Την ώρα που κυριαρχεί το θέμα της Χ.Α, κυβέρνηση και δανειστές ετοιμάζουν νέο Μνημόνιο


550_334_227653

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ (Β.Λυριτζής), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
 Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι χρειάζεται η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση και κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής. Δεν μιλάμε για δίωξη ιδεών αλλά για αυστηρή ποινική αντιμετώπιση των εγκληματικών πράξεων, όπως επίσης και για την απόλυτη ηθικο-πολιτική απομόνωση του ναζισμού. Είναι κάτι που είπε και ο ίδιος ο Αλ.Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον Κ.Παπούλια: Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρωτοβουλία που θα μπορούσε να πάρει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δυστυχώς, η σπουδή του κ. Σαμαρά με άκομψο τρόπο και «μαντατοφόρο» τον όλως αναρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης, να απορρίψει τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, δεν είναι καλό σημάδι. Εμείς δε θεωρούμε απαραίτητο να συμφωνεί κανείς μαζί μας 100% για να διαδηλώνει εναντίον του φασισμού.
Την ώρα που κυριαρχεί το θέμα της Χ.Α, κυβέρνηση-δανειστές ετοιμάζουν νέο Μνημόνιο
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανάμεσα στην άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα και τις σκληρές πολιτικές του Μνημονίου υπάρχει συνδετικός ιστός. Γι’αυτό είμαστε μια δύναμη και αντιφασιστική και αντιμνημονιακή. Αυτήν την ώρα που κυριαρχεί το θέμα της Χρυσής Αυγής, η κυβέρνηση προωθεί νέα, σκληρά μέτρα και ταυτόχρονα ετοιμάζει μαζί με τους δανειστές μας, και παρά τις διαψεύσεις, το νέο Μνημόνιο.
Μετά τη δολοφονία Φύσσα, γέμισε ο τόπος από όψιμους αντι-Ναζί που πέφτουν από τα σύννεφα.....

Αν και είναι καθυστερημένες και μη επαρκείς οι κινήσεις του κ. Δένδια, σε σχέση με την απόλυτη αδράνεια και την απόλυτη ατιμωρησία που υπήρχε μέχρι τώρα, είναι κάτι. Εδώ και χρόνια δε φωνάζουμε μόνο εμείς, οι δυνάμεις της Αριστεράς, για το φαινόμενο του ναζισμού και της Χ.Α, υπάρχουν και σχετικές εκθέσεις-καταπέλτης του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, του κ. Μούιζνιεκς. Υπάρχει επίσης του Συνηγόρου του Πολίτη, που είναι κι αυτή καταπέλτης. Απέναντι σε όλα αυτά, τόσο καιρό, οι αρμόδιοι κώφευαν. Όλοι θυμόμαστε τον κ. Δένδια, πριν μερικούς μήνες να απειλεί την Guardian με μήνυση γιατί έκανε λόγο για δεσμούς της Χ.Α με την Αστυνομία. Είναι φανερό ότι ξαφνικά, μετά τη δολοφονία Φύσσα, γέμισε ο τόπος από όψιμους αντι-Ναζί που πέφτουν από τα σύννεφα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, αλλά προτείνουμε να μην ξεχνά ο κόσμος τους πολιτικούς, τους κρατικούς παράγοντες, τους δημοσιογράφους, τους εκδότες που όλο το προηγούμενο διάστημα αβαντάριζαν και «ξέπλεναν» τη Χ.Α.
Ακροδεξιές εκλεκτικές συγγένειες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες
Ένας από τους παράγοντες που εξηγούν αυτήν την ανοχή είναι οι ακροδεξιές δυνάμεις μέσα στη ΝΔ, οι οποίες νιώθουν στοιχεία συγγένειας με τη ΧΑ και έχουν εκδηλωθεί επανειλημμένα. Το δεύτερο είναι οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες: να έχουμε ένα «θηρίο» να «δαγκώνει» και μια υποδοχή να παίρνει αντιμνημονιακή ψήφο, αλλά προς Θεού, όχι προς την Αριστερά, όταν όμως αυτό το «θηρίο» έγινε μεγάλο και απείλησε να πνίξει, τότε η ανοχή μετατράπηκε σε κατά μέτωπο δίωξη. Επομένως, και ακροδεξιές εκλεκτικές συγγένειες και πολιτικές σκοπιμότητες, ενισχυμένες μάλιστα και από την ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων. Είναι θετικό όμωςότι η δολοφονία Φύσσα και το σοκ που έχει προκαλέσει έχουν οδηγήσει τη μισή ΝΔ να απορρίπτει αυτή τη θεωρία.Λυπούμαστε όμως για το ότι τα «ακροδεξιά χέρια» του κ.Σαμαρά -Μπαλτάκος και Λαζαρίδης- προφανώς με την άδεια Σαμαρά, συνεχίζουν να εξισώνουν τη Χ.Α με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι επιζήμιο, όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για τη δημοκρατία και τη χώρα.

Σχόλια

  1. ΣΥΡΙΖΕΛ ΚΑΙ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΤΕΨΗ
    "Όσο καθαρό νερό κι αν ρίξεις σε ένα βόθρο, τα σκατά θα παραμείνουν ΣΚΑΤΑ".
    ========================================
    Ο Αξέχαστος Γάννης Βούλτεψης , όταν ήθελε να ξεφύγει από δύσκολες πολιτικές ερωτήσεις που ήθελαν να τον τοποθετήσουν πολιτικά, έλεγε το εξής αμίμητο:
    "Εγώ είμαι.. Βασιλοκομμουνιστής ".
    Τώρα, περιμένουμε απάντηση σε άλλη μια φράση του Γιάννη Βούλτεψη : "Όσο καθαρό νερό κι αν ρίξεις σε ένα βόθρο, τα σκατά θα παραμείνουν ΣΚΑΤΑ".
    Η Πατρίδα μας, βρίσκεται σε κίνδυνο από τους φονιάδες της Δημοκρατίας.
    Και εκεί που πικραμένοι και απογοητευμένοι παρακολουθούσαμε την τηλεόραση ‘’οπτικά’’ και αδιάφορα, ξάφνου παρουσιάζεται φευγαλέα ο σύγχρονος Ναβουχοδονόσωρας. Καβάλα πάνω στο γυαλισμένο του καλάμι και τραβώντας πίσω του ένα καφάσι μεταφοράς φρούτων και λαχανικών, προσπαθούσε να βρεί χώρο να ‘’παρκάρει’’ στο λιμάνι της Ύδρας.
    Με βήμα αργό, όπως και το μυαλό του, διασχίζει την προκυμαία και πλησιάζει με ύφος ‘’ρόζ πάνθηρα’’ στο μεγάλο κοντινό ουζερί, και με περίεργη φωνή, αρχίζει να μιλά στο κινητό του τηλέφωνο..
    ..Ναί σου λέω, ο Αλέξης συμφώνησε να με ψηφίσει για αρχηγό, δηλαδή σίγουρα σε λίγο θα είμαι πρωθυπουργός.
    -Ναι ρε μαλάκα σου λέω. Αυτός θα ψηφίσει εμένα γιατί ξέρω και Γαλλικά.
    -Μα τα κόμματά σας και οι ιδέες σας διαφέρουν, ακούγεται ξαφνικά μια φωνή, αφού κατά λάθος ο ιππότης της στρογγυλής ‘’καλάθας’’ είχε πατήσει κάποιο κουμπί και όλοι εκεί κοντά άκουγαν την συζήτηση.
    -Ποιες ιδέες και ποια κόμματα ρε μαλάκα; Αφού το ίδιο είμαστε. Έχεις έρθει καμιά φορά στο καφενείο της βουλής να δεις πως μιλάμε μεταξύ μας και τι λέμε;
    Ξαφνικά κάποιος κάνει νόημα στον Παναγιώτη πως ακούνε όλοι….
    Έτσι ,
    οι τελευταίες δε αφύσικες πολιτικές και παρά φύσει συνουσιακές-συνοριακές συνευρέσεις ακροδεξιών –μη χουντικών- βασιλικών, δυόσμων και ακροαριστερών ευρωπαικής κουλτούρας και απύθμενης αναζήτησης των οποίων η παρουσία κατά περιόδους χασοφεγγαριάς , του Πάνου και του Άλεξης, επιβεβαιώνουν απόλυτα, τον μακαρίτη Βούλτεψη, τον άνθρωπο όλων των εποχών και όλων των γραφείων.
    Δύο ‘’ορφανοί’’ βιβλιαρίων εργασίας, μάρτυρες της άδικης ζωής, αγουροξυπνημένοι λάτρεις της απροσπέλαστης αστακοφαγίας , ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μας σώσουν.
    ‘’ Απ΄το πρωί με στη βροχή και μέσα στο λιοπύρι’’ για να μας σώσουν θέλησαν οι δύο καλογήροι ….!
    Μεγάλωσαν χωρίς..όνειρα, μεγάλωσαν χωρίς άγχος, μεγάλωσαν χωρίς να ξυπνήσουν νωρίς το πρωί, μεγάλωσαν μασουλώντας τα ..εθνικοπροικώα των ‘’μπαμπάδων σους΄΄.
    Σήμερα , ξεπουλάνε τους… μπακαλιάρους που πούλαγαν, και πουλάνε πολιτικά ‘’μπρόκολα’’!
    Τι άλλο θα δούν τα ματάκια μας.
    Λέτε να δούμε τον πρώτο πολιτικο -ομοφυλοφιλικό δεσμό και συνοικέσιο που θα αναγεννήσει την νέα πατρίδα μας;
    Ρε ! δε πάτε να … Πακιστανιστείτε λέω εγώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου