O Στρατός αμφισβητεί ανοιχτά πλέον τον Ερτογάν! Εξελίξεις εν όψει!



Ανακοίνωση-βόμβα από το Γενικό Επιτελείο τυν τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο οποίο ως γνωστόν προΐσταται ο στατηγος Οζκιοκ, υποτίθεται έμπιστος του Ρ.Τ.Ερντογάν, δηλώνει την " βαθιά θλίψη που νοιώθουν οι Ένοπλες Δυνάμεις για τους συντρόφους μας στα όπλα και τις οικογένειές τους" και "υπομονή" μόλις μια ημέρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση “Εργκένεγκον”.
Βέβαια γίνεται προσπάθεια να τηρήσει τις ισορροπίες και μιλάει για «αυτοσυγκράτηση και ηρεμία κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας της απόφασης ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις".
Συγκεκριμένα εκφράζεται «η βαθιά θλίψη που νοιώθουν οι Ένοπλες Δυνάμεις για τους συντρόφους μας στα όπλα και τις οικογένειές τους».
Με την απόφαση αυτή:
Πρώτον χαρακτηρίζουν "συντρόφους" αυτούς που καταδίκασε ο Ερντογάν, όπως τον ισοβίτη Ι.Μπασμπούγ..
Δεύτερον είναι σαφές ότι υπονούν "δεύτερο γύρο".
Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες...
Απαγόρευσαν οι Αιγύπτιοι στον Ερτογάν να επισκευτεί την...Γάζα!!!
Στο μεταξύ, απανωτά έρχονται τα "χαστούκια" στην νεοθωμανική Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν από τότε που ξεκίνησε η αραβική Άνοιξη που συν τω χρόνω μετατράπηκε σε ισλαμική Άνοιξη, ή ισλαμικό Χειμώνα.
Η ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατιωτικό κίνημα στην Αίγυπτο φαίνεται ότι θα έχει καταλυτικές συνέπειες στην προσπάθεια της Τουρκίας να αναδειχθεί σε ηγέτιδα του αραβικού-ισλαμικού κόσμου.
Η νέα κυβέρνηση απαγόρευσε στον Ερντογάν να επισκεφθεί την Γάζα δια μέσου του αιγυπτιακού εδάφους και είναι σαφές πλέον ότι η νέα κατάσταση της Αιγύπτου προτιμά την real-politic με το Ισραήλ παρά τους εναγκαλισμούς με την νεοθωμανική Τουρκία.
Σύμφωνα με αιγυπτιακές πηγές, σε επικοινωνία του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών με το αντίστοιχο αιγυπτιακό, για να κανονιστεί η διέλευση του Ρ.Τ. Ερντογάν το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ απάντησε "Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιος προγραμματισμός στην παρούσα χρονική συγκυρία".
Σύμφωνα με τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, η Αίγυπτος ενημέρωσε την Άγκυρα ότι η απόφαση αυτή οφείλεται....
στην δημόσια υποστήριξη του Τούρκου πρωθυπουργού προς τη «Μουσουλμανική Αδελφότητα».
Η επίσκεψη του Ερντογάν είχε συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Αιγύπτου από τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος εκδιώχθηκε από το στρατό στις 3 Ιουλίου μετά τις έντονες λαϊκές διαμαρτυρίες εναντίον της εξουσίας των Ισλαμιστών.
Μετά την ανατροπή του Μόρσι, η Άγκυρα προέβη σε έντονη κριτική κατά του αιγυπτιακού στρατού και χαρακτήρισε ως παράνομη την απομάκρυνση του Αιγύπτιου Ισλαμιστή προέδρου.
Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός μπορεί να μεταβεί στη Γάζα μόνο από το αιγυπτιακό έδαφος!
Οι συνέπειες για την Ελλάδα είναι ευεργετικές καθότι η κυβέρνηση Μόρσι είχε παγώσει τις συνομιλίες για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Κύπρο, ενώ δεν αναγνωρίζανε την ελληνική ΑΟΖ, που σήμαινε έιτε ότι δεν αναγνώριζαν ΑΟΖ στο καστελόριζο, είτε ότι το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος είχε δική του ΑΟΖ.

Θεωρούσαν δηλαδή ότι η αιγυπτιακή συναντιόνταν με την τουρκική ΑΟΖ.

Σχόλια