Επισήμως ήρθε η λίστα Λαγκάρντ και μόνο για φορολογική χρήση...



Σύμφωνα με αλληλογραφία μεταξύ της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι και του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή, προκύπτει ότι το cd με τη λίστα Λαγκάρντ ήρθε επισήμως στην Ελλάδα αλλά και ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για φορολογικούς σκοπούς.


Τα σχετικά έγγραφα είχαν αποσταλεί στις 7 Μαΐου 2013 από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Πιέρ Μοσχοβισί προς τον Έλληνα ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα.

«Σε συνέχεια του από 6 Μαρτίου 2013 αιτήματός σας διαβιβάζω ακριβές αντίγραφο της επιστολής που επισημοποιεί την αρχική διαβίβαση πληροφοριών σχετικά με τους Έλληνες φορολογούμενους που αναφέρονται στη "λίστα HSBC" καθώς η εν λόγω επιστολή δεν περιέχει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μοσχοβισί.

Σε έγγραφο που εστάλη στις 29 Σεπτεμβρίου 2010 από την γαλλική Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Οικονομικών προς τον τότε Έλληνα πρέσβη στο Παρίσι Κωνσταντίνο Χαλαστάνη, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

« Οι πληροφορίες αυτές σας διαβιβάζονται σύμφωνα με το άρθρο 23 της από 21 Αυγούστου 1963 φορολογικής σύμβασης μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας και σύμφωνα με το άρθρο 2' της από 19 Δεκεμβρίου 1977 Οδηγίας 77/799/CEE, όπως αυτή τροποποιήθηκε.

Σας υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με το άρθρο 7 της εν λόγω οδηγίας κα με τις ανωτέρω παρατεθείσες διατάξεις, οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει να παραμείνουν εμπιστευτικές και να μην χρησιμοποιηθούν για σκοπούς μη φορολογικούς».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι......... από τα στοιχεία που κατατέθηκαν καταρρίπτεται παταγωδώς ο ισχυρισμός τόσο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου όσο και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι η λίστα Λαγκάρντ ήταν ανεπίσημο έγγραφο και προϊόν υποκλοπής και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί .

Να σημειωθεί ότι η κ. Κωνσταντοπούλου έστειλε αναφορά προς τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη καταγγέλλοντας τον πρόεδρο της Προανακριτικής Χρήστο Μαρκογιαννάκη ότι την απέτρεψε «για πολλοστή φορά να εξετάσει τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη».

«Με τη γνωστή τακτική της δημιουργίας κλίματος τεχνητής έντασης, ο κ. Μαρκογιαννάκης μου αφαίρεσε προκλητικά και αναίτια το λόγο», αναφέρει μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισυνάπτοντας και τα σχετικά πρακτικά από την συνεδρίαση.

Οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης και Φίλιππος Σαχινίδης καθώς και ο δημοσιογράφος Μάκης Κουρής είναι κατά σειρά οι επόμενοι μάρτυρες που θα καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, όπως αποφάσισαν τα μέλη της στη σημερινή τους συνεδρίαση.

Ο Γιάννης Ραγκούσης θα κληθεί να καταθέσει την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με δηλώσεις του «για περίεργες συμπεριφορές μελών του υπουργικού συμβουλίου σε σχέση με την υπόθεση».

Σχόλια

  1. Τα πήρε πίσω ο Καμμένος
    «Κάηκε» από τΑ CDS ο Καμμένος

    Τραγελαφικές διαστάσεις λαμβάνει η δικαστική διαμάχη του Πάνου Καμμένου με τον Αντρίκο Παπανδρέου. Ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει καταμαρτυρήσει πολλά και διάφορα στον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού για την υπόθεση των CDS. Ωστόσο, όταν η υπόθεση έφτασε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ο Π. Καμμένος εμφανίστηκε... ηπιότερος, διαβεβαιώνοντας ότι δεν είχε πρόθεση να θίξει τον Αντρίκο Παπανδρέου!
    ***Αποζημίωση
    Θυμίζουμε ότι ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, διεκδικώντας αποζημίωση 1,4 εκατ. ευρώ. Αιτία, τα όσα έχει κατά καιρούς δηλώσει ο Π. Καμμένος περί εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου στις αγοραπωλησίες ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) σε ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.
    ****Το Διαδίκτυο φταίει...
    Οπως προκύπτει, λοιπόν, από τα πρακτικά της δίκης, ο Π. Καμμένος επιχείρησε να «μαζέψει» τους ισχυρισμούς του σε βάρος του Α. Παπανδρέου. Οταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε «εσείς, λοιπόν, λέτε ότι δεν είχατε διάθεση, πρόθεση καταφρονήσεως, περιφρονήσεως του προσώπου (σ.σ.: του Α. Παπανδρέου), ο Π. Καμμένος τον διαβεβαίωσε: «Καμία, κύριε πρόεδρε, και ποτέ δεν υπήρξε τέτοιου είδους...».
    Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο Π. Καμμένος αρνείται ότι αποκάλεσε «λαμόγιο» τον ενάγοντα («πού τον έχω πει λαμόγιο να μας πει. Κύριε πρόεδρε, δεν προκύπτει από πουθενά»), ρίχνοντας την ευθύνη στα... μπλογκ:
    «Είναι προϊόν Διαδικτύου, όπου υπάρχουν σχόλια διαφόρων ανθρώπων που ελευθέρως γράφουν στο Διαδίκτυο και τα οποία παίρνοντας τις δηλώσεις τις δικές μου εντός του Κοινοβουλίου ή όπως έχω υποχρέωση λόγω του δημοσίου συμφέροντος στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα και αναπαράγουν ιστοσελίδες»...
    ***«Λαμόγια», «συμμορίες» και κόζα νόστρα
    Οταν ο Π. Καμμένος ερωτήθηκε σχετικά από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, διέψευσε ότι έχει αποκαλέσει «μαφία» την οικογένεια Παπανδρέου. Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε ο ενάγων, ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει δηλώσει σε διαφορετικές περιόδους τα εξής: «Την κλείνει ο Αντρίκος την offshore... Δεν θα γλιτώσετε λαμόγια». Επίσης: «Για μία ακόμη φορά το μέλος τη οικογένειας που φέρεται ως συμμορία, ο Αντρίκος Παπανδρέου...». Και: «Εδώ έχουμε μια συμμορία, μια συμμορία οικογενειακή, η οποία λειτουργεί με νόμους της κόζα νόστρα...».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΝΟΝ PAPER

    "Δεν αναγνωρίζουμε τέτοιο χαρτί", λέει ο Τέρενς Κουίκ για το ορφανό non paper



    «Ο κ. Καμμένος και χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί με δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς εξήγησε και τα είπε, ότι τέτοιο χαρτί δεν ενεχείρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και όχι μόνον αυτό. Είπε, επίσης, και παρακαλώ διαβάστε τα πρακτικά, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα, από
    κανένα διάλογο δεν προκύπτει ότι τέτοιο χαρτί έγινε αντικείμενο συζήτησης» υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Τέρενς Κουίκ στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5.

    Ανέφερε ακόμη ότι ο κ. Καμμένος είπε πως θα στείλει «με συστημένη επιστολή» τις θέσεις του, αν και στα πρακτικά αναγράφεται πως «θα δώσει τον κατάλογο των θέσεών του με επιστολή στη Γραμματεία της Προεδρίας».
    Ωστόσο, πρόσθεσε ότι παρέδωσε το πρόγραμμα του κόμματος «με σπιράλ». Πάντως ο κ. Παπούλιας παρέδωσε στους αρχηγούς που ακολούθησαν μετά τον κ. Καμμένο τις θέσεις του -όπως προκύπτει και από τα πρακτικά- όπου όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ υπάρχει και το επίμαχο σημείωμα.
    Εκτίμησε πως «κάποιοι θέλουν με αυτή τη μέθοδο να τον κάψουν. Να παίξουν όπως θέλουν στα δικά τους τα γήπεδα. Και δεν αναφέρομαι στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Μακριά από μένα».
    Ο κ. Κουίκ πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να κάθισαν στη Γραμματεία της Προεδρίας Δημοκρατίας να σύνταξαν ένα κείμενο και να το έστειλαν προς τα έξω. Το πώς αυτό το έγγραφο έφτασε στα χέρια της Προεδρίας κι από κει και πέρα η Προεδρία το διένειμε… Εμείς επιμένουμε και μένουμε πάνω στα επίσημα πρακτικά. Διότι scripta manent. Ό,τι λέγεται, αυτό καταγράφεται. Κι αυτό που καταγράφεται είναι και το επίσημο».
    Ο κ. Κουίκ, συμπλήρωσε πάντως πως «τέτοιο χαρτί δεν έχει φύγει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον πρόεδρό μας. Τέτοιο χαρτί δεν το αναγνωρίζουμε. Καταρχήν δεν έχει υπογραφή. Υπάρχει περίπτωση να φύγει χαρτί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, από τον πρόεδρο τον Πάνο Καμμένο και να πάει στην Προεδρία χωρίς να ζητήσουμε αριθμό πρωτοκόλλου, χωρίς να έχει συνοδευτική επιστολή, χωρίς να είναι υπογεγραμμένη;». Ο κ. Κουίκ ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα και ο φάκελος που εστάλη η επιστολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. “Καίει” τον Καμμένο ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής

    "Ο ίδιος ο Πρόεδρος μου έδωσε στα χέρια το χαρτί που του παρέδωσε νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος", ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής σε εκπομπή του Extra 3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΠΙΠΙΛΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥΛΙ
    Αυτό το ..παιδί το λυπάμαι!
    Μεγάλωσε ανάμεσα στο "Γκαούρ -Ταρζάν " και στο παιδί φάντασμα το "Γιώργο Θαλάσσης" !
    Μέσα στο μικρό και αβασάνιστο ..μυαλουδάκι του στήσανε χορό. Ο Γιώργος Θαλάσσης και ο Γκαούρ- Ταρζάν .
    Ο ένας κυνηγούσε τους Γερμανούς και κατέστρεφε ότι ήταν δικό τους.
    Ο άλλος κυνηγούσε τους γορίλες και τους Άγγλους, μέσα στα δάση της..θάλασσας έβλεπε τους καρχαρίες να μαλώνουν με τα λιοντάρια και οι πίθηκοι να ζητωκραυγάζουν: Πήδα πάνω αρχηγέ!
    Έπαιρνε φόρα ο λευκός καρχαρίας από τη μια μεριά και ο λευκός ρινόκερος από την άλλη και στη μέση ο Έλληνας Γκαούρπανος να προσπαθεί να τους ..χωρίσει !
    Πήδαγε ο ένας, έτρεχε να κρυφτεί στο δάσος ο ..καρχαρίας και ξαφνικά παρουσιαζότανε μπροστά του ο Ανδρέας όλων των Ελλήνων πλήν του Πάνου και του Μητσοτάκη.
    Άφριζε ο Πάνος από το κακό του όταν έβλεπε τον Ανδρέα μπροστά του, γιατί φοβόταν ότι θα του ξαναχάριζε άλλη μία πιπίλα , που ο Πάνος νομίζοντας πως είναι καραμέλα την ..έφαγε !
    -Τι έκανες εκεί μικρέ; του είπε ο Ανδρέας κρατώντας στο χέρι του ένα..κεραυνό!
    - Τίποτε κύριε Ανδρέα ,απάντησε ο μικρούλης Πάνος. Έφαγα την καραμέλα που μου δώσατε.
    -Μα αυτό δεν ήταν καραμέλα του απάντησε ο Αντρέας γελώντας. Αυτό ήταν η νέα σου πιπίλα.
    -Μα εγώ την πέταξα την πιπίλα απάντησε ο Πάνος.
    = Κρίμα πανούλη , γιατί εσύ την πιπίλα θα την έχεις ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ! είπε ο Αντρέας και εξαφανίστηκε.
    Έσκαγε στο κλάμα από τότε ο Πάνος όταν σκεπτόταν ότι θα έπρεπε να έχει μία πιπίλα συνέχεια στο στόμα του.
    Αναρωτιέται με μανία ,πως ο Ανδρέας τον κατάλαβε ότι θα ήταν ένας πιπίλας πάντοτε στο,,,χέρι του.
    Κι έτσι πήρε τη μεγάλη απόφαση.
    Θα έκοβε την πιπίλα.
    Κοίταξε το ημερολόγιο: " 17 Νοέμβρη" !!!
    Πήρε το μαχαίρι και είπε θα σε κόψω στα δύο ..πιπίλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου