Δημιουργική Ηλιθιότητα


     Τσαντίστηκε ο Αντωνάκης που κάθε φορά που ανέβαζε μία παράσταση για τους ιθαγενείς, του στυλ ''έρχεται η Μέρκελ'' ή ''πάω ταξιδάκι στο Πεκίνο'', οι απεργίες στην ΕΡΤ του χάλαγαν την θεαματικότητα.

     Είχε κι εκείνο το πρόβλημα με τ' αφεντικά, που του ζητούσαν απολύσεις εδώ και τώρα... Επίορκους και λαμόγια δεν τολμούσε ν' απολύσει γιατί αφ' ενόςδεν ήταν αρκετοί, αφ' ετέρου όσους βρήκαν ήταν όλοι ''δικά τους παιδιά''... κόλλησε.
     Από την άλλη, κάτι ηλίθιοι που είχε βάλει για υπουργούς δεν του είχαν βρείκανέναν δημόσιο οργανισμό για κλείσιμο, γιατί φοβόντουσαν ότι δεν θα ξανάβρισκαν ούτε την δικιά τους ψήφο...ξανακόλλησε.

     Κάθισε λοιπόν το σαββατοκύριακο σπίτι κοιτάζοντας το ταβάνι (παλιά συνήθεια), μπας και του 'ρθει καμιά ιδέα, και...ουπς! νάτο! το βρήκε! πετάχτηκε όρθιος!

     ''Θα κλείσω την ΕΡΤ και θα τους απολύσω όλους!''
     ''Θα βάλω το μογγολάκι να φλομώσει στα ψέμματα τον κόσμο για χαράτσια, αδιαφάνειες, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, κι αυτό ήταν! Θα το καταπιεί αμάσητο ο χαχόλος λαός! Τους έχει και άχτι με τόσο μνημονιακό λιβάνι που έχουν ρίξει, μέχρι κι ευχαριστώ θα μου πεί!''.  Κοιτάχτηκε και στον καθρέφτη:  ''Πςςςς...ποιός είσαι ρε ψηλέ!!!''

     ''Μετά θα φτιάξω ένα δικό μου καινούργιο μαγαζί, θα προσλάβω εκείνη που Στάζει και τα υπόλοιπα μνημονιακά παπαγαλάκια (τσάμπα τους μπουκώνω τόσο καιρό;), θα προσλάβω και καμιά χιλιοπεντακοσαριά δικά μας παιδιά, καλαματιανά κι ωραία, και θα βγαίνω στο γυαλί όποτε θέλω, να λέω ό,τι αρλούμπες γουστάρω!''.  Ξανακοιτάχτηκε:  ''Θεός είσαι αγόρι μου!!''

     Τώρα...
     Πού χάλασε το πράγμα, πού κόλλησε η μηχανή, κι ο Αντωνάκης μιά βδομάδα μετά, αντί για αιώνιος ''πρωθυπουργεύων'' ετοιμάζεται για τον κουβά με τ' άχρηστα, ακόμα δεν τό 'χει καταλάβει!

     Να σου το πούμε εμείς Αντωνάκη, μπας και γλυτώσει το ταβάνι σου το κοίταγμα κι αυτό το σαββατοκύριακο:

     Ο λαός δεν είναι χαχόλος..
     Οι πολίτες δεν είναι ιθαγενείς..
     Κι εσύ μανούλα μου, που λεν και στο χωριό σου, είσαι μπιτ ηλίθιος..


Σχόλια

  1. Αλμούνια για κυβερνήση Καραμανλή: Έλεγαν ότι η κατάσταση δεν ήταν σοβαρή, ήταν ανίκανοι

    O αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Χοακίν Αλμούνια και πρώην Επίτροπος Οικονομικών παραχώρησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα στην Καθημερινή της Κυριακής και το Νίκο Χρυσολωρά.

    Τα όσα είπε αποτελούν με διαφορά τις πλέον σκληρές δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου για την πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία, κατά τη...

    ...διάρκεια της διακυβέρνησης Καραμανλή. Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

    Το 2009 η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά, αλλά όχι μόνο λόγω της ανακρίβειας των στατιστικών, διότι η κυβέρνηση εκείνη τη χρονιά, που ήταν και χρονιά εκλογών, ας μην ξεχνάμε, ήταν απολύτως παθητική. Μας έδωσαν το φθινόπωρο του 2008 έναν προϋπολογισμό που προέβλεπε έλλειμμα για το 2009, 1,8%. Τον πρώτο κιόλας μήνα είχε ξεπεράσει το 3% του ΑΕΠ και τον Απρίλιο το έλλειμμα ήταν πάνω από 5%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας. Παρουσίασα λοιπόν μία αυστηρότατη εισήγηση στο Eurogroup με προτάσεις για την άμεση δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας. Το Eurogroup υιοθέτησε τις προτάσεις μου, αλλά η ελληνική κυβέρνηση τους επόμενους μήνες δεν έκανε τίποτα. Μας έλεγαν ότι η κατάσταση δεν είναι και τόσο σοβαρή και σκέφτονταν τις εκλογές που είχαν μπροστά τους.

    Στις αρχές Ιουλίου, παρουσίασα μία έκθεση στο Eurogroup, η οποία αργότερα μου ζητήθηκε το 2010 και την έστειλα στην ελληνική Βουλή. Είπα στον τότε υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας «αν δεν υιοθετήσετε άμεσα τις προτάσεις μας, το έλλειμμά σας θα ξεπεράσει το 10%». Αλλά πάλι δεν έγινε τίποτα. Μόνο μετά τις εκλογές, ο νέος υπουργός Οικονομικών, στην πρώτη μας συνάντηση, μου είπε «Χοακίν, το έλλειμμα είναι πάνω από 12%». Αυτή είναι η ιστορία. Δεν ήταν στατιστικό το πρόβλημα.Το πρόβλημα ήταν η καταστροφική διαχείριση των δημοσίων οικονομικών από την ελληνική κυβέρνηση το 2009, λόγω της ανικανότητας αυτής της κυβέρνησης και της ενασχόλησής της με τις εκλογές. Το Eurogroup τα ήξερε όλα αυτά, γιατί εγώ τους τα είπα. Είχα επανειλημμένες συναντήσεις με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και τον πρωθυπουργό και ήταν απολύτως ενήμεροι για τις ανησυχίες μας, αλλά δεν αντέδρασαν. Το Eurogroup τότε δεν ήταν εξοπλισμένο με τα σημερινά εργαλεία οικονομικής διακυβέρνησης, ώστε να κάνει κάτι και δεν ήταν έτοιμο να πιέσει την ελληνική κυβέρνηση.

    Σχόλιο Φυσικά, υπάρχουν κι άλλες εκδοχές για τη χρεοκοπία της χώρας όπως το σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων κατά του ελληνισμού, οι μαζικοί αεροψεκασμοί που οδήγησαν στην αποβλάκωση του ελληνικού λαού, το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009 κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου