Εποχές χούντας-Ο Δένδιας ρε ρόλο Μανιαδάκη (Βίντεο)


Η αστική δικτατορία, με κοινοβουλευτικό μανδύα που βιώνουμε, έδειξε και σήμερα το δόγμα «μηδενικής ανοχής» -με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζει, την κρατική καταστολή- σε όσους/ες επιμένουν να αντιστέκονται στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Αυτή την φορά στοχοποίησε ένα κομμάτι της νέας εργατικής βάρδιας, της νεολαίας που επιμένει να αντιδρά –με μορφές πάλης που επιλέγει η ίδια- σε όσους της κάνουν ζοφερά σχέδια γ’ αυτή, χωρίς αυτήν και εναντίον της.

Τα όσα συνέβησαν σήμερα με επίκεντρο την βίλα Αμαλίας είναι χαρακτηριστικά. Και δεν θα συμφωνήσουμε με τον αρθρογράφο της «Αυγής» Θ. Καρτερό που πριν μερικές μέρες απέδιδε το όργιο καταστολής στον υπουργό προστασίας του συστήματος, γράφοντας προσπαθώντας να κάνει το «ψυχογράφημά» του «Τι γίνεται με τον Δένδια; Το γαρ πολύ της Τάξεως γεννά παραφροσύνη; Ονειρεύεται πάγο και ρετσινόλαδο για τους αντιφρονούντες; Τον κινεί ο ναρκισσισμός του χωροφύλακα και το μεγαλείο του Μανιαδάκη; Άντε να βρεις άκρη, αν δεν είσαι ειδικός».

Τι νόημα έχει να αποδώσεις προσωπικές ευθύνες στον πολιτικό προϊστάμενο Μπάτσων και καταστολής αφού ο ίδιος το μόνο που κάνει είναι να προΐσταται ενός μηχανισμού στον  οποίο έχει ανατεθεί από το σύστημα ένας συγκεκριμένος ρόλος;............
Το ψυχογράφημα των μπάτσων δια χειρός Κλεάνθη Γρίβα

Ας τα πιάσουμε όμως τα πράγματα απ’ την αρχή αντιγράφοντας από το Indymedia
«Σήμερα στις 9.20 πμ και σε συνέχεια της ανακατάληψης του κτηριου της Villa Amalias από δεκάδες συντρόφους, πραγματοποιήθηκε εισβολή από ματ, εκαμ και υμετ χωρίς την παρουσία εισαγγελέα, για την αποβολή των συντρόφων-ισών και την εκκένωση του κτηρίου. Οι 101 σύντροφοι-ίσες, παρά το δυσμενές της θέσης που τους τοποθέτησε το κράτος για αυτήν την κίνησή τους, δίχως να σκύψουν σε καμία περίπτωση το κεφάλι, συγκροτήθηκαν συλλογικά και βγήκαν από την κατάληψη, όχι φορτωμένοι όπλα όπως θα φαντασιώνονταν πολλοί παπαγάλοι των μμε, με τη γροθιά τους υψωμένη και τη φωνή τους να αντηχεί ‘ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΌΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ’.
Σχεδόν παράλληλα με την εκκένωση της Villa Amalias οι μπάτσοι, κατόπιν εντολής ΔΗΜΑΡ, προχώρησαν στην αποβολή και προσαγωγή περίπου 40 αλληλέγγυων συντρόφων-ισών μας, από τη συμβολική κατάληψη που πραγματοποιούνταν στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, υποστηρικτικά και αλληλέγγυα στην ανακατάληψη της Villa Amalias και της εκ νέου εκκένωσής της.
Το κράτος πλέον προχωρά με ακόμη πιο ξεκάθαρα βήματα, για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμα, στην υλοποίηση του δόγματος της μηδενικής ανοχής, που αφορά κάθε αντιστεκόμενο, κάθε αγωνιστή, κάθε άνθρωπο που μάχεται ενάντια στα τετελεσμένα που του επιβάλλουν οι έχοντες εξουσία και χρήμα. Σε όλους τους από κάτω, σε όλη την κοινωνία. Σε όλους εμάς που η ζωή μας είναι κάτι περισσότερο από έναν ακόμη αριθμό, από ένα ακόμη λιθαράκι στο σαθρό τους οικοδόμημα.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ-ΙΣΕΣ
ΤΗΣ VILLA AMALIAS & ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ
Η VILLA AMALIAS ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ
9/1/2013
Συνέλευση Πολυτεχνείο 3μ.μ.
Συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ 6 μ.μ».
Ταυτόχρονα υπήρξαν και μια σειρά άλλες κινηματικές δραστηριότητες. Εγινε συμβολική κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΔΗΜΑΡ, κατά την οποία οι καταληψίες αιτιολογούν την ενέργεια τους με το παρακάτω κείμενο.
«Το χυδαιότερο κομμάτι της αστικής αριστεράς , η ΔΗΜΑΡ, ως υπεύθυνη κυβερνώσα αριστερά σύμφωνα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, συμμετέχει επάξια στην τρικομματική κυβέρνηση που υπερασπίζεται το κεφάλαιο και τα συμφέροντα του. Ήδη από τον σχηματισμό της κυβέρνησης φάνηκε η πολιτική ολοκληρωτισμού και μηδενικής ανοχής που θα ακολουθηθεί από τους κομματικούς εταίρους.
Η καταστολή της πολύμηνης απεργίας των Χαλυβουργών, η ναζιστικής έμπνευσης επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» σε συνδυασμό με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μετανάστη, τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ των αντιφασιστών της μοτοπορείας. Το αιματοκύλισμα απεργιών στο κέντρο της Αθήνας και η διαπόμπευση νεύρων διαδηλωτών. Η εισβολή των ΕΚΑΜ στην κατάληψη Δέλτα, οπός και η εισβολή με ΜΑΤ για το σπάσιμο της απεργίας των καθαριστών στο ΑΠΘ. Το τσάκισμα των καταπιεσμένων και όσων αγωνίζονται για την κοινωνικοί απελευθέρωση είναι δείγμα μιας συνολικής πολιτικής γραμμής: το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης να πέσει στις πλάτες των «από κάτω». Για να διατηρηθούν αλώβητα τα πολιτικά και οικονομικά προνόμια της κυρίαρχης τάξης. Το κόμμα της ΔΗΜΑΡ προσφέρει το αριστερό άλλοθι στην επίθεση αυτή. Δεν έχουμε ξεχάσει ότι ο Καμίνης ήταν η πρόταση της ΔΗΜΑΡ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, στιγμές από το «έργο» του οποίου είναι η εκκένωση των αστέγων στο πνευματικό κέντρο Αθηνών και η εκκένωση της κατειλημμένης δημοτικής αγοράς της Κυψέλης…
Μια στιγμή αυτού του πολέμου αποτελεί και η εκκένωση της κατάληψης Villa Amalias στις 20/12/2012. Μιας κατάληψης που για 22 χρονια προτάσσει την αυτοοργάνωση, την αντίσταση και την αλληλεγγύη, που στάθηκε ανάχωμα στους φασίστες και στις επιθέσεις τους, μέρα και νύχτα. Λίγες μέρες μετά ακολουθεί η εισβολή στα στέκια στην ΑΣΟΕΕ και στις ραδιοζώνες ανατρεπτικής έκφρασης 98FM,συνδυασμενη με 17 συλλήψεις μεταναστών μικροπωλητών στον προαύλιο χώρο της σχολής.
Η κυβερνητική ρητορική περι κουκουλοφόρων και ανομίας, καλά ενορχηστρωμένη από τους ρουφιάνους των ΜΜΕ, στοχοποιούν χωρίς προσχήματα τον εσωτερικό εχθρό και κάθε κοινωνική και ταξική αντίσταση, οργανώνοντας την πολιτική εξόντωσης τους. Το τέλος των ψευδαισθήσεων περί κοινωνικής ευημερίας και κράτους πρόνοιας έρχεται να δώσει τη θέση του σ’ ένα σκληρό φασιστοποιημένο καθεστώς που το μόνο πράγμα που του έχει απομείνει για να επιβληθεί, είναι ο φόβος. Ο φόβος για τη φτώχεια, την ανεργία, την πείνα, ο φόβος της καταστολής, των φυλακών, των φασιστικών συμμοριών , των μπάτσων…
Γιατί γνωρίζουν ότι η επιβολή της λεηλασίας και της εξόντωσης των ζωών μας δεν είναι αποτέλεσμα απόφασης, αλλά μάχης. Μιας μάχης που πρέπει να δώσουμε. Για την κατάργηση του καπιταλισμού . Για την κοινωνική απελευθέρωση.
ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΜΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΟΡΘΩΝΕΤΑΙ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ VILLA AMALIAS
5 εως 12 Γεναρη 2013: Εβδομάδα Πανελλαδικών Δράσεων Αλληλεγγύης
Πορεία Αλληλεγγύης Σάββατο 12/1 12.00 Προπύλαια
Σύντροφοι-συντρόφισσες Αλληλέγγυοι-Αλληλεγγυες από το κατειλημμένο κτήριο της ΔΗΜΑΡ»
Επίσης για άλλη μια φορά ξεσάλωσαν τα τηλεοπτικά ρουφιανοπαπαγαλάκι με την «κυρία στρατηγού» -όπως αποκαλούν την Μίνα Καραμήτρου οι ομόσταυλοι της γιατί έχει άντρα μπάτσο- και τον Καμπουράκη να συντονίζουν τον χαβά που έχει εξαπολύσει η αληταρία των ΜΜΕ ενάντια στους καταληψίες της βίλας Αμαλίας.
Άξιος ο μισθός σου Καμπουράκη!
«Το χαφιεδότσουρμο έπιασε από νωρίς τα πόστα. Σε κανάλια, ραδιόφωνα, οι κατά αλλά ευπρεπείς κ ευυποληπτοι. Οι έγκυροι κ έγκριτοι. Οι αδεκαστοι κριτές των πάντων ξεχύθηκαν σε οθόνες κ μικρόφωνα για να μας πληροφορησουν για τις εστιες ανομίας.
Δεν εννούσαν φυσικά τα υπουργεία ή τα κομματικά γραφεία. Δεν εννοούσαν τα αστυνομικά τμηματα, τα γραφεία των πολυεθνικών, του ΣΕΒ και των αφεντικών. Ούτε καν τα γραφεία των αναβαπτισμενων στη κολυμπήθρα της αστικής δημοκρατίας φασιστοειδών καθαρμάτων.
Μιλούσαν για τις εστίες αντίστασης που σε πείσμα των ιδίων και των εντολοδόχων τους, δημιουργούν κάτι «μαλακισμενα» σαν κι εμάς. Για τις εστίες υπεράσπισης του δημοσίου χώρου, ενάντια στην κουλτούρα της ιδιώτευσης. Για εμάς τα «μαλακισμενα» που αντιτάσσουμε το συλλογικό κόντρα στην επέλαση του ατομικού. Τη δύναμη της αλληλεγγύης αντί του ευτελισμού της φιλανθρωπίας. Τον διαρκή αγώνα ενάντια στη φτωχοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Εμείς λοιπόν τα «μαλακισμένα», αγκάθια στα πλευρά σας δεν θα σταματάμε να σας πονάμε κάθε φορά που θα μας χτυπάτε. Κάθε φορά που θα απλώνετε τα ξερά σας πάνω στους εργαζόμενους, στους ανέργους, σε επισφαλεις και απολυμένους. Σε κάθε αδύναμο, ντόπιο ή μετανάστη. Σε κάθε αντιστεκόμενο και αρνητή του μίζερου παρόντος και μέλλοντος που μας επιφυλάξατε.
Πάντα εδώ, πάντα παρών, πάντα απέναντι, πιο κοντά απ’ότι φαντάζεστε…»

Ανακοίνωση των μπάτσων μας λέει συνελήφθησαν 92 άτομα από την ανακατάληψη της Βίλλας Αμαλίας, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται σχετική δικογραφία.
Villa Amalias: το ζήτημα είναι να μην παραδίνεσαι
Η σημερινή προσπάθεια να περιέλθει και πάλι η Villa Amalias στα χέρια του κόσμου της αντίστασης απέδειξε για μια ακόμα φορά την ορθότητα του πασίγνωστου στίχου του Χικμέτ: «Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος, το να μην παραδίνεσαι αυτό είναι.»
Μπορεί τα πάνοπλα τάγματα του Δένδια να εκκένωσαν και πάλι τη Villa και να συνέλαβαν τους καταληψίες, αλλά η ακροδεξιά γραμμή του Φαήλου Μιχαλολιάκου χρεοκόπησε ηθικά και πολιτικά. Όσο δεν κάμπτεται το αγωνιστικό φρόνημα του λαϊκού κινήματος και «οι από κάτω» επιμένουν στην εξεγερμένη αξιοπρέπεια τους, η σιωπή του μνημονιακού νεκροταφείου δεν πρόκειται να επιβληθεί.
Τα σπίτια, τους δρόμους και τις πλατείες εμείς τα φτιάξαμε κι εμείς θα τα ξαναπάρουμε.
Στέλνουμε τους πιο θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους συλληφθέντες συντρόφους και συντρόφισσες. Το ξαναλέμε: Οι πραγματικοί φυλακισμένοι δεν είναι οι σιδεροδέσμιοι αγωνιστές, αλλά οι έγκλειστοι των καναπέδων και τη μοιρολατρίας.
Αθήνα 9/1/2013
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

ΑΝΤΑΡΣΥΑΚάτω τα χέρια από τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τα δημοκρατικά δικαιώματα!

Κάτω τα χέρια από τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τα δημοκρατικά δικαιώματα!
Ρεσιτάλ ολοκληρωτικού τύπου βίας έδωσαν για μια ακόμα φορά οι δυνάμεις καταστολής σε μια ακόμη επιχείρηση «ανακατάληψης» της βίλλας Αμαλίας. Με ενέργειες που μοναδικό στόχο έχουν να δείξουν ότι η βάρβαρη πολιτική τους θα επιβληθεί και η «τάξη θα πρυτανεύσει πάση θυσία» έπνιξαν την περιοχή στα χημικά, έσπασαν τις πόρτες του ιστορικού κτιρίου και έκαναν δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις. Ο υπουργός «προστασίας της Χρυσής Αυγής» κ. Δένδιας και όλη η κυβέρνηση, μαζί με τον ανεκδιήγητο και επικίνδυνο «δήμαρχο των ΜΑΤ» κύριο Καμίνη, που όλες τις προηγούμενες ημέρες έδινε ρεσιτάλ «τσαμπουκά» στα κανάλια έχουν την πλήρη ευθύνη για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής.
Την ίδια στιγμή το θέμα αποτέλεσε τηλεοπτικό θέαμα στα τηλεοπτικά πάνελς, όπου η «μηδενική ανοχή» ενάντια στην «ανομία» από όπου κι αν προέρχεται έχει γίνει ο συρμός των ημερών. Προκειμένου να δικαιολογηθεί η «ανομία», εκτός από την ποινικοποίηση των σημαιών, των ανακοινώσεων και των άδειων μπουκαλιών, σήμερα οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρόσθεσαν επίσης τα αδικήματα της «ανάρτησης πανό» και το υβρεολόγιο (από δημοσιογράφο σε ζωντανή σύνδεση) κατά των καταληψιών και όσων βρέθηκαν εκεί ως αλληλέγγυοι.
Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο προφανές: δεν ποινικοποιούν μόνο τις κινηματικές πρακτικές, αλλά ακόμη και τις ιδέες που δεν είναι αρεστές!
Ας μην μας λένε ότι δήθεν «νοιάστηκαν» για την «απελευθέρωση» των χώρων. Βλέπουμε την υποκρισία τους στην αγορά της Κυψέλης που ρημάζει από τότε που «απελευθερώθηκε» από τους Καμίνη-Σαμαρά-Δένδια. Οι κατειλημμένοι αυτοί χώροι, όπως και οι δεκάδες άλλοι στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις είναι και μπορούν ακόμα περισσότερο να γίνουν κέντρα πολιτισμού, αλληλεγγύης και δράσεων ενάντια τον κοινωνικό αποκλεισμό, το φασισμό και το ρατσιστικό δηλητήριο. Καταλήψεις ανοιχτές και χρήσιμες στην τοπική κοινωνία. Καταλήψεις που αμφισβητούν το «ζωτικό χώρο» των κυρίαρχων προτύπων και να διαμορφώνουν στέρεα και πραγματικά κοινωνικά υποδείγματα ικανά να συσπειρώσουν και να ενεργοποιούν τους νέους, τους άνεργους, τους μαθητές. Να προβάλλουν τη δυνατότητα έκφρασης και δημιουργίας έξω και ενάντια στην εμπορικότητα και τους μηχανισμούς της αγοράς.
Αυτές τις τάσεις αντίστασης, αγώνα, αλληλεγγύης θέλει να χτυπήσει η ολοκληρωτική τρικομματική κυβέρνηση, με την πλήρη συμμετοχή και ευθύνη των «αριστερών» στελεχών της ΔΗΜΑΡ.
Άλλωστε, η νέα επίθεση έρχεται σαν συνέχεια της παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου και της εισόδου των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, το χτύπημα της μαχητικής διαδήλωσης των εργαζόμενων στα βιβλιοπωλεία και του συλλόγου τους, την Κυριακή στις 30.12, την ώρα της απεργίας και της μαχητικής πορείας στο κέντρο της Αθήνας και όλου του κλίματος άγριας καταστολής που δοκιμάζει να επιβάλλει ο Σαμαράς και οι συνιστώσες του.
Ο αγώνας για την δημοκρατία αποκτά όλο και πιο καθοριστική σημασία.
Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι συλληφθέντες και να φύγει η αστυνομία από την περιοχή.
Αγώνας για τα δημοκρατικά δικαιώματα της εποχής μας ενάντια στον ολοκληρωτισμό της τροϊκανής διακυβέρνησης!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στις 6 μμ σήμερα έξω από τη ΓΑΔΑ.

Υ.Γ: Ατυχείς οι δηλώσεις ΚΚΕ και Σύριζα για όσα συνέβησαν σήμερα (Τις παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε)

Σχόλια