Fox News: Τραγωδία! Ο Παπανδρέου που έριξε την Ελλάδα στα βράχια ήρθε να διδάξει στις ΗΠΑ..


Τον  πήρανε χαμπάρι …
To Αμερικανικό συντηρητικό ειδησεογραφικό δίκτυο Fox News, ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ενα άκρως επιθετικό άρθρο για την επιλογή του School of International and Public Affairs, του Πανεπιστημίου του Κολούμπια, να φέρει τον Γιώργο Παπανδρέου, να διδάξει για την οικονομική κρίση.
«Ελληνική Τραγωδία, καθώς καλείται ο Παπανδρέου να διδάξει πως να διαχειριστείς μια κρίση!» είναι ο τίτλος με την υποσημείωση «Μπορεί να θέλει να τους διδάξει πώς να διευθύνουν μια οικονομία στην καταστροφή».
O δημοσιογράφος του FOX διερωτάται, πώς κάλεσαν να διδάξει τον άνθρωπο που κυβερνούσε την χώρα οταν αυτή τσακίστηκε στα βράχια και πως απο όλα τα πράγματα, τον επέλεξαν να διδάξει για διαχείριση κρίσης!
Πιο επιθετικοί εμφανίζονται δυο ειδικοί απο το Competitive Enterprise Institute με τον έναν να δηλώνει οτι το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου αλλα και ο ίδιος «συμμετείχε άμεσα στην δημιουργία όλων των προβλήματων που έχει η Ελλάδα σήμερα», ενώ ο δεύτερος επισημαίνει οτι δεν εχει ιδέα για το τι πρόκειται να διδάξει ο Παπανδρέου, «αλλά ένα πράγμα που δεν θα πρέπει να διδάξει, είναι το πώς να διευθύνεις μια οικονομία».
Προς υπεράσπιση του Γιώργου Παπανδρέου, προστρέχει ένας σύμβουλος του πρωην Έλληνα Πρωθυπουργού απο την Αθήνα, ο Βασίλης Παπαδημητρίου, ο οποίος δηλώνει ότι και ο Σαμαράς τώρα την ίδια πολιτική με τον Παπανδρέου ασκεί.
Ακολουθεί το δημοσίευμα του FOX News............

O Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός που ήταν στο τιμόνι της Ελλάδας όταν τσακίστηκε πάνω στα βράχια της δημοσιονομικής καταστροφής, βρήκε μια δουλειά, να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Columbia, από όλα τα πράγματα, το πώς να διαχειρίζεσαι μια οικονομική κρίση.
Το Ivy League School το ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι ένα «ζωντανό εργαστήριο» για τις βασικές προκλήσεις της παγκόσμιας δημόσιας πολιτικής. Ο Παπανδρέου, ο οποίος ηγήθηκε της Ελλάδας από τον Οκτώβριο 2009 έως το Νοέμβριο του 2011, διδάσκει ένα μάθημα σχετικά με την ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική κρίση και θα δώσει μια διάλεξη την Τετάρτη με θέμα «Bailouts and Ballots: Οι Νέες Προκλήσεις για τη Δημοκρατία και την υπόθεση της Ευρώπης».
Φέρνοντας τον άνθρωπο που κυβερνούσε την Ελλάδα, όταν η οικονομία της συνετρίβει – και στη συνέχεια πήγε ικετεύοντας για διασώσεις – ορισμένοι άρχισαν να επικρίνουν εκ των υστέρων το σχολείο του Μανχάταν.
Πολύ πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Παπανδρέου, του οποίου ο πατέρας και ο παππούς ήταν επίσης πρωθυπουργοί, υπήρξε επίσης κορυφαίος ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος του οποίου οι πολιτικές οδήγησαν σε μετάσταση τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας.
«Είναι θετικό το γεγονός ότι οι φοιτητές θα λάβουν γνώση από πρώτο χέρι, από κάποιον που ήταν μέσα στην κατάσταση”, δήλωσε ο Matthew Melchiorre, ειδικός σε θέματα ευρωπαϊκών οικονομικών υποθέσεων στο Competitive Enterprise Institute. “Αλλά πρέπει επίσης να λάβουν υπόψιν τους το γεγονός ότι το κόμμα του, είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη ενός υπερβολικού κράτους , κάτι που έγινε πρόβλημα από το 1981. Οι μη βιώσιμες υποσχέσεις του κόμματός του προς τον ελληνικό λαο, έχουν τώρα επιπτώσεις. Και αυτός συμμετείχε άμεσα στην δημιουργία όλων των προβλήματων που έχει η Ελλάδα σήμερα”.
Για το Κολούμπια, ο κ. Παπανδρέου είναι περισσότερο ένα τρόπαιο παρά ένας καθηγητής, σύμφωνα με τον Desmond Lachman από το American Enterprise Institute. Στην πραγματικότητα, είπε ο Lachman, θα έχει μάλλον περισσότερα προσόντα για να διδάξει τι δεν πρέπει να κάνουν.
“Δεν έχω καμία ιδέα για το τι πρόκειται να διδάξει ο Παπανδρέου”, δήλωσε ο Lachman. “Αλλά ένα πράγμα που δεν θα πρέπει να διδάξει, είναι το πώς να διευθύνεις μια οικονομία. Μπορεί να θέλει να τους διδάξει πώς να διευθύνουν μια οικονομία στην καταστροφή. “
Το μεγαλύτερο λάθος του Παπανδρέου, είπε ο Lachman, ήταν ότι απέτυχε να αναγνωρίσει ότι το χρέος- μαμούθ της Ελλάδας, δεν ήταν βιώσιμο.
Αντί να εξέλθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να βάλει τα δημοσιονομικά του έθνους του σε τάξη, ο κ. Παπανδρέου συνέχισε τις ίδιες πολιτικές μέχρι που η βόμβα του χρέους της Ελλάδας, έγινε πρόβλημα ολόκληρης της ΕΕ. Σε εκείνο το σημείο, ο κ. Παπανδρέου ενέδωσε στον απαιτήσεις της ΕΕ για τα μέτρα λιτότητας που τώρα τον κάθιστούν εξαιρετικά αντιδημοφιλή.
Οι υπερασπιστές του Παπανδρέου λένε ότι έχει όλα τα προσόντα για να συζητήσει για τις δημοσιονομικές και πολιτικές προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Βασίλης Παπαδημητρίου, ένας σύμβουλος του Παπανδρέου, στο γραφείο του στην Αθήνα, δήλωσε στο FoxNews.com, ότι ο Παπανδρέου εισήγαγε πολλές μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας του, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης των πελατειακών σχέσεων (patronage) και την έλλειψη διαφάνειας στις χρηματοπιστωτικές υποθέσεις στην Ελλάδα.
“Όσον αφορά την κριτική στην Ελλάδα, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι όταν ο κ. Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός το 2010, ανακάλυψε ότι η Ελλάδα είχε το πραγματικό έλλειμμα στο 15,4% του ΑΕΠ και όχι στο 6,4% , όπως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δηλώσει,” ισχυρίστηκε ο Παπαδημητρίου. “Είναι αλήθεια ότι τα μέτρα λιτότητας που ο Παπανδρέου αναγκάστηκε να εισαγάγει για να μειωθεί το έλλειμμα δεν τον έκαναν δημοφιλή. Κόβοντας μισθούς και συντάξεις ένας πολιτικός, δεν θα γίνει ποτέ δημοφιλής.
Σήμερα η κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον κ. Σαμαρά, ακολουθεί ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα, με εκείνο που εισήγαγε ο Παπανδρέου. “
Ο Παπανδρέου συμμετέχει σε ένα ρόστερ διεθνών ηγετών, οι οποίοι έχουν λάβει διορισμούς εκπαιδευτικών στο SIPA, συμπεριλαμβανομένων της πρώην πρόεδρου της Ιρλανδίας Mary Robinson, του πρώην πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Gordon Bajnai και του πρώην γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Kofi Annan.
“Είναι ένα μεγάλο προνόμιο να καλωσορίσουμε τον Γιώργο Παπανδρέου στην κοινότητά μας” είπε σε σχετική δήλωση ο Πρύτανης του School of International and Public Affairs, Robert Lieberman .
“Η Ελλάδα σήμερα είναι ένα ζωντανό εργαστήριο για μερικές από τις βασικές προκλήσεις των παγκόσμιων δημόσιων πολιτικών προκλήσεων της εποχής μας – συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής πολιτικής, της κοινωνικής πολιτικής, και περισσότερων ακόμη και ξέρω ότι οι φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό μας, ανυπομονούν να μάθουν σχετικά με τη λήψη αποφάσεων, στο υψηλότερο επίπεδο”.

Σχόλια

  1. Το Πρόγραμμα Παπανδρέου τότε και οι ..εξορκιστές του σήμερα.
    Γράφει ο Ν Βράχος 22.2.13
    Πόσο αλήθεια έχουμε μετανιώσει όλοι σήμερα, για την άθλια και απαίσια συμπεριφορά μας στο Πασόκ και στο Γιώργο Παπανδρέου. Πόσο βιαστήκαμε να καταδικάσουμε ,ανθρώπους και πολιτικές , τις οποίες σχεδόν δεν είχαμε αντιληφθεί. Πόσο αργά είναι πια να γυρίσουμε την οικονομία μας και τις συνθήκες ζωής μας , δυόμιση χρόνια πίσω. Τότε που η Ελλάδα αγωνιζόταν για την ύπαρξή της και την εθνική της αξιοπρέπεια, και έλεγε ένα δεύτερο ΟΧΙ στις γερμανογαλλικές απαιτήσεις και ευτελισμούς, ένα όχι την κοινωνική απαλλοτρίωση και γενοκτονία του λαού μας. Τότε που ένας, ΜΟΝΟΣ του, μάχονταν μέσα κι έξω κι όλοι του τραβούσαν το..χαλί!
    Τότε που ζητούσαμε χρήματα για να μη πτωχεύσουμε. Τότε που έπρεπε σε δύο μήνες να βρούμε 30 Δις Ευρώ και κανείς δεν μας έδινε. Τότε που οι βρικόλακες της Ευρώπης «έμπαιναν» στην Ελλάδα από τις κερκόπορτες των αθλίων, μα και ..αιώνιων εφιαλτών της πατρίδας μας.
    Τώρα ξέρουμε όλοι την αλήθεια, ανεξάρτητα αν το αποδεχόμαστε δημόσια ή κατ΄ιδίαν. Ξέρουμε ότι το Πασοκ, επιβαρύνεται και με την δική του διαχρονική αδράνεια στην πρόληψη και με την δική του συμμετοχή για τη θέση που βρεθήκαμε. Όμως στο Πασοκ του Γ. Παπανδρέου, θα ήταν άδικο και ανέντιμο να του «φορτώσουμε» το βάρος της παρ΄ολίγον συμφοράς, όταν ξέρουμε τι παρέλαβε και τι έκανε και πόσο αγωνίστηκε , παρά τις παγίδες της διαφθοράς μέσα και έξω από την Ελλάδα.
    Και δυστυχώς, υπάρχουν ..έλληνες(;) που προχωρούν ακόμη..περαπέρα σε κατηγορίες και πρόστυχα υπονοούμενα.
    Γνωρίζει πολύ καλά ο Έλληνας πλέον, ότι το πρόγραμμα εθνικής αποφλοίωσης [[Μέργκελ -Σαμαρά-Βενιζέλου ]] , που ψηφίστηκε , δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα Παπανδρέου.
    Δεν έχει καμιά σχέση με την προσπάθεια και τον τρόπο σύλληψη της φοροδιαφυγής, της Ευνομίας, της Ισοτιμίας, της Ισονομίας, της κοινωνικής προστασίας, της Εθνικής Φωνής και παρουσίας, η νέα απόπειρα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ που ψηφίστηκε από τη βουλή, αποτελεί αντίγραφο των εντολών που πήραν από τη Μέργκελ .
    Αυτών των εντολών που Γιώργος Παπανδρέου ΑΡΝΗΘΗΚΕ να αποδεχθεί και να εφαρμόσει για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
    Σήμερα ο λαός μας πληρώνει τη δίχρονη επίθεση των υστερόβουλων ελλήνων(;)πολιτικάντηδων, εις βάρος της Ελλάδας, της οικονομίας, της εθνικής μας υπόστασης με βασική επιδίωξη, την επίτευξη της εντολής που είχαν πάρει για απομάκρυνση του Γ. Παπανδρέου από την εξουσία. Ο δημοκρατικός μας λαός, αντιλαμβάνεται τη πραγματική επιδείνωση και κατάσταση της χώρας και, όπως και στις εκλογές τιμωρεί τους επίορκους συκοφάντες και αρνείται να υπακούσει στα κελεύσματά τους .
    Σήμερα όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε την υστερόβουλη και εγκληματική, για την Ελλάδα προσπάθεια, του Σαμαρά να γίνει..πρωθυπουργός ο ανίκανος και ατάλαντος πολιτικάντης.
    Σήμερα όλοι πληρώνουμε το..τίμημα της προσπάθειας του Βενιζέλου να γίνει αρχηγός του Πασοκ, με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος. Και τα αποτελέσματα είναι ορατά…
    Σήμερα πληρώνουμε την συμμετοχή όλων στη γραμμή του Σύριζα, που προέτρεπε: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ !!!
    Σήμερα όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε την εγκληματική ανάμιξη και χρηματοδοτική ενίσχυση του Σόρος στα άκρα σε ΜΜΕ και σε μεγάλο μέρος του διαδικτύου, για να οδηγήσουν την Ελλάδα στην πτώχευση και στη δραχμή.
    Σήμερα οι Έλληνες πληρώνουν το τίμημα της υποταγής των νεοεφιαλτών στις εντολές της Μέργκελ και του Σαρκοζί .
    Σήμερα είναι μία μοναδική ευκαιρία να συγκρίνουμε πολιτικές συμπεριφορές , όσων αγαπούν την Ελλάδα και θυσιάζονται
    και όσους αγαπούν την εξουσία και ΜΑΣ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ώρα της επιστροφής και της δικαίωσης πλησιάζει.
    Το ομολογούν ακόμη και οι εχθροί του Γιώργου, οι διαπλεκόμενοι .
    Το ..ομολογούν τα SITE της διαφθοράς και της διαπλοκής, αφού ΞΑΦΝΙΚΑ!!! άρχισαν να μην αναρτούν σχόλια και απόψεις που αποδεικνύουν την αλήθεια και ΑΘΩΩΝΟΥΝ τον Γιώργο Παπανδρέου από τις κατηγορίες εις βάρος του και εις βάρος του ΠΑΣΟΚ !
    Ντρέπονται τον εαυτόν τους και την κοινωνία για όσα ψευδή, ανύπαρκτα ή και διαστρεβλωμένα έχουν γράψει . Τα γεγονότα τους διαψεύδουν και η τιμωρία έρχεται.
    Ντρέπονται σαν τον Ιούδα για τα ..αργύρια της προδοσίας κατά της Ελλάδας, για την κατάντια τους και για τα παιδιά τους που θα τους κοιτάνε χωρίς να μιλούν.
    Η ώρα έφτασε. Τώρα ξέρουμε ! Τώρα όλοι είμαστε δίπλα στο Γιώργο Παπανδρέου, στον ΜΟΝΑΔΙΚΟ πολιτικό που απέδειξε έμπρακτα ότι σέβεται και αγαπά τους έλληνες και την Ελλάδα.
    Το μοναδικό πολιτικό ,που μας είπε την αλήθεια για το μέγεθος του προβλήματος και την οικονομική λύση που έπρεπε να εφαρμόσουμε.
    Τον ευγενή άνθρωπο, τον αγωνιστή που πάλεψε και παλεύει για μια Ελλάδα καλλίτερη. Για μια Ελλάδα με μέλλον ,όραμα και ελπίδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου