«Όχι» Κουβέλη προς Βενιζέλο για συμμετοχή ΔΗΜΑΡ σε προσυνεδριακά ΠΑΣΟΚ..


 Η συμμετοχή μας δεσμεύει αντί να διευκολύνει τις διαδικασίες… θα περιμένουμε να διαλυθείτε!
Κυβερνητικοί εταίροι αλλά με αποστάσεις
Αρνητική απάντηση στην πρόσκληση του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τη Δημοκρατική Αριστερά να συμμετάσχει με «ουσιαστικό τρόπο» στον προσυνεδριακό διάλογο του ΠΑΣΟΚ έδωσε ο Φώτης Κουβέλης.
Αρνητική απάντηση στην πρόσκληση του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τη Δημοκρατική Αριστερά να συμμετάσχει με «ουσιαστικό τρόπο» στον προσυνεδριακό διάλογο του ΠΑΣΟΚ έδωσε σήμερα ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μέσω επιστολής που απέστειλε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, σημειώνοντας πως η ΔΗΜΑΡ «δεν μπορεί να γίνει μέρος του προσυνεδριακού διαλόγου και των εσωτερικών συσχετισμών του ΠΑΣΟΚ».
Όπως αναφέρει ο κ. Κουβέλης, η απόφαση της ΔΗΜΑΡ να απόσχει από τις προσυνεδριακές εργασίες της Ιπποκράτους δεν ελήφθη μονάχα «για λόγους αρχής», αλλά κυρίως «γιατί αυτή η διαδικασία δεσμεύει αντί να διευκολύνει τις διαδικασίες ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου της δημοκρατικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας και των κοινωνικών κινημάτων».
Παράλληλα, απαντώντας στην πρόσκληση του κ. Βενιζέλου για κοινή συζήτηση των ζητημάτων που αφορούν το χώρο της κεντροαριστεράς, ο κ. Κουβέλης τονίζει πως........
«ανασυγκρότηση του χώρου αυτού δεν προωθείται με επικοινωνιακούς χειρισμούς, πριν ή μετά από ένα κομματικό συνέδριο» αλλά «θέλει συστηματικές και ουσιαστικές προσπάθειες επαναπροσδιορισμού».
Σχολιάζοντας την απαντητική επιστολή του κ. Κουβέλη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη λύπη του την εν λόγω εξέλιξη, καθώς η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ είναι «αμήχανη και αμυντική».
Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, «Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στο άνοιγμα, τη συσπείρωση, τη συμπόρευση όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς».

Σχόλια

  1. ΚΟΥΝΕΛΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΟΥΝΕΛΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΟΥΝΕΛΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΟΥΝΕΛΙ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου