέρουσα και εξόχως αποκαλυπτική συνέντευξη...nonews-news.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. (…)Ποια ήταν η πρώτη φορά που ανησυχήσατε για το ελληνικό έλλειμμα και χρέος;

    Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

    Το 2006 ή το 2007 συζητούσαμε κάθε μήνα την κατάσταση στην Ελλάδα, γιατί ανησυχούσαμε πραγματικά. Πιέζαμε όλους τους Έλληνες ομολόγους μας να μας πουν την πραγματική αλήθεια επειδή σκεφτόμασταν ότι οι αριθμοί που μας δίνονται και οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν ήταν ευθυγραμμισμένες με όσα σκεφτόμασταν. Και το 2009 η κατάσταση έγινε προφανής όταν πήρε την εξουσία η κυβέρνηση Παπανδρέου. Από εκείνη την στιγμή (η ελληνική κρίση) δεν είναι μηνιαία συζήτηση, αλλά καθημερινή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στουρνάρας σε Καμμένο: "Ο Καραμανλής φταίει για το έλλειμμα"

    Ευθεία απάντηση του υπουργού στον Καμμένο...

    Ευθεία απάντηση έδωσε ο Γιάννης Στουρνάρας στον Πάνο Καμμένο, όταν ερωτηθείς για το έλλειμμα του 2009 και για το ποιος λέει τελικά την αλήθεια - ο Γεωργίου ή ο Προκόπης Παυλόπουλος, απάντησε:

    «Ο Γεωργίου» επαναλαμβάνοντας την άποψη, που είχε διατυπώσει εμμέσως στο παρελθόν, ότι οι Κυβερνήσεις Καραμανλή έχουν ευθύνες για τον εκτροχιασμό του ελλείμματος.
    Ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ απευθυνόμενος στα στελέχη της Ν.Δ είπε: "Αυτόν θα ψηφίσετε εσείς Υπουργοί του Καραμανλή; Ψηφίστε τον"

    Την ένταση μεταξύ των δύο εκτόνωσε ο Μάκης Βορίδης λέγοντας: "Αυτή η συζήτηση δεν προσφέρει τίποτα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν «χωνεύεται» το έλλειμμα του 2009
    Νέος κύκλος μουρμούρας άνοιξε στο εσωτερικό της Ν.Δ. από καραμανλικούς που αντιδρούν στη νέα αναφορά της κυβέρνησης, στην εισηγητική έκθεση του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε προχθές, στο υψηλό έλλειμμα του 2009, το οποίο αποτυπώνεται στο 15,6%.

    Οι καραμανλικοί δυσφορούν καθώς θεωρούν ότι οι εν λόγω αναφορές αποτελούν, πέραν από «δάκτυλο» Στουρνάρα, ουσιαστική αθώωση του επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Ανδρέα Γεωργίου, τον οποίο πολλοί γαλάζιοι προτιμούν να αποκαλούν «υπόδικο».

    «Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε αυτό το μέγεθος» σημειώνουν στελέχη του καραμανλικού περιβάλλοντος, αν και έχουν ένα μικρό πρόβλημα. Το ίδιο μέγεθος αποδέχεται η Eurostat και, εκ των πραγμάτων, και η κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί ο κόσμος να πιστέψει το Καμμένο ; Όλα όσα έχουν συμβεί (κλεψιές, κοινοβουλευτικές ατασθαλίες, εγκλήματα κατά του κοινωνικού συνόλου, και γενικώς κάθε επώδυνη πράξη για τους εργαζόμενους Έλληνες φέρει και την υπογραφή του. Πότε αντελήφθη ότι σχεδόν "όλοι" ΠΛΗΝ του ιδίου είναι βουτηγμένοι στην ανομία, στους συμβιβασμούς και στις αρπαγές. Τι είχε αποφασίσει το κόμμα του στην προανακριτική για τον Άκη; Λάδι τον βγάλανε και τώρα τον..δικάζουν; Που ήταν ο κ. Καμμένος για το βατοπέδι, για τα ομόλογα, για τα CFI , για εκατοντάδες χιλιάδες παράνομες προσλήψεις
    ΠΟΥ ΗΤΑΝ όλο αυτό το διάστημα ο "αντιτρομοκράτης " σεναριογράφος; Προσπαθούσε να ¨μεγαλώσει¨κυνηγώντας τον…ίσκιο του Ανδρέα Παπανδρέου και της 17 Νοέμβρη; Τι κοινοβουλευτικό έργο έχει να παρουσιάσει ώστε να ζητά σήμερα γενικότερη και σοβαρότερη αντιμετώπιση και εκπροσώπηση;
    Όμως τόσο ο Καμμένος όσο και ο κάθε πολιτικός που διετέλεσε από 20 εως 40 χρόνια βουλευτής και υπουργός δεν μπορεί να προσποιείται ότι προήλθε τώρα από τον κρίνο της αλήθειας.

    Να θυμηθούμε; ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ!
    ΠΟΤΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕ Και ξαφνικά έγινε "φωτοτυπία " του SUPER MAN;
    Ξέχασε τον «Μικρό ήρωα» και ξαφνικά …αυτοπροήχθη σε …υπερασπιστή των πάντων;
    ΥΓ.
    Θυμόσαστε το καράβι που ΤΟ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ στη Σαντορίνη;
    ***Αφήστε δε που ο συμπαθής Πάνος δεν λέει κουβέντα για την εποχή που το καράβι έπεσε στα βράχια και ακριβώς εκείνη την εποχή ο ίδιος ήταν στο υπουργείο ναυτιλίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου