NASA:Ο μετεωρίτης δεν προήλθε από τον απειλητικό αστεροειδή..


Ηταν μια φλεγόμενη μάζα η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον DA14
Η έκρηξη του μετεωρίτη που τραυμάτισε περισσότερα από 900 άτομα και κατέστρεψε εκατοντάδες κτίρια στα Ουράλια δεν προκλήθηκε από τον αστεροειδή που προσεγγίζει τη Γη σήμερα, σύμφωνα με τον επιστήμονα της NASA Ντον Γιόμανς, ο οποίος ως επικεφαλής της Υπηρεσίας Προγράμματος Αντικειμένων που προσεγγίζουν τη Γη είναι ειδικός στους αστεροειδείς.
Η έκρηξη του μετεωρίτη που τραυμάτισε περισσότερα από 900 άτομα και κατέστρεψε εκατοντάδες κτίρια στα Ουράλια δεν προκλήθηκε από τον αστεροειδή που προσεγγίζει τη Γη σήμερα, σύμφωνα με τον επιστήμονα της NASA Ντον Γιόμανς, ο οποίος ως επικεφαλής της Υπηρεσίας Προγράμματος Αντικειμένων που προσεγγίζουν τη Γη είναι ειδικός στους αστεροειδείς.
Σύμφωνα με τον Γιόμανς, το αντικείμενο που εξερράγη πάνω από μια αραιοκατοικημένη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης νωρίτερα σήμερα ήταν κατά πάσα πιθανότητα μια βολίδα, δηλαδή μια «φλεγόμενη» εξωγήινη μάζα η οποία κατά πάσα πιθανότητα ουδεμία σχέση έχει με τον επερχόμενο αστεροειδή DA14, ο οποίος θα πετάξει σε απόσταση 27.000 χλμ. από τη Γη - σχεδόν ξυστά για ουράνιο σώμα-, αλλά, όπως όλα μέχρι στιγμής δείχνουν, με ασφάλεια.
«Ο αστεροειδής θα ταξιδέψει από Νότο προς Βορρά. Η τροχιά της βολίδας δεν ήταν από Νότο προς Βορρά και η διαφορά ανάμεσα στην ώρα που έπεσε η βολίδα και την ώρα που θα περάσει από τη Γη ο αστεροειδής DA14 είναι αξιοσημείωτη», εξηγεί ο Γιόμανς.

Ο αστεροειδής 2012 DA14 έχει πλάτος περίπου..........
45 μέτρα - σχεδόν το μισό ενός γηπέδου ποδοσφαίρου – και αναμένεται να φθάσει στο εγγύτερο σημείο της Γης γύρω στις 7 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), όταν θα περνάει πάνω από την Ινδονησία. Θα είναι περίπου 8.000 χλμ. πιο κοντά στη Γη από ό,τι οι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας.
Επιστήμονες της NASA, επαγγελματίες της αστρονομίας αλλά και ερασιτέχνες μελετούν την πορεία του αστεροειδούς 2012 DA14 από τότε που πρωτοανακαλύφθηκε από μια ομάδα ερασιτεχνών τον Φεβρουάριο 2012.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο αστεροειδής όχι μόνο δεν αποτελεί απειλή για τη Γη κατά τη σημερινή του προσέγγισης, αλλά δεν πρόκειται να προσκρούσει στη Γη ούτε στο προβλέψιμο μέλλον.
Παραπολιτικά

Σχόλια