Δεν πέρασες ΚΤΕΟ? 400 Ε πρόστιμο από τον Σαμαρά


Νέο «δίχτυ» για να πιάσουν όσους δεν έχουν «περάσει» τα αυτοκίνητά τους και τις μοτοσυκλέτες τους από ΚΤΕΟ, στήνουν τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών.
Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα θετικά αποτελέσματα που προέκυψαν με τον online εντοπισμό των ανασφάλιστων Ι.Χ. την βεβαίωση των σχετικών προστίμων, αλλά και την επίσπευση της..
ασφάλισης πολλών Ι.Χ. με αφορμή το απειλούμενο πρόστιμο.
Πως θα εντοπιστούν
Oι προτάσεις που επεξεργάζονται τα υπουργεία Mεταφορών και Oικονομικών περιλαμβάνουν την αξιοποίηση του online μηχανογραφικού συστήματος, που είναι συνδεδεμένο με το υπουργείο Mεταφορών και αποστέλλουν καθημερινά τα στοιχεία των ελέγχων τα 160 ιδιωτικά KTEO και τα 5 δημόσια.
Kατόπιν να διενεργείται ηλεκτρονική διασταύρωση των βάσεων δεδομένων του υπουργείου Oικονομικών επί των στοιχείων κυκλοφορούντων οχημάτων (Tέλη Kυκλοφορίας) και των βάσεων δεδομένων του υπουργείου Mεταφορών, με αποτέλεσμα να βρίσκονται άμεσα οι παραβάτες των KTEO, τα οχήματα που βρίσκονται σε ακινησία αλλά και τα οχήματα που ελέγχθηκαν σε δημόσια KTEO τα τελευταία δύο χρόνια αλλά τα στοιχεία των ελέγχων δεν έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Mεταφορών.
Tο αποτέλεσμα του ηλεκτρονικού ελέγχου θα δημιουργήσει άμεση ενημέρωση των μητρώων οχημάτων, τον εντοπισμό και απόσυρση όλων των πλαστών δελτίων KTEO που διακινούνται έως σήμερα από παράνομα κυκλώματα τα οποία φοροδιαφεύγουν και μειώνουν τα έσοδα του Δημοσίου αλλά και των νομίμων επιχειρήσεων του κλάδου. 
Eπιπλέον ο έλεγχος των κλιμακίων της Tροχαίας θα είναι αποτελεσματικότερος καθώς θα........ εντοπίζονται τα πλαστά δελτία ελέγχου που σήμερα κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.
Από αρχές του χρόνου η αποστολή των προστίμων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Ανδρή στην Ημερησία, από την 1η Iανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η ταχυδρομική αποστολή των προστίμων στους ιδιοκτήτες I.X., φορτηγών και μοτοσικλετών που δεν έχουν περάσει από KTEO τα οχήματά τους. Πρόκειται για 2,5 εκατομμύρια I.X. και φορτηγά έως 3,5 τόνους αλλά και 750.000 μοτοσικλέτες απέχουν από τον τεχνικό έλεγχο, δημιουργώντας τεράστιες απώλειες στα κρατικά έσοδα, ενώ από την άλλη πλευρά σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται και για την οδική ασφάλεια. Σήμερα το πρόστιμο για όσα Ι.Χ δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ανέρχεται στα 400 ευρώ.

http://www.alexiptoto.com/

Σχόλια

  1. Με 4 Δις. Ευρώ φόρους με το Γιώργο μείωση 5% το έλλειμμα!
    Με 20 δις ευρώ φόρους με τον Αντώνη …????
    Τελικά το πρόβλημα όλων ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου
    ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 5 Μαρτίου 2010,
    ο κ. Παπανδρέου μετέβη στο Βερολίνο όπου συνάντησε τη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Αγκέλα Μέρκελ.
    Ο τότε πρωθυπουργός επισήμαινε ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική αλλά μόνο
    πολιτική στήριξη ενώ η κ. Μέρκελ έδινε συγχαρητήρια για το δεύτερο πακέτο σκληρών μέτρων που ανακοίνωσε δύο ημέρες πριν και προέβλεπε:
    • Μείωση 30% στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, αδείας.
    • Μείωση 12% σε όλα τα επιδόματα του Δημοσίου.
    • Μείωση 7% στις αποδοχές υπαλλήλων ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, ΝΠΙΔ.
    • Αύξηση ΦΠΑ από 4,5 στο 5%, από 9 στο 10%, από 19 στο 21%.
    • Αύξηση 15% στον φόρο της βενζίνης.
    • Επιβολή επιπλέον 10% έως 30% στους (ήδη υπάρχοντες) φόρους εισαγωγής επί της αξίας των περισσότερων εισαγόμενων αυτοκινήτων.
    • Επαναφορά τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα αυτοκίνητα (είχαν καταργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2003), ακόμα και στα μικρότερου κυβισμού.
    • Επέκταση των τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα, ακόμα και στα μικρότερα.
    Ξέρετε, ότι με αυτά τα δύσκολα αλλά επαρκή μέτρα, η κυβέρνηση του Πασοκ, μείωσε το έλλειμμα για το 2010 κατά 5% του ΑΕΠ?

    Επί Γιώργου Παπανδρέου πάρθηκαν μέτρα ύψους 4 δις ευρώ από μισθούς και
    =================================
    συντάξεις..... Τότε γέμισαν οι πλατείες, τότε τον κατηγορήσανε δοσίλογο, προδότη κ.α.

    Τότε η ΝΔ, ο Σύριζα και κάποια λαμόγια στελέχη του ΠΑΣΟΚ έριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου.
    Τότε εμφανίστηκε το Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3, εμφανίστηκαν τα 18 δις
    =========================
    αντισταθμιστικά του Σαμαρά, κ.α. πολλά.

    Από τότε έπεσε ο Γιώργος, βγήκε ο Παπαδήμος, βγήκε ο Σαμαράς με τη κομπανία του και από τότε έχουν παρθεί 14 δις επιπλέον μέτρα.
    ========================
    Δεν έχει σκάσει μύτη..Δεν έχει συμβεί τίποτα. Ούτε "πλατείες", ούτε προδότες, ούτε δοσίλογοι.
    Από τότε οι τράπεζες συνεχίζουν να κάνουν πάρτι εκατομμυρίων ευρώ, τα μεγάλα κανάλια ξανάρχισαν να παίρνουν τα δάνεια που δεν έδινε ο Παπανδρέου (Φυσικά...αφού ο γιος μεγαλοεκδότη είναι Βουλευτής με τη ΝΔ) και όλα μελί γάλα.
    Τελικά το πρόβλημα όλων ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου..
    Ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τα λαμόγια,,,
    Βουλευτές,
    δημοσιογράφοι και τα λοιπά κατεστημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βασικο προβλημα δεν ειναι ο ΓΑΠ............. αυτος ειναι συνεχεια του πραγματικου προβληματος, αυτου που τα ξεκινησε ολλα αυτα και δεν τα ξεκινησε τυχαια, ηρθε με σχεδιο για να γινουν αυτα! Ποιο ηταν αυτο το βρωμερο σκουληκι??????????? Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου