ΜΑΦΙΟΖΟΙ ! Παγίδες σε 18χρονα παιδιά, ανέργους και συνταξιούχους στήνει η Εφορία


Τρεις νέες φοροπαγίδες
Παγίδες σε 18χρονα παιδιά, ανέργους και συνταξιούχους στήνει η Εφορία προκειμένου να τους «τσιμπήσει» με τα τεκμήρια και τις ηλεκτρονικές δηλώσεις και να τους αναγκάσει να 
πληρώσουν τσουχτερούς φόρους και πρόστιμα, ακόμα κι αν δεν έχουν έσοδα.

Από φέτος οι νέοι άνω των 18 ετών που δεν εμφανίζονται ως προστατευόμενα τέκνα υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση ακόμα και εάν δεν είχαν εισόδημα το 2012, κάτι που σημαίνει ότι θα φορολογηθούν βάσει τεκμαρτού εισοδήματος που θα προσδιορίσει η Εφορία. Επίσης η Εφορία θα καλέσει χιλιάδες ανέργους, που δεν λαμβάνουν καν επίδομα ανεργίας, να δηλώσουν εισοδήματα (!) και να υποβάλουν αποδείξεις, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα τους φορολογήσει ανάλογα με τα περιουσιακά τους στοιχεία ή με ένα εισόδημα τεκμαρτό που θα το προσδιορίζει από μόνη της.

Στους συνταξιούχους η Εφορία στήνει ηλεκτρονική παγίδα και επιβαρύνσεις μέσω του TAXISnet. Tους υποχρεώνει να υποβάλουν ηλεκτρονική φορολογική δήλωση, η οποία μάλιστα θα είναι και προσυμπληρωμένη από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων με τα στοιχεία που διαθέτει για τις συντάξεις.

Εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένοι πολίτες χωρίς δουλειά, που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε για ηλεκτρικό ρεύμα ούτε για τηλέφωνο ούτε για νερό ούτε για ενοίκια ή στεγαστικά δάνεια ούτε για άλλες υποχρεώσεις τους, θα φορολογηθούν επειδή έχουν ένα ακίνητο ή ένα αυτοκίνητο στην ιδιοκτησία τους. Θα πρέπει να μαζέψουν αποδείξει και να εμφανίσουν και δαπάνες για αγορές καταναλωτικών αγαθών, ώστε να γλιτώσουν από την επιβολή προστίμου 22%! Το υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται ότι........ τα τεκμήρια είναι μαχητά, όμως στην πράξη οι διαπραγματεύσεις με την Εφορία συνήθως καταλήγουν εις βάρος του φορολογουμένου.

Περίπου 1.000.000 συνταξιούχοι και μισθωτοί, που πέρυσι υπέβαλαν χειρόγραφα τη φορολογική δήλωση στην Εφορία, θα πρέπει φέτος να προμηθευτούν κωδικούς για το TAXISnet, καθώς φέτος υποχρεούνται να την υποβάλουν ηλεκτρονικά. Δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών θα αναγκάσει ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, που συνήθως δεν έχουν γνώσεις πληροφορικής, να καταφύγουν υποχρεωτικά σε λογιστές και να τους πληρώσουν υπέρογκα πόσα για να τους υποβάλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική δήλωση. Το υπουργείο Οικονομικών μάλιστα επιφυλάσσει και άλλη μία έκπληξη στους συνταξιούχους. Θα βρουν τη δήλωσή τους προσυμπληρωμένη με το ποσό των συντάξεων, όπως αυτό προέκυψε από τις διασταυρώσεις που έκανε η ΓΓΠΣ με τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι νέοι ηλικίας 18 ετών και άνω, που δεν εμφανίζονται στη φορολογική δήλωση των γονιών τους ως προστατευόμενα τέκνα, υποχρεούνται από φέτος να κάνουν φορολογική δήλωση, ανεξάρτητα από το εάν έχουν εισόδημα να δηλώσουν. Εως πέρυσι υποχρέωση να υποβάλλει φορολογική δήλωση είχε κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον το ετήσιο φορολογούμενο εισόδημά του υπερέβαινε τα 3.000 ευρώ. Φέτος η δήλωση είναι υποχρεωτική για όποιον βρίσκεται στο 18 έτος της ηλικίας του, κάτι που σημαίνει ότι, εάν δεν δηλωθεί εισόδημα, τότε η Εφορία θα προσδιορίσει τεκμαρτά τον φόρο βάσει ακινήτων ή αυτοκινήτου ή άλλων περιουσιακών στοιχείων του φορολογουμένου.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία, η Εφορία θα καταλογίσει τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ, άρα ακόμα και ο νέος των 18 ετών θα φορολογηθεί από το πρώτο ευρώ, εάν δεν μαζέψει αποδείξεις 750 ευρώ ώστε να διεκδικήσει αφορολόγητο όριο. Η ρύθμιση αυτή στοχεύει και στο να καταγραφούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματα των φορολογουμένων που περνούν οι γονείς στα παιδιά τους.


Στέλιος Κράλογλου

Σχόλια

  1. Όλοι, δημόσιοι ψευδοκατήγοροι , σκάψατε και ΣΚΑΒΕΤΕ το λάκκο του Γιώργου Παπανδρέου γιατί πονέσατε. ΠΟΝΕΣΑΤΕ γιατί είδατε ότι ΤΩΡΑ θα πληρώσετε, και θα πληρώσετε ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ !
    Σκασίλα σας για το κράτος, για το χώρο για ..την Γαλανόλευκη Ελλάδα σας. Για τον κώλο σας "σκούζετε" και ..πονάτε. Γιατί αντιληφθήκατε αμέσως ότι οι " Η ΛΑΘΡΟΒΙΟΤΗΤΑ ΤΕΛΟΣ"!!! Δεν μπορεί η κυρία Γαλάνη, όπως γράφουν, να επιβιώνει με..20 Ευρώ την ημέρα !
    και ο ..Κότσιρας να..ξεχνά να υποβάλει δήλωση, και ο Σαμαράς να ΑΡΝΕΙΤΑΙ να υπογράψει για τον έλεγχο του ΜΑΥΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ!
    Είπαμε ευγένεια σεβασμό και αυτοσεβασμό αλλά εσείς μας διδάσκετε το "Γάτος μαμεί και γάτος σκούζει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ
    Σε λίγο φίλοι μου θα παρακαλάμε να έλθει ο Γιώργος να μας ΣΩΣΕΙ. Και ευτυχώς, για όλους όσους τον βρίσατε, θα γυρίσει για να σώσει την Ελλάδα.
    Είναι βλέπετε ο μη..καθαρόαιμος, ο ...ανθέλληνας, ο...αναίσθητος , ο χαζογιωργάκης ..σας! ο..ανθρωπάκος του..χεριού σας, που ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ να σας σώσει από την κακομοιριά σας και την μεμψιμοιρία σας, που προσπαθεί να μας κάνει κράτος μιας και ζούμε σε συνθήκες παρακράτους.
    Εμείς μωρέ σκύβαλα αλαλάζοντα, δεν φωνάζαμε για το Δημόσιο και τα προβλήματά του;
    Εμείς δεν φωνάζαμε για την φοροδιαφυγή που εμποδίζει την ανάπτυξη και επιβαρύνει τους αδύναμους;
    Εμείς δεν γράφαμε , με τα 24 γράμματα που μάθαμε, ότι πρέπει ΟΛΟΙ να δηλώνουν τα εισοδήματά τους και να πληρώνουν τους φόρους που πρέπει;
    Εμείς… φακελάκια, ….προσλήψεις, ….δημόσια έργα, …περιβάλλον, παράνομοι οικισμοί,…
    Τότε ποιοι «ΚΛΑΙΝΕ» και ..εξοργίζονται για την… ΑΔΙΚΙΑ;
    ΠΟΙΟΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΜΩΡΕ; Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ;
    Δεν φωνάζει ο άνεργος και ο φτωχός και "φωνάζουν" τα ατέρμονα παμφάγα που δεν υποβάλλουν ούτε ΚΑΝ δήλωση στην Εφορεία;
    Φωνάζει η «εύσωμη» τραγουδίστρια που δηλώνει ..20..ΕΥΡΩ την ημέρα! εισοδήματα;
    Ζει με ..500 Ευρώ το μήνα όταν θέλει ..ένα ταψί στην καθισιά να φάει;
    Και δεν υπάρχει τσίπα, ίχνος ντροπής ρε εμπαθή ..κουζινόχαρτα "πολυτελείας", και κάθε μέρα τολμάτε και γράφετε ανοησίες, κουτο -αντιγραφές Ριζάρειες , Μιχελάλειες , Ψυχαβγαλμένες και Μπομπολοκομένες ;
    Γιατί μωρέ τώρα ΟΛΟΙ προσπαθούν να αντιγράψουν το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής και δεν μπορούν; Τι μεσολάβησε στα δύο χρόνια και τα πάνω πήγαν κάτω; Τι μεσολάβησε στα δύο χρόνια οι νταβατζήδες έβγαλαν όλα τα λεφτά τους στο Εξωτερικό; Και ο γιατί ο κ.Προβας δεν μας δίνει τις λίστες να μάθουμε την αλήθεια;
    Και γιατί ο Αντωνάκης "μας" αρνείται να ανοίξουν οι λογαριασμοί σαν την γεροντοκόρη στο..πρώτο ραντεβού στην πλατεία;
    Γιατί μωρέ, ενώ ο Παπανδρέου αγωνίζεται σε όλο τον κόσμο, για το όνομα και το καλό της Ελλάδας, κάτι ανώνυμοι «πολύφραγκοι » δυσανασχετούν τρώγοντας τον αστακό τους στην …καλύβα τους;

    Αφήστε τις μαλακίες και ας κοιτάξουμε όλοι μαζί να σωθούμε.
    Άμα έρθουν τα σύννεφα, θα φέρουν και ΒΡΟΧΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου