Τ. Κουράκης: « Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει διαθεσιμότητες και απολύσεις εκπαιδευτικών»

Σε δήλωσή του για τις χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών που προωθεί η κυβέρνηση, ο Τάσος Κουράκης, βουλευτής και Συντονιστής της ΕΕΚΕ Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού καιΑθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτει πως «στο σχολείο που οραματίζεται και θα υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν περισσεύει κανείς, αλλά θα υπάρξουν προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά που άφησε ο Αρμαγεδδών των μνημονιακών κυβερνήσεων.
Αναλυτικά η δήλωση:

«Σε μια δημόσια εκπαίδευση που για να λειτουργήσει στοιχειωδώς απαιτούνται προσλήψεις εκπαιδευτικών, η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή κυβέρνηση προωθεί απολύσεις χιλιάδων από πολλές ειδικότητες οδηγώντας την σε πλήρη διάλυση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει διαθεσιμότητες και απολύσεις εκπαιδευτικών. Προς τούτο δηλώνεται προς πάσα κατεύθυνση, σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, ότι στο σχολείο που οραματίζεται και θα υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν περισεύει κανείς, αλλά θα υπάρξουν προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά που άφησε ο αρμαγεδών των μνημονιακών κυβερνήσεων. Το ενιαίο σχολείο θεωρίας και πράξης, δεν μπορεί παρά να στηρίζεται απολύτως στο κύρος, την αξιοπρέπεια και την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού».

Σχόλια