Το Γιουσουφάκι και ο Σουλτάνος !!!


Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες στον έντυπο αλλά και στον ηλεκτρονικό τύπο άρθρα και αναφορές περί της τελευταίας “δραστηριότητος” του ΓΑΠ και δεν πιστεύω στα μάτια μου, από αυτά τα οποία διαβάζω.

Επισκέφτηκε ο ΓΑΠ την Τουρκία προχθές και έδωσε “παράσταση” στο GLOBAL RELATIONS FORUM στην Τουρκία, το βράδυ της 25ης-01-2013, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να “προετοιμάσουν” μαζί, την συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, η οποία θα γίνει στην Τουρκία αυτή τη φορά, αφού η πρώτη συνεδρίαση είχε πραγματοποιηθεί τον Μάϊο του 2010, στην Αθήνα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ιδίου του ΓΑΠ.

Ο ΓΑΠ προκαλεί για άλλη μία φορά τους Έλληνες πολίτες, προκαλεί την υπομονή μας, προκαλεί την ανοχή μας, υποτιμά με τον αισχρότερο τρόπο την νοημοσύνη μας, προκαλεί το αίσθημα περί δικαίου και βέβαια τον “πολιτισμό” μας.Στην τουρκική εφημερίδα Milliyet ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, παρουσιάζεται στην α΄ πρώτη σελίδα της ε/φ με τον τίτλο « Οι μεταμέλειες του Γιώργου».

Είπε ο "παγκόσμιος κονφερασιέ" « Η μεγαλύτερη επιτυχία μας ήταν η παρεμπόδιση του να περιέλθουμε σε κατάσταση κατά την οποίαν δεν θα μπορούσαμε να καταβάλλουμε τα χρέη μας.

Οι μεγαλύτερες μεταμέλειές μου δε, είναι το γεγονός ότι οι εργάτες, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι κατέβαλαν βαρύ αντίτιμο».

σ.σ. Και το "καραγκιοζιλίκι" έχει όρια κύριε Εθνικέ Σωτήρα.Πήγες στην Τουρκία για να ζητήσεις "συγνώμη" απο τούς Έλληνες !!!

Όταν ώς Υπουργός των Εξωτερικών της Ελλάδος υπέγραφες συμφωνίες (συμφωνία Ελσίνσκι), με αυτήν την χώρα, η οποία διεκδικεί έδαφος και κυριαρχικά δικαιώματα από την χώρα σου υπο την απειλή πολέμου, με αυτόν ο οποίος κάνει τα πάντα για να σε υποτάξει ώς λαό και ώς Έθνος, φυσικά και την Εθνική προδοσία σου την θεωρείς διπλωματική “επιτυχία" και μάλιστα προσωπική διπλωματική “επιτυχία”.

Οι απάτριδες παγκόσμιοι ταξιδιώτες σε "σύγχυση", έχουν χάσει το "μέτρο".
Οι εμετικές πλέον μεταλλάξεις του "κονφερασιέ" και οι υποκριτικές μεταμέλειές του για το "κακό" το οποίο έκανε στους Έλληνες πολίτες, στην χώρα η οποία του έκανε την ύψιστη τιμή να τον τοποθετήσει ώς πρωθυπουργό της, είναι τουλάχιστον αψευδείς μάρτυρες της πολιτικής, και όχι μόνον, ανεπάρκειας του ΓΑΠ.

Επιτυχία όμως για ποιόν ;;; για τον Ελληνικό λαό ;;;, τον Έλληνα πολίτη;;;, ή το “τομάρι” του;;;, τοποθετούμενος ώς πιστός “υπαλληλίσκος” πλάι στα συμφέροντα των "αφεντικών" του, μιάς μερίδας, της παγκόσμιας άρχουσας τάξης.

Όταν “υποκλίνεσαι” σε κάθε τί το οποίο κινείται και υποστηρίζεις.......... συμφέροντα υπερατλαντικά, ή “αυτοκρατορικά”, αναγορεύοντας τα φοβικά σου σύνδρομα ή τα προσωπικά σου απωθημένα σε Εθνικές πολιτικές της χώρας σου, και πάντως εκτός των Ελληνικών συμφερόντων, συμφέροντα αντιλαϊκά και αντεθνικά προσποιούμενος τον Έλληνα πατριώτη, κατατάσσεσαι αυτόματα απο την Ιστορία, κυρίως όμως στην συνείδηση του απλού Έλληνα, στον χώρο των “εφιαλτών” αυτού του τόπου, τους λεγόμενους ευστόχως "γιουσουφάκια".

“Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τονίζει την αρχή της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών σύμφωνα με το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και παροτρύνει τα υποψήφια κράτη να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την επίλυση κάθε εκκρεμούς “συνοριακής διαφοράς” και άλλων συναφών θεμάτων”. Απόσπασμα απο την συμφωνία του Ελσίνσκι. Αυτό υπέγραψε ο ΓΑΠ στο Ελσίνκι, αναγνωρίζοντας “συνοριακές διαφορές” με την Τουρκία καταστρέφοντας επί της ουσίας, κάθε “αγώνα” και “κεκτημένο” της Ελληνικής διπλωματίας τα προηγούμενα 30 χρόνια σε ότι αφορά τον χαρακτήρα των “διαφορών” μας.

Δηλαδή, να μην αναγνωρισθεί η προσπάθεια της Τουρκίας να δώσει χαρακτήρα “συνοριακών διαφορών” στην διεκδίκησή της μέρους της Ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και στην Θράκη.

Πολύ απλά διότι δέν υπάρχουν “διαφορές” μεταξύ των δύο χωρών, Ελλάδος-Τουρκίας, ούτε “συνοριακές” ούτε κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Το διεθνές δίκαιο και η επικρατούσα νομοθεσία, είναι απολύτως σαφείς, και επι της ουσίας και επι της διαδικασίας την οποίαν υποχρεούνται να “ακολουθήσουν” τα κράτη ανά την υφήλιο.

Η Ελλάδα είχε μεγαλύτερη και επαναπέκτησε μέρος της εδαφικής της κυριαρχίας, την σημερινή εδαφική της κυριαρχία, τα σημερινά σύνορά της και τα δικαιώματα τα οποία πηγάζουν εξ αυτών, κατόπιν διεθνών συμφωνιών, υπο την εγγύηση των Μεγάλων Δυνάμεων, μετά τον Β! Παγκόσμιο πόλεμο.

Επομένως τα "προβλήματα" ιδρύονται και κατασκευάζονται μεθοδευμένα υπό την απειλή της στρατιωτικής βίας και μόνον απο την Τουρκία, η οποία διεκδικεί Εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, ιστορικά και νομικά κατοχυρωμένα, και δεν υφίσταται ουδεμία “συνοριακή διαφορά” μεταξύ μας.

Η έκφραση “Γκρίζες Ζώνες” είναι ο όρος τον οποίον εφηύρε η Τουρκική εξωτερική πολιτική, αυτήν με την οποίαν ο ΓΑΠ και η υπερατλαντική παρέα του συνδιαλέγεται, και η οποία περιγράφει ώς ύδατα και νησίδες του Αιγαίου με "συνοριακές διαφορές", στα οποία η Τουρκία αμφισβητεί την απόλυτα παραδεδεγμένη κυριαρχία της Ελλάδος.
Ο όρος όμως αυτός και οι σχετικές διεκδικήσεις δεν έχουν καμία νομική υπόσταση. Τούτο έχει ως συνέπεια να θεωρούνται εκ μέρους της Ελλάδας ως μια σοβαρή κίνηση “ιμπεριαλισμού” της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Τα υπάρχοντα σύνορα στο Αιγαίο, επισημαίνει η ελληνική πλευρά, απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, συμβάσεις και αρχές, τις οποίες η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί, αντί να τις παραβλέπει συστηματικά.

Ένας βασικός παράγοντας για την αστάθεια στο Αιγαίο είναι το τουρκικό casus belli, σε περίπτωση κατά την οποίαν η Ελλάδα αξιώσει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 Ναυτικά Μίλια, πράγμα το οποίο είναι απόλυτο δικαίωμα της Ελλάδος και το οποίο πηγάζει από το ισχύον Διεθνές Δίκαιο και το δίκαιο της Θαλάσσης.

Δυστυχώς όμως ο ΓΑΠ ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, υπο την καθοδήγηση ξένων πρός την χώρα συμφερόντων, υπέγραψε αυτό το “αίσχος” το επονομαζόμενο Συμφωνία του Ελσίνσκι, “χαρίζοντας” ουσιαστικά ένα άλλοθι τεράστιας Εθνικής και διπλωματικής αξίας, στην Τουρκία.

Αυτόν τον “ξένο” υπήκοο, τον Ανθέλληνα “κομφερασιέ” κατά την Le Monde, εγκατέστησαν τα ξένα συμφέροντα στον τόπο μας ώς πρωθυπουργό, με την συμπαιγνία του ντόπιου σάπιου αστικού κατεστημένου, τούς Εθνικούς εργολάβους, τούς ιδιοκτήτες ΜΜΕ, τους Τραπεζίτες και τα περιφερόμενα λαμόγια πέριξ των, εξαπατώντας και αποπροσανατολίζοντας τον Ελληνικό λαό.

Η πολιτική του ιδιοτέλεια εξαντλήθηκε στο “λεφτά υπάρχουν” και στην προσχεδιασμένη εναγώνια προσπάθειά του να ενταχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ, πλαστογραφώντας στατιστικά οικονομικά στοιχεία, λέγοντας απροκάλυπτα ψέμματα και κατασυκοφαντώντας κάθε “άλλη” άποψη, αυτός και οι κηπουροί του.
Στόχος του η ένταξη της Ελλάδος σε προσχεδιασμένη οικονομική πορεία, υπό την “εποπτεία” του μηχανισμού του ΔΝΤ.

Όμως “ο θεός αγαπά τον κλέφτη, αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη” κατά την σοφή ρήση του θυμόσοφου λαού μας, και εν προκειμένω ο νοικοκύρης είναι ο Ελληνικός λαός. Άς αναζητήσει η Ελληνική δικαιοσύνη τον “ρόλο” του ΓΑΠ !!!

Πρόσφατα διαβάζω την δημοσιοποιημένη ΜΕΛΕΤΗ-αναφορά του καθ’ύλην αρμόδιου αναλυτή και γενικού διευθυντού του ΔΝΤ κ. Ολιβιέ Μπλανσάρ, στην οποίαν δια “στόματος” του αρμοδιέστερου γενικού διευθυντού του ΔΝΤ, αποκαλύπτεται ότι τα οικονομικά μέτρα τα οποία επέβαλε στην χώρα μας ο μηχανισμός “διάσωσης” εδώ και τρία (3) χρόνια ήταν ΛΑΘΟΣ, διότι βασίστηκαν σε λάθος εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ.

Δηλαδή εν ολίγοις ο Ελληνικός λαός επί τρία χρόνια υπέστη την ανάλγητη βίαιη φτωχοποίησή του, την πλήρη εξαθλίωσή του, εξ αιτίας “ΛΑΘΟΥΣ”.

Το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Μarianne» δημοσιεύει μεγάλο αφιέρωμα στο «απίστευτο λάθος των ειδικών του ΔΝΤ».

Είναι το πρώτο από τα γαλλικά έντυπα το οποίο προσπαθεί να ρίξει φως και να κατανοήσει την έκθεση του κ. Ολιβιέ Μπλανσάρ, του επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Ιανουαρίου 2013.
«Πρόκειται για μία απίστευτη ομολογία», γράφουν οι συντάκτες του άρθρου.
«Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της μεγάλης κρίσης η οποία κλυδωνίζει τις δυτικές οικονομίες, ένας από τους σημαντικότερους ειδικούς οικονομολόγους του πλανήτη, ο κ. Ολιβιέ Μπλανσάρ, γενικός διευθυντής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, έδωσε στη δημοσιότητα μια μελέτη στην οποία ομολογεί ότι το ΔΝΤ και μαζί του το σύνολο των Ευρωπαίων ηγετών, των υπουργών οικονομίας, της Κομισιόν και της ΕΚΤ, έκαναν σοβαρό λάθος στους υπολογισμούς τους.

Υποτίμησαν τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας τις οποίες επέβαλαν στα υπερχρεωμένα κράτη όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία».

Υποχρεώνοντας τις κυβερνήσεις της νότιας Ευρώπης σε δραστική μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των συντάξεων, αναγνωρίζει η έκθεση Μπλανσάρ, προκλήθηκε μια πτώση της εσωτερικής ζήτησης δύο με τρεις φορές “ταχύτερη” από την αναμενόμενη.

Οι συνέπειες ήταν αβυσσαλέες και τρομακτικές για τις οικονομίες των χωρών στις οποίες εφαρμόστηκαν τα λάθος μέτρα, ντόμινο πτωχεύσεων, εκτίναξη της ανεργίας σε τρομακτικά νούμερα, τεράστιες διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας και της Λισσαβόνας, και άλλα.

Τώρα, την στιγμή κατά την οποίαν η ομολογία είναι και γραπτή, έρχεται η σειρά των ευθυνών.

Ποιός ή ποιοί ευθύνονται εδώ στην Ελλάδα για αυτήν την τραγωδία ενός ολόκληρου λαού ;;;

Ποιός ή ποιοί θα “πληρώσουν” ώς υπεύθυνοι, για τίς αυτοκτονίες πολιτών εξ αιτίας αυτού του “λάθους” ;;;

Ποιός ή ποιοί θα πληρώσουν για αυτήν την παντελώς ανεύθυνη και πλήρως εγκληματική επιλογή και εφαρμογή του “λάθους” ;;;

Το Καστελόριζο και η αναγγελία ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ της Ελλάδος στον μηχανισμό “διάσωσης” ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ, από τον τότε πρωθυπουργό της χώρας ΓΑΠ είναι ώς μνήμη, νωπή, σαν συνέπειες όμως, όσο δραματικές και αν είναι οφείλουμε ώς κοινωνία, ώς συντεταγμένο κράτος, ώς μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να τις διαχειριστούμε επ’ ωφελεία των πολιτών αυτής της χώρας, τηρώντας τον νόμον και ικανοποιώντας το αίσθημα περί δικαίου του λαού μας.

Η Ελληνική πολιτική τάξη οφείλει να κινηθεί με γνώμονα την ανάταξη των απωλειών, η Ελληνική δικαιοσύνη οφείλει να κινηθεί εναντίον αυτών οι οποίοι δια των πράξεών των έβλαψαν την χώρα και τους πολίτες της, έκαναν επιλογές βασιζόμενοι σε “λάθος”, είτε αυτοί είναι απλοί πολίτες είτε διατελέσαντες πρωθυπουργοί.

Η ώρα της κρίσης και απόδοσης ευθυνών είναι εγγύς, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν δια τους Έλληνες.

Στην οικονομία το αξίωμα “όποιος κάνει “λάθος” το “πληρώνει” είναι θεμελιώδες.!!!

Κρατώ πάντως επιφύλαξη δια τον χρόνον αποκάλυψης του "λάθους" και τις σκοπιμότητες τις οποίες εξυπηρετεί.

http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=59368&type=1&kata=0

Σχόλια

  1. Παύεται οριστικά από περιφερειάρχης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

    Οριστική έκπτωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη από τη θέση του περιφερειάρχη με απόφαση του Αρείου Πάγου Χάνει οριστικά το αξίωμα του περιφερειάρχη....
    Κεντρικής Μακεδονίας ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Η υπόθεση αφορά τη μείωση προστίμου σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων. Ο Άρειος Πάγος απέρριψε οριστικά την προσφυγή του για την καταδίκη του σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή, για παράβαση καθήκοντος. Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε ''παρών'' σε αυτή την ώρα, επισημαίνοντας ότι η υποψηφιότητά του στη περιφέρεια συμβάλει στην προοπτική για την ενότητα. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι είναι δεδομένη η συμπαράστασή του στον Παναγιώτη Ψωμιάδη και ευχήθηκε να δικαιωθεί σύντομα. Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει η παράταξη προκειμένου να εκλέξει το νέο περιφερειάρχη. Φαίνεται ότι θα είναι ο κ. Τζιτζικώστας, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας και του Διονύση Ψωμιάδη, αδελφού του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ενοχή Παπαγεωργόπουλου προτείνει ο εισαγγελέας για την υπεξαίρεση-μαμούθ

    Από το in.gr:

    Την ενοχή τόσο του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου όσο και του άλλοτε στενού του συνεργάτη, Μιχάλη Λεμούσια, για την υπεξαίρεση-«μαμούθ» στον Δήμο πρότεινε προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο εισαγγελέας, Βασίλης Χαλντούπης.

    Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να κηρυχθούν ένοχοι οι Β.Παπαγεωργόπουλος και...

    ...Μ. Λεμούσιας για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση, ενώ για τον δεύτερο προτείνει -επιπλέον- την ενοχή του για την κατηγορία της απλής συνέργειας σε πλαστογραφία.

    Οι παραπάνω κατηγορίες είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου.

    Εισηγήθηκε να διαβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές η δικογραφία για την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα 'βρώμικου' χρήματος) προς άσκηση νέας ποινικής δίωξης.

    Σχόλιο : Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. «Εκεί,εκεί στη Β' Εθνική» όπως φώναζαν κατά καιρούς οι οπαδοί των ομάδων της Θεσσαλονίκης στο γήπεδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μεγαλοφειλέτης «φάντασμα» Νίκος Κασιμάτης απέκτησε πρόσωπο μέσα από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη!!!
    Αυτά είναι είχε μπάρμπα στην ΚΟΡΩΝΗ.-

    Ο μεγαλοφειλέτης «φάντασμα» Νίκος Κασιμάτης απέκτησε πρόσωπο μέσα από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.
    Ο Νίκος Κασιμάτης φιγουράρει πρώτος στη λίστα των μεγαλοφειλετών του Δημοσίου, με χρέη ύψους 950 εκ. ευρώ.
    Είναι στη φυλακή, καθώς εκτίει ποινή για υπόθεση πλαστών τιμολογίων σε εταιρείες, μεταξύ των οποίων η ΑΥΡΑ Τεχνοχώρος Πολιτισμού ΑΕ.

    Η συγκεκριμένη εταιρεία ιδρύθηκε, μεταξύ άλλων, από τον Νίκο Κασιμάτη και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη τον Απρίλιο του 1994.

    Μόλις το 2002 αποκαλύπτεται το μεγαλύτερο σκάνδαλο κλοπής ΦΠΑ στην Ελλάδα. Όταν αποκαλύπτεται πως η εταιρεία ΑΥΡΑ Τεχνοχώρος Πολιτισμού έκοβε πλαστά τιμολόγια, κύριος κατηγορούμενος είναι ο Ν. Κασιμάτης.

    Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, παρότι συνιδρυτής της, δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση αυτή των πλαστών τιμολογίων,
    δήλωση η οποία έγινε δεκτή χωρίς περαιτέρω διερεύνηση από τις Αρχές.

    Ακόμη όμως και όταν ζητήθηκαν τα λογιστικά βιβλία της εταιρείας για έλεγχο,

    ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ισχυρίστηκε πως καταστράφηκαν σε πυρκαγιά, ισχυρισμός ο οποίος έγινε και πάλι δεκτός χωρίς περαιτέρω διερεύνηση από το ΣΔΟΕ.

    Αξίζει να σημειωθεί πως σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση καταστροφής λογιστικών βιβλίων εταιρείας, ακολουθούνται διαδικασίες που μπορεί να οδηγήσουν σε ποινικές διώξεις.

    Την περίοδο που ασκούνται κατηγορίες στον Νίκο Κασιμάτη, ο Παναγιώτης Ψωμίαδης τον έχει ήδη συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του για υποψήφιο νομαρχιακό σύμβουλο στις εκλογές του 2002, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως στηρίζει και εμπιστεύεται τον συνεταίρο του.

    Ωστόσο, μόνο όταν αποκαλύπτονται στη δημοσιότητα οι κατηγορίες εις βάρος του Κασιμάτη, αναγκάζεται να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

    Το 2004 ο Ν. Κασιμάτης δραπετεύει από το γραφείο της ανακρίτριας στη Θεσσαλονίκη και συλλαμβάνεται 5 χρόνια αργότερα οπότε και απειλεί με αποκαλύψεις για επίορκους εφοριακούς και «επώνυμους» που τον βοηθούσαν στις απάτες του.

    Παρά το γεγονός ότι οι καταγγελίες του ήταν «τρανταχτές» και άγγιζαν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, η υπόθεση δεν διερευνήθηκε και η δικογραφία έμεινε στα αζήτητα.

    Το όνομα του Παναγιώτη Ψωμιάδη ακούγεται για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές μέρες αφού αποκαλύφθηκε ότι διατηρούσε καλές σχέσεις με τον φερόμενο ως αρχηγό της σπείρας των τοκογλύφων στη Θεσσαλονίκη Μάρκο Καραμπέρη,

    ενώ στις εφημερίδες έρχονται στο φως οι διάλογοι του Ψωμιάδη με τον Δημήτρη Λαμπάκη, κατηγορούμενος και αυτός για την ίδια υπόθεση τοκογλυφίας και εκβιασμών.

    Από τον διάλογο προκύπτει ότι υπάρχει οικειότητα ανάμεσα στους δύο άνδρες. Σύμφωνα με τους δημοσιευμένους διαλόγους ο Π. Ψωμιάδης φέρεται να τηλεφωνεί στον Δ. Λαμπάκη και να ζητάει κάποιου είδους «εξυπηρέτηση».

    πηγη..koutipandoras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαπιστώσεις ερωτήματα και απορίες μετά από τρία χρόνια…
    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΝΕΣΑΝΕ;
    Ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ίσως, ο μοναδικός Έλληνας πρωθυπουργός, που καταπολεμήθηκε και υπονομεύθηκε τόσο σκληρά και τόσο βρόμικα, όταν τόλμησε να "αγγίξει" πραγματικά τη διαφθορά, τόσο από τους διαπλεκόμενους όσο και από μνηστήρες της πολυθρόνας του.
    Και πράγματι κάνει εντύπωση, που βρέθηκαν όλοι οι..αυθόρμητοι και όλοι οι..αγανακτισμένοι "φτωχοί", μόλις διέταξε να αρθεί το απόρρητο των τραπεζικών λογαριασμών. Μόλις "έπιασε" τους ..κολωνακιώτες "εφαψίες " της εφορείας. Μόλις μάθαμε ότι υπάρχουν επαγγελματίες που δηλώνουν ...300-500 ευρώ το μήνα όταν για ενοίκιο του γραφείου τους θέλουν τουλάχιστον ..1500 Ευρώ το μήνα, έγινε πολιτικός «σεισμός»;
    Που βρέθηκαν "ξαφνικά" όλοι οι επαναστάτες του ..καναπέ;
    Που βρέθηκαν "ξαφνικά" όλοι λάθρα διαβιούντες;
    Πως "ξαφνικά" έκλεισαν οι τραπεζικοί κρουνοί του διεθνούς δανειοληπτικού κατεστημένου;
    Πως μέσα σε ένα μήνα άδειασε η Ελλάδα από..Ευρώ; Που ήταν αυτά τα χρήματα; Ποιοι τα είχαν και γιατί τα "έβγαλαν " στο εξωτερικό; ΄Ηταν μαύρα και φοβήθηκαν; ΄Η ήταν ..άσπρα και έπεσαν οι μάσκες της πατριδοκαπηλίας;
    Πως ξαφνικά όλοι οι ..Ελληνάρες αγόρασαν σημαίες κομματικής "ευκαιρίας";
    Πως επετεύχθη το πολιτικό ,,θαύμα του ‘’Λαζάρου’’ Σαμαρά;
    Ποιος τον..ανέστησε και για ποιο λόγο;
    Πως οι.. Ελληναράδες έγιναν τόσο επιλήσμονες; Τελικά εκείνο που έχει σημασία είναι η κουτάλα και όχι τα πρόσωπα ή η "χώρα" η "το μέρος" , γιατί η λέξη πατρίδα ..απεσύρθη από το λεξιλόγιο των.. ελληναράδων .
    Είναι δυνατόν όλη η Ευρώπη να γνωρίζει την ΑΘΛΙΑ οικονομική μας κατάσταση και να μη το ξέρουν ο Καραμανλής και ο..Σαμαράς;
    Τι έχει συμβεί ρε συμπατριώτες; Ποια κακιά μάγισσα μας "πήρε το μυαλό μας" και ξεχάσαμε μέσα σε δυο μήνες όλα όσα αποτελούσαν σημαία του αγώνα μας;
    Πως ξαφνικά το ΠΑΣΟΚ γέμισε από. .. μπάσταρδα κομματικά "βλαστάρια";
    Που βρέθηκαν τόσοι ..κάκτοι και τόσοι ..ξενόδεντροι κισσοί;

    Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται για πολύ. Ο κόσμος είναι τόσο μικρός όσο και μερικοί… άνθρωποι. Σήμερα το διαδίκτυο δίνει όλα τα γεγονότα από όλες τις πλευρές. Οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν την αλήθεια.
    Ήδη «κάστρα των διεφθαρμένων» κατά του Γιώργου Παπανδρέου πέφτουν το ένα μετά το άλλο.

    Η διαδικτυακή ενημέρωση, υποκαθιστά σε πολλούς τομείς την αδυναμία ή την αδράνεια(;) της δικαιοσύνης.
    Ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού διέψευσε ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ όλα τα πληρωμένα και εμπαθή φερέφωνα , ξαναμπαίνει στα σπίτια μας. Τον καλοδέχονται τα παιδιά μας που ξέρουν και μπορούν να μάθουν τα νέα από όλο τον κόσμο.

    Όλοι αντιλαμβάνονται, βλέποντας το θλιβερό φαινόμενο του Αντώνη Σαμαρά να υφίσταται όλο αυτόν τον ευτελισμό δημόσια, αδίστακτα και επίπονα από την Μέργκελ των Γερμανών, κατάλαβαν γιατί ο περήφανος εκφραστής και υπερασπιστής των Ελληνικών συμφερόντων Γεώργιος Παπανδρέου, δεν ήταν αποδεκτός και αρεστός από τους «αιρετούς» φασίστες της Κεντρικής Ευρώπης.

    Δεν ήθελαν το Γιώργο γιατί υπερασπιζόταν το αίμα της πατρίδας της Δημοκρατίας !του πολιτισμού ,της ανθρωπιάς, των Θεών του Ολύμπου, της Ακρόπολης, του Ταϋγέτου !

    Δεν ήθελαν τον Γιώργο γιατί ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΕ !

    Άκουσαν για τον Κομανέτση που τον ήξεραν σαν..κωλοτούμπα και με την παρουσία του προχθές ενώπιον όλων των Ελλήνων , επιβεβαιώθηκαν πως ήταν και είναι «ο άνθρωπός τους» !
    Άκουσαν για τους πιπιλάρχες και τους υπνωτισμένους των κήπων της… Κουμουνδούρου και διαπίστωσαν πως γεννήθηκαν ..νάνοι.
    Άκουσαν τις άναρθρες κραυγές των..περιθωριακών της νύχτας και της τσιχλόφουσκας και χωρίς να μας ρωτήσουν «πείστηκαν» από τον ΑΠΙΣΤΟ Βαγγέλη ότι μπορεί να τα καταφέρουν….
    Γιώργο , η Ελλάδα σε χρειάζεται !
    Η Ιστορία σε καλεί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το κόμμα των κουμπάρων

    Στα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας εκτείνονται οι διασυνδέσεις του κυκλώματος τοκογλυφίας της Θεσσαλονίκης, μέσω κουμπαριών, προσωπικών σχέσεων και συνεργασιών.
    Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι, εκτός από εκβιασμούς και τοκογλυφίες, επιδίδονταν μέσω αυτών των διασυνδέσεων και σε παντός είδους διευκολύνσεις, όπως διορισμούς στο Δημόσιο κ.ά..

    Οι κουμπαριές του Καραμπέρη

    Παπαγεωργόπουλος-Ψωμιάδης

    Ο Μάρκος Καραμπέρης, ο οποίος, απολογούμενος σήμερα ως αρχηγός της σπείρας τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες,

    είναι κουμπάρος του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, του οποίου τη σύλληψη και προφυλάκιση διέταξε ο εισαγγελέας για την υπόθεση της «μαύρης τρύπας» των 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου.

    Επίσης διατηρεί στενή φιλία με τον εν αργία περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, μετά την καταδίκη του για υπόθεση διαγραφής προστίμων από ιδιοκτήτη βενζινάδικου. Όπως αποκαλύφθηκε από τη δικογραφία, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τηλεφωνούσε στον Καραμπέρη και του ζητούσε να «βοηθήσει» φίλους του, επειδή είναι… καλά παιδιά.

    Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, στενή φιλία συνδέει τον πρώην περιφερειάρχη και με

    Στο γάμο του Καραμπέρη

    τον «Μπακάλη των 75 εκατ. ευρώ», τα οποία μεταφέρθηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού και προέρχονται από τις επιχειρήσεις του, γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Τον επιχειρηματία, κάλυπταν, σύμφωνα με τις καταγγελίες, στελέχη τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του ΛΑ.Ο.Σ..

    Η άλλη κουμπαριά του Μ. Καραμπέρη είναι με τον επιχειρηματία Αθ. Πάπιστα, ιδιοκτήτη της εταιρείας Ανθεμίας Α.Ε., που έχτιζε μεζονέτες στα οικόπεδα που κατέληγαν στο Βατοπέδι.

    Και σε εκείνη την υπόθεση είχε εμπλακεί ο Π. Ψωμιάδης αλλά και η χορεύτρια οριεντάλ Κωνσταντίνα Κάνου ή Αζέλ, φίλη του τέως περιφερειάρχη στα μαγαζιά του Καραμπέρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Μάρκος Καραμπέρης
    =====================
    Ο Μάρκος Καραμπέρης ενεπλάκη στην υπόθεση του Βατοπεδίου το φθινόπωρο του 2008, όταν η τηλεοπτική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είχε αποκαλύψει το περίφημο «βίντεο του εκβιασμού».

    Σε αυτό ο Καραμπέρης εμφανιζόταν να εκβιάζεται από τον κουμπάρο του δικηγόρο Μ. Κουκουβίνο, σύζυγο της δικηγόρου που χειριζόταν την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» στη Νέα Ραιδεστό.

    Ο Μ. Καραμπέρης, κατά τις τελευταίες εκλογές για την τοπική Αυτοδιοίκηση, κατέβηκε υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας με τον συνδυασμό του Κυριάκου Βελόπουλου του ΛΑ.Ο.Σ., κερδίζοντας περίπου 4.500 ψήφους.

    Ένα ανώτατο στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε. και στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Χρήστος Παπαχατζής, ο δημοσιογράφος Γιώργος Φερέτης, το ανώτατο στέλεχος της Τράπεζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι εργολαβίες του Πάπιστα
    =========================
    Πειραιώς, Γιώργος Θεοδώρου, ο δικηγόρος Νίκος Ζήνδρος, ο διευθυντής του υποκαταστήματος της Πανελλήνιας Τράπεζας Αθανάσιος Καβρακύρης είναι μερικοί από τους «υψηλά ιστάμενους» που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση, γεγονός που αναμένεται να καταστήσει το πλέγμα των διασυνδέσεων ακόμη πιο πολύπλοκο και ενδεχομένως να εγκυμονεί εκπλήξεις.

    Ο 59χρονος κατηγορούμενος ως αρχηγός του κυκλώματος είναι γιος του Θωμά Καραμπέρη,
    ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη που μεσουρανούσε τις δεκαετίες του '70 και του '80, τα οποία ο ίδιος ανέλαβε εν συνεχεία για πολλά χρόνια.

    Τα τελευταία χρόνια επισήμως είχε αποσυρθεί από τη νύχτα, για να ασχοληθεί με τα κτηματομεσιτικά.

    Από τις κουμπαριές στις μπίζνες

    Ο υπ΄ αριθμόν 1 οφειλέτης του Δημοσίου, Νίκος Κασιμάτης που σύμφωνα με την λίστα μεγαλοφειλετών που δόθηκε στη δημοσιότητα, οφείλει… 952 εκ ευρώ στην εφορία,
    είναι συνεταίρος του τέως Περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη.

    Σήμερα βρίσκεται στη φυλακή για υπόθεση πλαστών τιμολογίων σε εταιρείες, μεταξύ των οποίων
    η ΑΥΡΑ Τεχνοχώρος Πολιτισμού ΑΕ.

    Η εταιρεία ιδρύθηκε, μεταξύ άλλων, από τον Νίκο Κασιμάτη και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη τον Απρίλιο του 1994.
    Όταν αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία έκοβε πλαστά τιμολόγια, κύριος κατηγορούμενος ήταν ο Ν. Κασιμάτης, ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, παρότι συνιδρυτής της, δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

    Παραμάγαζο με ρουσφέτια

    Προσλήψεις στο Δημόσιο, δημόσιες σχέσεις με «ανθρώπους-κλειδιά» στις διωκτικές αρχές είναι μερικές ακόμη από τις δραστηριότητες της ομάδας, όπως φαίνεται από τη δικογραφία.

    Στις 24 Μαΐου του 2011, γαλάζιος πρώην αντιδήμαρχος, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, επικοινωνεί από τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη με τον Μάρκο Καραμπέρη.

    Σκοπός του τηλεφωνήματος είναι ένα ρουσφέτι που του έχει ζητήσει ο επιχειρηματίας, για μία μακιγιέζ που θέλει να προσληφθεί στην ΕΤ3.

    Από τον διάλογο που ακολουθεί φαίνεται ότι αναζητούν τρόπο για να… αυξήσουν τα μόρια στον φάκελο της υποψήφιας, εις βάρος φυσικά άλλων. Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη μακιγιέζ από δεύτερη συνομιλία φαίνεται ότι έχουν γίνει κρούσεις σε πολιτικά γραφεία στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ..

    Καλών: Ο διαγωνισμός έγινε από την ΕΡΤ;
    Καραμπέρης: Ναι, ναι, έχει (σ.σ.: δυσνόητη λέξη) από το συμβούλιο.
    Καλών: Και ήρθε έκτη;
    Καραμπέρης: Ναι, έκτη, είναι έκτη, έκτη είναι με τα μόρια όλα.
    Καλών: Οι άλλες πέντε τι θα κάνουν;
    Καραμπέρης: Ε, τώρααα, όλα γίνονται, μου είπαν από μέσα, είναι με μόρια, δηλαδή θα βγάλει ότι... με κάποιο πτυχίο, θα το αξιολογήσουν αυτοί περισσότερο και θα έρθει τρίτη, δεύτερη, πρώτη, ξέρω 'γώ... Γίνονται, μου είπαν, είναι στο χέρι αυτού του φιλαράκι μας που είχαμε βγει, αλλά δεν θέλω να του πεις ότι ενδιαφέρομαι εγώ. Πρόσεχε, έτσι;!

    Το κύκλωμα, πάντα χάρις στις πολυπλόκαμες διασυνδέσεις του, φαίνεται ότι διεκπεραίωνε ακόμη και μεταθέσεις αστυνομικών ή στρατιωτικών, όπως προκύπτει από τον απομαγνητοφωνημένο διάλογο, που δημοσιεύουν τα «Νέα», μεταξύ του δημοσιογράφου της ΕΤ3 Γιώργου Φερέτη και του Καραμπέρη. Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος αφέθηκε ελεύθερος το Σάββατο, καταβάλλοντας εγγύηση 200.000 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΡΥΠΑΡΟΓΡΑΦΟΙ...!

    Πόσο κακό σε αυτό το τόπο έχουν κάνει οι διαχρονικοί "εθνικόφρονες" προδότες;
    Πόσο κακό έχει κάνει ο κοτζαμπάσης, ο ..Μαυροκορδάτος, ο Κολέτης , ο λιποτάκτης της Μικράς Ασίας, ο γερμανοτσολιάς , ο απριλιανός προδότης , ο Χρυσαλήτης ρουφιάνος , ο χωροφύλαξ , και ο "παπούλης " της εκκλησίας του ..καθαρόαιμου και γαλαζοαίματος χωριού; Ο κακομαθημένος κληρονόμος-προικοθήρας, που σαν λιποτάκτης της εργασίας, επιβεβαιώνει το λαό μας που λέει : "Δουλειά δεν είχε ο διάβολος γ...μαγε τα παιδιά του". H; ..ανεμομαζώματα διαδικτυοσκορπίσματα…
    Λένε οι «ΟΒΡΑΙΟΙ»: Το έφτιαξε ή το κληρονόμησε; Αν το κληρονόμησε θα μας το..δώσει !
    Γύρω του οι βδέλλες των ΜΜΕ και του διαδικτύου των ολυμπιακών διαστάσεων βοθροσυλλεκτών , πίνουν λίγο από το βρόμικο αίμα που αχόρταγα έχει ρουφήξει ο χοντροβούβαλος της ανοησίας, της φαντασίας, του ρομάντζου , της Βεντέτας, του..ΓΚΑΟΥΡ ΤΑΡΖΑΝ της πολιτικής μαλακίας ! Όλοι μαζί κάθε βράδυ ..προγραμματίζουν το ταξίδι της άτακτης φυγής, μόλις πάψει η ακατέργαστη ηλιθιότητα να έχει βουλευτική ασυλία. Σκεφτείτε την χαρά του ..άμοιρου πατέρα να κερνάει στο..καφενείο για το γιο που έκανε. Κι όμως από μικρός έδειχνε πόσο μεγάλος πολιτικός κόπανος θα γινόταν. Μέχρι που τον πήρε είδηση ο άνθρωπος(;) με τα τρία ..ονόματα και τους ΑΡΜΕΞΕ!!!
    Πόσο κακό έχουν κάνει όλοι εκείνοι οι τυχοδιώκτες, ήθελαν να "ορίζουν" τις μοίρες μας , τις τύχες μας και τις ..τσέπες μας;

    Πόσο κακό έχουν κάνει οι Δόλ .(ιοι ), οι.. τράγκες , οι ..κουράδες , οι...καρατζαφέρηδες , οι ..ρίζοι οι.. θέμοι οι… τριανταφυλλόπουλοι , οι (UFO) χαρδαβδέλλες , οι ντερμπεντέρηδες, οι τρεμάμενες, οι τριχοφόροι πιθηκοβαγγελάτες , οι…λεγάμενες και όλες οι αθέμιτες νυκτόβιες καρικατούρες της επάρατης και ασπόνδυλης διαπλοκής;
    Γόνοι της κιτρινίλας και απόγονοι της..αρβύλας και συνέταιροι της βοθρύλας , μας έκαναν σηματοδότες της μαυρίλας.
    Ω ! τι άνθρωποι κατοικούμε ακόμη επί.. νέας Φαυλοκρατίας και Βαυαροκρατίας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου