Οργή για τη χουντοφασιστική έκρηξη του Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου- Εκκωφαντική σιωπή από την Εκκλησία για τα καμώματά του

"Ο Ντερτιλής ήταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη" είπε, αφήνοντας άναυδη την κοινή γνώμη






Για αναβιώση χουντοφασιστικών ενστίκτων με πρωταγωνιστή έναν Μητροπολίτη κάνουν λόγο τα ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα ενώ τα πολιτικά κόμματα σφυροκοπούν τα καμώματα του Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ο οποίος τέλεσε την
 νεκρώσιμη ακολουθία  του χουντικού  Νίκου Ντερτιλή.
Στη συνέχεια, ο Αμβρόσιος ο οποίος ο οποίος, πριν από λίγους μήνες, τον είχε επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, εκφώνησε επικήδειο μετά τον αρχιβασανιστή του ΕΑΤ -ΕΣΑ Θ. Θεοφιλογιαννάκολέγοντας ότι ο Ντερτιλής ήταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη, αφήνοντας άναυδη την κοινή γνώμη.
Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ αναφέρει:
"Η Χρυσή Αυγή συνεπικουρούμενη από ένα Μητροπολίτη - κήρυκα του μίσους - μετέτρεψαν την κηδεία Ντερτιλή σε εκδήλωση κατά της δημοκρατίας και σε σύναξη από χουντικά κατάλοιπα".
Θυμίζουμε ότι στην κηδεία του χουντικού ισοβίτη που έγινε το πρωί στο Α' Νεκροταφείο, παραβρέθηκαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έπεσαν πυροβολισμοί, ενώ στην ομιλία του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος χαρακτήρισε τον Νικόλαο Ντερτιλή "ήρωα σαν τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη".
Χρυσή Αυγή: "Απροσκύνητος στο σάπιο μεταπολιτευτικό καθεστώς ο Ντερτιλής"
Απαντώντας σε υπεράσπιση του Αμβρόσιου η Χρυσή Αυγή αππάντησε στην ΔΗΜΑΡ λέγοντας:.............


"Η Δημοκρατική Αριστερά απέδειξε για ακόμη μια φορά πως δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο, καθώς δεν σεβάστηκε τη μνήμη ενός παρασημοφορημένου Στρατηγού, του Νικολάου Ντερτιλή, ο οποίος παρέμεινε δεσμώτης για 38 χρόνια. Δεν είναι τυχαίο πως το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ που συμμετέχει στην μνημονιακή συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, απαγόρευσε προ δυο μηνών στον Στρατηγό να παρευρεθεί στην κηδεία του γιου του, καθώς του ζήτησε προηγουμένως να υπογράψει δήλωση. Ο Νικόλαος Ντερτιλής παρέμεινε απροσκύνητος στο σάπιο μεταπολιτευτικό καθεστώς μέχρι το τέλος.
Η κατάπτυστη ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ: "Η Χρυσή Αυγή συνεπικουρούμενη από ένα Μητροπολίτη - κήρυκα του μίσους -μετέτρεψαν την κηδεία Ντερτιλή σε εκδήλωση κατά της δημοκρατίας και σε σύναξη από χουντικά κατάλοιπα", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.
ΣΥΡΙΖΑ: Χουντοσύναξη με πυροβολισμούς στον αέρα και επικήδειους μίσους
"Η μετατροπή της κηδείας Ντερτιλή σε χουντοσύναξη με πυροβολισμούς στον αέρα και επικήδειους μίσους κατά της δημοκρατίας είναι πλήρως συμβατή με την Χρυσή Αυγή και τη δράση της" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. "Αυτό που είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο είναι η συνενοχή της Πολιτείας, με την αστυνομία να παρακολουθεί αμέτοχη τους πυροβολισμούς και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να σιωπά επιδεικτικά μπροστά σε αυτήν την προκλητική γιορτή του μίσους".
ΠΑΣΟΚ: show της ακροδεξιάς
Με μία σκληρή ανακοίνωση σχολίασε το ΠΑΣΟΚ τα γεγονότα στην κηδεία του χουντικού Νικόλαου Ντερτιλή. «Η μετατροπή της κηδείας του ισοβίτη χουντικού Νικόλαου Ντερτιλή σε show της ακροδεξιάς, χουντικών σταγονιδίων και νεοναζιστικών στοιχείων, που στις ημέρες μας έχουν βρει καταφύγιο στην Χρυσή Αυγή, είναι ένα απαράδεκτο γεγονός που όλος ο δημοκρατικός κόσμος οφείλει να καταδικάσει» ανέφερε το ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι «οι πυροβολισμοί και τα έκτροπα που σημειώθηκαν με την παρουσία βουλευτών της ΧΑ και την στήριξη του Μητροπολίτου και κήρυκα του μίσους Αμβρόσιου, δικαιώνουν πλήρως τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν εξαγγείλει, για την ανάγκη αντιμετώπισης του νεοναζισμού και της βίας της ακροδεξιάς».
Επιπλέον σημείωσε ότι σύντομα θα παρουσιαστεί και η Πρόταση Νόμου του ΠΑΣΟΚ για την αυστηρή αντιμετώπιση των φαινομένων της βίας, του ρατσισμού και του νεοναζισμού.
Έκπληξη από τη σιωπή της Εκκλησίας
Προβληματισμό και άκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η Εκκλησία της Ελλάδας δεν έχει βγάλει ανακοίνωση για τον Αιγαιλείας και Καλαβρύτων και όσα θλιβερά ειπώθηκαν απο αυτόν.
''Δόξα και τιμή στον Νίκο Ντερτιλή'' και ''Αλήτες, προδότες, πολιτικοί'
Αμέσως μετά την τελετή και έξω από την εκκλησία, νοσταλγοί της Επταετίας φώναξαν τα συνθήματα ''Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών'', ''Δόξα και τιμή στον Νίκο Ντερτιλή'' και ''Αλήτες, προδότες, πολιτικοί''. Την ώρα του ενταφιασμού ακούστηκαν πυροβολισμοί, οι οποίοι προήλθαν από αδιευκρίνιστο σημείο.

Σχόλια

  1. Μια Αποχουντοποίηση που δεν έγινε ΠΟΤΕ! Γιατί Η Δεξιά είναι κατά βάθος ΧΟΥΝΤΑ.
    Η αλήθεια είναι, ότι ποτέ η Νέα Δημοπρασία δεν πήγε δεξιότερα από όταν ήταν στην ηγεσία ο Αβέρωφ γιατί εκεί ήταν το τέλος. Πάντα επίορκοι Δικαστές, στρατιωτικοί , πολιτικοί, και ιερωμένοι, αποτελούσαν τους προπομπούς κάθε αντισυνταγματικής ενέργειας εφαρμογής και καταπάτησης της έννομης τάξης και ταυτόχρονα ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ των εγκληματιών.( Πατρίς ,θρησκεία, οικογένεια)…
    Να μην ξεχνάμε, ο βαρόνος Αβέρωφ ονομαζόταν και “γεφυροποιός”, εξαιτίας των συνεννοήσεων που έκανε με τη χούντα, τότε με την υποτιθέμενη “φιλελευθοποίηση” της χούντας.
    Να μην ξεχνάμε, τον Κόλια, τον Σανιδά, τον Κόκκινο, τον Κεδίκογλου, τον Ανδρεουλάκο και τόσα άλλα «φωτεινά μονοπάτια» της…δημοκρατίας της Ισονομίας και της Ευνομίας !
    Σήμερα ο κύριος Σαμαράς «προσέλαβε» τον κύριο Αθανασίου πριν… κατέβει από την έδρα !...
    και τον έκανε υπουργό...Γιατί άραγε αυτόν και όχι κάποιον άλλον;
    Το 1982-1983, υπαρχηγός της ΟΝΝΕΔ ο Μάνος Μανωλάκος, σκληρός ακροδεξιός, χουντικός και βασιλικός. Αρχηγός της ΟΝΝΕΔ ο Βασίλης Μιχαλολιάκος με τους διαβόητους “ρέιντζερς” και “κένταυρους” ΟΝΝΕΔίτες και από κοντά Σαμαράς και Χατζηνικολάου.
    Οταν το 1982, το ΠΑΣΟΚ έφερε το νομοσχέδιο για την αναγνώριση της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, ο Αβέρωφ πήρε τους βουλευτές του και αποχώρησε από τη συζήτηση στη Βουλή (έμεινε, προς τιμήν του, μόνον ο ανεξάρτητος Παναγιώτης Κανελλόπουλος, για να ψηφίσει το Νόμο, ο μοναδικός δεξιός).
    Αντίθετα, τα μνημόσυνα στου Μακρυγιάννη, στο Μελιγαλά, στη Στιμάγκα, στο Φενεό κ.λπ., και οι λεγόμενες “γιορτές μίσους” στο Γράμμο-Βίτσι, έδιναν και έπαιρναν, πάντα με την στήριξη και τη συμμετοχή της ΝΔ και μερικές φορές και του ΑΝΤΩΝΗ!.
    Στα συνέδρια της ΟΝΝΕΔ ακούγονταν χίτικα τραγούδια και γερμανικά ναζιστικά (!!!) εμβατήρια, και κάποιοι χαιρετούσαν φασιστικά.
    Εν ολίγοις, υπήρχε όχι μόνο επαφή της ΝΔ με τον ακροδεξιό χώρο, αλλά και συνεπικάλυψη σε ορισμένους τομείς.
    Καμμία σχέση η ΝΔ του Αβέρωφ του 1982, με τη ΝΔ του Λούλη (Κωστάκη Καραμανλή) του 1997-2009.
    Μέχρι και ο Εθνάρχης Καραμανλής, ο ιδρυτής της ΝΔ, που ήταν τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε εκφράσει τότε την δυσαρέσκειά του για την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ επί Αβέρωφ, και βέβαια σκεφτείτε τι θα συνέβαινε ΑΝ(;) ΞΑΦΝΙΚΑ…ΕΡΧΟΤΑΝ!!!
    Σήμερα αργά αλλά σταθερά ο Μητσοτακοτραφής Αντωνάκης σε ΑΓΑΣΤΗ ΚΡΥΦΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με το Μητσοτακέϊκο, μεταμορφώνει τη Νέα Δημοκρατία του Καραμανλή, σε Χουντοκρατία του Μητσοτακέϊκου.( Το ...χειροφίλημα του Μιχαλολιάκου)...
    Το μεγαλύτερο όμως ΕΓΚΛΗΜΑ του « φονιά» της Δημοκρατίας Σαμαρά, είναι ότι άνοιξε την κερκόπορτα και έβαλε στη βουλή, τα πολιτικά εξαμβλώματα και κοινωνικά κατακάθια της φασιστικής οργάνωσης που κάποτε συνυπηρετούσε.
    Γνήσιος πολιτικός ’’γιός’’ του αμφίδρομου κομματικά, και όχι μόνον, Αβέρωφ, και ερμαφρόδιτος ‘’ανεψιός’’ της
    νεοφασιστικής νεκροφόρας της Ευρώπης Μέργκελ, ανασκάπτει και υποσκάπτει τα θεμέλια της κοινωνικής και δημοκρατικής επιβίωσης της Ελλάδας και υποθάλπει τους Ναζιστοδιαπλεκόμενους..

    ΚΑΘΑΡΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ; Οι τόσες όμως χιλιάδες οπαδοί της και ψηφοφόροι «Ναζιστοποιούνται» ; Αποδέχονται, προς χάριν της προσωπικής τους ιδιοτέλειας, τον θάνατο και τον ενταφιασμό από τον Κομανέτση, της Δημοκρατίας στην Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντερτιλής «Με παραδέχεσαι ρε;
    “ΣΗΜΑΔΕΨΕ, ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ, ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕ” - ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

    «Με παραδέχεσαι ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μία στο κεφάλι!».
    =====================================
    Aυτά ήταν τα λόγια του ταγματάρχη Νικόλαου Ντερτιλή στον οδηγό του, το μεσημέρι της 18ηςΝοεμβρίου 1973.

    Ο Ντερτιλής μόλις είχε δολοφονήσει εν ψυχρώ με το υπηρεσιακό του όπλο τον 20χρονο Μιχάλη Μυρογιάννη, στη γωνία Στουρνάρη και Πατησίων.

    Μία ημέρα μετά την αιματηρή κατάπνιξη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η περιοχή του κέντρου της Αθήνας θύμιζε πεδίο μάχης. Αστυνομία και στρατός συνέχιζαν να συλλαμβάνουν, να κακοποιούν και να «εξαφανίζουν» όποιον έμοιαζε ύποπτος για συμμετοχή στα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

    Παράλληλα, με μεγάλες μάνικες έπλεναν τον προαύλιο χώρο της σχολής από αποκαΐδια, αίματα και άλλα σημάδια που θα μπορούσαν να προδώσουν τι είχε συμβεί το περασμένο βράδυ. Σύμφωνα με την κατάθεση του οδηγού του, Αντώνη Αγριτέλη, στη δίκη των δικτατόρων, ο Ντερτιλής μετά τη δολοφονία τον χτύπησε φιλικά στην πλάτη και μπήκε πάλι στο αυτοκίνητό του σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

    Είχε πυροβολήσει τον Μιχάλη Μυρογιάννη γιατί του φάνηκε «ύποπτος». Ο 20χρονος νεαρός ήταν από τη Μυτιλήνη και εργαζόταν σαν ηλεκτρολόγος. Όμως δεν δολοφονήθηκε μόνο επειδή βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Ο Μυρογιάννης σκοτώθηκε γιατί είχε μακριά μαλλιά. Το χαρακτηριστικό του αυτό, το πλήρωσε με τη ζωή του.

    Αυτόπτης μάρτυρας της σκηνής ήταν και ο συνθέτης Μίμης Τραϊφόρος, που κατοικούσε τότε με τη σύντροφό του Σοφία Βέμπο στην οδό Στουρνάρη. Η κατάθεσή του είναι συγκλονιστική:
    «Περί ώραν 2:15 της Κυριακής 18/11/1973 ευρισκόμουν εις....... το μπαλκόνι του σπιτιού μου επί της οδού Πατησίων και αντελήφθην έναν νεαρό άνδρα, ύψους περίπου 1,80 μ. με μακριά μαλλιά, να κατέρχεται την οδόν Στουρνάρη, ήσυχος και αδιάφορος.

    Καθώς είχεν φθάσει εις το μέσον της διασταυρώσεως των άνω οδών, φαίνεται ότι κάποιος από το Πολυτεχνείο του φώναξε κάτι, εγώ δεν άκουσα τίποτε, αλλά το συμπεραίνω, διότι τον είδα να επιταχύνη το βήμα του και στον τρίτο – τέταρτο βηματισμό του άκουσα δύο πυροβολισμούς. Εκ των υστέρων έμαθα ότι ο ανωτέρω αποβιώσας ωνομάζετο Μυρογιάννης, υιός θυρωρού, ο οποίος πήγαινε να επισκεφθή τον πατέρα του εις κάποιαν πολυκατοικίαν επί της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου.»

    Η φωτογραφία του Ντερτιλή με το πιστόλι στο χέρι χρονολογείται από τις μέρες της εξέγερσης.
    Ο Μιχάλης Μυρογιάννης ίσως να μην ήταν το μόνο θύμα του.

    Δεκάδες άλλοι σαν τον Μυρογιάννη κακοποιήθηκαν, τραυματίστηκαν και δολοφονήθηκαν τις ημέρες του πολυτεχνείου από τους επιόρκους αξιωματικούς της χούντας και τους αστυνομικούς που συνεργάστηκαν μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου