Ερντογάν: Το Ισραήλ υποκίνησε το πραξικόπημα στην Αίγυπτο.

Ο ισλαμιστής Τούρκος πρωθυπουργός συνδέει την ανατροπή του «ομοϊδεάτη» του Μόρσι στην Αίγυπτο με τον εβραϊκό παράγοντα και τις ενέργειες του Ισραήλ, με δηλώσεις προς τα μέλη του κόμματός του.

Δύο εβδομάδες μετά τις βαριές ποινές εναντίον των Τούρκων στρατηγών, αξιωματικών και πολιτών που καταδικάστηκαν για...
την υπόθεση της Εργκένεκον, o Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέδεσε το στρατιωτικό «πραξικόπημα» στην Αίγυπτο με μεθοδεύσεις του Ισραήλ για να ανακοπεί η άνοδος του πολιτικού Ισλάμ στην περιοχή.

«Το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα στην Αίγυπτο, έχουμε αποδείξεις», είπε ευθέως ο Ερντογάν στα μέλη του κόμματός του, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στην Αγκυρα την Τρίτη.

Μάλιστα, έκανε αναφορά σε δήλωση εβραίου διανοούμενου από την Γαλλία ο οποίος το 2011 είχε πει ότι ακόμη και αν οι Αδερφοί Μουσουλμάνοι εκλεγούν, δεν θα ανέλθουν στην εξουσία, καθώς «η δημοκρατία δεν βρίσκεται στην εκλογική κάλπη».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εβραϊκή ταυτότητα του συγκεκριμένου διανοούμενου, όπως σημειώνει η ηλεκτρονική έκδοση της Ζαμάν.

Υπενθυμίζεται ότι... στις αρχές του μήνα ολοκληρώθηκε η μαραθώνια έρευνα και δίκη για την υπόθεση της Εργκένεκον, κατά την οποία στοχοποιήθηκε ο τεράστιος παραστρατιωτικός και παρακρατικός μηχανισμός που είχε στόχο την ανατροπή κυβερνήσεων που δεν είχαν αμιγώς κεμαλικό χαρακτήρα.

Κορυφαίο πρόσωπο στη δίκη ήταν ο πρώην επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων Ιλκέρ Μπασμπούγ, κατά πολλούς εβραίος, ο οποίος και καταδικάστηκε σε ισόβια.

Πηγή: ethnos.gr

Σχόλια