ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΓΙΑΤΙ “ΒΡΗΚΑΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ” ΑΦΟΥ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΔΝΤ;

Σχόλια

  1. O E. Κουλουμπής παραδέχεται την ύπαρξη πετρελαίων στο Αιγαίο.
    Κατά την περίοδο αυτή η Ελληνική Κυβέρνηση δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης σχετικά με το καθεστώς που επικρατεί στις υποθαλάσσιες έρευνες στο Αιγαίο.

    Η πρώτη επίσημη παραδοχή Έλληνα Πολιτικού ότι
    ========================
    στο Αιγαίο υπάρχει πετρέλαιο έγινε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου του 2000 από τον τ. υπουργό Ευάγγελο Κουλουμπή ο οποίος δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο γίνεται σαφέστατη αναφορά στα όσα αναφέραμε στο πρώτο μέρος της έρευνάς για την ύπαρξη πετρελαίων στο Αιγαίο.
     Ο τ. υπουργός αναφέρει συγκεκριμένα: «Εδώ και πολλά χρόνια Έλληνες και ξένοι επιστήμονες πίστευαν ότι υπάρχουν σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο. Το μοναδικό όμως κοίτασμα που αξιοποιήθηκε μέχρι τώρα στην Ελλάδα είναι του Πρίνου στη θαλάσσια περιοχή της Θάσου. Ήταν ένα κοίτασμα σημαντικό που έδινε 30.000 βαρέλια και κάλυπτε περίπου το 10% των αναγκών της χώρας (τώρα βρίσκεται στο τέλος του). Στη χώρα μας έχουν γίνει εκτεταμένες έρευνες που κάλυψαν μεγάλα τμήματα του Ελληνικού χώρου. Κυρίως στο Ιόνιο και στο Αιγαίο. Στο Ιόνιο, παρόλο που υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις για ύπαρξη κοιτασμάτων (Παξοί, Ζάκυνθος) μετά από πολλές και δαπανηρές ερευνητικές εργασίες, τελικά βρέθηκε το 1983 στη θαλάσσια περιοχή του Κατάκωλου ένα μικρό κοίτασμα με πολύ υψηλό όμως κόστος εξαγωγής (1000 βαρέλια την ημέρα με κόστος 40 δολάρια το βαρέλι). Αντίθετα στο Αιγαίο μετά από έρευνες είμαστε πια σίγουροι ότι υπάρχει πετρέλαιο. Σε δύο περιοχές έχουμε βέβαιες ενδείξεις ότι υπάρχουν σοβαρά κοιτάσματα που μπορεί να καλύψουν ακόμη και μέχρι το σύνολο των αναγκών της χώρας. Το κακό όμως είναι ότι και οι δύο αυτές περιοχές αμφισβητούνται από τους Τούρκους.
    • Περιοχή κοντά στη Λήμνο και τη Μυτιλήνη. Από έρευνες που έγιναν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου. Μάλιστα οι έρευνες που έγιναν από τη Γαλλική εταιρεία Beicip για λογαριασμό της ΔΕΠ δείχνουν εκτός από αυτή την περιοχή ότι υπάρχουν και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες πετρελαϊκά περιοχές στο Νότιο Αιγαίο.
    • Περιοχή Μπάμπουρα ανατολικά της Θάσου. Είναι μια περιοχή που τμήματά της αμφισβητούνται από τους Τούρκους (βρίσκονται μεταξύ 6 και 12 μιλίων των Ελληνικών χωρικών υδάτων). Από έρευνες που έγιναν σ’ αυτήν τη περιοχή υπάρχει βεβαιότητα για πετρελαϊκό δυναμικό που κυμαίνεται από 120 έως 200 εκατομμύρια απολήψιμα βαρέλια, που θα μπορούσε να καλύψει το 40% περίπου των αναγκών της χώρας και για πολλά χρόνια. Για τα κοιτάσματα πετρελαίου στον Μπάμπουρα απειλήθηκε ελληνοτουρκική σύρραξη. Στην πρόθεση της Ελλάδας να προχωρήσει σε εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στη θέση Μπάμπουρα η Τουρκία έγινε απειλητική «υπενθυμίζοντας» τη «συμφωνία» της Βέρνης (1976 Καραμανλής - Ετσεβίτ) και αργότερα τη «συμφωνία» της Βουλιαγμένης (1988 Παπανδρέου - Oζάλ). Τις δύο αυτές «συμφωνίες» που αναφέρουν οι Τούρκοι, η Ελλάδα, από ό,τι τουλάχιστον γνωρίζω, δεν δέχεται την ύπαρξή τους.
    Πάντως ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν μπροστά στα νέα δεδομένα των σχέσεων της Τουρκίας και με την Ελλάδα και με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις προοπτικές που διανοίγονται, πιστεύω ότι ο Έλληνας Υπουργός των Εξωτερικών έχει χρέος να βάλει το θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και συγκεκριμένα στα Μέτρα Oικοδόμησης Εμπιστοσύνης.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η Κύπρος κύριοι ;
    κύριε Τσίπρα, κύριε Καμμένε, κύριε Μιχαλολιάκο, κύριε Σαμαρά; Γιατί και η Κύπρος;
    Ένας μύθος έχει κυριαρχήσει και διατρέχει την χώρα.
    Ένας μύθος που επειδή βολεύει πολλούς έχει γίνει πιστευτός από μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.
    Ένας μύθος που έχει οδηγήσει σε αδυναμία εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, σε παράλυση του κρατικού μηχανισμού, σε επικίνδυνη κοινωνική αναταραχή, σε βαθειά πολιτική κρίση.
    Ένας μύθος που παρά λίγο στις εκλογές πριν από λίγες μέρες να ρίξει την χώρα στα βράχια, στην έξοδο από το ευρώ, στην επιστροφή της πάρα πολλές δεκαετίες πίσω.
    Ο μύθος ότι η χώρα μπορούσε να συνεχίσει χωρίς κάποιου είδους μνημόνιο, χωρίς βοήθεια και δάνεια από την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ., χωρίς οδυνηρές μεταρρυθμίσεις του οικονομικού, παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλο της, με διατήρηση αλώβητου του επιπέδου ζωής των κατοίκων της.
    Τα ιδεολογήματα που προβάλλονται πολλά.
    Ήταν πολιτική επιλογή πουλημένων και νεοφιλελεύθερων ηγεσιών το μνημόνιο.
    Υπήρχε δυνατότητα βοήθειας και φτηνού δανεισμού από άλλες χώρες, κυρίως Ρωσία και Κίνα.
    Υπήρχε δυνατότητα εκμετάλλευσης των πλούσιων φυσικών μας πόρων με επέκταση της ΑΟΖ και έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
    Καμένος και Χρυσή Αυγή, Σύριζα και Σπίθα,
    Μαρκεζίνης και αγανακτισμένοι συναγωνίζονταν στην αναπαραγωγή και διάδοση αυτών των εύπεπτων ιδεολογημάτων που χάϊδευαν τα αυτιά αυτών που δεν τους βόλευε να κοιτάξουν την πραγματικότητα κατάματα.
    Και ήρθε η Κύπρος να διαλύσει το μύθο στα εξ ων συνετέθη.

    ΣΧΟΛΙΟ: Θα το βουλώσουν άραγε ΤΩΡΑ!!! οι πουλημένοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τον γιο του Ηλία ο Καμμένος στη Βοστώνη
    Ωραία τα μεγάλα λόγια

    Δε λέω ωραία τα μεγάλα λόγια για την Ελλάδα και τους ανεξάρτητους Έλληνες. Αλλά εάν πρόκειται για τα παιδιά μας καλή είναι και η...Αμερική αφού μπορούμε! Διάβασα ότι στη Βοστόνη βρίσκεται αυτές τις μέρες, ο πρόεδρος των "Ανεξάρτητων", Π. Καμμένος για να γράψει τον 19χρονο γιο του στο Πανεπιστήμιο. Να εικάσω ότι σε τόσο νεαρή ηλικία ο μικρός δεν έχει τελειώσει λοιπόν το ελληνικό Πανεπιστήμιο, αλλά πάει κατευθείαν έξω...
    Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013
    =======================
    Καμμένος: Δεν έχω να πληρώσω το χαράτσι
    [[«Δεν έχω να πληρώσω την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος ]] είπε ο Πάνος.
    Και δεν ντράπηκε ο πολιτικός ξευτίλας. Και το είπε δημόσια ο παπαρολόγος

    Πόση πολιτική αθλιότητα κρύβουν τα λόγια ‘’ της εθνικής μοιρολογίστρας’’. Κατεβαίνει θορυβωδώς και τα τελευταία σκαλοπάτια της πολιτικής ανυποληψίας του, επαιτώντας ‘’πολιτική ελεημοσύνη’’!
    Βοηθήστε τον πολιτικά φτωχό ιδεολογίας, να χορτάσει τα παιδάκια του.

    ‘’Ξέρετε είμαι φτωχός και ταπεινός ‘’ και πολιτικά μισοβυθισμένο καλάμι, θα μπορούσε να λέει.
    Ξεχνώ τι λέω και θυμάμαι μόνο τον υπουργό, που μας κατέστρεψε. Ξέρεις τι είναι να έχεις ...πέντε ευρώ και να μην μπορείς ούτε να τα φέρεις ούτε να τα ξοδέψεις; Ακούς εκεί ‘’μαύρο χρήμα’’; Και τι θα κάνουν οι φτωχοί με τα λιγοστά χρήματα που έχουν στο..εξωτερικό;

    Να εικάσω, ότι οι οικονομικές δυσκολίες του Πάνου θα μεγαλώσουν, αφού δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τις δόσεις για την εφορεία;
    Να εικάσω ότι μάλλον θα πουλήσει τον ‘’ Ηλιάτορα’’ όταν μάθουμε αν είναι δικός του;
    Τελικά ο Πάνος είναι πολιτικός ‘’ μία από τα ίδια’’ αφού κάνει ακριβώς ότι κάνουν σχεδόν όλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου