ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΓελαλής: Όλοι στους δρόμους με τους αγρότες




Κλιμακιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Μπλοκο της Νίκαιας

Στις δυναμικές κινητοποιήσεις των Θεσσαλών αγροτών που παραμένουν στον κόμβο Νίκαιας στη Λάρισα, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, παρευρέθηκε το απόγευμα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας αποτελούμενο από το βουλευτή Λάρισας Δημήτρη Γελαλή, το συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας Πέτρο Παπαγεωργίου, ενώ παρευρίσκετο από την αρχή των κινητοποιήσεων ο αγρότης και υπεύθυνος του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Νίκος Παπαδόπουλος.

Οι Θεσσαλοί αγρότες, που παραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας για πέμπτη ημέρα δηλώνουν ότι η προκλητική άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, δεν τους σταματά αλλά τους δίνει βήμα για να συνεχίσουν της κινητοποιήσεις τους.

Οι ψεύτικες υποσχέσεις που δίνονται από τους κυβερνώντες και οι αποπροσανατολιστικές συζητήσεις που οργανώνονται για αυτούς χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τη γνώμη τους, δεν πρόκειται να τους παγιδεύσουν.

Η αστυνομική παρουσία στο μπλόκο, που στόχο έχει, από τη μία να επιβάλλει κλίμα τρομοκράτησης κι από την άλλη να τους εμποδίσει να προβάλλουν, όσο το δυνατόν καλύτερα, το δίκιο του αγώνα τους, δεν τους φοβίζει.

Ο βουλευτής Λάρισας Δημήτρης Γελαλής δήλωσε ότι:......... «Η εξαθλίωση του αγροτικού κόσμου είναι αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολούθησαν πιστά οι κυβερνήσεις των τελευταίων είκοσι χρόνων.
Τώρα η τρικομματική κυβέρνηση με τις μνημονιακές της επιλογές, έρχεται να ολοκληρώσει το παζλ επιδεινώνοντας περεταίρω την οικονομική κατάσταση χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών και συρρικνώνοντας τα εισοδήματα τους.

Στο όνομα της αγροτικής ανάπτυξης η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο την οικογενειακή γεωργία, τον τελευταίο παραδοσιακό πυλώνα ανόρθωσης της οικονομίας.

Στο όνομα της αντιμετώπισης του χρέους ξεπούλησαν έναντι πινακίου φακής την Αγροτική Τράπεζα και χάρισαν την υποθηκευμένη αγροτική γη και περιουσία στους τραπεζίτες.

Κατάργησαν στην πράξη τον δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΛΓΑ.

Ξεπούλησαν την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και τη ΔΩΔΩΝΗ.

Τιμωρούν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με μεγάλους συντελεστές φορολόγησης τους φτωχούς αγρότες και βάζουν ταφόπλακα στους συνεταιρισμούς.

Και ο κατάλογος αφαίμαξης της μικρομεσαίας αγροτιάς δεν έχει τέλος..

Οι κλιμακούμενοι όμως δυναμικοί αγώνες των αγροτών τόσο στη Θεσσαλία όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα μπορούν να σταθούν εμπόδιο στα σχέδια τους, να ανακόψουν τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές τους αλλά και την κυβέρνηση που τις υπηρετεί πιστά και να ανοίξουν τον δρόμο για μια άλλη ελπιδοφόρα πορεία όχι μόνο του αγροτικού κόσμου αλλά ολόκληρου του λαού και της χώρας μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ συμπαραστέκεται και στηρίζει έμπρακτα τους αγώνες του αγροτικού κινήματος για την ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα και την ανόρθωση της υπαίθρου σε όφελος των κοινωνικών αναγκών. Καλεί όλους αγρότες να κατέβουν στους δρόμους και στα μπλόκα του αγώνα, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί με τις άλλες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται και να συντονίσουν τον αγώνα τους με τον αγώνα όλων των υπόλοιπων εργαζομένων σε ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης για να σταματήσουν την καταστροφή και να φέρουν την ανατροπή».

larissanet.gr

Σχόλια