Συνεργάτης Παπακωνσταντίνου:Εγώ εκτύπωσα το cd



Παραδέχθηκε ότι πήρε στα χέρια του και επεξεργάστηκε την «λίστα Λαγκάρντ», στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατέθεσε σήμερα στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Ο μετακλητός υπάλληλος του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, το όνομα του οποίου υπέδειξε πριν από δυο μέρες η διευθύντρια του γραφείου, κατέθεσε, σύμφωνα με τον ALPHA, ότι σε εκείνον δόθηκε το cd από τον πρώην Υπουργού Οικονομικών, το φθινόπωρο του 2010.

Σύμφωνα με τον ALPHA, είπε στους οικονομικούς εισαγγελείς ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου του ζήτησε να ανοίξει τα αρχεία και να τον ενημερώσει για το συνολικό ποσό των καταθέσεων.

Ο συνεργάτης του πρώην Υπουργού Οικονομικών, ανέφερε επίσης, σύμφωνα με τον ALPHA, ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου του έδωσε εντολή να εκτυπώσει τα ονόματα και τα ποσά των δέκα μεγαλύτερων καταθέσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα εκτύπωσε, τα έβαλε σε ένα φάκελο μαζί με το cd και το παρέδωσε στον πρώην υπουργό.

Σχόλια

  1. Συγγενείς Παπακωνσταντίνου: Δεν είχαμε κίνητρο, νόμιμες και φορολογημένες οι καταθέσεις μας
    Παραθέτω ένα απόσπασμα από σημερινό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.gr:
    Φορολογικές δηλώσεις και αποδείξεις για την περιουσιακή τους κατάσταση προσκόμισαν οι τρεις συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντινου, στους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη, προκειμένου να αποδείξουν οτι τα χρήματα που...

    ...βρέθηκαν στους λογαριασμούς που αφαιρέθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ είναι και νόμιμα και φορολογημένα

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελένη Παπακωνσταντίνου και ο σύζυγός της προσκόμισαν φορολογικές δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες τα εισοδήματά τους είναι τουλάχιστον δεκαπλάσια από την ελεγχόμενη κατάθεση του 1,222 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ο Ανδρέας Ροσσώνης, σύζυγος της έτερης εξαδέλφης του πρώην υπουργού, ο οποίος εμφανίζεται ως δικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού με μηδενικό υπόλοιπο στη λίστα Λαγκαρντ, προσκόμισε στοιχεία οτι ο εν λόγω λογαριασμός, προτού κλείσει, είχε 750.000 ευρω και 150.000 δολάρια, χρήματα τα οποία επαναπατρίσθηκαν με το νόμο Αλοφοσκούφη και φορολογήθηκαν.

    Παράλληλα, οι συγγενείς του πρώην υπουργού αρνήθηκαν την ηθική αυτουργία που τους αποδίδεται για την αλλοίωση της λίστας, εμμένοντας οτι δεν είχαν κίνητρο να αφήσουν τον πρώτο εξάδελφό τους να προβεί στην αλλοίωση, δεδομένου ότι τα χρήματά τους ήταν νόμιμα και φορολογημένα. Προσέθεσαν δε οτι και ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνείται δημόσια την οιαδήποτε εμπλοκή στην αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου