Ο πρώην Τούρκογλου άδειασε τελείως τη Στρογγύλη. Την έκανε νέα Ίμια.




Τις προηγούμενες ημέρες γράψαμε τρία άρθρα σχετικά με την αλλαγή της χρήσης της Στρογγύλης σε αρχαιολογικό χώρο (βλέπετε εδώεδώ και εδώ). Στο πρώτο απο αυτά είχαμε αναφέρει ότι κάποια στιγμή οι φαντάροι θα αποχωρούσαν αναγκαστικά απο τη νησίδα σαν αποτέλεσμα του ότι άλλαξε η χρήση της σε αρχαιολογικό χώρο. Την ευθύνη για τη μείωση της Ελληνικής ΑΟΖ απο αυτή την απόφαση, δεν την έχει μόνο ο υπ. Εξωτερικών πρώην Τούρκογλου αλλά και ο υπ. Άμυνας Αβραμόπουλος όπως και ο σημερινός υπ. Πολιτισμού Παναγιωτόπουλος, που εκτός του ότι άφησε τα υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού χωρίς μπαταρίες και βασικά αφοπλισμένα όταν ήταν υπ. Άμυνας μετέτρεψε τη χρήση της Στρογγύλης σε αρχαιολογικό χώρο, κάνοντας τη απο νησίδα βραχονησίδα και γκριζάροντας τη σαν τα Ίμια.
Το νέο που μάθαμε είναι ότι δυστυχώς οι φαντάροι έχουν ήδη αποχωρήσει επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη μας. Σύμφωνα με πληροφορίες απο το διαδίκτυο (βλ. εδώ) η κυβέρνηση φρόντισε να αποσύρει τους 7 καταδρομείς που υπήρχαν πάνω στη νησίδα μαζί με τους κάποιους πολίτες, που έδιναν κάποια οικονομική ζωή στο νησί.

Η κυβέρνηση όπως και η αντιπολίτευση, παρότι δημιουργήθηκε τόσος θόρυβος για το θέμα δεν φαίνονται να ευαισθητοποιούνται ώστε να υπάρξει μια απάντηση απο τους υπεύθυνους του “λάθους”. Είναι κατανοητή η δύσκολη θέση, στην οποία ευρίσκονται όλοι. Τέτοιες αποφάσεις μόνο συλλογικές θα μπορούσαν να είναι. Σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να είχε πέσει η κυβέρνηση.

Πολλές υποψίες γεννάει και το γεγονός ότι το Αρχαιολογικό Συμβούλιο δεν κήρυξε αρχαιολογικό χώρο μόνο ένα μέρος της νησίδας αλλά ολόκληρη!
 Αυτό ήταν και το κερασάκι στη τούρτα, που έκανε όχι μόνο εμάς αλλά και πολύ άλλο κόσμο να πονηρευθεί για τις “πατριωτικές” προθέσεις της κυβέρνησης. Αν ποτέ δώσει απαντήσεις η κυβέρνηση, ελπίζουμε να είναι σαφείς και πλήρεις.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί, φαίνεται η μεταβολή την οποία υφίσταται η Ελληνική ΑΟΖ απο την απόφαση της κυβέρνησης. Η Ελληνική ΑΟΖ παύει να εφάπτεται στη Κυπριακή, όπως αναμενόταν απο την αρχή της μέσης γραμμής, μια αρχή αποδεκτή διεθνώς αλλά ακόμη και απο τη κυβέρνηση..........

Πρέπει να επισημάνω ότι ο υπολογισμός της Νέας Ελληνικής ΑΟΖ στηρίζεται στην προυπόθεση, ότι η Στρογγύλη έπαψε να έχει οικονομική ζωή επειδή άλλαξε η χρήση της σε αρχαιολογικό χώρο και με το τρόπο αυτό έγινε απο νησίδα βραχονησίδα.

Καλείσθε να διαβάσετε και τα προηγούμενα τρία άρθρα που έχουμε γράψει, των οποίων οι διασυνδέσεις δόθηκαν ανωτέρω για να αντιληφθείτε την “πατριωτική” στάση όχι μόνο της τωρινής κυβέρνησης αλλά και όσων προηγήθηκαν.

Η απουσία κατοίκων και φαντάρων στο νησί δεν αλλάζει το αποτέλεσμα που προκαλεί η αλλαγή της χρήσης στο μέγεθος της Ελληνικής ΑΟΖ (μικραίνει το μέγεθός της) αλλά σίγουρα δυσχεραίνει την γενική εικόνα για το μέγεθος της οικονομικής ζωής που θα έχει πλέον η νησίδα, η οποία με διαδοχικές αποφάνεις χρόνων συνεχώς μικραίνει. Η Στρογγύλη πρώτα μπήκε στο δίκτυο Natura μαζί με τη Ρώ και το Καστελόριζο, μετά έγινε αρχαιολογικός χώρος, ενώ με παλαιότερο νόμο (νομίζω του πρώην Τούρκογλου) δεν επιτρέπεται να κτιστεί τίποτα νέο επάνω της!

Μετά το γκριζάρισμα των Ελληνικών συνόρων έρχεται η εξαφάνιση.
Όπως παρατηρείτε, η Τουρκική ΑΟΖ χάρι στην απόφαση της κυβέρνησης μεγάλωσε και φτάνει πλέον στην Αιγυπτιακή ΑΟΖ. Την Κυπριακή ΑΟΖ την σχεδιάσαμε λίγο μικρότερη λαμβάνοντας υπόψη τον χάρτη και όσα αναφέρθηκαν στο άρθρο μας εδώ. Αλλά και χωρίς αυτή την εκδοχή η Ελληνική ΑΟΖ παύει να εφάπτεται της Κυπριακής, επαληθεύοντας όσα αναφέρθηκαν το Μάρτιο του 2013 για το γεγονός αυτό σε ένα συνέδριο των “πατριωτών” ΑΝΕΛ απο κάποιο Μάζη βλέπετε (εδώ και εδώ).
Για αλλαγή των συνόρων μίλησε στην Άγκυρα ο πρώην Τούρκογλου, στα χνάρια της Ψαρούδας – Μπενάκη. Η σιωπή της Καμόρα συνεχίζεται.

YΓ. Σε όσα ερωτήματα τέθηκαν για το θέμα απο γνωστούς και αγνώστους, απάντησα σε προηγούμενα άρθρα (βλέπετε εδώεδώ και εδώ). Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Θέλει όμως και ένα ελάχιστο μυαλό…


Zcode 

Σχόλια

  1. Τα πολιτικά σκουπίδια κυκλοφορούν ακόμα με προκλητικής πολυτελείας αυτοκίνητο αξίας 750.000 ευρώ, που αποτελεί μεγάλης αξίας κρατικό περιουσιακό στοιχείο, ενώ έπρεπε να είναι κατάδικοι με… αλυσίδες στα πόδια..
    Το ανθρωποειδές αυτό υπήρξε ο υπεύθυνος των συνταγματικών νόμων τύπου «βασικών μετόχων», «ευθύνης υπουργών» και αυτών για την δικαιολόγηση της συνταγματικότητας όλων των Μνημονίων και δανειακών συμβάσεων με την Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ, των εξευτελιστικών για την δημοκρατία φασιστικών νόμων 1178/1981 και 3126/2003 και των άρθρων του συντάγματος 19 παρ. 3 και 86. Αυτό το πολιτικό παχύδερμο σοφίστηκε την αναθεώρηση του άρθρου 16 του 2001 και του νόμου περί ευθύνης Υπουργών. Στο νόμο αυτό ήταν ο εισηγητής και ο νόμος ψηφίστηκε το 2003. Αυτός θέσπισε διά νόμου την ατιμωρησία των πολιτικών, δίνοντας το δικαίωμα και την αρμοδιότητα μόνο στη Βουλή προκειμένου να ασκεί διώξεις κατά υπουργών, οι οποίοι διέπραξαν ποινικά αδικήματα κατά την άσκηση των θεσμικών καθηκόντων τους, αφαιρώντας έτσι, από το δικαστικό σώμα τον θεσμικό ρόλο του στην απονομή δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τους νόμους που ο ίδιος ως υπουργός Δικαιοσύνης έφτιαξε, εξασφάλισε προς το παρών την ατιμωρησία του και των άλλων καθαρμάτων της διαπλοκής, στα οποία ως υπουργός Πολιτισμού ανάθετε απ’ ευθείας έργα των Ολυμπιακών Αγώνων.
    Ο ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ κατάστρεψε τη χώρα, θυσίασε τις ημέρες μας και σπατάλησε τις ζωές μας και η απώλεια επαφής του με την πραγματικότητα δε συνιστά άλλοθι. Πρόκειται για το παράδοξο της συνειδητής παραφροσύνης. Πληρώνουμε απωθημένα μιας προσωπικότητας που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Εάν δεν του περάσουν χειροπέδες τότε σίγουρα θα του περάσουν ζουρλομανδύα σύντομα…
    Εάν υπήρχε στην Ελλάδα Δικαιοσύνη θα επαναφερόταν η θανατική ποινή μόνο και μόνο για να ντουφεκιστεί ‘η να κρεμαστεί αυτό το ανθρωποειδές που συστηματικά έσβησε τα ίχνη του για την εγκληματική του συμπεριφορά για να αποφύγει την τιμωρία του.
    Όλα τα καθάρματα της ευρύτερης ελληνικής ιστορίας έχουν τα ίδια προδοτικά χαρακτηριστικά, είτε αυτά είναι ανθρωπολογικά, είτε εθνικοπολιτικα, είτε οικονομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΖΑΛΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΞΕΠΟΥΛΙΟΝΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΜΑΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
    ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ.
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΥΛΩΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΩΝ, ΤΥΠΟΥ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΣΑΜΑΡΕΛΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΕΖΟΝΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΟΥ Δ΄ΡΑΙΧ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΟΦΑΓΑ ΟΡΝΕΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΗΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΗ ΔΟΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΝΕΟ ΑΙΜΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ-ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΜΕΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΔΗΜΑΡΟΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου