Μισοί μισθοί απο 1η Νοεμβρίου!..Μείωση μισθών ως 55% και ατομικές συμβάσεις για 500.000 εμποροϋπαλλήλους

Μείωση μισθών ως 55% και ατομικές συμβάσεις για 500.000 εμποροϋπαλλήλουςΑΠΟ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Μείωση μισθών ως 55% και ατομικές συμβάσεις για 500.000 εμποροϋπαλλήλους
Μειώσεις αποδοχών από 32% έως και 55% φέρνει από αύριο, 1η Νοεμβρίου, για 500.000 εμποροϋπαλλήλους η οριστική λήξη της ισχύος της κλαδικής σύμβασης των εμπορικών επιχειρήσεων και η δυνατότητα επαναρρύθμισης των αμοιβών (μισθών και επιδομάτων) με ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Την ανατροπή (η οποία έρχεται ως αποτέλεσμα της μη υπογραφής νέας κλαδικής σύμβασης εργασίας στο τρίμηνο Ιουλίου – Οκτωβρίου, δηλαδή από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης και για 3 μήνες, όπως προβλέπει το νέο καθεστώς) γνωστοποίησε χθες ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης υπογραμμίζοντας ότι “η έναρξη της μετενέργειας, από 1/11/2013, θα σημάνει την μετατροπή των συμβάσεων σε ατομικές ενώ για τους νεο προσλαμβανόμενους υπαλλήλους θα ισχύουν τα κατώτατα όρια μισθών που είναι 586 ευρώ και 511 ευρώ για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, αντί των 860 ευρώ” (-31,8% και – 40,58%, αντίστοιχα). Οι μειώσεις των αποδοχών θα είναι, ωστόσο, ακόμη υψηλότερες αν συνυπολογιστούν οι απώλειες από:
1. Την κατάργηση, με μονομερή απόφαση του εργοδότη, σειράς “έξτρα” επιδομάτων που δεν μετενεργούν (ταμειακών λαθών 5%, επιμόρφωσης πωλητών 10%, προϊσταμένου 20% κ.α.). Τα μόνα επιδόματα που μετενεργούν είναι τα επιδόματα πολυετίας (με βάση τα έτη υπηρεσίας που είχαν συμπληρωθεί έως το 2012), τέκνων, πτυχίου και επικίνδυνης εργασίας .
2. Την επαναδιαπραγμάτευση, σε ατομικό επίπεδο, των μισθών με “πάτωμα” ασφαλείας τα νομοθετημένα όρια που, ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας, κυμαίνονται για τον άγαμο από........
586 ευρώ – 761,90 ευρώ (510,95 ευρώ – 562,05 ευρώ για όσους είναι ηλικίας κάτω των 25ετών) και για τον έγγαμο από 644,69 ευρώ – 820,51 ευρώ (για τους κάτω των 25 ετών από 562,02 ευρώ – 613,15 ευρώ) μεικτά. Η απώλεια, εφόσον υπάρξει συμφωνία εργαζόμενου – εργοδότη, μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 55% για έγγαμο πωλητή στο τελευταίο μισθολογικό κλιμάκιο (η κλαδική σύμβαση προέβλεπε 1.827,10 ευρώ ενώ το ανώτατο θεσμοθετημένο όριο είναι τα 820,51 ευρώ).
Κενό Διαπραγμάτευσης
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ πρότεινε στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων δίμηνη διαπραγμάτευση για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης με την προοπτική αυτή να ισχύσει από την 1/1/2014 και να προβλέπει βασικό μισθό 751 ευρώ. Δηλαδή μια μείωση κατά 13%, όπως είχε προαναγγείλει, από τις 16 Αυγούστου μέσω της “Η” και είχε απορρίψει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων “παγώνοντας” κάθε διαπραγμάτευση. “Το κενό της διαπραγμάτευσης των 2 μηνών θα δημιουργήσει δυσμενέστερους όρους αφού, στο μεταξύ, θα έχουν τροποποιηθεί οι όροι αμοιβής με ατομικές συμβάσεις” υπογραμμίζει στην “Η” ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος. Ηδη, οι ατομικές συμβάσεις εργασίας έχουν υποκαταστήσει σχεδόν το σύνολο των “ληγμένων” κλαδικών συμβάσεων. Μετά τη λήξη της ισχύος και της κλαδικής σύμβασης του εμπορίου (που δέσμευε τις επιχειρήσεις – μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων και τους εργαζόμενους – μέλη της Ομοσπονδίας) υπολογίζεται ότι περίπου 1.600.000 μισθωτοί (το 80%) αμείβονται πλέον με ατομικές συμβάσεις.
Οι 12 Κλαδικές συμβάσεις που λήγουν έως τις 31/12/2013
(σε παρένθεση η ημερομηνία λήξης, στην οποία θα πρέπει να προστεθεί και το περιθώριο της τρίμηνης διαπραγμάτευσης)
1. Ζαχαρωδών εργαστήρια (19/8/2013)
2. Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΤΕΕ (31/8/2013)
3. Τεχνικών Μελετητικών Εταιρειών (31/12/2013)
4. Βιβλιοδετείων (31/12/2013)
5. Ιδιωτικών Κλινικών (31/12/2013)
6. Ξενοδοχείων ( 31/12/2013)
7. Δημοτικών επιχειρήσεων (31/12/2013)
8. Βιομηχανίας ζυμαρικών (31/12/2013)
9. Μεταλλείων – λιγνιτωρυχείων (31/12/2013).
10. Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (31/12/2013).
11. Χειριστές Ανυψωτικών Λατομείων – πέτρας (31/12/2013)
12. Χειριστές Ανυψωτικών Μεταλλείων Λιγνιτωρυχείων (31/12/2013)

Σχόλια

  1. Ο Αλέξης …Πάνος..
    Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ στην πολιτική των ανίσκιωτων και των ανίδρωτων.
    Ζούμε στο αστερισμό της ενορχηστρωμένης ‘’αχαλίνωτης κενοδοξίας’’, των ..αφανών έως και μηδενικών ποσοστών της κομματικής αδράνειας των ..αδρανούντων υλικών. Δηλαδή, στην εποχή που στην Ελλάδα, το διεθνές κατεστημένο, δημιούργησε εκείνες τις συνθήκες, ώστε να μπορεί εύκολα και τζάμπα, να απαλλοτριώνει ανθρώπους, πολιτικούς και εγγείους προσόδους.
    Έτσι ο Πάνος Καμμένος, της μικροακραίας δεξιάς, και ο Αλέξης Τσίπρας της παρακινδυνευμένης ιδεολογίας, του τεκμαρτού ψηφοφόρου, κάθισαν λέει, σε ένα τραπέζι έχοντες αριστεροδεξιά τους τον Στρατούλη (;) και τον Τέρενς(;) και αποφάσισαν από κοινού και με κοινή πορεία προς το άγνωστο ή προς τον ιδεολογικό μηδενισμό, να μας ‘’σώσουν’’ από τον κίνδυνο.
    Δηλαδή, ο Αλέξης και ο Πάνος φανερά, και ο Παναγιώταρος , ο Μίχος και ο Λαγός στα κρυφά ,δηλαδή το …10% όλοι μαζί, να σώσουν όλους εμάς που τους φτύνουμε ανηλεώς, για τόσες και τόσες πολιτικές μεταλλάξεις και κομματικές μαλακίες που λένε και κάνουν τα τελευταία χρόνια.
    Δηλαδή, οι άνθρωποι που δεν ξέρουν, δεν μπορούν και το σπουδαιότερο δεν ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ, να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα, επιθυμούν , υπόσχονται και..ορκίζονται να μας σώσουν οι ..ΧΑΜΕΝΟΙ !!!
    Ποιοι πολιτικοί και με ποιες; Πράξεις ή συμφωνίες συνέβαλαν τα μέγιστα στην δημιουργία, αλλά κυρίως στην αύξηση της χρυσαυλής ; Ποιοι και για ποιους ιδιοτελείς σκοπούς, επιχείρησαν την ιδεολογική ισοπέδωση των κοινωνικών και πολιτικών διαφορών που στηρίζουν και καθορίζουν το προσωπικό πιστεύω καθενός και ταυτόχρονα αποτελούν τον φωτοδότη πύργο των ονείρων και των ελπίδων όλων σχεδόν των Ελλήνων;
    Ποιος είναι ο Τσίπρας με το Σύριζά του και τις συνιστώσες του καθολικού 3,5%, και ποιος είναι ο Πάνος της πολιτικής ΜΠΟΥΡΔΑΣ και ανοησίας?
    O Πάνος ο φτωχός ερμηνευτής της λογικής και λάτρης της μπουρδολογίας και του παραλογισμού, αποτελεί τη χειρότερη και πιο απαισιόδοξη πλευρά του μέλλοντος της πατρίδας μας. Ο Πάνος, ο πιο αφελής καπετάνιος σε καράβι της ..στεριάς, έχει χάσει από καιρό την επαφή με την πραγματικότητα και αεροβατεί, ψευδολογώντας, συκοφαντώντας και συλλέγοντας στο δρόμο του ‘’ασθενείς και οδοιπόρους ‘’ συγγενείς του πνεύματός του. Κάθε λίγο ανεβαίνει στη πλώρη του ξέμπαρκου σκαριού και οφθαλμοπορνεί στα πέλαγα της διαταραγμένης πολιτικής ηδονοθηρίας του.
    Είναι δυνατόν αυτά τα ‘’παιδία’’ να μας προκαλούν και να ..υπόσχονται την σωτηρία μας??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολιτικοί και μπράβοι με σημαίες ‘’ευκαιρίας’’ περιμένουν…
    Υπονομεύουν και δυσφημούν την Ελλάδα και τους Έλληνες οι άθλιοι
    Γράφει ο Ν Βράχος
    Ο διεθνής έγχρωμος φασισμός και οι ξένοι και ντόπιοι νταβατζήδες, αγωνίζονται λυσσασμένα να αποτύχει η προσπάθεια της Ελλάδας, για να ‘’έλθουν’’ τα αφεντικά τους, η τα κομματικά λείψανα μιας εποχής που δεν θέλουμε ούτε να θυμόμαστε.
    Πολιτικοί με σημαίες ‘’ευκαιρίας’’, δημοσιογράφοι με οργισμένες κομματικές ή χρηματικές αδυναμίες, περιμένουν ..το σήμα της καταστροφής και όσο αργεί τόσο αγχώνονται και παρασύρονται σε ανθελληνικές προσπάθειες.
    Ξεπουλούν κάθε έννοια κράτους οι άθλιοι συκοφάντες και υπονομεύουν ,κάθε προσπάθεια είτε ανάπτυξης είτε και επιβίωσης.
    *Δεν τους ενδιαφέρει η επιτυχία του προγράμματος και η σωτηρία της Ελλάδας. Τους ενδιαφέρει η αποτυχία του Παπανδρέου, ώστε να έχουν να λένε: «Βλέπετε: είχαμε δίκιο που τον βρίζαμε» !!! Ξεπουλάνε την Ελλάδα μόνο και μόνο να κερδίσουν «εύνοια» και χρήμα οι Ιούδες του σκοτεινού περιθωρίου.
    Αδίστακτοι πουλημένοι χαφιέδες και απόγονοι του ΜΑΥΡΟΥ εμφυλιακού αίματος, των κουκουλοφόρων γερμανοτσολιάδων, των χαφιέδων, των αδελφοκτόνων φονιάδων, των εφιαλτών, νύχτα μέρα οργιάζουν στην πρόστυχη προπαγάνδα και υπονόμευση των πάντων.
    Κάθε μέρα , με τα νοικιασμένα μπλογκς και τους ‘’αγορασμένους’’ ή, τους κομματικά παράλυτους χαφιέδες-μπλόγκερς, ισοπεδώνουν τα πάντα εν ονόματι της ιδιοτέλειας των ιδίων και των νταβατζήδων τους. Τίποτε δεν γίνεται σύμφωνα με τα ..γούστα τους ! Κανένας δεν είναι Έλληνας εκτός από τους..ίδιους. Τα πάντα είναι είτε λάθος, είτε γίνονται με ιδιοτέλεια και ..μάσα !
    Ποτέ δεν προτείνουν λύση, ποτέ δεν έχουν γνώση του θέματος. Το μόνο που ξέρουν είναι αυτό που θέλουν: ΑΠΟΤΥΧΙΑ της Ελλάδας για να ‘’κονομήσουν’’ !
    Οι μεν φασίστες και οι αγράμματοι συνοδοιπόροι τους αποβλέπουν στην ιδιοτέλεια, θέλουν να φάνε και αυτοί !
    Οι κομματάρχες της αριστεράς και οι ..αδέξιοι και άχρηστοι πτωματοφάγοι της δεξιάς να γίνουν ‘’κάτι τις’’!!!
    Θέλει και ο καημένος ..δόξα και υπογραφή.
    Ω Θεέ μου πόση αφασία και γελοιότητα ! Ο ..καημένος ο πρόεδρος του κόμματος …..‘’εξουσίας’’.
    Και η Ελλάδα να..βουλιάξει !
    Και μας τελειώνουν και οι..υδατάνθρακες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου