Λήψη Απόφασης: Μια Τέχνη στο Σύγχρονο Πεδίο Μάχης


Το βιβλίο του

Το βιβλίο του Ανθστη Γ. Δημητρόπουλου.
Ο συγγραφέας είναι στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού, με μεγάλη εμπειρία ως εκπαιδευτής, εκ της οποίας προέκυψε και η «ανάγκη» του, όχι μόνο να μαθαίνει συνεχώς αλλά και να μεταδίδει την γνώση που αποκτούσε, στους άλλους. Το παρόν έργο του, αποτελεί προϊόν πολυετούς εμπειρίας, προσεκτικής μελέτης και επίπονης συλλογής πληροφοριών, δομημένο επάνω σε δημιουργική σύνθεση όλων αυτών. 

Σκοπός είναι το βιβλίο να αποτελέσει έναν έξυπνο «πλοηγό» για οποιονδήποτε, είτε στρατιωτικό είτε απλό πολίτη, ο οποίος επιθυμεί να ενημερωθεί ή να εμβαθύνει σε μια διαδικασία, η οποία προβλέπεται να διαδοθεί ευρέως στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μιλάμε για το λεγόμενο MDMP (Military Decision Making Process) που στα ελληνικά αποδίδεται ως «Λήψη Αποφάσεων». 

Πρόκειται για μια αλληλουχία διαδοχικών ενεργειών, κάθε μια από τις οποίες στηρίζεται στα αποτελέσματα και τα προϊόντα της προηγούμενης, με τελικό σκοπό την κατά το δυνατόν αρτιότερη επεξεργασία των δεδομένων, την ανακάλυψη τυχόν ελλείψεων, ώστε με το πέρας της διαδικασίας ένα στρατιωτικό τμήμα να εκτελέσει μια επιχείρηση έχοντας επιλέξει τον καλύτερο από τους προτεινόμενους τρόπους ενεργείας. Φυσικά, καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε το βιβλίο να είναι συμβατό με την υπάρχουσα στρατιωτική ορολογία και τις διαδικασίες που εφαρμόζονται ήδη στον Ελληνικό Στρατό. 

Το βιβλίο είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τα στελέχη, προκειμένου να μυηθούν σε μια διαδικασία, η αποτελεσματικότητα της οποίας έχει αποδειχθεί μέσα από τις πολύχρονες συγκρούσεις του Στρατού των ΗΠΑ. Χρήσιμο όμως είναι και για τον καθένα, ο οποίος καλείται να λάβει αποφάσεις από θέσεις ευθύνης, καθώς οι αποφάσεις του δεν επηρεάζουν μόνο τον ίδιο αλλά και μικρά ή μεγάλα σύνολα ανθρώπων και τα αποτελέσματα των κοινών προσπαθειών τους. Το βιβλίο έχει υιοθετηθεί από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνική Φρουρά της Κύπρου. 

Πωλείται σε χαμηλή τιμή και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τον συγγραφέα.


Σ.Δ.Β.


Συγγραφέας: Ανθστής (ΠΖ) Γεώργιος Β. Δημητρόπουλος

Εκδόσεις: Προσωπική έκδοση @ 2012, τηλ: 6944682948

Σελίδες: 184

Σχόλια