Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΑΠ: ''Επιστρέφω στην Ελλάδα να αγωνιστώ''


Ο άνθρωπος που λεηλάτησε τη χώρα με την πολιτκή του, ο άνθρωπος που παραχώρησε την εθνική μας κυριαρχία, ο εμπνευστής του ''λεφτά υπάρχουν'', δηλώνει ''παρών με τις ιδέες και τις πολιτικές του'', όπως διαμηνύει ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργος Ελενόπουλος σε μια συζήτησή του με το δημοσιογράφο του ΑΠΕ Βασίλη Μούρτη.  
Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το Μνημόνιο και την κατάσταση στην Ελλάδα. Ξεκινάει από τη φράση «λεφτά υπάρχουν» που υποστηρίζεται ότι «απομονώθηκε από μια ολόκληρη παράγραφο».
 
Παράλληλα γίνεται αναφορά στα ταξίδια και τις ομιλίες του κ. Παπανδρέου σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και υποστηρίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου θα δώσει τη μάχη, παρά τις σφοδρές επιθέσεις που δέχεται όλο αυτό το διάστημα και τις οποίες θεωρεί ότι δέχεται «από δομημένα κέντρα που δεν επιθυμούν να ακούγεται και να αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων ο προοδευτικός μεταρρυθμιστικός λόγος, οι προοδευτικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές». Θεωρεί, επίσης, ότι κάποιοι «επιχειρούν μάταια, με φασιστικού χαρακτήρα εκδηλώσεις, να περιορίσουν ή να καταργήσουν την ελεύθερη έκφραση απόψεων».
 
Κι όλα αυτά μια ημέρα πριν από μια κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, την ίδια ημέρα που μια πρώην στενή του συνεργάτις, η Αννα Διαμαντοπούλου, προανήγγειλε τη δημιουργία νέου κόμματος.
 
Το πλήρες κείμενο του ΑΠΕ έχει ως εξής:.......
 
Πριν από ένα μήνα, ακριβώς, συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ημέρα που η Ελλάδα εντάχθηκε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, αποφεύγοντας τη χρεοκοπία. Ήταν 23 Απριλίου 2010, ανήμερα του Αγ. Γεωργίου, ημέρα της γιορτής του, όταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ανήγγειλε, από το Καστελόριζο, την απόφασή του, αναλαμβάνοντας και το βάρος της ευθύνης της.
 
Νωρίτερα είχε συζητήσει με συνεργάτες του, το πρόβλημα και πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί. 'Ακουσε πολλές απόψεις και προτάσεις, όπως την προσφυγή σε νέες εκλογές ή σε δημοψήφισμα και, βέβαια, να ζητήσει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, η οποία, όπως είχε διαφανεί και όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, δεν ήταν διατεθειμένη να την παράσχει.  
 
Ο κ. Παπανδρέου, αφού άκουσε τους συνεργάτες του, πήρε την απόφασή του. Λίγοι θυμούνται ή αξιολογούν τις συνθήκες υπό τις οποίες ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση. «Ο χρόνος, για παράδειγμα, ήταν πολύ πιεστικός, καθώς τον Μάϊο έληγε ένα σημαντικού ύψους ελληνικό ομόλογο που έπρεπε να αποπληρωθεί και χρήματα δεν υπήρχαν», λένε στενοί συνεργάτες του.
 
Αργότερα, όταν το θέμα ξανασυζητήθηκε σε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου τέθηκαν ξανά τα λεγόμενα εναλλακτικά σενάρια, ο κ. Παπανδρέου απάντησε λέγοντας ότι οι ηγέτες είναι για να παίρνουν αποφάσεις στις κρίσιμες στιγμές, αναλαμβάνοντας και το κόστος.
 
Ο ίδιος όχι μόνο το ανέλαβε, αλλά και το πλήρωσε πολύ ακριβά. Έγινε, όπως σημειώνουν συνεργάτες του, «με τη βοήθεια πολλών παραγόντων, που δεν τον ξεχνούν ούτε και σήμερα», το "απεχθέστερο" πρόσωπο στην Ελλάδα. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία και να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
 
Ο κ. Παπανδρέου δεν είναι σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας. Παρά ταύτα, όπως τονίζουν, τα προβλήματα παραμένουν. «Τα δημοσιονομικά μέτρα βρίσκονται πάντα εδώ και για πολλούς είναι πολύ σκληρότερα και, όπως είπε πριν από 10, περίπου, ημέρες ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, θα ζούμε με το μνημόνιο και για τα επόμενα 2-3 χρόνια».
 
Από τις αρχές του 2012 ο πρώην πρωθυπουργός κινείται μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού, έχοντας ήδη συμπληρώσει έναν χρόνο «ακαδημαϊκής αναζήτησης» σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου και μετέχοντας σε πάρα πολλά συνέδρια, μιλώντας για την Ελλάδα, όπως πολλές φορές έχουν πει οι συνεργάτες του, οι οποίοι τονίζουν ότι «ουδέποτε έπαψε να μιλά για την Ελλάδα, η οποία ήταν πάντα στην πρώτη σειρά των προτεραιοτήτων του, όπως και η προσπάθεια οριστικής εξόδου της χώρας από την κρίση».
 
Για τον κ. Παπανδρέου ο «κύκλος του εξωτερικού» έχει ολοκληρωθεί, όχι πως δεν θα ξαναταξιδέψει στο εξωτερικό, άλλωστε παραμένει Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και οι υποχρεώσεις του θα τον στείλουν πολλές φορές εκτός Ελλάδας. Αλλά η παρουσία του στη χώρα θα είναι εντονότερη.
 
Πολλοί είναι εκείνοι που θα ρωτούσαν τι προτίθεται να κάνει παραμένοντας πολύ περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα; Θα μιλήσει για όσα έγιναν; Απ΄ ότι φαίνεται, θα μιλήσει, αλλά περισσότερο θα μιλήσει για όσα γίνονται σήμερα και για όσα πρέπει να γίνουν στο μέλλον.
 
Ο πρώην πρωθυπουργός έχει συζητήσει σχετικά με τους συνεργάτες του και έχει δώσει το στίγμα των προθέσεών του. Ο Γιώργος Ελενόπουλος, ο στενότερος συνεργάτης του κ. Παπανδρέου σε θέματα Τύπου, είναι μεταξύ εκείνων που γνωρίζουν πολύ καλά τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού και δεν διστάζει να τις κοινοποιήσει.
 
Απ' όσα λέει προκύπτει αβίαστα ότι ο κ. Παπανδρέου δεν προτίθεται να ακολουθήσει την πρακτική της σιωπής. Αντίθετα, πιστεύει ότι, οι ιδέες και οι πολιτικές που πρεσβεύει πρέπει να ακούγονται και να συζητούνται παντού, στην Αχαΐα, στην Αθήνα, σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε ομιλίες, σε εκδηλώσεις, σε συζητήσεις.
 
Το στίγμα του τρόπου με τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός προτίθεται να κινηθεί το επόμενο διάστημα, το δίνει η φράση «η μάχη συνεχίζεται», που χρησιμοποιεί ο κ. Ελενόπουλος. Αλλωστε δείχνει να θεωρεί ότι αυτό που ξεκίνησε ως πρωθυπουργός, δηλαδή οι μεταρρυθμίσεις και η αναζήτηση προοδευτικών λύσεων στα μείζονα προβλήματα της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, δεν έχουν προχωρήσει κι ας είναι, σήμερα, περισσότερο αναγκαίες από ποτέ.
 
Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι τα προβλήματα, που σήμερα διογκώνονται, δεν μπορούν να έχουν «κλασικού τύπου απαντήσεις», και πολύ περισσότερο αν αυτές οι απαντήσεις είναι συντηρητικές.
 
Οι πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν, όπως πιστεύει ο κ. Παπανδρέου, πρέπει να θέτουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων και «να στοχεύουν στην κινητοποίηση και όχι την παθητικότητα του ανθρώπινου δυναμικού». Επίσης θεωρεί ότι σήμερα που αυξάνεται ο αριθμός των «παικτών» στο διεθνές παιχνίδι «απαιτείται περισσότερη Δημοκρατία και όχι λιγότερη», όπως είναι η τάση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και παγκοσμίως. Οι πολιτικές που υποστηρίζει ο κ. Παπανδρέου πρέπει «να επενδύουν στον άνθρωπο, στις υποδομές και να αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα για βιώσιμη ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο, όπου τα κέρδη και τα βάρη μοιράζονται δίκαια».
 
Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Παπανδρέου θα δώσει τη μάχη, παρά τις σφοδρές επιθέσεις που δέχεται όλο αυτό το διάστημα και τις οποίες θεωρεί ότι δέχεται «από δομημένα κέντρα που δεν επιθυμούν να ακούγεται και να αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων ο προοδευτικός μεταρρυθμιστικός λόγος, οι προοδευτικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές». Θεωρεί, επίσης, ότι κάποιοι «επιχειρούν μάταια, με φασιστικού χαρακτήρα εκδηλώσεις, να περιορίσουν ή να καταργήσουν την ελεύθερη έκφραση απόψεων».  
 
Όσοι εμφορούνται από «αυταρχικές αντιλήψεις και συμπεριφορές, δεν αντέχουν στον διάλογο και γι' αυτό θέλουν να τον καταργήσουν» τονίζει. Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος για τον οποίο δέχεται επιθέσεις και επιχειρήθηκε να λοιδωρηθούν οι διαλέξεις του στα πανεπιστήμια και οι ομιλίες του σε συνέδρια, εξηγεί ο συνεργάτης του και προσθέτει ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να βάλλεται κάποιος επειδή έχει τη δυνατότητα να μιλήσει για τις απόψεις του και τη χώρα του και την αξιοποιεί.
 
Όπως αναφέρει ο κ. Ελενόπουλος ο κ. Παπανδρέου στοχεύει, με τις παρεμβάσεις του «στην ανοικοδόμηση και τη διάδοση του προοδευτικού λόγου τόσο στο εξωτερικό, όσο και, κυρίως, στο εσωτερικό της χώρας. Η περίοδος δε που μεσολαβεί μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014, όπως και κάθε αντίστοιχη περίοδος, προσφέρει τη δυνατότητα να οικοδομηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος για όλα αυτά τα ζητήματα.
 
Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι ο προοδευτικός και μεταρρυθμιστικός λόγος και η προοδευτική στρατηγική, που προτίθεται να αναδείξει, είναι αναγκαία στοιχεία για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μάλιστα, ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, πεποίθησή του είναι ότι, όλοι πρέπει να έχουν φωνή, όλοι να ακούγονται και να κυριαρχεί η αρχή της ισονομίας, καθώς έτσι εμπεδώνεται αίσθημα εμπιστοσύνης και ενισχύεται η Δημοκρατία.
 
 Γι' αυτό και δεν μπορεί να δεχτεί τη στάση ενός μέρους του SPD, απέναντι στη Σοσιαλιστική Διεθνή. «Χρειάζεται συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης στην προσέγγιση μειζόνων ζητήματων για τα συμφέροντα των πολιτών της Ευρώπης και όχι ένας νέος ηγεμονισμός, όποιος κι αν θέλει να είναι ο εκφραστής του».
 
Στην προσπάθειά του αυτή, ο πρώην πρωθυπουργός διαθέτει σημαντικά όπλα. Είναι, πριν απ΄ όλα «ο τιτάνιος αγώνας του ελληνικού λαού για την έξοδο από την κρίση και τα πρωτοφανή αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν». Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί, εξάλλου, ότι οι «σκληρές, αλλά αναγκαίες» επιλογές του για τη σωτηρία της χώρας, δικαιώνονται από τους τότε επικριτές του. Και επισημαίνεται, εν προκειμένω, η αναφορά του κ. Σαμαρά στην Κίνα, που αποδέχθηκε την ορθότητα των επιλογών του, «έστω κι αν ο ίδιος προωθεί ακόμα πιο επώδυνες ρυθμίσεις δημοσιονομικού χαρακτήρα, χωρίς μάλιστα, να προωθούνται οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».
 
Στο οπλοστάσιο του κ. Παπανδρέου βρίσκεται και η εμπειρία και τα διδάγματα αυτής της πορείας, αλλά και από τις διεθνείς επαφές του όλο αυτό το διάστημα.
 
Στις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού είναι να δώσει έμφαση στο μεταρρυθμιστικό έργο που άρχισε η κυβέρνησή του, θεωρώντας αναγκαίο, περισσότερο από ποτέ, να συνεχιστεί, αν και η σημερινή κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει παρόμοιες προθέσεις. Ο πρώην πρωθυπουργός, πάντως, θεωρεί ότι όσο συνεχίζεται η λήψη δημοσιονομικών μέτρων, είναι σχεδόν αδύνατο να προωθηθούν, παράλληλα και οι μεταρρυθμίσεις.
 
Ο κ. Παπανδρέου εξακολουθεί να πιστεύει ότι το χρέος και το έλλειμμα ήταν συμπτώματα βαθύτερων προβλημάτων του ελληνικού κράτους, του πολιτικού συστήματος και της διάρθρωσης της οικονομίας.
 
Όσο κι αν έχει λοιδωρηθεί η φράση «λεφτά υπάρχουν», δύο λέξεις που αποκόπηκαν από μια ολόκληρη παράγραφο, ο πρώην πρωθυπουργός δεν παίρνει τίποτα πίσω από όσα είχε πει στις προεκλογικές ομιλίες του. Η άποψή του είναι ότι: «Πόροι, χρήματα, υπάρχουν εάν χτυπήσουμε φαινόμενα φοροδιαφυγής, αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας, κλειστών επαγγελμάτων, σπατάλης και γραφειοκρατίας που εμποδίζουν την υγιή επένδυση και πρωτοβουλία.  
 
Εάν αυτά δεν απαντηθούν, οι προσπάθειες του ελληνικού λαού θα είναι ημιτελείς ή ακόμα και χωρίς αντίκρυσμα. Οι κρίσεις θα επανέρχονται ως συστημικά και όχι συγκυριακά φαινόμενα».
 
Αυτές ακριβώς τις μεταρρυθμίσεις προσπάθησε να προωθήσει, που, όμως, πολεμήθηκαν από διάφορες πλευρές, οι οποίες, όπως επισημαίνει ο κ. Ελενόπουλος, ανέσυραν ύστερα από ένα χρόνο εκείνη την αναφορά του κ. Παπανδρέου, αποκόπτοντας τις γνωστές δύο λέξεις, προκειμένου να ματαιωθεί το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων.
 
Σχετικά με το επίμαχο θέμα των ημερών, την αντιμετώπιση των ρατσιστικών και ναζιστικών φαινομένων, ο κ. Παπανδρέου έχει την άποψη ότι δεν αρκούν νομοθετικές πρωτοβουλίες. Θεωρεί ότι «οι προοδευτικές και ταυτόχρονα αποτελεσματικές πολιτικές και η ενίσχυση της φωνής του πολίτη αποτελούν την απάντηση». Θεωρεί επίσης ότι «πολιτικές συμπεριφορές που επικράτησαν τα τελευταία χρόνια, για λόγους μικροκομματικής σκοπιμότητας, τροφοδότησαν αρχικά την «αγανάκτηση» και την «οργή» και στη συνέχεια το μίσος και η βία».
 
Και η "επιστροφή" του κ. Παπανδρέου στην καθημερινή πολιτική δράση, που τοποθετείται, ρωτώ τον συνομιλητή μου.
 
«Ως δημοσιογράφος, γνωρίζω τη σημασία της επιλογής των λέξεων στη διαμόρφωση του τίτλου. Δεν πρόκειται περί επιστροφής. Ας μην ξεχνάτε ότι, πριν από οτιδήποτε άλλο, οι επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου έχουν σαν αφετηρία τους την διασφάλιση της πορείας σωτηρίας της χώρας. Εκεί αποσκοπούσε, μεταξύ άλλων και η εντονότερη παρουσία του εκτός συνόρων. Αν έπρεπε, λοιπόν, να "βγάλω" έναν τίτλο, θα έλεγα ότι: ο Παπανδρέου θα συνεχίσει να είναι παρών με τις ιδέες του και τις πολιτικές του.
 
Εξάλλου, ακόμη και όταν κάποιοι του ασκούσαν κριτική για την απουσία του στο εξωτερικό, η ενασχόληση του με τα προβλήματα της χώρας ήταν καθημερινή. Είτε μέσω συναντήσεων με παράγοντες διεθνώς, είτε με τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους ηγέτες. Και με πρωτοβουλίες, όχι μόνο για τα μείζονα θέματα αλλά και για την Αχαΐα, όπως για παράδειγμα τα μεγάλα οδικά έργα στην Δυτική Ελλάδα.
 
Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στην Αθήνα τον τελευταίο μήνα. Στις αρχές Ιουνίου θα πάρει μέρος στη σειρά διαλέξεων του TED στο Εδιμβούργο και στη συνέχεια θα μεταβεί στον Καναδά, όπου θα πάρει μέρος σε συζήτηση, στην οποία θα συμμετέχει, μεταξύ άλλων, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

  1. Ποια είναι ρε παιδιά η DEFENCENET μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε που πουλήθηκε σε… Βούλγαρο χρυσαλήτη;
    Καταλάβατε τώρα τι παίζει στην πλάτη μας ως προς την πληροφόρησή μας;;;; Καλού κακού ερευνείστε μήπως το σπίτι στο οποίο κατοικείτε έχει πουληθεί

    ΤΟ DEFENCENET μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε παραγωγή προϊόντων media , ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΣΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟ!
    ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΚ:
    http://www.et.gr/idocs-nph/search/dllTx ... 9M8nMKL43C
    Από το truth.freeforums
    Χρειάζονται εδώ και τώρα διευκρινίσεις, εάν πρόκειται για το ..γνωστό DEFENCE NET η είναι σατανική σύμπτωση. Άντε γιατί θα πέσουν μερικά ..ταβάνια.

    Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    Με όνομα βαρύ σαν ιστορία.

    Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας, δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας.
    Κι όμως το ποτάμι της λαϊκής οργής και αγανάκτησης ΞΕΣΠΑΣΕ αυθόρμητα μόλις είδε τον Πρόεδρό του, μόλις είδε τον Πρωθυπουργό του , μόλις αντίκρισε τον σωτήρα του.

    Νάτος-Νάτος ο Πρωθυπουργός !!!

    Επί δέκα λεπτά τουλάχιστον, οι σύνεδροι χειροκροτούσαν όρθιοι τον πρώην πρωθυπουργό, φωνάζοντας συνθήματα όπως
    "Γιώργο μαζί, στη νέα εποχή",
    "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, με τον Γιώργο αρχηγό" και βεβαίως το ...διαχρονικό
    «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό».

    Ο ενθουσιασμός ήταν τόσος, που οι σύνεδροι, έχοντας 'αγκαλιάσει' τον πρώην πρόεδρό τους, δεν τον άφηναν να προχωρήσει.

    Παράλληλα, εξανάγκασαν ουσιαστικά σε διακοπή τη διαδικασία, αφήνοντας αμήχανο στο βήμα τον Παύλο Γερουλάνο (εκ των στενότερων συνεργατών του στο παρελθόν) να περιμένει με καρτερία να δοθεί το 'οκ' για να αρχίσει την ομιλία του.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν χθες παρών στην έναρξη του συνεδρίου λόγω ανειλημμένης υποχρέωσής του στην Κωνσταντινούπολη, ...αντάμειψε όμως τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ σήμερα, φτάνοντας κατευθείαν από το αεροδρόμιο στο ΣΕΦ.
    Για μία ακόμη φορά αυτός ο υπέροχος κόσμος της Ελλάδας έδωσε τη δική του ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
    Τώρα η επιστροφή του Γιώργου είναι θέμα χρόνου.
    Ο ίδιος θα επιλέξει, τον χρόνο και τον τρόπο. Όμως όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ, το δικό μας ΠΑΣΟΚ, είναι ΖΩΝΤΑΝΟΣ οργανισμός, αφού τροφοδοτείται και αιμοδοτείται από αγνούς Έλληνες πατριώτες που έζησαν και ζουν το φασισμό όλων των χρωμάτων στο πετσί τους διαχρονικά. Ο απλός Έλληνας, ο δημοκράτης, ο οικογενειάρχης ούτε ξεχνά, αλλά ούτε και ΔΕΧΕΤΑΙ να παραδώσει ιερά και όσια σε εφιάλτες παλιούς και νέους.
    Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο εγγυητής της ομαλότητας, της ειρηνικής συνύπαρξης, του σεβασμού, της ευνομίας, της ισονομίας μα πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος ! ο αγωνιστής ! Ο ΕΝΤΙΜΟΣ! Που έδωσε τα πάντα στον αγώνα για την σωτηρία της Ελλάδας μας.
    Παραιτήθηκε για να σώσει την Ελλάδα !
    Ποιος άλλος έχει δώσει τέτοιο δείγμα γραφής;
    Μόνο ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου που ελευθέρωσε τους Έλληνες .!
    Εμπρός λοιπόν για μια νέα Ελλάδα , σεβαστή και περήφανη, για μας και τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ ΚΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    Γράφει ο Ν Βράχος
    Όλοι σιγά –σιγά αρχίζουμε να αναπνέουμε. Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που ένας ‘’τρελός’’ Έλληνας πολιτικός, πήρε την απόφαση να σώσει την πατρίδα μας από το χείλος του γκρεμού και σήμερα ελπίζουμε, και σήμερα υπάρχουμε και σήμερα δειλά -δειλά κάνουμε σχέδια και όνειρα πάλι.
    Όλοι σήμερα γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε, ότι η χρεοκοπία με τις ΟΛΕΘΡΙΕΣ συνέπειές της κτυπούσε την πόρτα μας.
    Όλοι γνωρίζουμε ότι το τέλος του 2009 ήταν το χρονικό ορόσημο της οικονομικής μας καταστροφής και της εθνικής μας υποδούλωσης. Θέλαμε 35 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ για να επιβιώσουμε σαν κράτος.
    Όλοι ξέρουμε σήμερα, ότι είμαστε θύματα εξωτερικών δυνάμεων που επιθυμούν το πλούσιο υπέδαφός μας, και ένας προδομένος λαός θύμα μιας πολιτικής κλίκας, τόσο της αντιπολίτευσης , της εποχής εκείνης, όσο και των αδίστακτων ‘’ΒΡΟΥΤΩΝ’’ εντός του Πασοκ.
    Άνθρωποι , πολιτικά αδίστακτοι, ηθικά ανύπαρκτοι και ιδεολογικά νεκροί, επιχείρησαν την πολιτική και οικονομική δολοφονία των Ελλήνων. Αυτοί οι άνθρωποι σήμερα τολμούν και ..παρουσιάζονται’’ κομίζοντες γλαύκας’’. Είναι αλήθεια ..κλόουν της προστυχιάς!
    Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου μας είπε την αλήθεια.
    Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου θυσιάστηκε, βρίστηκε, προπηλακίστηκε, συκοφαντήθηκε και ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ για τη σωτηρία της πατρίδας μας.
    Σήμερα ο λαός μας σιγά-σιγά ξαναγυρίζει και κοιτά με ευγνωμοσύνη ,αυτόν που στάθηκε δίπλα του και αγωνίστηκε με όλα τα θεριά.
    Γιώργο σε ευχαριστούμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι και αυτός ο πόλεμος λάσπης και βρωμιάς ‘’πέφτει στο κενό’’.
    Γράφει ο Ν Βράχος
    Τρεις πρωθυπουργοί από την ίδια οικογένεια, τρείς διαχρονικές πολιτικές παρουσίες που τίμησαν και τιμούν την έντιμη πολιτική εξουσία και την διαφάνεια.
    * Ο Γεώργιος Παπανδρέου ή, και ‘’ Γέρος της Δημοκρατίας’’ αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις για την απελευθέρωση της Ελλάδας μετά την αποχώρηση των Γερμανών , όταν στην Ελλάδα, κάθε σπίτι θρηνούσε και ένα ‘’εμφυλιακό νεκρό’’. Το 1963 ξεμπρόστιασε τη ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΘΕΙΑ της ΕΡΕ, του παρακράτους της δεξιάς και των Γκοτζαμάνηδων και απέδειξε την πλειοψηφία των δημοκρατικών δυνάμεων.Με το θάνατό του συγκλόνισε την Ελλάδα και απέδειξε πόσο ετοιμόρροπο καθεστώς ήταν η χούντα.
    * Ο γιός του Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου, πρωθυπουργός το 1981, έφερε τη Λευτεριά και τη Δημοκρατία στην Ελλάδα. Δημιούργησε τις υποδομές για μια Ελλάδα ενωμένη , συμφιλιωμένη, ειρηνική με προοπτική και ελπίδα. Αποκατέστησε πολλές αδικίες αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση από ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες και κατέστησε την ανάγνωση των δημοκρατικών εντύπων ,προστατευόμενο είδος. Αγωνίστηκε για Κοινωνική Δικαιοσύνη, Υγεία, Δωρεάν Παιδεία, ισότητα ανδρών και γυναικών, Εθνική συμφιλίωση . Κατέστησε την Ελλάδα ισχυρή και υπολογίσιμη δύναμη και παρουσία στη Μεσόγειο και απέδειξε το 1987, ότι μπορούμε και θέλουμε να προασπίσουμε και υπερασπίσουμε τα εθνικά μας σύνορα και τους Έλληνες. Αγωνίστηκε για το ΜΟΠ , την ανάπτυξη της Ελλάδας και απέδειξε ότι ενωμένοι μπορούμε να προοδεύσουμε. Αγαπήθηκε και μισήθηκε περισσότερο από όλους. Κατέστησε την Ελλάδα σεβαστή από εχθρούς και συμμάχους. Άφησε μεγίστη εθνική παρακαταθήκη με το: ‘’ Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες’’
    * Ο γιός του, πρωθυπουργός Γεώργιος Αντρέα Παπανδρέου, αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις να σώσει την Ελλάδα από την χρεωκοπία, που την οδήγησε η ΑΛΟΓΙΣΤΗ! ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ πολιτική που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα από το 2004 μέχρι και το 2009.
    Μόνος, προδομένος από αντιπάλους, εχθρούς και φίλους αγωνίστηκε χωρίς να υπολογίσει πολιτικό κόστος και..ΒΡΟΥΤΟΥΣ! και έθεσε τις βάσεις για μια ΝΕΑ Ελλάδα ψηφίζοντας νόμους με τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, για : Φοροδοτική ισότητα, ισονομία, ευνομία και καταπολέμηση της διακίνησης του ΜΑΥΡΟΥ χρήματος.
    Στη μακρόχρονη και λίαν εποικοδομητική ,για τους Έλληνες παρουσία τους, ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ότι η Πολιτική μπορεί να ασκηθεί με εντιμότητα και πατριωτισμό, ώστε ΟΥΔΕΙΣ να δύναται να ισχυρισθεί, ότι εκπρόσωποι ή…φίλοι της οικογένειας κατέστησαν, εφοπλιστές, βιομήχανοι, τραπεζίτες, τοκογλύφοι, μεγαλοεργολάβοι ή άλλης μορφής μεγαλοεπενδυτές, όπως πολλάκις συνέβη εις το παρελθόν. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο, ας μας ενημερώσει….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ευλογημένη ώρα της επιστροφής και της δικαίωσης πλησιάζει.
    Γράφει ο Ν Βράχος
    Δικαιωμένος, αισθάνεται ο Γιώργος Παπανδρέου, τόσο από τον αγώνα που κατέβαλε για την σωτηρία της πατρίδας μας, όσο και από τις διαρθρωτικές ανακατατάξεις που επέβαλε στην Ευρωπαϊκή λειτουργία του δυσκίνητου και Γερμανοελεγχόμενου συστήματος «διακίνησης χρήματος και αλληλεγγύης» μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων.
    Δικαιωμένος αφού όλα όσα διέγνωσε ότι πρέπει να γίνουν τότε, προκειμένου να σωθεί η Ελλάδα, ήταν και είναι τα σωστά μέτρα, μόνο που οι Βρούτοι και οι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
    Ευχαριστημένος και περήφανος που βλέπει την πατρίδα μας να ελπίζει, να αγωνίζεται , να πιστεύει και να αισιοδοξεί.
    Βλέπει με τα μάτια της ψυχής του τον Έλληνα να παίρνει θάρρος, κουράγιο για να ξεπεράσει τη κακιά ώρα. Θέλει να τον βοηθήσει όσο μπορεί να ξαναβρεί το χαμόγελό του. Αυτό που του έκοψαν οι υπηρέτες της διαπλοκής. Αυτό που του έκοψαν οι ΒΡΟΥΤΟΙ και τα κατεστημένα.
    Κλείνει τα μάτια και θυμάται:… Μέργκελ .. Σαρκοζί …Αεροπλάνο …Βενιζέλο …Σαμαρά …πολιτικούς δολοφόνους..άνανδρους ΒΡΟΥΤΟΥΣ! ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ!!!
    Βουρκώνει και αναρωτιέται γιατί αυτή η μικροψυχία, η υπονόμευση και η λιποταξία για τον μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετωπίσαμε;
    Ποιο άγνωστο(;) χέρι και ποια αρρωστημένη πλεονεξία οδήγησε μια ολόκληρη αντιπολίτευση σε ανθελληνική συμπεριφορά και προπαγάνδα;
    Γιατί ο Αντώνης έμεινε αιχμάλωτος του αλύτρωτου εφιαλτικού του δαίμονα;
    Γιατί ο Βαγγέλης, άφησε ελεύθερη την αδίστακτη εξουσιοκαπηλία του να τον οδηγήσει στον κατήφορο της υπονόμευσης , της προσβολής , της προδοσίας;
    Γιατί «κάποιοι» ..ανέβασαν τον Τσίπρα στα ψηλά σκαλοπάτια και ζαλίστηκε και άλλα λέει τη μία ώρα και άλλα λέει την άλλη;
    Ο Γιώργος γυρίζει ! Τον φέρνει πίσω ο προδομένος λαός, ο ακούραστος δημοκρατικός μας λαός. Αυτός που έγραψε μυριάδες σελίδες δόξας, προόδου, πολιτισμού, σεβασμού και αγάπης …
    Του το χρωστάμε άλλωστε αλλά και αυτός μας χρωστάει.
    Μας χρωστάει την αλήθεια με ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ!!!
    Ο Λαός μας πέρασε και περνάει πολλά. Υποφέρει, βασανίζεται, διώκεται, εκβιάζεται ,παραπληροφορείται, πεινάει και ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ!
    Πρέπει λοιπόν να μάθει , πρέπει να φτύσει τους εφιάλτες κατά πρόσωπο. Πρέπει να μάθει γιατί τον πρόδωσαν και ποιοι κάθε βράδυ το παραπληροφορούσαν πρόστυχα, προκλητικά, ανέντιμα και ανθελληνικά.
    Πρέπει επί τέλους να μπεί κάποια τάξη και ευνομία.
    Η ώρα της επιστροφής θα είναι δύσκολη γιατί η Ελλάδα δυστυχώς δεν βρίσκεται στο 2010. Η πολιτική και παραπολιτική συμμορία έχει ξοδέψει πολλές φιάλες σπάνιο ελληνικό αίμα. Είμαστε στο χείλος του γκρεμού.
    Η κυβέρνηση…Καραμανλή που διέλυσε την Ελλάδα, που κατέστρεψε την οικονομία, που διώχνει τα παιδιά μας μετανάστες ΚΥΒΕΡΝΑ αυτή την ώρα την Ελλάδα;.
    Αβραμόπουλος, Στυλιανίδης , Χατζηδάκης, Παναγιωτόπουλος, Αρβανιτόπουλος , Κεφαλογιάννη , Σταϊκούρας , και τόσοι άλλοι υπεύθυνοι της ΜΕΓΑΛΗΣ καταστροφής κάθονται πάλι! στις ίδιες πολυθρόνες και αποφασίζουν ΞΑΝΑ! για μας και τα παιδιά μας.
    Έντρομοι οι μηδενιστές ετοιμάζουν και πάλι λάσπη και …λάσπη !
    Τώρα όμως ο λαός ξέρει και..ξέρουν τι τους περιμένει.
    ΥΓ
    Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα αν συνέχιζε ο Καραμανλής ή παραλάμβανε ο Σαμαράς΄η ο Τσίπρας, ή, ο Βενιζέλος.
    Φανταστείτε ……!!!!
    Που θα βρισκόταν η Ελλάδα σήμερα; Τι θα κάναμε για να ζήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΕΣΤΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑ----Ι ΤΟ ΜΟ--Ι ΤΟ ΚΛΑΜΕΝΟ ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑ ΒΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΝΤΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΑ ΓΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ..ΑΓΑΠΗ;

      Διαγραφή
  7. Κι όμως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που υποστηρίζουν αυτόν τον άνθρωπο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ…!
    Με τη Νέα Δημοκρατία τόσο του Καραμανλή , όσο και του Σαμαρά που κυβερνά σήμερα και δολοφονεί τους Έλληνες , με τον μοναχογιό της πολιτικής ΑΝΟΗΣΙΑΣ!!! και τον χαφιέ των ασφαλίτικων υπογείων να του κάνουν «πλάτες», αφού έτσι κι αλλιώς το ίδιο κόμμα είναι.
    Το ίδιο κόμμα δεν είσαστε ρε "φίλοι" χρυσαλήτες;
    Οι μισοί υπουργοί και γραμματείς του Αντώνη σας, ναζιστοφασίστες του Καραμανλή δεν είναι;
    Πότε έγινε ιδεολογικός και …συμφεροντολογικός διαχωρισμός στο χώρο των κοινωνικών φρονημάτων της ΕΡΕ και των «συστατικών επιστολών» του Παυλόπουλου;

    Πότε δηλαδή και γιατί διαφοροποιήθηκε ο Καμμένος και νεκραναστήθηκε η "Μαύρη φάλαγγα" της Χρυσής αυγής;
    Τι διαφέρει ο Σαμαράς από τον Καμμένο και τον Μιχαλολιάκο σήμερα; Αδέλφια δεν είναι;

    Αν(;)!!! ισχυρίζονται το αντίθετο ας το αποδείξουν ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!!!

    Έτσι ο Σαμαράς θα πέσει και θα..αναλάβουν οι παρλαπίπες της εθνικοφροσύνης !

    Ο Αντώνης δεν είναι ο παλιός συνεργάτης του αρχιφασίστα Αβέρωφ, συναγωνιστής των Μιχαλολιάκων, των Γρυλάκηδων, των Μαμανέων, των Γεωργιάδηδων, των Ανδρεουλάκων των Στυλιανίδηδων και τόσων ακόμη;

    Ο Πάνος Καμμένος δεν ήταν το δεξί χέρι του Αντωνάκη και του Γρυλάκη, της σχολής Μητσοτάκη;
    Ο Πάνος δεν ήταν αυτός που ..συνέλαβε τον ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ Α. Παπανδρέου να " συνουσιάζεται" ..δημοσίως με την… 17 Νοέμβρη;
    Σήμερα ο Αντωνάκης δεν είναι ο «Μεγάλος αδελφός σας»; Πόσοι βουλευτές έφυγαν από τον Αντώνη και ξαναγύρισαν; Άκουσε κανείς καμιά..κουβέντα; Δίπορτο το κόμμα φαίνεται.
    Αλλά πρέπει φαίνεται να διαθέτεις μεγάαααά λα ! …αποθέματα υπομονής για να ανεχτείς , έστω και προσωρινά τον Πανούλη αυτό, το μεγαλύτερο πολιτικό βληματολόγιο της αγοράς.

    Ο Νικολάκης δεν ήταν το παιδί για όλες τις βρώμικες δουλειές των μυστικών..ρουφιάνων όπως γράφουν οι ..πρώην συναγωνιστές; Δεν υπέγραψε ΑΜΕΣΩΣ!!! Το ξεπούλημα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ στον…πετρελαιά της Κορίνθου; Αυτόν, τον φίλο του τρελού Παπαδόπουλου;

    Καταγγέλλετε τη ΝΔ ! που είναι η μητέρα σας, το αίμα σας, και τα μπλόγκς; Μήπως το ίδιο δεν γίνεται με όλους όπως γράφεται από τους ειδήμονες του χώρου; Προσπαθείτε να κρύψετε το λύκο που έχετε μέσα σας και προκαλείτε τα γέλια και την οργή όλων των ελλήνων.

    Ζητάτε να σας ψηφίσουμε, αφού στην ουσία ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ συγκυβερνάτε!!! Προσπαθείτε να μας πείσετε ότι ..’’αλλάξατε’’ εσείς, μία μερίδα των πιο επικίνδυνων ναζιστοφασιστών και ..διαφέρετε από τους ..άλλους κρυφοδεξιούς που κυβερνάνε;

    Αλλά κι ακόμη υποθέσουμε ότι..διαφέρετε για εξηγήστε μας τι θα κάνατε αν ..ΞΑΦΝΙΚΑ!!! κυβερνούσατε;
    Αν δε σκεφτούμε, ότι θα χρειαζόντουσαν χρήματα για να ..διορθωθούν οι αδικίες και για να επιτύχουμε ανάπτυξη , τότε το πρόβλημα είναι ΟΡΑΤΟ από όλους τους Έλληνας και πολύ μεγάλο.
    ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ;
    ΥΓ
    Άρα δίνεται ψήφο ανοχής ή ΕΝΟΧΗΣ στον Αντωνάκη σας, και ταυτόχρονα παίζεται με τον πόνο του αδύναμου και του άνεργου !
    Ντροπή σας …χαφιεδότσουρμο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου