ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ με το “Hedge Fund” που “πόνταρε” Ελλάδα και κέρδισε μισό δις… ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΡΕ;


πόνταρε ελλάδα

Ένα ακόμα ρεσιτάλ αλητείας και εξαπάτησης…
Τις τελευταίες ώρες, κάνει τον γύρο των ΜΜ”Ε” μία διθυραμβική είδηση: Ένα Hedge Fund “πόνταρε υπέρ της Ελλάδας και κέρδισε 500 εκ. Ευρώ”!
Ας φουσκώσουμε λοιπόν από “εθνική υπερηφάνεια”, από αυτή την αισχρή επικοινωνιακή μπαρούφα της διαπλοκής. Που στηρίζεται βέβαια στην αγνωσία μερίδας αναγνωστών και στην αλητεία επαγγελματιών της εξαπάτησης.
Η βασική αρχή της οικονομίας, είναι πως όταν κάποιος “κερδίζει”, κάποιος άλλος χάνει. Το γνωρίζουν από τον περιπτερά μέχρι τον μεγαλοεπιχειρηματία. ΠΩΣ ακριβώς κέρδισε αυτό το Hedge Fund αυτόν τον πακτωλό χρημάτων που μας τον παρουσιάζουν ως “επικοινωνακό θρίαμβο”;Ποιός πληρώνει τα ομόλογα που είχε παρει “κουρεμένα” το εν λόγω fund;
H Third Point είναι ένα από τα γνωστά Vulture Funds που σαν όρνεα συνοδεύουν το ΔΝΤ σε κάθεπαρέμβαση. Όπως αυτό του K. Darth που πληρώσαμε αντίστοιχο ποσό μεσούσης της εκλογικής διαδικασίας.
Η Third Point είχε αγοράσει ελληνικά ομόλογα νωρίτερα φέτος με μέση τιμή μόλις 17 σεντς στο ευρώ. Σήμερα τα πούλησε στα 34 σεντς.

Τα αγόρασε κάποιος άλλος επενδυτής ή Fund της πραγματικής αγοράς που εκτίμησε την προοπτική της Ελληνικής οικονομίας; Βγήκαν στις αγορές και “χτυπήθηκαν” από πραγματικούς αγοραστές;
Τα αγόρασε κάποιος γκουρού ιδιωτικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Μαδαγκασκάρης προβλέποντας ότι η Ελλάδα θα ματαβγει στις αγορές;
Ποιός ήταν λοιπόν ο τυχερός αγοραστής που γέμισε χρήμα τα όρνεα;
Καλά μαντέψατε ΕΜΕΙΣ…... Το είχαμε αποκαλύψει εδώ και έναν μήνα: “Επαναγορά χρέους”. Η συμμορία του Σημίτη, ολοκληρώνει το έργο της. 160% κέρδη για τα Vulture Funds μέσα σε λίγες βδομάδες.
Και μάλιστα, με νέα δανεικά: Νέο δάνειο 10 δις για την επαναγορά των ομολόγων!!!
Διαβάστε και αυτό: ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ – ΑΝΟΗΣΙΑ Ή ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ;
Μιλάμε για την απόλυτη αλητεία, την απόλυτη επικοινωνιακή εξαπάτηση. Ντροπή το λιγότερο…

πηγη

Σχόλια