Παπανδρέου στο CNN: Υποφέρω κι εγώ με τον πόνο των Ελλήνων (VIDEO

GAP_CNN_632_355


Παίρνει κι αυτός παστίλιες για τον πόνο του άλλου που λέει και η διαφήμιση;
“Πονάει κι εμένα ο πόνος του ελληνικού λαού” είπε ο Γιώργος Παπανδρέου σε χθεσινή του συνέντευξη του στο CNN και στην Κριστιάν Αμανπούρ! «Χρειαζόμαστε πια λιγότερη λιτότητα και έμφαση σε ακόμη περισσότερες μεταρρυθμίσεις, αυτό έλεγα πάντα», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός.
Δείτε εδώ τη συνέντευξη ΓΑΠ στο CNN
Η πρώτη ερώτηση που έκανε η γνωστή δημοσιογράφος, που μίλησε για τραγωδία του ελληνικού λαού, στον πρώην πρωθυπουργό ήταν: “τι νιώθετε όταν βλέπετε τον πόνο των Ελλήνων”. Η απάντηση του Γ. Παπανδρέου ήταν: “πονάω κι εγώ γιατί αναγκάστηκα να πάρω πολύ δύσκολες αποφάσεις γιατί απειλούμασταν με χρεοκοπία. Δε μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο, αλλά περιμέναμε περισσότερη βοήθεια από την Ευρώπη”.

«Όταν εμείς, προκειμένου να μειώσουμε το έλλειμμα μας, αναγκαζόμασταν να εφαρμόσουμε ένα είδος εσωτερικής υποτίμησης, το οποίο όφελος πετυχαίναμε εκμηδενιζόταν άμεσα από τις ανατιμήσεις του ευρώ. Σε αυτό το θέμα όπως και σε άλλα, παρεμφερή με την δομή του ευρωπαϊκού νομίσματος, έπρεπε και πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των εταίρων της ευρωζώνης», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε ότι........... «η διαρκής λιτότητα δεν είναι λύση», ενώ σε άλλο σημείο επεσήμανε ότι «σίγουρα δεν μπορεί να εφαρμοσθεί παράλληλα με τις μεταρρυθμίσεις», φέρνοντας για παράδειγμα την ίδια την Γερμανία αμέσως μετά την ενοποίηση της όπου σύμφωνα με τον τότε καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ «λιτότητα και μεταρρυθμίσεις δεν μπορούσαν να εφαρμοσθούν ταυτόχρονα».

Σε ερώτηση σχετικά με τα πρώτα θετικά σημάδια στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολλές δυνατότητες σε πολλούς τομείς αλλά η προσπάθεια στον τομέα των μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να συνεχισθεί. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη εφαρμογής ενός προγράμματος εκπαίδευσης ανέργων σε ευρωπαϊκή κλίμακα, αντίστοιχης του φοιτητικού προγράμματος Erasmus.

Για το θέμα της φοροδιαφυγής ζήτησε περισσότερη συνεργασία σε διεθνές επίπεδο. «Ενώ παίρνουμε μέτρα σε εθνικό επίπεδο όπως κάναμε εμείς στην Ελλάδα με την άρση του τραπεζικού απορρήτου πχ την ίσια στιγμή βλέπουμε τεράστια κεφάλαια να διακινούνται μέσω τραπεζών σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους. Σε αυτόν το τομέα πρέπει να συνεργασθούμε όλοι. Η φοροδιαφυγή είναι παγκόσμιο πρόβλημα και όχι αποκλειστικά ελληνικό. Είναι λάθος και άδικο να «ελληνοποιούνται» όλα τα προβλήματα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η Ελλάδα έκανε το χρέος της είπε αλλά «σαν Ευρώπη αποτύχαμε να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες των λαών μας. Είμαστε ακόμη διχασμένοι σε πολλά θέματα από το θέμα της τραπεζικής Ένωσης μέχρι τους τρόπους αύξησης της ανταγωνιστικότητας».

Η Ευρώπη κατέληξε χρειάζεται μια ισχυρή ηγεσία ώστε να καταστεί ένα φωτεινό παράδειγμα για όλο τον κόσμο.
Πηγή:newsit.gr

Σχόλια

  1. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΛΜΑΝΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. από τότε που χαφιέδες σαν και σένα κυκλοφορούν εκτός φυλακών !

      Διαγραφή
  2. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ,ΦΤΑΝΕΙ!
    Γράφει ο Ν Βράχος 1.13
    Βγήκε λοιπόν σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο…
    Λύσσαξαν, οι πληρωμένοι φονιάδες κάθε έντιμης πολιτικής φωνής.
    Λύσσαξαν οι αναλφάβητοι δεξιόστροφοι μπλόγκερς , από την..ατυχία τους ότι έχασαν πάλι το τρένο της μάσας . Έχουν γεμίσει οι τσέπες τους με το μαύρο χρήμα της προπαγάνδας, όπως ομολογούν δημοσίως ορισμένοι πολιτικοί αρχηγοί, αναφέροντας μάλιστα και ποσά. Είναι εξ άλλου γνωστά μερικά ονόματα από την υπόθεση Τσοχατζόπουλου…
    Και εκεί που κλείσαμε την τηλεόραση, τώρα αρχίζουμε και κλείνουμε και το διαδίκτυο. Η ατιμωρησία και η ασυνειδησία μαζί με το μαύρο χρήμα και τη πολιτική κάλυψη, τους έκαμαν ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ!
    ΣΟΡΟΣ το χρήμα που κυκλοφορεί άφθονο και φθονερό!
    ΣΩΡΟΣ η αθλιότητα που γεμίζει..παρτέρια φασιστικής και ναζιστικής προέλευσης και προπαγάνδας.
    Διαστρέβλωση, ψευδολογία, ανηθικότητα, λάσπη κάθε μέρα κάνουν παρέλαση μπρός από τα μάτια μας. Η αγραμματοσύνη δεν περιγράφεται με τους τελειόφοιτους του..Δημοτικού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    Γιατί αυτή η διαστροφή, γιατί αυτό το μίσος; Μήπως τον φοβούνται;...
    Διαβάζουμε κάθε μέρα στο διαδίκτυο συνήθως, όπως και σε μερικές "φυλλάδες" ..συμβάντα και γεγονότα που μόνο αρρωστημένη φαντασία, κληρονόμοι των υπογείων του ΕΑΤ ΕΣΑ, αδίστακτοι μπράβοι του βρόμικου χρυσοφασισμού, Συγγρόβιοι σαλίγκαροι της διαπλοκής, ή πληρωμένη σεναριολογία θα μπορούσε να ..δημιουργήσει-εξηγήσει.
    Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι εκτός πολιτικής σκηνής αυτή τη στιγμή. Λογικά δεν επηρεάζει ούτε ανακατεύεται στα πολιτικά ..πίτυρα των χοιροστασίων. Γιατί λοιπόν λαθροθηρούν και λαθροβιώνουν την ηδονή του χαφιέ και του Γερμανοτσολιά;
    Λογικά ΜΟΝΟ για ένα λόγο. ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ την επιστροφή του διότι γνωρίζουν ότι είναι συκοφάντες και λασπολόγοι. Γνωρίζουν ότι ο λαός αρχίζει να αντιλαμβάνεται το βρόμικο στημένο παιχνίδι τους και είναι έτοιμος να ζητήσει από το Γιώργο να έλθει και να συνεχίσει την ΚΑΘΑΡΣΗ !!!!
    Διαβάστε τους μικροαπατεωνίσκους της Ριζοσποράς και του χαφιεδισμού!
    * Αγόρασε σπίτι στη Σκιάθο ο Παπανδρέου !Μέχρι και φωτογραφίες από το φανταστικό σπίτι "παρουσιάζουν" κι ας είναι εικόνες από κάποιο άλλο άγνωστο νησί ...!Και κανείς δεν ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ την αλήθεια αποκαλύπτοντας τους συκοφάντες και τα όργιά τους !
    * Είπαν "κάποιοι" πριν κάτι ..χρόνια στον Παπανδρέου, όταν έτρωγε σε ένα εστιατόριο στην Κηφισιά: ‘’ Αντε κύριε, τελείωνε γιατί θέλουμε να φάμε’’. Και έφυγε, λένε, ο Παπανδρέου και συμπληρώνει ο δημοσιογραφοσαλίγκαρος : « Σκέψου να ..κατέβαινε και πιο κάτω από την Κηφισιά..»
    * Πήγε για διακοπές ο Παπανδρέου και διαμένει στο «Ακριβότερο» ξενοδοχείο της Κρήτης και μάλιστα ζήτησε να μη…‘’πληρώσει ’’ !!!. Και αναγκάζουν τον άνθρωπο να αποδεικνύει πόσο εγκληματικές αθλιότητες γράφονται…
    * Μπήκε στο καράβι να επιστρέψει από τις διακοπές του σε κάποιο νησί και..παραιτήθηκε ο καπετάνιος σε ένδειξη διαμαρτυρίας, γιατί μπήκε στο καράβι ο Παπανδρέου..! Και για να ευτελίσουν ακόμη πιο πολύ την κατάσταση ‘’ μας πληροφορούν’’ τάχατες ,ότι αρνήθηκε να πληρώσει εισιτήριο και ..ξεσηκώνονται οι ενάρετοι ..πατριώτες που ο Παπανδρέου διέπραξε αυτό το έγκλημα. Κι όταν εμφανίζονται τα αποκόμματα των εισιτηρίων ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΗΤΗΣ !!! δεν γράφει την αλήθεια. Και η ‘’ρετσινιά’’… σιγοβράζει …!
    * Και κάτι τελευταίο, που αφορά μιά άλλη δήθεν αποκάλυψη κάποιων "έγκυρων" ΜΜΕ, περί δήθεν επισκέψεως σε νεροτσουλήθρες στη Λευκάδα - την οποία, θαύμα, θαύμα, αναπαράγει πάλι η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ". Όσο και αν κάποιοι το επιχειρούν, δεν είναι δυνατόν να μέμφονται την επίσκεψη σε ένα νησί, που αν και ο Γιώργος Παπανδρέου αγαπά ιδιαίτερα, ωστόσο δεν το επισκέφθηκε. Ας προσέξουν, λοιπόν, να μη γλιστρήσουν}}.

    *Πήγε στο Ηαρβαρντ να διδάξει και έστειλαν ..κρυφή κάμερα να ακούσουν !
    * Πήγε στη Γερμανία με τη γυναίκα του να φάνε και..τυχαία βρέθηκαν εκεί οι Χομεϊνήδες του Μιχαλολιάκου !
    * Έχει μπλοκ αποδείξεων για τα χρήματα που εισπράττει στο εξωτερικό όταν τον..νοικιάζουν !!! για να μιλήσει ο Παπανδρέου; Γράφει ο ..κροκόδειλος της Πάτρας και καταθέτει και ..ερώτηση στη Βουλή !
    * Ένα εκατομμύριο Ευρώ θα εισπράξει ο Παπανδρέου,
    γράφει σε πρωτοσέλιδο, ο πρώτος θεματο φύλακας «ματάκιας» της Ελλάδας. Και ξεχνά ο κόσμος το ποιόν του και τα πεπραγμένα του και το θέμα γίνεται σημαία της διαπλοκής, της βρωμιάς και των..ηλιθίων της ‘’εθνικοφροσύνης’’ .
    *Ο Παπανδρέου μένει στην πιο ακριβή περιοχή του πλανήτη
    Σύμφωνα με πληροφορίες των Παραπολιτικών ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας μας και νυν καθηγητής πρόκειται να...
    διδάξει στο προαναφερθέν πανεπιστήμιο έναντι 30.000 δολαρίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Και δεν φτάνει μόνο αυτό, του εξασφαλίζει και πεντάμηνη διαμονή σε μία από τις ακριβότερες περιοχές στον πλανήτη.
      *Αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα καθώς ο πρώην πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε ένα σεμινάριο, το οποίο θα έχουν την ''τύχη'' να παρακολουθήσουν μόνο είκοσι φοιτητές του πανεπιστημίου και θα έχει ως τίτλο «Οι προσκλήσεις της δημοκρατίας και της διακυβέρνησης στην παγκόσμια κρίση- Η περίπτωση της Ευρώπης και της Ελλάδας».
      Και..μέρα παρά μέρα διαβάζουμε τους πληρωμένους χαφιέδες των ντόπιων νταβατζήδων να… ιχνηλατούν την προστυχιά τους.
      Και το ερώτημα είναι: Γιατί όλοι αυτά και όλα αυτά εις βάρος του Γιώργου Παπανδρέου τώρα που δεν είναι στην εξουσία; Τόσα πολλά εγκλήματα έχουν διαπράξει εις βάρος του και τρέμουν μήπως γυρίσει;

      Τι έκανε σαν Πρωθυπουργός και σαν πολίτης που να ‘’ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ’’ αυτό το βρόμικο ποτάμι της διαφθοράς , της διαπλοκής, του βρώμικου κατεστημένου ντόπιου και ξένου που άνοιξε τα καπάκια του προσωπικού του και επαγγελματικού του …εσώκοσμου ! ;
      Μήπως γιατί ψήφισε όλα αυτά θεσμικά μέτρα που βάζουν τις βάσεις για μια Ελλάδα που όλοι θέλαμε και όλοι ονειρευόμαστε;
      Μήπως γιατί η κατάργηση του απορρήτου των τραπεζικών καταθέσεων και λογαριασμών, ήταν τόσο …επώδυνη για τους φτωχούς, τους αδύναμους , τους συνταξιούχους;
      Μήπως οι έχοντες και κατέχοντες δεν έπρεπε να πληρώσουν, ώστε να συνεχίζουν το ταξίδι της ζωής με βάση τους φόρους των μισθοσυντήρητων και των συνταξιούχων;
      Τελικά τι έπρεπε να κάνει, αν θέλαμε κάποτε , να σωθούμε από το βούρκο της διαπλοκής;
      Τελικά τι δεν έπρεπε να κάνει; Είχε υποσχεθεί χρήματα υπάρχουν και βλέπουμε ,ακούμε και διαβάζουμε για εκατοντάδες χιλιάδες λαθροσυνταξιούχους , εμπόρους, αγρότες νταβατζήδες με πλαστά τιμολόγια και χιλιάδες ασπρόμαυρους λογαριασμούς στο εξωτερικό, και όλο το Κολωνάκι να είναι στο πεζοδρόμιο της..αντίστασης και της ..οργής!
      Τελικά όταν είδε την ΑΛΗΘΕΙΑ για τα χάλια της οικονομίας τι έπρεπε να κάνει; Να αφήσει να πτωχεύσουμε ή να την «κοπανήσει» σαν μερικούς προκατόχους του και να ζητήσει εκλογές ενώ η Ελλάδα θα έχανε την ήλιο της από τον γαλάζιο ουρανό της;
      Και τότε έρχονται πάλι οι «δράκοι του ΚΟΜΟΝΤΟ» και μιλάνε για ύποπτες συναλλαγές, βρώμικες μπίζνες, ύποπτα τραπεζικά κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας από την ‘’Καμόρα-οικογένεια Παπανδρέου’’ όπως αναφέρει ο ΗΛΙΘΙΟΣ παραπολιτικός ..Γκαούρ του εθνικού κοινοβουλίου!
      Κι όταν παρουσιάστηκαν στη Δικαιοσύνη άρχισαν να φιλάνε τα αρχίδια του Αντρίκου ΔΗΜΟΣΙΩΣ!!!
      Αυτά κι αν είναι τσι….ια !!!!
      Εμείς εξετάσαμε λεπτομερώς κάθε καταγγελία και κάθε συκοφαντία και πήραμε την απόφαση: να αγωνισθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για μια καλλίτερη Ελλάδα για τα παιδιά μας.
      Πιστεύουμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο μοναδικός που κρατά σταθερή ρότα , σε όσα υπέδειξα, σε όσα υποσχέθηκε και τελικά σε όσα πρέπει να εφαρμόσουμε για να σώσουμε την Ελλάδα μας.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου