ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ.. Χημικά, τραυματισμοί και καταστροφές στο μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια.Πανελλαδικός ξεσηκωμός..


Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ..ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ!!!!!!!!

Χημικά, τραυματισμοί και καταστροφές στο μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια

Ανδρες των ΜΑΤ εμπόδισαν τους συγκεντρωμένους αγρότες να καταλάβουν το οδόστρωμα της Εθνικής Οδού, στο μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σύρραξη.

Χημικά, τραυματισμοί και καταστροφές στο μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια
Τα επεισόδια ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου και η αστυνομία έκανε χρήση βίας και χημικών, προκειμένου να απωθήσει τους αγρότες. Οι τελευταίοι απάντησαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα που εκτόξευαν κατά των αστυνομικών.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερις αγρότες, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο τοπικό Κέντρο Υγείας. Τα τραύματά τους ήταν ελαφρά.
Σημαντικές φθορές προκλήθηκαν και σε ένα από τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. που βρισκόταν στο χώρο των επεισοδίων.
Η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά, ενώ για αύριο, στις 12 το μεσημέρι, οι υπεύθυνοι του μπλόκου έχουν καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους αγρότες της Θεσσαλίας, στον κόμβο της Νίκαιας.
Μπλόκα και πορείες στην Πελοπόννησο...........


Χημικά, τραυματισμοί και καταστροφές στο μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια
Παρά την κακοκαιρία,οι αγρότες της Πελοποννήσου παραμένουν στα μπλόκα στο Μάνεση Αργολίδας, στη Νεστάνη Αρκαδίας, στον κόμβο Βουρβούρων στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, στο 103 χιλιόμετρο της εθνικής οδού στο Βέλο Κορινθίας, στο Σουληνάρι Μεσσηνίας και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.
Σήμερα το μεσημέρι, αγρότες της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Νεμέας πραγματοποίησαν πορεία με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου.
Οι αγρότες φτάνοντας στα διόδια Σπαθοβουνίου, έκαναν συμβολική κατάληψη και σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων, από τις 4.15 το μεσημέρι και για μία ώρα, αφήνοντας να περνούν ελεύθερα τα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Χημικά, τραυματισμοί και καταστροφές στο μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια
Λίγο μετά τις 5.00, το απόγευμα, αποχώρησαν, δηλώνοντας πως θα μείνουν στα μπλόκα μέχρι να ακούσει η κυβέρνηση την κραυγή αγωνίας τους και να δρομολογήσει λύσεις στα αιτήματά τους.Εν τω μεταξύ ομάδα αγροτών από την Νεμέα, σε μια συμβολική κίνηση, πήγαν στα Δερβενάκια και μπροστά στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.
Επαφές για να ανοίξει το μπλόκο στα «Πράσινα Φανάρια»
Συνάντηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (ΥΜΑ-Θ), πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, μεταξύ αγροτών από το μπλόκο στα «Πράσινα φανάρια» (αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης) και του γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής της ΝΔ, Ξενοφώντα Βεργίνη.
Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία των αγροτών και, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε καλό κλίμα. Αγρότες του συγκεκριμένου μπλόκου («Πράσινα φανάρια»), αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από το σημείο.
Στο μεταξύ, παραμένουν στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, χωρίς, ωστόσο, να κλείνουν το δρόμο.
Σκληρή γλώσσα από το ΚΚΕ
Για "νέα άγρια επίθεση των ΜΑΤ κατά των αγροτών" την οποία καταγγέλλει, μιλά το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του που σχολιάζει τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο μπλόκο της Νίκαιας.
"Ο αυταρχικός παροξυσμός της κυβέρνησης δεν προκαλεί την οργή μόνο της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς αλλά όλων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που πρέπει να απαντήσουν δυναμώνοντας τον αγώνα τους και την λαϊκή συμμαχία κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που τους εξοντώνει" τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Σχόλια